Sada je: 27 kol 2026, 07:13.

Fimoza

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Fimoza

PostPostao/la Megan » 12 srp 2006, 09:00

Kopiram s ljetnih:<
><
>Quote:Bili smo kod doktora, neplanirano, naime, Luka ima fimozu, rekla je da ako se do prvog mjeseca slijedeće godine (kada ide na cjepljenje) stanje ne popravi, će ići na operciju no također je rekla da se ne
inemo, da će se vjerojatno to samo poboljšati do tada, pogotovo jer L. ima velik interes za to područje u zadnje vrijeme pa možda sam pomogne <
><
>Kakva su vaša iskustva? Kolika je šansa da neće na operaciju? Kakva je to uopće operacija? Koliko dugo traje i koliko se dugo mora biti u bolnici?<
>Thanks! Luka - 22.07.2003.<i></i>
Megan
ježim se par puta dnevno

Fimoza

PostPostao/la LARE FF » 12 srp 2006, 18:03

Vedi, Raul je imao taj problem dugo i sve mu je manje i manje izražena. Do pred godinu dana sam bila uvjerena kako ćemo morati na cirkumciziju, sada sam sve uvjerenija kako ipak nećemo (prim.a. ima 3,8 god) <i></i>
LARE FF
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Fimoza

PostPostao/la Alma2005 » 13 srp 2006, 19:14

E ovako Vedi,<
><
>Ja sam skoro o
ezala svoje dijete, nije imao problema ali sam htjela to uraditi zbog cistoce.<
><
>Doktor mu je dao malu inekciju protiv boli, djecak nije uopste plakao jer ga nista nije boljelo. Za 15 minuta je o
ezivanje zavrseno, nista plac. Kada smo dosli kuci, lezao je 2 dana, a nakon toga smo mu promijenili zavoj, tada je malo zaplakao i to je sve. Nakon 5 dana sve super. Tako smo rijesili problem sa kozicom za cijeli zivot!<
><
>Zato je moj savjet mama da o
ezuju svoju djecu. Operacija je tako jednostavna da nista nije vise duza i opasnija od vadjenja zuba! A dijete je smireno za cijeli zivot.<
><
><
><
> <i></i>
Alma2005
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la SandraSM » 13 srp 2006, 22:27

Mi imamo granicnu fimozu (1/3 glavica se vidi, ali se kozica ne moze prevuci). <
><
>Pedijatrica je rekla da ako do 4-5 godine ne bude mogao prevuci kozicu da cemo ici na operaciju. Ovde nude tri tipa, potpuno o
ezivanje, delimicno (samo prva trecina kozice bude odrezana) ili rez u obliku mercedes znaka (kad cela kozica ostaje a zareze se na tri mesta) - predlog za konkretnu operaciju ce nam dati kada bude potrebno.<
><
>Ja sam za to da mu kozica ostane ako je ikako moguce (jer priroda nista slucajno nije napravila i kozica ima svoju zastitnu ulogu, a i druge uloge) i ne vidim da je u bilo cemu nehigijenski imati kozicu, ako se higijena normalno i redovno odrzava.<
><
>Pusticu ga da sam navlaci pisu kako i koliko hoce, a za ostalo cemo videti. <
><i></i>
SandraSM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Megan » 14 srp 2006, 16:40

Hvala cure, a jel to znači da ne mora ostati u bolnici nego ide odmah doma? Luka - 22.07.2003.<i></i>
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la swenova mama » 14 srp 2006, 23:09

alma ja se nadam da se salis- nigdje na svijetu zbog cistoce vise ne o
ezuju djecu jer je to jedna od najvecih zabluda, o
ezivanje se vrsi najcesce zbog vjerskih razloga. zabluda je i da dijete to ne boli, trenutno ne, jer dobije lokalnu anesteziju, ali itekako boli i pece kod mokrenja, pa to je rana, nije? Ovaj savjet o tome da to svi naprave smatram krajnje neumjesnim. <
>Nova istrazivanja pokazuju nesto sasvim drugo- tolerira se nepotpuno prevlacenje kozice cak do puberteta. Uostalom evo tekst:<
><
>fimoza ili prepucij<
><
>Mi imamo taj problem, i ped nam je rekao da bi trebalo strgat tu kozicu ambulantno, htio je jos prije dvije godine, pa ja nisam dala. Ne vidim razloga da se to radi sada, lakse cu mu objasnit sto ce bit s deset ili dvanaest godina nego sad, ako budem morala. <
><
><
><i></i>
drzavni neprijatelj No.1
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Megan » 15 srp 2006, 08:51

