Sada je: 18 lip 2018, 11:04.

epilepsija

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: epilepsija

PostPostao/la simella » 25 lis 2012, 22:50

Pozdrav
Lavice,ne trebaš brinuti zbog memorije .Vjeruj ,mi smo bili mnogo teži slučaj.Sjećam se 1. raz.kao da je bilo juće.Učili smo jednu lekciju iz prirode po 3-4 dana.Ono što je upamtila jedan dan sutradan je isparilo, i tako nekoliko dana za redom.Već u 2. polug.1. raz. je bilo bolje.Kako je više vježbala(trenirala mozak),tako su rezultati bili bolji.Bilo je uspona i padova stalno ,ali iz dana u dan je postajalo sve lakše.Ona je sada jedan običan normalan učenik.Na dan uči 1 do 2 sata,uključujući i zadaću .Nebi ni toliko da nema ah te matematike.Evo ovih dana su pisali testove iz prirode, mat.i hrv. j.i sve su ocjene odlične.Srećom u zadnje vrijeme nema nikakvih blokada,naopačkih radnji,niti išta sl.Pitam se dali je to zbog novog lijeka Tegretola ili zbog smanjenog na trećinu Depakine-a.Teško da ću saznati, samo neka tako ostane.
Njoj je sve kranulo lakše od kad je poćela uzimati Esprico omegu,a ulje crnog kima sam joj počela davati zbog jačanja imunološkog sustava i jetre.Mislim da ulje c. k. ne sadrži dovoljno omege za njene potrebe.Smatram da joj je ova kombinacija super jer niti ima problema sa konc. niti je ove godine pila antibiotik :yess .Nikakve druge vitamine joj ne dajem.
Što se tiće crtanja izgleda da mozak kod takve djece nađe neko rješenje za ravnotežu.Drago mi je zbog toga.
Lavice vidjet ćeš da će s vremenom problemi biti minimalni.
simella
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 16
Pridružen/a: 20 srp 2012, 19:02

Re: epilepsija

PostPostao/la lavica 76 » 26 lis 2012, 22:18

Simella, puno ti hvala, toliko nekih slicnosti nalazim kod vas, nadam se zbilja da su i nase teskoce prolaznog karaktera i da ce to sve doc bar donekle na svoje. Bas mi je drago sta prelazite na monoterapiju, nadam se da cemo i mi doc jednom do toga.
Isto kao ti zakljucujem da vjezbanje za mozak puno znaci, kao i puno sna.Pozdrav svima i uzivajte u vikendu :)
lavica 76
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 49
Pridružen/a: 07 lis 2012, 15:53

Re: epilepsija

PostPostao/la lavica 76 » 05 stu 2012, 16:43

Evo narucili se u Neurona,na magnetsku rezonancu glave, gospodja koja mi se javila nije bila bas previse ljubazna za razliku od prosle kad sam zvala prije mjesec dana. Jako mi je sturo objasnila i rekla je samo da imamo problem ako dijete ne bude mirno i da sami odlucimo ocemo li s anestezijom ili bez nje. Mi smo se odlucili bez pa sta bude. Prosli put mi je njihova djelatnica rekla da ne radimo s anestezijom i ako slucajno nam curica bude nemirna da se mozemo dogovorit za jedan petak jer subotom znaju imat anesteziologa pa da ako ne uspije ponovimo u opcoj anesteziji u subotu. Kad sam to danas spomenula rekla je da ona nema pojma kojim danima imaju anesteziologa i da sad odlucim ocu li sa ili bez anestezije.Curica nam je uvijek bila mirna na eeg, iako desi se koji put da zijevne , nesto je zasvrbi ili pomakne nogu, rastegne se, toga me strah. Mislim da ce ona lec bez problema i probat bit mirna, nadam se da se nece prepasti.Neznam jeli ko od vas radio magnestku rezonancu glave djetetu u Neurona, i kakva su vam iskustva ? Kakva je uopce praksa kod djeteta od 7 godina ? Neznam jesmo se trebali odlucit za opcu anesteziju, prosli put je u bolnici radila magnestku pod opcom anetsezijom i bila je cijela jadna poslje toga, povracala je, bila osamucena i radije bi to izbjegla ako mogu. Pozdrav !!!!!
lavica 76
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 49
Pridružen/a: 07 lis 2012, 15:53

