Sada je: 10 lip 2026, 16:33.

eeeej

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

eeeej

PostPostao/la moj mali andjeo » 18 kol 2010, 11:30

Drage mame ja sam ovdje nova i bas mi je drago jer mi ovo dosta pomaze kad je u pitanju moja baba..Imam sincica 2 mjeseca i 9 dana,do sad sam ga hranila hipp 1 adapt.mlijekom,ali sam juce uzela aptamil 1 jer mi se cini da je blazi i stolica je bolja..Nije ni hipp los,bebi napreduje ali ima tvrdu stolicu..Za caj i vodu niti da cuje,kad bi se i desilo da popije caja od komoraca nakon nekoliko bi ga povratio.jos jedan problem je sto aptamil rijedji od hippa,i beba ga dosta brzo pije hoce li za par puta da se navikne ili je bolje da ostanem na hipp...pomooooooc sta da radiiim
:dunno
moj mali andjeo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: eeeej

PostPostao/la jagotka » 18 kol 2010, 11:50

Tvrda stolica zna da bude bas problem. Ja bih koristila mleko od kojeg je stolica meksa, kasasta.
jagotka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swenova mama » 18 kol 2010, 12:47

prebrzo curenje mlijeka je stvar dude. Koje dude imas?
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la moj mali andjeo » 18 kol 2010, 13:38

nukove dude od 0-6 mjeseci...pedijatar je rekao da mu polako uvodm svaki dan po flasicu vise,recimo danas jednu,sutra dvije i tako u roku 7 dana da predjem na novo mlijeko..ja se nadam da ce bebi odgovarati,da se rijesimo muka sa tvrdom stolicom..
moj mali andjeo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swenova mama » 18 kol 2010, 22:41

nukove dude prejako cure. Meni je bilo nelogicno da dijete od sest mjeseci ima jednaku rupu na dudi kao i ono od sest dana, nije? meni se mali s nukovom dudom gotovo ugusio, starijem je odgovarala jer mu je sama curila. malom su vise pasale aventove koje, nekako, logicnije postuju razvoj bebe.
Probaj s drugom dudom, ako mislis da mu mlijeko vise odgovara.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la moj mali andjeo » 18 kol 2010, 23:20

swenova mama- Vidim ti si majka sa vise iskustva pa tako ti i vjerovatno bolje znas nego ja koja se tek ucim :) Po tvom misljenju dali da mu dajem aptamil mlijeko ako beba napreduje i od ovog hippovov osim sto ga malo stolica muci..Kilaza mu je ok za njegovu dob.Od rodjenja mu dajem hipp 1 i imaoo je jake grceve ali se to hvala bogu rijesilo.Ali nazalost opet evo vec 3 noci za redom poceo je da place i mislim da su se grcevi vratili,dali je moguce da se vrate ako popije vecu kolicinu mlijeka,pravim po uputsvu na kutiji znaci 170 ml po obroku..Ne pojede svaki put ali vecinom da....Jeli mu mozda previse,ipak je on mala beba sa malim zeludcom..Danas sam mu dala aptamil i popio je 100 ml,manje nego sto jede hipp i malo je bljuckao a to se s hipp ne desava..dal da pokusam opet ili da pustim bebu da jede na sto je naviknuo???? :conf
moj mali andjeo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la moj mali andjeo » 18 kol 2010, 23:21

swenova mama- Vidim ti si majka sa vise iskustva pa tako ti i vjerovatno bolje znas nego ja koja se tek ucim :) Po tvom misljenju dali da mu dajem aptamil mlijeko ako beba napreduje i od ovog hippovov osim sto ga malo stolica muci..Kilaza mu je ok za njegovu dob.Od rodjenja mu dajem hipp 1 i imaoo je jake grceve ali se to hvala bogu rijesilo.Ali nazalost opet evo vec 3 noci za redom poceo je da place i mislim da su se grcevi vratili,dali je moguce da se vrate ako popije vecu kolicinu mlijeka,pravim po uputsvu na kutiji znaci 170 ml po obroku..Ne pojede svaki put ali vecinom da....Jeli mu mozda previse,ipak je on mala beba sa malim zeludcom..Danas sam mu dala aptamil i popio je 100 ml,manje nego sto jede hipp i malo je bljuckao a to se s hipp ne desava..dal da pokusam opet ili da pustim bebu da jede na sto je naviknuo???? :conf
moj mali andjeo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swenova mama » 19 kol 2010, 10:30