Swenova mama, potajno sam se nadala ovakvom odgovoru, odlučila sam i ja pričekati još koju godinu, samo sam bila nesigurna. Luka - 22.07.2003.<i></i>
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la koko mamac » 15 srp 2006, 10:59

ja bi sam rekla da nije istina da to nis ne boli poznam covika koji je to moro napravit u odrasloj dobi, daklem svakak svjestan. dobio lokalnu, cvak, zamotalo ga i bjezi doma. to doma bilo je nije mogo neko vrijeme normalno odat, jer svako pomicanje je izazivalo bol. a nis nije bilo upaljeno ni zakomplicirano, normalan proces zarastanja.. nakon toga ga je neko vrijeme mucila pojacana osjetljivost glavica, sviklog na zastitu.. ema 29.10.1999.<
>dina 29.11.2002.<i></i>
koko mamac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Megan » 19 vel 2009, 16:45

Nakon dvije godine podizem topic.
Imamo sad vec 5,5 godina i jos uvijek isti problem, svaki, ali bas svaki dan prevlaci kozicu kad se tusira, sam, postalo mu kao pranje zubi, navika, no i dalje se kod prevlacenja samo vidi trecina glavice.
Do sad nismo imali problema (infekcije ili slicno), ali u zadnje vrjeme je dolje jako osjetljiv, sam se dole sapunira i sam se dole brise s rucnikom, kaze da ga skaklja kad ja to cinim ;)
Doktorica je starog kova i ona kaze da se djeca salju u toj dobi na rezanje, a MM i ja bi jos cekali...jel se kod vas sto promijenilo? Cekate ili ne?
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la Bubidea » 19 vel 2009, 16:51

sad se tocno ne sjecam koliki dio se mome dao prevuci u toj dobi, negdje pola
uglavnom, uvijek je kaskao s tim prevlacenjem kozice, i dan danas mu se mali, mali komadic ne da prevuci
ja se niti najmanje ne zabrinjavam, sve ide svojim tokom, doci ce to na svoje
da, sada ima deset godina
ja ne bih rezala, ako ne stvara neke vece probleme
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la saptacica » 19 vel 2009, 16:54

Ima 5,5 i ne prevlačimo, nikad i nismo. Problema nema.
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la swenova mama » 19 vel 2009, 16:55

kod sw, a sad je 8, stanje je puno, puno bolje- zalijepljena mu je kozica jos s jedne strane malo, stvarno minimum. To se da strgati, naglo povuci, i onda bi presla skroz.
Malom su potrgali, bas naglo, i ponovno se zalijepilo. Tako da ce ponovno morati sve.
Moj ped inace bas naglo povuce da se potrga, odlijepi.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Barbi » 19 vel 2009, 17:11

Mom je jako zalijepljeno još uvijek. Nikad nismo prevlačili, on zadnjih dvije godine recimo kakti sam prevlači kad se tušira no nikud se to nije maklo. :| Smetnji ni infekcija nije nikad imao, ne znam šta nam je činiti li ne činiti. :dunno
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la TanjaMT » 19 vel 2009, 19:24

mom je isto zalijepljeno s jedne strane, problema nema nikakvih.
prije jedno 2g nam je pedica rekla da kupimo weledino ulje za masazu medjice, pa da s tim masiramo. njemu se tad nije dalo, svega par puta je to napravio.
ona je tad spominjala i neku hormonsku kremu koja razmeksava tkivo, pa onda lakse ide.
bas sam u zadnje vrijeme razmisljala da bi se trebalo s tim malo pozabaviti.
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la Rimaithor » 19 vel 2009, 19:29

