Sada je: 24 kol 2026, 20:09.

kako olaksati kasalj 4-mjesecnoj bebici

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

kako olaksati kasalj 4-mjesecnoj bebici

PostPostao/la bebe » 13 sij 2009, 14:05

Nova sam na forumu drage mame i zato pozdrav veliki svima.Mama sam drugi put i prvi put se borim sa kasljem i prehladom kod moje curke,tako malene bebice jer njezin brat do vrtica nije nikada bio prehladen ili sto tome slicno. Bili smo u doktorice ali da je sve u redu,malo cajica,fizoloske,ali ona doji i niti ne zeli provat caja na ozicu niti se potruditi da ga poije,nosic je cist jos uvijek ali kasalj je razdire i mislim da je puna sljama e sad kako da joj olaksam spavanje,jer kada je to uhiti a hita je po noci nikako da je umirim,grca i place,napminjem da pazim na ovlazivac zraka,mazem prsa ali nekako se osjecam nemocna i zao mi je kako se muci.POMOC sa savjetima! :(
bebe
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: kako olaksati kasalj 4.bebici

PostPostao/la IINA » 13 sij 2009, 14:43

Digni joj uzglavlje tako da bude u poluležećem položaju.
Čaj ne mora piti, ako doji, mijenjaj češće stranu, da dobije više tekućine.
To je sve čega se mogu sjetiti, osim ovoga što već radiš :dunno
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 13 sij 2009, 19:26

Ili Bisolvon, drugi proizvodjac.
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bebe » 13 sij 2009, 19:47

TomijevTata je napisao/la:Ili Bisolvon, drugi proizvodjac.

hvala,mada pedijatrica nasa to ne dava malim bebama,pokusat cu na svoju ruku.
bebe
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bebe » 13 sij 2009, 19:52

mmar je napisao/la:Bisolex kapi super pomažu nama je to ped dala za klinju kad je bio 3 mj. a evo sad bila frendica na kavi i oni ih sad troše i bolje je

ova bebica koja kaslje je rodena 29.08.2008 god. :)
bebe
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Rachica » 13 sij 2009, 21:18

tu piše o tome:

http://www.tegobe.com/samolijecenje/pli ... a30ml.html

meni je mali trenutno jako bolestan, imao je 41 temperaturu i jako kašlje, katara i šlajma pun, pedijatrica nam preporučila ozopulmin čepiće, ali je problem što se mogu kupit samo u italiji, nažalost.
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 14 sij 2009, 08:48

Rachi, jesi probala na Dolcu naručiti?
Ak ima dofuraju ti za cca tri dana, a možda ih ima i na lageru. :dunno
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Rachica » 14 sij 2009, 10:15

hvala iina, al ja sam u puli :)

ovdje mi je žena u apoteci rekla da treba 7 dana i plaćam troduplo, mislim da će MM zapucat do trsta :)
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 14 sij 2009, 10:16

Ok, nije vam onda tak daleko ;)
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Neda3kids » 14 sij 2009, 11:09

Ako su puni slajma onda mozete i lagano drenirat. Dakle, bebu treba polozit tako da joj glavica visi lagano prema dolje. Npr. sjednete na kauc, udobno se smjestite i spustite noge na pod u polozaj lagane kosine, kao blagi tobogan. Ili ako je beba mala, mozete iz svojeg krila poloziti jastuk tako da iz krila ide prema kaucu na kojem sjedite. Tada bebu polozite tako da joj je glava niza od njene guze, i neka lezi na trbuhu. U tom polozaju, lagano jagodicama prstiju vaše ruke udarajte po 2 minute izmedju lopatice. Nakon toga bebu okrenite na bok, pa ponovno jagodicama vaših prstiju udarajte bebu bocno, ispod pazuha negdje na polovici trupa. Ponoviti s drugim bokom.
Na kraju dijete posjednite, postavite u polusjedeći položaj pa ponovno lupkajte po podrucju iznad ciceka. Svako lupkanje bi trebalo trajat oko dvije minute.

