21 ožu 2011, 13:20
, a meni se kosa diže na glavi jer samo gledam kak će past, ja ga uzmem pa se prvo malo pomazimo i izljubimo onda ga odvedem sa sobom u kuhinju, dam mu lonac, kuhaču ili šta već i on meni na oku radi nešto što smije. što ja više pizdim jer se on penje, to je njemu zanimljivije. a nije njemu do penjanja, već do moje pažnje. to je samo jedan primjer
21 ožu 2011, 13:24
21 ožu 2011, 13:29
pomikaki je napisao/la:latica je napisao/la:po meni je problem u tome što se stalno govori - ne batine, ali se ne govori - a što onda napraviti. ne uči se roditelje kako postaviti granice i prilagoditi svoj pristup svakom pojedinom djetetu jer su djeca isto različita i ne pali kod svakog isto.
Pa ne bih se složila.
Postoje knjige, radionice, forumi na kojima se o tome raspravlja. Postoje i pedagozi i stručnjaci u vrtićima i školama koje se može pitati za savjet. Ali mnogi roditelji to nemaju volje za informiranje i naprezanje u tom smjeru.
21 ožu 2011, 14:39
21 ožu 2011, 14:42
21 ožu 2011, 14:46
titirlica je napisao/la:vi ne kužite da on jednostavno uživa raditi ono što se nesmije , što nije dobro .....itd on jednostavno uživa te stvari raditi kad se osjeća močan , a to je npr. kad je sa dedom . Takav je al moj je
21 ožu 2011, 14:55
Rialy je napisao/la:Ono sto mislim da je moj problem je NEDOSLJEDNOST, odnosno nekad skocim na prvu, a nekad ga gledam i mislim si 'ajde prestat ce' i reagiram nakon par puta. Ali ja sam vec toliko iscrpljena, jer smo bili zajedno 24h da sam polako pocela gubit snagu.
i pokušava stalno, ne odustaje, a ja gubim živce.21 ožu 2011, 15:02
21 ožu 2011, 15:07
21 ožu 2011, 15:07
21 ožu 2011, 15:14
21 ožu 2011, 15:18
21 ožu 2011, 15:33
kao što je ring napisala - nekad je to jače od njih, meni je to isto jasno, samo to traži puno strpljenja. ne znam koliko je star tvoj maleni, ali probaj ga motivirat unaprijed tako da mu daš alternativu za to ponašanje - ono što ne treba da zamijeni nečim drugim - npr. ako bude čitao slikovnicu (ili šta već voli) dok se vozite i ne bude dirao vrata, onda će bit nešto što voli - kao nagrada što je bio strpljiv i nije dirao vrata. ali naglasi da je to nagrada za nešto što on dobro napravi. ili da pjevate u vožnji nešto što mora i rukama pokazivat pa da mu se ruke zaokupe - npr. kad si sretan. znam da to uvijek lakše zvuči u teoriji nego u praksi...21 ožu 2011, 16:29
titirlica je napisao/la:hahahahah trini frka te je priznajma ne vjerujem da netko pucka po guzi dijete od 13, 15 iil već koliko godina !
Evo već ja sad sa 3, 5 sve manje i manje potežem za tom metodom , vjerovatno iza 5 godine za tim neće ni biti potrebe.![]()
Ali sam za rasprave u kojima djetetu treba dati mogućnost da argumentira svoj stav ili razmišljanje, zašto bi ja uvijek bila u pravu.
)21 ožu 2011, 16:36
Adorabla je napisao/la:titirlica je napisao/la:Medjutim ono sto kazem po meni je totalno krivo u odgoju koristiti nerviranja, deranja, objasnjavanja jer to ne daje apsolutno nikakav ucinak. Kada dijete radi nesto sto ne smije treba ga upozoriti ukoliko ima vremena ili ga doslovce fizicki zgrabiti i maknuti iz te opasne situacije a ako nije opasna onda upozorenje i za nastavak ponasanja kazna. Nikakvo objasnjavanje niti razmatranje situacija iz razlicitih kuteva nece pomoci nego odmoci.
21 ožu 2011, 17:19
21 ožu 2011, 17:36
21 ožu 2011, 21:40
pomikaki je napisao/la:Imamo i motivacijsku priču o gricu i grecu i zubić vili, ali kažem, ne pomaže baš uvijek.
21 ožu 2011, 21:46
ronin je napisao/la:pomikaki je napisao/la:Imamo i motivacijsku priču o gricu i grecu i zubić vili, ali kažem, ne pomaže baš uvijek.
nama se ta motivacija toliko izlizala s vremenom da moji krenu prat zube trkom samo da im ne pričam OPET te priče
21 ožu 2011, 22:18
22 ožu 2011, 15:22
Trini je napisao/la:Citam ovo i tema mi je tako daleka ... jer moj stariji sin ima 1.85 m te kila koliko i ja, a mladji je malko nizi od mene ...Sto hocu rec, roditelj treba stvoriti autoritet koji se ne temelji na batinama jer kad tad dodje faza u zivotu kad bilo kakva prijetnja tim oblikom kazne postane smijesna.
zaspo je za pet minuta. Ma ježim se i na šibanje i šamar. Šamar mi je baš –baš ponižavajući.
22 ožu 2011, 15:29
zaspo je za pet minuta. Ma ježim se i na šibanje i šamar. Šamar mi je baš –baš ponižavajući.
[/quote]
meni je ovo prestrašno kad god tako nešto čujem. znam dobro da toga ima, ali majko mila meni se uvijek grlo stegne kad tako nešto pročitam. di je toj ženi pamet???? jadno dijete, nemam šta drugo za reć ...
22 ožu 2011, 15:34
Raspravljala sam s njom o tome,ali kao da zidu pričam i ispadam ja luda.Kao kada će ga naučiti ako ne sada
22 ožu 2011, 16:28
latica je napisao/la:[quote="angelNeki dan mi priča poznanica kako joj se mali (nema godinu dana) probudio u pola noći i on bi se igrao. Kaže: kako sam ga namlatila po guzi![]()
meni je ovo prestrašno kad god tako nešto čujem. znam dobro da toga ima, ali majko mila meni se uvijek grlo stegne kad tako nešto pročitam. di je toj ženi pamet???? jadno dijete, nemam šta drugo za reć ...
[/quote]
22 ožu 2011, 17:33