Ima li netko iskustva, kako izgleda operacija, koliko treba da se beba oporavi, itd.? Svaki savjet je dobrodošao a pusa
svima koji pomognu!Sada je: 06 lip 2026, 21:52.
svima koji pomognu!breg je napisao/la:Moji svo troje operirali. Nakon četiri dana ide se doma. Još jedna kontrola.
Danas se rez ni ne vidi. nije to ništa strašno.

i da dođemo za mjesec dana ponovo da ga pregleda i onda će vidjeti hoće li operirati ili ne.

)

supergrrl je napisao/la:moj malac je imao dvije skrotalne kile i dvije operacije, jednu kada je imao negdje 3 mjeseca , drugu sa nekih 6 mjeseci i u to vrijeme imao je anemiju ( rođen je kao nedostašce s 1740 g, tako da računaj koliko je bio težak sa 3 mjeseca)
to je operacija pod općom anestezijom i kao takva nije baš jednostavna i bezazlena, i koliko se sjećam izbjegavaju je raditi prije djetetovog 6. mjeseca ako nije hitno,
pošto je to bilo jako davno ( sada mladi gospodin ima 6 i pol godina ) ne znam točno koliko je ostao u bolnici, ali ako baš želiš mogu prekopat papire pa nađem negdje otpusno pismo
s prvom operacijom je sam spavao u bolnici i mislim da je ostao čak dva dana, ja sam dolazila u 5-6 ujutro i išla negdje oko 22 ( koliko se moglo biti u klaićevoj),
nakon druge operacije platili smo apartman da mogu biti s njim u bolnici i tamo smo prespavali jednu noć poslije operacije, a poslije dolazili na previjanje i kontrolni pregled

Pa to je nevjerojatno! Otišli mi (ajmo majmuni, opet po hladnoći i ledu vucarali bebu) i na kraju je zbog svoje pogreške toliko bio ljubazan da je prepipao oba testisa i piška i skužio da i na desnom testisu postoji kila (dijagnoza:Hidrokela lijevog funikulusa spermaticusa i Hidrokela desnog testisa).

Rekao nam je da sami pratimo da se ne bi opet pojavile a naručio nas je na novu kontrolu za 3-6 mj. Baš sam sretna!

danijela81 je napisao/la:podižem temu...
malena moje sestrične, 4 godine, ima bruh na kokici, točnije, iznad desno, nekako baš na onom venerinom brežuljku. izgleda mi ogromno i zastrašujuće, ali ja nisam mjerodavna jer nikada nisam vidjela tako nešto.
pojavio se odjednom, jučer bili na prvom pregledu, i jedan doktor im je rekao neka sa sestrom dogovore operaciju još ovaj mjesec. drugi doktor je rekao da to nije tako hitno i nije mu jasno čemu tolika žurba, pa ju naručio na kontrolu za mjesec dana.
e sad, roditelji su u malo zbunjeni, ne znaju ništa o tome, i zanima ih zašto doktori imaju tako različita mišljenja pa ih tako šaltaju.
). Hvala Bogu, nije se ništa desilo a do tada nam je pedijatrica rekla da se možda i povuklo što je kirurg i potvrdio ali sad opet nek pratimo stanje i slijedi kontrola. U biti hoću ti reći da u mom slučaju nisu htjeli zbog starosti bebe operirati (negdje oko 6 mj. do 1 g. operiraju). Znači, jedan dr. je u vašem slučaju pomislio da je djevojčica dovoljno stara za tu rutinsku operaciju (zbilja nek se ne brinu roditelji) a drugi je pomislio da ne treba ništa dirati jer ništa nju ne boli a može se možda samo povući. U svakom slučaju nek se ne brinu! 

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.