Lupkanje sluzi da se slajm, odnosno sluzavi sekret koji se nakupio u bronhijima odvoji, te da se omoguci da se pocne iskasljavat.
Vecu djecu lupka se dlanovima ruku.
Ovakvo lupkanje bi trebali provodit barem 3 puta dnevno, a uz to treba pit puno tekucine i bit u toplom (male bebe treba sto je moguce cesce dojit - one koje su na prsima, a onima koji piju adaptirano treba davat topli cajek).

Uz to higijena nosa, spricanje fizioloskom bez obzira da li nosic zacepljen ili nije.

Za vrijeme spavanja podici uzglavlje tako da spava s podignutom glavicom. Postavit jastuk ispod madraca ili postavit vise jastuka tako da beba lezi ukoso.
"I had found my true place in the world, the place I fit, the place I shined." slika
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la bebe » 14 sij 2009, 13:12

Neda3kids je napisao/la:Ako su puni slajma onda mozete i lagano drenirat. Dakle, bebu treba polozit tako da joj glavica visi lagano prema dolje. Npr. sjednete na kauc, udobno se smjestite i spustite noge na pod u polozaj lagane kosine, kao blagi tobogan. Ili ako je beba mala, mozete iz svojeg krila poloziti jastuk tako da iz krila ide prema kaucu na kojem sjedite. Tada bebu polozite tako da joj je glava niza od njene guze, i neka lezi na trbuhu. U tom polozaju, lagano jagodicama prstiju vaše ruke udarajte po 2 minute izmedju lopatice. Nakon toga bebu okrenite na bok, pa ponovno jagodicama vaših prstiju udarajte bebu bocno, ispod pazuha negdje na polovici trupa. Ponoviti s drugim bokom.
Na kraju dijete posjednite, postavite u polusjedeći položaj pa ponovno lupkajte po podrucju iznad ciceka. Svako lupkanje bi trebalo trajat oko dvije minute.

Lupkanje sluzi da se slajm, odnosno sluzavi sekret koji se nakupio u bronhijima odvoji, te da se omoguci da se pocne iskasljavat.
Vecu djecu lupka se dlanovima ruku.
Ovakvo lupkanje bi trebali provodit barem 3 puta dnevno, a uz to treba pit puno tekucine i bit u toplom (male bebe treba sto je moguce cesce dojit - one koje su na prsima, a onima koji piju adaptirano treba davat topli cajek).

Uz to higijena nosa, spricanje fizioloskom bez obzira da li nosic zacepljen ili nije.

Za vrijeme spavanja podici uzglavlje tako da spava s podignutom glavicom. Postavit jastuk ispod madraca ili postavit vise jastuka tako da beba lezi ukoso.
Hvala na super savjetima a sad pratim i upalu ociju,jer je uz kasalj ito,zapravo od rodenja jedan kanalic je suzen i masiram ga znaci vec 4,mjeseca,ja isto nemam dobro iskustvo sa spricanjem moga mlijeka a cistim oke sa prokuhanom vodom jer su joj dobro pune,kamilicu ne i nama su rekli,dobijala je i Tobrex ali od njih ama bas nikakve koristi i slazem se s time da treba nos jer je to sve povezano,i vuce jedno drugo kada su upale u pitanju,samo cini mi se da joj je bratu koji je isto imao kanalic to jako brzo kao bebi proslo negdje prije 3 mj i da je bilo blaze,a njoj dobro sda kada je i prehladena puna je i cak ujutro joj prvo ocistim okice da bi nas misica mogla vidjeti,i uputit nam osmijeh za dobar dan :)
bebe
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la An » 14 sij 2009, 13:29

Mozes probati i s obicnim lukom - smrdi al cudesno pomogne kod slajma i kaslja. Zarezes glavicu luka, onak da se malko pojavi tekucina i stavis blizu uzglavlja.
Fuj mi je i nisam pobornik neke domace medicine - al ovo nas je viseputa spasilo.

