moram prijaviti mali pomak u komunikaciji,onako,bojažljivo,da se ne ureknem.
zahvaljujući profesionalnim uputama(thinkpink još jednom
) koristimo već nekih tjedan dana baby signs.nisam je htjela bombardirati odmah s puno znakova,iako sam ih sama naučila tridesetak,a ostali članovi obitelji(posebno je to braći interesantno) njih desetak..mama,tata,braco,jesti,piti,kupanje,spavanje,idemo pa pa,baka,deda,ne,bravonije mi se činilo da nešto posebno reagira,no počela je izrazito reagirati na :jesti(vidi se da voli jesti),jer ide prema stolici gdje jede,piti,dolazi do mjesta gdje je čaša,i jučer je prvi puta reagirala na kupanje na znak kupanja i naglašenu riječ,kupanje,uzela sam je za ruku i sama je krenula u kupaonicu.
moram reći da ne reagira uvijek,ali češće da nego ne,i to je zbiljski istinska prva komunikacija što se tiče nekih njenih potreba
i moram reći,motorički je pravi vunderkind(braća su joj isto bila zmajevi
eto,MM je jučer prijepodne otišao s njom u šetnju,i ljudi uvijek misle da je starija.(naravno,kad je u pokretu,jer juri,penje se,istražuje,a natprosječno je visoka za svoju dob ,ima još i dugu kosu pa izgleda kao trogodišnjakinja)
naravno,cijeli dojam se mijenja kad je ljudi zazovu imenom,malo joj se unesu,da je pozdrave...isto bi mogli biti i zrak...ona ih ne vidi.zuji naokolo po zraku,ili traži moj ili mužev pogled.
malo dosađujem ovima na ERF-u,zivkam ih,pa uzmu broj,pa kažu da će se javiti,pa se ne jave,ali još im nisam doslovce sjela na glavu jer čekam nalaz sluha u ponedjeljak,da vidim gdje smo uopće po tom pitanju.
kad i to riješimo,lijpo ću svako prijepodne uzeti telefon i zivkati ih dok im doslovce ne dosadim.
kad dođem u Zg,naravno,uz njih planiram i privatno.
što se logopeda tiče,planirala sam Logokor(Ines Galić Jušić....kakva su vam iskustva s njom,koliko se čeka,trebam li se već sad naručiti za 20 lipnja),a za privatnog defektologa primam prijedloge,ako imate koga provjereno dobrog za tako mali uzrast,može informacija na pp,ili ovako,svejedno.

trud se isplačuje.

za čudovište..

) da te zagrlim
još malo pa ću rodit treće i neman pojma kako ćemo onda funkcionirat, i sad mi je dan prekratak). Živim u St, al litujem tamo blizu tebe (na Jadriji, ako znaš di je... ovo lito se nadam da ću uspit sve uskladit i sa svih troje doć bar na 3, 4 tjedna), pa se nudim na oba mista- da više u Šibeniku ne budeš usamljena.

Ako opet dođem- javim!