Postao/la LUMPY » 13 srp 2010, 09:37
Poštovane mamice i tate evo ja sam jedna od osoba rođena sa hidrocefalusom .
Moj hidrocefalus je nastao kao posljedica majćine ovisnosti o opijatima kao i virozi koju je preboljela u ranoj trudnoći .
Prva operacija je ućinjena 1976 godine kaad je pudenz shant posatvljen sa desne strane i spušten u trbušnu šipljinu .Zahvat je rađen na Rebru kod dr. Vlatkovića , no na žalost desila se lijećnićka pogreška u tijelo mi je unesen unficirani shant sustav nakon ćega je ustanovljen shantnefritis . Kao posljedica shunt nefritisa javile su se kovultije i nešto slićno epi napadu , te sam hitno prebaćena u bolnicu zbog zamijee shunt-a .
1978 ponovo se javljaju konvilzije jake glavobolje gobitak vida , te me se po hhintom postupku odvozi u Švicarsku u djećiju bolnicu u Cirihu .
Iste godine ućinjena je operacija , zanijenjen je pudenz shunt i posatvljen na lijevu starnu te uvsden u srćanu venu .
Dalji tiejk mog života sa pudenzom bio je borba za opsatnak , sva sreća oštećenaj nisu velika osim što mi je u potpunosti srušen endokrini sustav , no to se tek primjetilo u pobertetu .
Uspijela sma ostvariti toliko željenu trudnoću i roditi zdravog vragolana , no nakon trudnoće javile su se komplikacije na endokrinom sustavu koje su sad pod kontrolom .
S obzirom da ima mnogo ljudi i djece koji boliju ili su preboljeli hidrocefalus želaj mi je osnovati udrugu koja će pomagati roditeljima i oboljelima da se što lakše suoće sa hodrocefalusom , da nauće što je to , kaako se lijećio što oćekivati nakon op. zahvata te da jedni drugima budemo podrška.
Nadam se da če biti zainteresiranih za ovakvu akciju .
Titula te ne ćini čovijekom , niti te odijelo čini čovijekom . ono što te čini čovijekomje skriveno daleko od pogleda , skriveno je u duši .

[/url]