Re: epilepsija

PostPostao/la nadicab » 06 stu 2012, 09:03

Moj u Neuronu nije bio miran zbog buke, pa su slike bile utne i tesko su se ocitavale. Poslije nekoliko godina smo radili u Klaicevoj i nismouspjeli bez anestezije, nego smo trebali sve ponoviti s anestezijom. to je bila plitka anestezija bez ikakvih nuspojava
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
Avatar
nadicab
Prepečena plavuša
 
Postovi: 17067
Pridružen/a: 04 svi 2001, 00:17
Lokacija: Zagreb, Kvatrić

Re: epilepsija

PostPostao/la lavica 76 » 07 stu 2012, 21:36

A sad kako bude, iskreno se nadam da cemo uspit, ako ne morat cemo ugovarat novi termin i putovanje, vidit cemo...
lavica 76
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 49
Pridružen/a: 07 lis 2012, 15:53

Re: epilepsija

PostPostao/la alexandra » 07 stu 2012, 22:02

lavice, probajte pa ćete ponovit ako treba. samo je dobro pripremi i upozori na stvarno neugodnu buku koju radi mašina.
mnogi odrasli umru od straha na magnetnoj. a i uvijek se može dogoditi da kihneš ili nešto.
ako neće ići, dobit će plitku anesteziju, ko što je rekla nadica i bit će sve ok.
btw, osobno znam sedmogodišnjake koji su odradili bez anestezije mirni ko bubice pa što ne biste i vi bili među njima. ;)
ako treba, pišam crveno
Avatar
alexandra
idealni svjedok
 
Postovi: 12083
Pridružen/a: 26 srp 2002, 10:59

Re: epilepsija

PostPostao/la lavica 76 » 08 stu 2012, 14:43

Hvala puno, javit cu kako je proslo :). Idem mislit pozitivno !!!!!
lavica 76
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 49
Pridružen/a: 07 lis 2012, 15:53

Re: epilepsija

PostPostao/la lavica 76 » 16 stu 2012, 21:37

Evo da se javim, magnetska nam prosla super u neurona. Moja sefica je rekla da ide sama u tunel iako je bio plan da idemo skupa, lipo joj stavilo slusalice, masku, ona je veslo rekla book i otisla unutra. rekla je da je bilo cool :). I sta je najvaznije nalaz uredan, koje olaksanje, ne mogu niti opisat. U ponedjeljak idemo u Sabola pa da vidimo sta ce nam on rec. Tako sam sretna danas. Ovaj tjedan prosli je bila masu smusena,i u skoli i doma, stalno sumnjam da se nesto odigralo, ne mogu vjerovat kako je da dane super, a na dane jednostavno kao da ne funkcionira kako treba. I cim pola sata krace spava raspad sistema sutra. Imali smo tako dobrih 10-tak dana, i onda neka smusenost i dekoncentracija prosli tjedan, memorija ajme, ali sad mi opet pari ona stara, iako ona bas stara bojim se da dok je na terapijom nece bit, ali najbitnije je da nije imala vidljivih napadaja i da ju terapija drzi.Pozdrav svima !!!!!
lavica 76
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 49
Pridružen/a: 07 lis 2012, 15:53

Re: epilepsija

PostPostao/la alexandra » 16 stu 2012, 21:55

bravo, bravo, bravo za sve :joy
i zapamti da je uvijek najbitnije da nema napade. ostalo ćete pomalo. osim toga, dobro prati promjene vremena, a promjene su sada ubitačne i za najzdravije ljude pa vidi koliko su povezane s promjenama njene koncentracije. strašno su osjetljivi na to. u te dane joj daj malo lufta i opusti se. ;)
ako treba, pišam crveno
Avatar
alexandra
idealni svjedok
 
Postovi: 12083
Pridružen/a: 26 srp 2002, 10:59

Re: epilepsija

PostPostao/la Kaya071 » 18 stu 2012, 07:38

Trebam pomoc/savjet.

Imam grand mal epilepsiju. U principu, imam napade koji izgledaju kao grand mal napadi, ali je EEG uvijek u granicama normale, MR sam radila prije nekoliko godina i sve je bilo OK, kao i CT.

Od lijekova sam uzimala Apilepsin, koji sam zbog planirane trudnoce prestala uzimati i presla na Lamictal, koji uzimam 250 mg dnevno rasporedjeno u 2 doze.