sva su ad mlijeka slicna po sastavu jer se sva moraju pridrzavati uputstva sto u njima i u kojem omjeru treba biti. Nesto su drukcija po konzistenciji i okusu, pa me ne cudi da je pojeo manje ako si mu zamijenila cijelu flasicu drugim mlijekom- to je malo drukciji okus od onoga na sto je naucio.
Ja sam svoje othranila na Hipp-u, kupovanom u Austriji, s tim da je manji iskazao preosjetljivost na laktozu s godinom dana pa je presao na soyamil. Prvi je imao iznimno tvrdu stolicu, drugi normalnu do meksu- isto su mlijeko pili. tako da mislim da konzistencija stolice ne ovisi nesto narocito o mlijeku, vec o sklonosti, pa onda mlijeko moze jos malo stvrdnut ili omeksat, ali ne bitno.
Ja isto ne bih mijenjala mlijeko na kojemu dobro napreduje, ali ako si vec odlucila, promijeni, nista se dogoditi nece s djetetom, bitnoga. Naucit ce se na novo mlijeko kao sto je prihvatio i prvo. Tek, ne treba mijenjati mlijeka samo zato sto mislis da je stolica, bljuckanje, grcevi i sve ono sto je kod beba uobicajeno produkt mlijeka jer u 99 posto slucajeva to nema veze s mlijekom- osim ako nije alergican na kravlje, a to ce se onda iskazati kod svake vrste.
Kolike traju do cca. treceg mjeseca, ponekad i dulje, nemaju veze s mlijekom. Ako je imao kolike do sad, imat ce ih i dalje, ocekuj ih jos barem mjesec dana. naravno, one mogu preskakati i ne moraju biti svaki dan, ali u pravilu ima li beba grceve to ce se iskazati najmanje tri puta na tjedan s placem koji ce trajati dulje od tri sata. Mozes prije mlijeka davati kapi protiv napuhavanja sab simplex ili nesto slicno. Nukove dude imaju vece otvore, moze biti da se naguta previse zraka pa ga to muci - od sab simplexa su se mojem starijem nesto smanjili grcevi (ali su ipak ostali).
Upute na kutiji o kolicinama samo su okvirne- u nekom trenutku dijete jede vise, u nekom manje. Ja sam povecavala napravljenu kolicinu kad bih vidjela da jede u nekoliko obroka za redom sve, bez obzira sto pise na kutiji, a kad su smanjivali vrijeme izmedju obroka i plakali od gladi, znala sam da je vrijeme za veci broj. S tim da smo mi krenuli od prehippa.
Da dojis ne bi pojma imala koliko ml je pojeo, pa se ne opterecuj s time. Jede onoliko koliko mu treba. Pogotovo nemoj misliti da mu je zeludac premali za tu kolicinu, da ne moze vise, ne bi jeo vec bi prestao vuci, i sama znas da imas obroka u kojemu ti ostaje u flasici.
Procitaj gore stickane topice, imas dobrih savjeta.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la enabacko » 21 kol 2010, 21:44

Ja sam maloga počela hraniti sa bebimilom od kojega je imao jako tvrdu stolicu, i svaki put je plakao ili ti vrištao dok ga nisam prebacila na hipp, od tada je stolica odlična. Prebacivala sam ga postepeno, točno kako ti je pedijatar rekao i nije bilo problema.
Ena 31.10.2004.
Roko 20.06.2009.
enabacko
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la moj mali andjeo » 22 kol 2010, 13:00

evo vec 2 dana moj bebi ima suuper stolicu hvala bogu,nadam se da ce tako i ostati...ostala sam na hipp mlijeku...i promijenila sam flasicu,sada koristim mam flasicu koja kako kazu ne upusta zrak,a i dude su prilagodjene za dob bebe svaki mjesec nova,pa se nadam da ce nam pomoci sto se tice tog zraka sto se beba naguta prilikom pijenja..-swenova mama-ja sam pocela da koristim sab kapi ali beba je toliko plakala kad bi da ispusti vjetar,i ja ih vise ne koristim i sve je ok..ali masiram mu stomacic sa Windsalbe masti i nekim uljem koje sam kupila u dm-u..
moj mali andjeo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

cilibarske ogrlice

PostPostao/la moj mali andjeo » 24 kol 2010, 18:10

Drage mame dali mi neko moze reci kad se stavlja cilibarska ogrlica i dali stvarno pomaze...Ja sam mom sinu kupila u dm-u kosta 10 eura samo neznam dali je to prava??jel neko nesto zna o tome???
moj mali andjeo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swenova mama » 25 kol 2010, 12:16

ne pomaze
swenova mama
Sveta krava

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.