Sada je: 09 lip 2026, 11:24.

hidrocefalus

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

hidrocefalus

PostPostao/la Dobri andjeo » 15 stu 2007, 12:44

moze nesto o tome... frendici su upravo u 27 tj rekli da ce roditi dijete s hidrocefalusom. ima prosirene neke komore , sto li u mozgu, glava je normalne velicine.
dal kod hidracefalusa ide u paketu i dijete s pp ,cp , ili su djeca samo s hidracefalusom bez pp?
na svim uzv do sada je bilo sve savrseno :dunno
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la watani » 15 stu 2007, 13:44

ovak,
rano su otkrili-rano ce poceti terapiju (ugraditi pumpicu, i sto vec treba)-mozak ce se dalje normalno razvijati jer ga nista ne bude ometalo u tom razvoju-dijete ce biti dobro i zdravo.

eto.
ovoliko ja znam o tome.
mislim da ti frendica ne bi trebala biti previse zabrinuta.
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Slajica » 15 stu 2007, 14:53

Od moje frendice sin ima hidrocefalus, ugrađena mu je pumpica kad je bio beba.
Sada ima 5 godina i pravi je frajer, izuzetno inteligentno djetešce, glava mu je malčice veća, no ja to nisam ni primjetila dok mi frendica nije skrenula pozornost na to.
Samo se redovito kontroliraju i paze da ga npr. netko u igri ne pukne loptom u glavu i sl.
Uglavnom, sve pet. :3srca
Slajica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sjemenka » 15 stu 2007, 15:18

Mom su dijagnosticirali externi blagi hidrocefalus. Uglavnom se nakuplja likvor u vanjskim ovojnicama, ali ne stvara pritisak pa ne treba pumpica. Isto ima proširene komore, malo veći opseg glave. I samo to treba pratiti. U dobi oko 3 godine godine se proporcija glave i tijela izjednači pa se više ne vidi. I više se i ne smatra problematičnim. Mi smo radili uzv svaki mjesec dok se fontanela nije zatvorila. Sad je sve 5. Nismo ustvari nikada ni imali problema s tim.
M. i R. 9.6.2005.
V. 19.11.2009.
sjemenka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la alexandra » 15 stu 2007, 16:27

cure potpisujem, a nadodajem svoje iskustvo, ako su komore prosirene, a glava normalnog opsega nije nuzno da se radi o hidrocefalusu. istu dijagnozu u trbuhu je imala i s. - suspektra hidrocefalija pa na kraju nist od toga. komore su bile prosirene zbog intrauterinog krvarenja.

dakle, umiri je, a sve ce znati tek kad se beba rodi pa ce vidjeti sto im je dalje za raditi.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la lulamae » 16 stu 2007, 11:22

moj mali ima cistu na mozgu..ugradena mu je pumpica i sad je sve ok..dakle,on nije imao hidrocefalus jer mu glava nije rasla..njemu se tekucina nakupljala u toj cisti koja je onda pritiskala okolno tkivo medu ostalim i vidni zivac...al ako je to vec sad otkriveno poduzet ce se sve na vrijeme :mah
i ne znam da li to odmah znaci da ce biti dijete s pp..ako je sve drugo ok,ne mora bit..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 16 stu 2007, 11:44

:kiss
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

Re: hidrocefalus

PostPostao/la LUMPY » 13 srp 2010, 09:37

Poštovane mamice i tate evo ja sam jedna od osoba rođena sa hidrocefalusom .
Moj hidrocefalus je nastao kao posljedica majćine ovisnosti o opijatima kao i virozi koju je preboljela u ranoj trudnoći .
Prva operacija je ućinjena 1976 godine kaad je pudenz shant posatvljen sa desne strane i spušten u trbušnu šipljinu .Zahvat je rađen na Rebru kod dr. Vlatkovića , no na žalost desila se lijećnićka pogreška u tijelo mi je unesen unficirani shant sustav nakon ćega je ustanovljen shantnefritis . Kao posljedica shunt nefritisa javile su se kovultije i nešto slićno epi napadu , te sam hitno prebaćena u bolnicu zbog zamijee shunt-a .
1978 ponovo se javljaju konvilzije jake glavobolje gobitak vida , te me se po hhintom postupku odvozi u Švicarsku u djećiju bolnicu u Cirihu .
Iste godine ućinjena je operacija , zanijenjen je pudenz shunt i posatvljen na lijevu starnu te uvsden u srćanu venu .
Dalji tiejk mog života sa pudenzom bio je borba za opsatnak , sva sreća oštećenaj nisu velika osim što mi je u potpunosti srušen endokrini sustav , no to se tek primjetilo u pobertetu .
Uspijela sma ostvariti toliko željenu trudnoću i roditi zdravog vragolana , no nakon trudnoće javile su se komplikacije na endokrinom sustavu koje su sad pod kontrolom .
S obzirom da ima mnogo ljudi i djece koji boliju ili su preboljeli hidrocefalus želaj mi je osnovati udrugu koja će pomagati roditeljima i oboljelima da se što lakše suoće sa hodrocefalusom , da nauće što je to , kaako se lijećio što oćekivati nakon op. zahvata te da jedni drugima budemo podrška.
Nadam se da če biti zainteresiranih za ovakvu akciju .
Titula te ne ćini čovijekom , niti te odijelo čini čovijekom . ono što te čini čovijekomje skriveno daleko od pogleda , skriveno je u duši .
slika
[/url]
LUMPY
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.