Sada je: 09 lip 2026, 11:27.
Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Moderator/ica: nadicab
Postao/la Rea » 06 srp 2010, 17:25
Zanima me da li netko ima iskustava sa uzimanjem kortikosteroida?
Naime moj sin ima mišićnu distrofiju i rečeno nam je da bi mu oni mogli pomoći tj. da su oni jedino što mu se i može dati da malo uspori tijek bolesti?
Ono što mene brine je to da je ta odluka isključivo nas roditelja i doktorica ih sugerira ali isto tako mi sa njenog doktorskog stajališta uopće ne objašnjava stavrnu potrebu i stvarni rizik od nuspojava.
Dosta se ograničava na mišljenja drugih doktora koji joj predlažu da ih uvede ali mi je ona sama nekako nesigurna.
I iskreno jako me strah. Što ako se odlučim ih ne dati i sin mi to jednog dana zamjeri, a opet ako mu ih dam što ako bude imao jake nuspojave?
Neke od nuspojava su debljanje, nervoza, zaustavljanje hormona rasta, dijabetes, osteoporoza, akne promjene na koži...........
Da li ima netko kakav savjet?
-
Rea
- Samo sam naišla

-
Postao/la mama141705 » 06 srp 2010, 23:34
evo ako cu te malo utjesiti moj sin pije vec dvije godine kortikosteroide i to u rasponu kad mu je stanje lose pije 4-5 po 5 mg. svaki dan a kad je odlicno pije 1 svak drugi dan. konkretno pije decortin .nuspojave su da su mu se zubici jedinice pocele lagano osipati tj.stanjile su se. zatim ako pije vecu kolicinu toga moze biti gladan i jesti cesto ali po malo.nije se nesto puno ni udebljao s obzirom da je prije 2 god. imao 14 sad ima 20 kg i ima 5 god.Mi smo u zadnje 2 god. vadili urin svaki tjedan 3- 5 puta i krv 1 puta tjedno nije imao nikakvih drugih problema valjda bi se nakon 2 god pijenja tabl.nesto i vidilo.Sad zasto je ona rekla da vi odlucite to neznam nas nitko nije ni pitao, nasem sinu je to jedina terapija jer za njegovo stanje- sindrom nema lijeka i tako mora biti.Neki kazu da ce prestat ali evo dvije godine su prosle a on se i dalje povreeno razboli....nemam ti pametan savjet nego samo nase iskustvo.Mozda da se posavjetujes s jos nekim dok.

-
mama141705
- Povremeno i pišem

-
Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.