Sada je: 10 lip 2026, 16:33.

spotting

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

spotting

PostPostao/la pinkis » 31 srp 2010, 17:47

sorry sto stavljam temu na trudnocu iako nisam trudna (koliko znam) ali ovdje nema prikladnijeg podforuma pa...

uglavnom, prosli mjesec sam imala lagani spotting 2 dana prije menstruacije, a ovaj mjesec pojavio se vrrrrlo kratko, jucer - oko tjedan dana prije menstruacije.
sve sam vec procitala i naravno, kako to biva kad nadjes hrpu informacija na netu - sva sam u panici. jel od manjka progesterona? znaci neplodnost? ili rak grlica maternice??? ma uzas.

samo jednu informaciju nisam nasla, a to je spotting NAKON prestanka uzimanja pilula. tocno ta dva mjeseca.
inace nikad s necim takvim nisam imala problema, na pilule je tijelo reagiralo ko svicarski sat, a sad, kad planim bebu - ovo se desi.
znam samo da spotting u vrijeme kad se meni dogadja spada pod abnormalne i moram doktoru.

samo sam jednu teoriju razvila: organizam se navikao na vise progesterona dok je uzimao pilule. sad je tu uskracen i osjeca manjak tog hormona i zato spotting. jel moguce?

uz to, ovo jucer moze biti "implantation spotting" - trudnoca - jer nam je sada jedina metoda zastite bila prekinuti snosaj :conf

a jos me vise panika uhvatila jer sam i na ovom forumu u nekoj prastaroj temi nasla istu pricu i sve ukljucene imale su na kraju neki problem s hormonima :place
pinkis
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: spotting

PostPostao/la Stefanova_mama » 31 srp 2010, 19:06

Smiri se moze biti sve i ne mora biti nista. Neprestano guglanje moze izludeti coveka. Najjednostavnije je da odes ginekologu, vidis kakvo je stanje hormona i onda krenes dalje.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la pinkis » 31 srp 2010, 19:22

ma znam, evo vec sam smirena :)
uplasila sam se pa sam u prvom postu svasta nabrljala. zanimalo me samo je li netko imao isto iskustvo poslije prestanka uzimanja pilula... pa da ovo bude nekako normalna prilagodba organizma na neuzimanje pilula.

inace, sad citam, jel se onaj skroz lagani tok na prvi dan menstruacije racuna kao samo spotting??? jer ako je tako onda ga imam cijeli zivot (dobro, od 12. god.)
pinkis
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LiKmama » 31 srp 2010, 20:20

Priladniji pdf postoji i zove se Fit mama. :)
Spotting je bilo kakvo lagano krvarenje koje nema veze s mjesecnicom, dakle, ovo sto si lagano krvarila 2 dana prije mjesecnice je vrlo vjerojatno pocetak iste.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la MON » 31 srp 2010, 20:27

LiKmama je napisao/la:Priladniji pdf postoji i zove se Fit mama.

slažem se :dada

i zato selim :mah
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la pinkis » 31 srp 2010, 21:11

LiKmama je napisao/la:Spotting je bilo kakvo lagano krvarenje koje nema veze s mjesecnicom, dakle, ovo sto si lagano krvarila 2 dana prije mjesecnice je vrlo vjerojatno pocetak iste.

i ja bih htjela da je to istina, al nazalost nije. najčešći je uzrok tome manjak progesterona, sto vodi tezem zacecu i jos tezem odrzavanju trudnoce (bez uzimanja nadomjestaka).

a ja se nadam da je samo zbog prestanka uzimanja pilula. zar nitko od vas koje ste sisle s pilule nije iskusio ovakvo nesto prvih par mjeseci??
pinkis
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LiKmama » 01 kol 2010, 11:02

Gle, spotting je prilicno cesta i uobicajena pojava, hormonalne fluktuacije potaknute i/ili uzrokovane gomilom vanjskih faktora vezanih za danasnji nacin i ritam zivota zapravo su neizbjezne i u velikoj vecini slucajeva jednostavno "one of those things" pa bih ti savjetovala da, cim zavrsis sa samopomoci naoruzana hrpom podataka s neta koje te plase i ocito zbunjuju, odes do ginekologa i provjeris sto se dogadja.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.