Sada je: 10 lip 2026, 16:33.

pomooooc drage mame

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

pomooooc drage mame

PostPostao/la moj mali andjeo » 01 ruj 2010, 18:33

drage moje,evo vec duze vrijeme se borim sa placom kod bebe,nema odredjeno vrijeme placa,mislim ne desava se samo uvece,nego i po danu...grcice nema,to smo prosli vec odavno,jer ne pokuplja noge niti place 2-3 sata kako nam se to desavalo dok su bili...vec jednom sam ga nosila dr.na pregled i sve je ok,zdrava beba hvala bogu,ali on i dalje place i plaaaceee :conf problem je i sto malo spava po danu 2-3 puta po pola sata najvise,i budi se a vidim da se nije naspavao dovoljno..i onda pocinje ludilo..ja se stvarno toliko mucim da ga uspavam i na kraju opet bez uspijesno..toliko sam iscrpljena i ne mocna vise za taj njegov plac i uspavljivanje..Za 7 dana ce mu ako bog da 3 mjeseca pa se nadam da ce biti bolje..pisite mi kako vi uspavljivate vase bebe,,da naglasim da sam potrosila para i para za razne ljulje i lezaljke ali dzaba,a ni uz mene nece da zaspe... :conf
moj mali andjeo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: pomooooc drage mame

PostPostao/la thinkPINK » 01 ruj 2010, 19:51

Jos je mali. Dobro da ste provjerili kod doktora da je sve OK. Moj je isto lose spavao a imao je i problema s probavom duze od 3 mjeseca. Pomagalo je nakon hranjenja drzati ga u uspravnom polozaju barem 20 minuta. Inace bi mu se hrana vracala i naravno da mu je smetalo. Nismo imali dg reflux. U svakom slucaju, proci ce.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la bubsek » 01 ruj 2010, 20:20

isti problem i kod mene u zadnjih dana...
pocne plakati i ne prestane bar 1h dok se ne iscrpi pa zaspe...a u tim trenucima nista ne pomaze ni cica,ni nunanje,ni duda ama bas nista samo plac i plac....:-(

a zasto place jos uvijek nisam otkrila...:-(
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 01 ruj 2010, 20:36

frendičin mali je jako puno plakao do prvog rođendana. prestankom grčeva plakanje je bilo ograničeno na onaj sat prije nego što bi zaspao. za skoro svako uspavljivanje. inače je bio raspoložen sve dok ga se nosalo. sad je puno veći i sasvim normalno veselo dijete.

strpljenje.
eli
Sveta krava

PostPostao/la ZacKa » 01 ruj 2010, 20:52

Isto je tako i moj, do 3mj. počevši od 10-tog dana grčevi, pa je nastavio s plačem pa smo skužili da ima fistule (apsces na guzi), pa je nastavio biti dobar samo na rukama dok ga se nosalo dok nije prohodao :znoj Uglavnom pala sam na 45kg, a i on je smršavio, a jel plače dok ga nosaš ?
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivancica » 01 ruj 2010, 21:52

Ivor sutra ima puna 3 mjeseca :D , i u startu je proglašen za zahtjevnu bebu i nervčika s kratkim fitiljem jer bi se "derao" (plakao) dok ne bi ostao bez daha. Nije to bilo stalno već na dane. Naravno, prva sumnja su uvijek grčevi :mrgreen pa smo isprobali sve što se isprobati da (kapi, mast,...) i nije pomoglo. Onda smo napravili analizu i shvatili da su to oni dani kad mama (tj. ja) mora ići raditi, ili matičaru, ili se posvetiti starijem bratu, ili nam dolaze gosti ... Dijete je bilo nervčik samo onda kad je mama bila nervčik (jer je morala natempirati dojenje, izdojiti, ispeglati, srediti kuću, lalalala...).
Danas je jedan od tih dana :/ . Inače se uspavljuje sam u krevetiću ili ga malo vozikamo u kolicima, ponekad na siki. Danas isključivo na rukama :/ , i trebalo mu malo duže i svaki put je kratko spavao. Sad sam ga jedva uspavala, ali će vjerojatno spavati bez problema cijelu noć (podoje ne računam kao budnost ;) ), problem je smiriti se i zaspati. Kao da je htio da se isključim iz svega što moram (a moramo se pakirati za Vis, peglati, odgovoriti na 10-ak mailova i tako :roll ).

Eto, kod nas je problem isključivo u nervozi koju ja nažalost i nesvjesno prenosim na njega :dunno . Trudim se što rjeđe, ali eto, nekad ne uspijem :/ .

Naša pedica je rekla da je pupčana prerezana, ali da smo još dugo povezani njom.

