Sada je: 10 lip 2026, 16:33.

Dvoroga maternica

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Dvoroga maternica

PostPostao/la arthurica » 21 kol 2010, 18:10

Ja sam majka 8-godišnjeg dječaka.Rodila sam ga sa 22 godine i tada mi je utvrđeno da imam dvorogu maternicu i kakve to eventualno poteškoće može stvarati u trudnoći.Tada mi je preporučeno mirovanje i ja sam se pridržavala toga prva tri mjeseca,a kasnije sam funkcionirala poput svake trudnice bez poteškoća.Sada punim 31 godinu i planiram drugu trudnoću ali strah od mogućih komplikacija u meni je puno veći nego tada.Strah me spontanog,nemogućnosti pravilnog razvoja djeteta uglavnom svega što mi je prije desetak godina već rečeno...Voljela bi da mi se jave majke koje su bez poteškoća rodile više djece unatoč dijagnozi-uterus bicornius.Unaprijed hvala.
arthurica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Dvoroga maternica

PostPostao/la Ina66 » 22 kol 2010, 00:34

moja dijagnoza je uterus arcuata (sedlasta) i od dvoroge se razlikuje po dubini "sedla" tj. luka.
u moje tri trudnoće nisam imala nikakvih problema vezanih uz tu anomaliju. jedino što sam zbog takvog oblika maternice svaki mjesec imala uzv pregled
s druge strane, moja prijateljica je svoju djecu rodila carskim rezom jer su njene bile zadak

moj savjet je pronaći dobrog ginekologa koji će pozorno pratiti trudnoću
jesu li ti do sada spominjali septum uteri (pregradu)?
provjeri i to i sretno
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la arthurica » 22 kol 2010, 11:32

Ina66 je napisao/la:moja dijagnoza je uterus arcuata (sedlasta) i od dvoroge se razlikuje po dubini "sedla" tj. luka.
u moje tri trudnoće nisam imala nikakvih problema vezanih uz tu anomaliju. jedino što sam zbog takvog oblika maternice svaki mjesec imala uzv pregled
s druge strane, moja prijateljica je svoju djecu rodila carskim rezom jer su njene bile zadak

moj savjet je pronaći dobrog ginekologa koji će pozorno pratiti trudnoću
jesu li ti do sada spominjali septum uteri (pregradu)?
provjeri i to i sretno

Imam pregradu ali nije dužinom cijele maternice.u prvoj trudnoći mi se ta pregrada rastegnula,tj.bila je elastična i dijete se normalno razvijalo.Ali tada sam ipak bila mlađa 10-ak godina i ne znači da bi isto bilo i s drugom trudnoćom.Jedna ginekologica se čak i čudila kako sam uspjela iznijeti trudnoću do zadnjeg dana.A ja sada želim više od svega jednu malu bebicu.
arthurica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ina66 » 22 kol 2010, 12:59

onda svakako provjeri što je s pregradom. moja je histeroskopijom odstranjena par mjeseci prije prve trudnoće
a što se godina tiče, one ne moraju ništa značiti. prvu sam rodila s nepunih 36, a treću s nepunih 42
:mah
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la MON » 22 kol 2010, 13:20

Ina66 je napisao/la:prvu sam rodila s nepunih 36, a treću s nepunih 42

malo off topic, ali ina ti si moj uzor i inspiracija. :srca

arthurice, nemam što dodati ininom savjetu. samo želim zaivbrati i poželjet ti sreću. za skoru bebicu :kiss
MON
Intelektualni snob

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.