I crvicu jos s jedne strane zaostaje malo kozice. nasa pedica veli da nije strasno, nikakvo rezanje vec da ce u pubertetu on to sam rijesiti ;)
Za koji dan ce napuniti 6. godina.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la SonjaV » 19 vel 2009, 21:15

Mom je jako zalijepljeno još uvijek. Nikad nismo prevlačili, on zadnjih dvije godine recimo kakti sam prevlači kad se tušira no nikud se to nije maklo. :| Smetnji ni infekcija nije nikad imao, ne znam šta nam je činiti li ne činiti. :dunno

Isto kao i kod nas.
Prošle godine dr. je rekla da vježba pa ako se ne popravi do ove godine da ćemo vidjeti.
Sad je došla i ova god. i mi odgađamo nekako iako mm misli da bi do prvog razreda trebali riješiti. Kao kad budu išli zajedno dečki u wc, pa bi mu se mogli rugati i sl.
Neznam, nismo pametni :dunno
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la breg » 20 vel 2009, 00:36

Nama se ta kožica držala na dva mjesta, s 4 godine ambulantno to riješili.Odmaah išli doma.
Nama je pedijatrica rekla da to napravimo do škole.
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la sama » 20 vel 2009, 10:46

Ne znam zašto bi trebalo nasilno odvajati ako nema problema i upala?
Priroda je to tako napravila iz nekog razloga. U pubertetu se po spolovilu počinje izlučivati neko ulje koje pomaže da se gornji sloj odvaja i ne lijepi za glavić. Dečki će sami riješiti odvajanje kada za to dođe vrijeme.

Kod nasilnog povlačenja, kožica često popuca i krivo sraste i tek onda nastaju problemi, jer se na puknutim dijelovima naprave neelastična zadebljanja.
rakić i ribica
sama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la palunkica » 20 vel 2009, 10:52

Mi smo imali problem prošle godine, počelo ga je peći dok piški i pišulinac se zacrvenio, pa nam je pedica rekla da to moramo riješiti. Negdje na ljeto smo se primili vježbanja, stavili bi ga svaku večer u kadu u kojoj je bilo malo vode da se brčka, i onda nakon toga bi sam vježbao, npr brojao bi do nekog broja i toliko put prevlačio, dok god mu je bilo ugodno, tj. dok god ga nije bolilo. Nakona 2-3 tjedna skoro sve se prevuklo, zalijepljeno je mrvičak, pedijatrica je rekla da je sve OK.

Sad su nove teorije da se ne dira dok god nema problema.
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Stefanova_mama » 20 vel 2009, 12:42

Mi smo to resili ovog leta na zacudjujuce jednostavan nacin. U pitanju je gel sa lidokainom. Par dana se maze kortikosteroidnom kremom (tanak sloj, lokalna primena na maloj povrsini koze). I nama se pojavila rupica (na jednom mestu se koza odlepila dva-tri milimetra) nakon tri dana mazanja. Otisli smo kod urologa koji je u rupicu stavio spric bez igle napunjen gelom sa lidokainom i pritisnuo.

Gel je milimetar po milimetar odlepljivao svuda ukrug i nakon drugog sprica culo se plop i glavic je isplivao, a kozica otisla dole.

Nijedna pukotina, mrvica krvi, abrazija, samo dva traga kao petoparac gde je bilo najcvrsce zalepljeno (ali neosteceno tkivo na tom mestu).

Peklo ga je dok je piskio te veceri i nije dao tri dana da prevucemo kozicu od straha (urolog rekao, ne brinite nece se zalepiti), sutradan je piskio bez peckanja. Nakon toga sve bez problema (evo vec 7. mesec, kozicu prevlaci pri kupanju da operemo pisu).