Zato se pokušaj ti malo opustiti :lebdi i ne razmišljati koliko će trajati to uspavljivanje, plač i ostalo, meni obično traje duže što se meni više žuri.

sretno !
slika slika
ivancica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la moj mali andjeo » 01 ruj 2010, 22:26

-ZaCka- vecinom dok ga nosam on je miran,ne uvijek :/ Ali da pitam jeli moze biti problem i to da mu hrana nije sita..pije hipp 1,170 ml svaka 4 sata i place kad popije vuce dudu,a previse mu je da pije vise od 170,kad mu dam vise stomak mu je malo veci,a jos na to ne kaki svaki dan,nego svako drugi i jako malo,s obzirom koliko pije i opet tvrdja stolica..sutra opet idem kod dr.pa cu da pisem sta mi je rekao..Bez icije pomoci sama po cijeli dan pa za poludjeti,muz radi tako da sam sama sve do kasno..A u svakom slucaju mozda mu i moja nervoza djeluje...Svasta moze da bude..Zao mi ga ostaviti da place,i vjerujte i nakon sto dugo place opet ne zaspi :dunno ,,,moja beba je extra zahtjevna
moj mali andjeo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrcinela » 01 ruj 2010, 22:29

kod mene ista stvar.... kao da je stalno pospan... a isto kad krene vući bočicu plače...gledala sam zubno meso da nije to al ne vidi se ništa..tako da ga nosim i nosim....
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la moj mali andjeo » 01 ruj 2010, 22:34

i ja sam ali nista ne vidim...a rukica je stalno u usti,i moju ruku bi da zalja kad ga nosim
moj mali andjeo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrcinela » 01 ruj 2010, 22:37

ovdje isto...ruke stalno mokre....kad više ne znam što bi stanem s njim pred tv i onmda on priča s tv-om... a kad ga izvedem van i stavim u kolica odmah zaspe...ali postaje hladno i ne znam šta ću ako se to nastavi...
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la moj mali andjeo » 02 ruj 2010, 18:40

danas sam ga nosila dr.kaze dr.sve je perfekt,beba je zdrava i nema potrebe za brigu,,sad mi je srce na miru u potpunosti :joy ,pa i ako place necu sa se stresam prestat ce,,,vjerovatno mu dosadno,a to je sve sto zna :D :D
moj mali andjeo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubsek » 02 ruj 2010, 20:45

moja je danas cijeliiiii dan plakala ...cicu joj nisam smijela pribliziti ona vrsti,probala sam joj i flasicu dati ona vristi...tako da cijeli dan u biti nije nista ni jela a prije jedno sat vremena se tako jako pokakala i sada mirna ko bubica malena...
izgleda da ju je busica bubala :( mis moj maleni....
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la moj mali andjeo » 02 ruj 2010, 21:35

a koliko ima tvoja malena mjeseci???moj umi tako po cijeli dan da place i kelji se,da ja pocinjem da padam u depresiju jer se osjecam nemocno...a ponekad se za tu bebu apsolutno nezna da je u kuci lezi mirno sam pregleda rucice ili guce,,,meni je dr.rekao da pokusam sa aptamil hranom,da mu mozda hipp ne odgovara,posto moj sincic je na ad mlijeku,,a tako bih voljela da je jeo cicu :place jer kad vidim one lijepe okice oko srca me steze sto nisam mogla da ga dojim..svaka cast mamama koje doje,,
moj mali andjeo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubsek » 03 ruj 2010, 12:27

moja ima 2,5 mj...

evo danas mi je super (puj,puj,puj-da se ne ureknem :) )...

moja je iskljucivo na cici ali jucer sam pokleknula i probala joj napraviti bebimil jer sam pomislila da nesto s mlijekom nije u redu,no nije ni njega htjela...
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la moj mali andjeo » 03 ruj 2010, 20:46

kako su mame sretne kad su bebe dobreeee :joy :joy
moj mali andjeo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrcinela » 04 ruj 2010, 08:04

najsretnije kad beba spava :lol
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la moj mali andjeo » 04 ruj 2010, 12:57

:lol bas tako...
moj mali andjeo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 06 ruj 2010, 14:04

I mi smo puno plakali, imali dugo grčeve. U pravilu kad ni sisanje ne bi pomagalo, onda bi pomoglo nosanje. Što na rukama, što u marami (probali i sling ali meni nije sjeo), najbolje kad bih ja uz nosanje nešto radila pa da se fino ljuljuška, može slobodno i malo žešći ritam (ono poput žustrog hoda). To me spasilo, iako je nekad trebalo da se smiri i uz takvo nosanje, ipak se barem smirio nakon tog vremena.

A što se šetnje tiče, možete i po zimi u šetnju, ne treba biti preduga, ali ako toplo obučete bebu i ne puše vani (ili zaštitite bebu) možete još dugo u šetnje.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la mrcinela » 06 ruj 2010, 18:02

danas sam primjetila da se desni bijele... eto zašto plače
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la skarabej29 » 06 ruj 2010, 18:30

kako su mame sretne kad su bebe dobreeee