Mi smo dugo vukli gnoj u oku, masirali kanalic.... na kraju isli na bris - streptokok - popili pravi antibiotik i odmah proslo
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la bebe » 14 sij 2009, 19:20

mmar je napisao/la:Bebe naše bebe su isto stare i AK je rođena 29.08 :ljubav . danas smo bile kod ped počela je kašljati i baš nam je preporučila Bisolex kapi,i obavezno joj nosić drži prohodnim, samo izvlačite šmrkljance van da ne ode sve na grlo ili uho

Ma super su ove bebice kako je rekla ped.kraj ljeta pa ce hitati prehlade preko zime,valjda me je pokusala tjesiti ha,ha,ali sinoc sam joj jos umjesto maslinovog ulja(mi smo s juga) utrljala u prsa prije spavanja Mucoplant,balzam S protiv prehlade i mislim da je dosta spokojno do papanja spavala jer kada bi se priblizila kreveticu osjecala bi se da se i ja inhaliram,uglavnom pokupila sam sve savjete i sve koristim jer nam je cjeplj.prebacila za 23.pa cemo vidjeti da li ce misica sve ovo odradit.U nas stigla gripa,od sina mi je grupa u vrticu jako malecka tako da se moze svasta ocekivati, ;)
bebe
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la snowwhite » 18 sij 2009, 14:10

naša bebica ima 3.mjeseca i isto kašlje. ima puno šlajma ali je premali da bi to iskašljao, dosta se muči ali šta je tu je.
pedica mi je telefonski savjetovala bisolex kapi i lagano lupkanje pretpostavljam ovako kako je neda opisala.
e sad zanima me kroz koliko dana bi mogli očekvati poboljšanje. jučer smo počeli s kapima i imam osjećaj da više kašlje ali to je vjerojatno štu mu kapi razrijeđuju šlajm. :dunno
Žao mi ga tako gledati a ne znam kako mu pomoći, bude prošlo kroz 2-3 dana?
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la bebe » 19 sij 2009, 15:20

snowwhite je napisao/la:naša bebica ima 3.mjeseca i isto kašlje. ima puno šlajma ali je premali da bi to iskašljao, dosta se muči ali šta je tu je.
pedica mi je telefonski savjetovala bisolex kapi i lagano lupkanje pretpostavljam ovako kako je neda opisala.
e sad zanima me kroz koliko dana bi mogli očekvati poboljšanje. jučer smo počeli s kapima i imam osjećaj da više kašlje ali to je vjerojatno štu mu kapi razrijeđuju šlajm. :dunno
Žao mi ga tako gledati a ne znam kako mu pomoći, bude prošlo kroz 2-3 dana?

Mogu te utjesiti da ce proci za par dana kao nama,problem je sto su mali pa ne znaju to izbaciti,nama su noci bile najgore i sada mozda u toku noci se nakaslje i to je to,ali je odrzavaj nosic isto cistim,da su kanalici prohodni i bit ce sve o.k.mi smo cinili sve doslovno sto su mi mame napisale na ovome postu, :)
bebe
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: kako olaksati kasalj 4-mjesecnoj bebici

PostPostao/la mamashnita od noje » 19 sij 2009, 15:22

potpisujem an u vezi luka.
nepogresivo i dokazano pomaze! :up
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la MMI » 17 srp 2009, 23:04

crveni ili bjeli luk
MMI
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 17 srp 2009, 23:13

kapula.Ona od koje najviše plačeš. Jer to otvara puteve
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la čičilolobela » 06 kol 2009, 14:12

Cure, samo malo upozorenje. Vidim da više nije aktualno, ali za sve ostale:

Kada se radi fizikalna na prsima i leđima bebe koja ne hoda najprije ju treba posjest na krilo i lupkat lijevo i desno od ključne kosti par minuta, onda ju poleči na leđa da joj glava lagano visi i lupkati lijevo i desno plućno krilo i onda ju okrenuti na trbuh da joj glava još više visi i lupkati lijevo i desno od kralježnice u visini pluća a i bočno po rebrima. I NIKAD TO RADITI AKO JE DIJETE POD TEMPERATUROM!!!!!!
čičilolobela
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.