Iz iskustva, jedini put kad nam se zacrvenela i otekla pisa je bilo kad smo u vodi za kupanje imali previse sapunice (zeleo je puuuuno pene da se igra), sve ostalo vreme uz potpunu fimozu nikakvih problema. Pred kraj je vec sam prosirio tako da se videlo kao petoparac na vrhu (samo od toga sto se zanimao pisom dok je bio na tuti i razvlacio je u svim pravcima, kao sto vecina decaka radi).
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la saptacica » 20 vel 2009, 12:54

Ja moram dodati da se naše dijete od jedno godinu i pol starosti pa do danas kad je petipolgodišnjak okupao ravno dva puta. Uvijek se tušira i stvarno zasad nikakvih problema. Uopće ne diramo.
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la yra » 21 vel 2009, 15:47

Marin ima 5 godina i sa 2,5 godine smo to kirurški riješili, ali se ponovno počelo zalijepljivati. Sami smo uspjeli dio odljepiti, ali zadnji komadićak sam odustala i odlučila da sam to riješi kada bude spreman.
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la srećice » 25 vel 2009, 12:32

Mi smo sa 3 godine rezali kožicu. Kožica mu se nije presvlačila ama baš ništa. Glavić se nije vidio uopće. Rupica na kraju je bila preuska i dok bi piškio mišonja mu se napuhao ko balon.
Dr. nije htio na silu presvlačit jer bilo bi jako bolno i nebi time rješili problem. Odrezali su mu vrh kožice. Nije to tako bezazlena operacija. Narkoza, buđenje, 24 sata u bolnici i pustili su nas doma jer smo se nekako uspjeli dogovorit snjima (bila sam u visokoj trudnoći). Inače ostajali su i po 5 dana. Onda doma strogo ležanje, gol barem tjedan dana. Dobro je šta njega ništa ne boli i ne pecka kad piški nakon operacije.
Ako je ikako moguće izbjeć operaciju savjetovala bi svima, al to je samo moje mišljenje.
K 01.02.2005.
J 08.01.2008.-09.07.2008.
M 17.04.2010.
srećice
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plusic » 28 srp 2009, 15:17

da dignem malo temu :)

prevlacimo kozicu, dr prosli put rekla da je to sve OK, medjutim kozica ide do pola glavica a onda je slijepljena i ne ide dalje :dunno
jel to OK?
hoce se ona sa vremenom odljepljivati?

naime jos kad je D. bio mali pedica je rekla da cemo morati na rezanje, zbog toga me sve to buni....
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la mamashnita od noje » 28 srp 2009, 15:22

samo natezite i dalje, svaki dan, kad ga kupas / tusiras. ako i ne ode skroz, sigurno hoce barem dobrim dijelom. za rezanje jos imate dovoljno vremena, a puno mozete napraviti u medjuvremenu.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Plusic » 28 srp 2009, 15:23

hvala shnita, natezat cemo i dalje ;)
(MM je posebno zabrinut i jucer mi kaze: hoces molim te pitati svoje cure da nam kazu sta je sa tim? :srca )
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Potica » 28 srp 2009, 15:25

Slazem se sa Shnitom, cim ide do pola nije tragicno dakle samo nastavi navlaciti. :mah
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la mamashnita od noje » 28 srp 2009, 15:28

mi smo smrdi uspjeli prevuci kozicu skroz do kraja vec s nekih 5 - 6 mjeseci.
i uredno smo je prevlacili svakodnevno, sve ove godine. i onda je on, prije nekih pola godine, imao fazu kada nam nije dao da mu to radimo, a mi smo kao to prepustili njemu. i sve pet, samo sto on tu kozicu nije povlacio bas kako treba, skroz do kraja. on se vise, jelte, igrao ;)
i u tih par mjeseci mu je kozica uspjela zarasti na jednom dijelu, skroz pri vrhu :(
sad smo ponovno mi preuzeli stvar u svoje ruke :lol i nadamo se da cemo izbjeci rezanje, na koje, btw, jos uopce ni ne pomisljamo.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Plusic » 28 srp 2009, 15:30

ovaj dio koji ne mozemo povuci izgleda bas zalijepljeno? da to isto natezemo malo po malo?

sad vidim tvoj post, pisale smo istovremeno, pedica mu je znala ponekad prevuci skroz, ali to je bilo katastrofa....
mi se nismo nikada usudili prevlaciti vise nego ide :dunno
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Potica » 28 srp 2009, 15:45

Plusic je napisao/la:ovaj dio koji ne mozemo povuci izgleda bas zalijepljeno? da to isto natezemo malo po malo?

Da treba i to natezati ali samo dok ne bolni, dakle ne tako kao doktorica vec njezno i po malo.
Potica
No. 1 baka

Sljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.