dioptrija je +12, prvo su me zbunili sa vrstama stakla, uzela sam nekakvu plastiku sa zaštitom od grebanja. ponudili su nekakva tanja stakla, ali vrtoglavo skupa, 2600kn. ako ćemo ostati na naočalama razmišljam da ih uzmem. nemam baš love, i ne kužim se u to, pa ne bi htjela toliko platiti ako to i nije tako potrebno. ima netko tko zna o čemu se radi, kakva su to stakla, netko s iskustvom da zna jel se isplati to uzimati za malo dijete (15 mjeseci)? strah me da ću ih platiti tako skupo, a on ih brzo slomiti. onda neću imati ni za ova obična koja su nas izašla oko 600kn.
druga stvar koja me zanima i brine još više, je ta što mi se čini da Vjeran neće prihvatiti naočale. kada smo ih isprobavali urlao je i otimao se svom silom. počeo je plakati čim je ugledao optičarku u bijeloj kuti, pa mi se činilo da je više zbog toga (uvijek tako reagira na ljude u bijelom), ali kad smo došli doma, plakao je i na moje naočale.
kako su vaša djeca prihvatila naočale? na koji način da mu ih približim?
htjeli smo uzeti okvire s oprugicama oko ušiju, ali nismo našli nijedan takav za njega. izbor nam se sveo na neke plastične okvire, onu plastikicu oko uha su savili, ali svejedno mi se čini da će mu ispadati. da mu stavim tanku gumicu na njih, pa oko glave? bojim se da će ga to čupati i žuljati, i da neće htjeti nositi?
kako da znam da su mu naočale udobne? meni jako smeta ako me žuljaju na nosu, ne znam jel to mogu nekako primjetiti sama kod njega, kad mi još ne može reći?
baš su mi te naočale o kojima nisam ni razmišljala kao o potencijalnom problemu postale problem. jel previše brinem?

za velikog dečka