Auru nekada imam, nekada nemam. U trudnoci sam imala dva napada. Od kada se Isa rodio sve je bilo pod kontrolom do prije tri sedmice. Tada sam imala prvi napad, pred spavanje (sto je za mene cudno, jer obicno imam napade ujutro). I, jutros opet.
Nisam bas vodila najuredniji zivot (kasno lijeganje, lijekove nisam bas na vrijeme uzimala, vise sa kasnjenjem od par sati)

Ja sam nakon napada svaki put nikakva (logicno), pospana, umorna. I, naravno, kao i svi, sve bih dala da to prestane.

Imam dr u Sarajevu, ali bih voljela da vidim jos nekog doktora, koga mozete preporuciti. Najbolje bi bilo kada bi bio neki koji ima privatnu praksu, ali ako nema, moze i bilo kakav drugi.

Puuuuno hvala :kiss
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Avatar
Kaya071
Obožavana šibicarka
 
Postovi: 6204
Pridružen/a: 12 vel 2009, 10:08

Re: epilepsija

PostPostao/la alexandra » 18 stu 2012, 16:15

[url]Nisam bas vodila najuredniji zivot (kasno lijeganje, lijekove nisam bas na vrijeme uzimala, vise sa kasnjenjem od par sati)[/url]

znaš i sama da kako, tako, ovo moraš dovesti u red, naročito ako ti je okidač umor i nenaspavanost.

za sada se još ne raspitujem za neurologe, jer se od 18. možemo švercat kod neuropedijatra tako da nisam upoznata s ponudom i kvalitetom privatnika u zg, a od bolnica što znam, znam za Centar za epilepsiju u Vinogradskoj (Bolnica sestara milosrdnica) kod njih možeš obaviti kompletnu dijagnostiku i onu proširenu, platiti manje nego kod privatnika pa možda da probaš nazvati.
ako treba, pišam crveno
Avatar
alexandra
idealni svjedok
 
Postovi: 12083
Pridružen/a: 26 srp 2002, 10:59

Re: epilepsija

PostPostao/la alexandra » 18 stu 2012, 16:16

lamictal (sam) obično nije dovoljan za zaustavljanje grand mal napada. :dunno
ako treba, pišam crveno
Avatar
alexandra
idealni svjedok
 
Postovi: 12083
Pridružen/a: 26 srp 2002, 10:59

Re: epilepsija

PostPostao/la lavica 76 » 18 stu 2012, 22:58

Kaya, ja isto neznam bas odrsale neurologe, ali znam da su na forumu(www.forum.hr) o epilepsiji cure super, i sigurna sam da ce ti preporucit nekoga.Mi sutra planiramo u Sabola cisto zbog drugog misljenja, ali on je neuropedijatar i mislim da je odlican. Cula sam da hvale dr Hecimovica, neznam u kojoj bolnici je u Zagrebu, znam i da je netko pohvalio ovaj Centar za epilepsiju.Nadam se da ces uspit doc do nekog dobrog neurologa koji ce ti dat pravu terapiju.
Alexandra, hvala na potpori, i mi smo jos uvijek tako sretni sta je magnetska uredna i iza nas :joy
lavica 76
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 49
Pridružen/a: 07 lis 2012, 15:53

Re: epilepsija

PostPostao/la Kaya071 » 19 stu 2012, 07:57

Cure, puno hvala :kiss .

Alexandra, veze nisam imala to za Lamictal :strah . Prije sam bila na Apilepsinu, pa su me skinuli s njega i prebacili na Lamictal.

A, uredniji zivot definitivno moram poceti voditi. Za pocetak poceti uzimati lijekove tacno u minutu :oops: .
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Avatar
Kaya071
Obožavana šibicarka
 
Postovi: 6204
Pridružen/a: 12 vel 2009, 10:08

Re: epilepsija

PostPostao/la nadicab » 19 stu 2012, 10:20

kaya, kako se ti osjećaš prije i za vrijeme napada? Pitam jer me zanima zbog Denisa.
On ima napade kada osjeća da lebdi i tada je dosta uplašen, kao i da su mu sve stvari jako uvećane (ispočetka je vrištao od straha, ali se sada navikao i na to). Ponekad za vrijeme grand mala je svjestan i želi s nama pričati, ali ne može, samo krklja. Poslije jako otežano govori.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
Avatar
nadicab
Prepečena plavuša
 
Postovi: 17067
Pridružen/a: 04 svi 2001, 00:17
Lokacija: Zagreb, Kvatrić

Re: epilepsija

PostPostao/la Kaya071 » 19 stu 2012, 11:08

Ja tokom napada u potpunosti gubim svijest. Tek kad se "probudim" nakon negdje pola sata skontam sta je bilo. Auru imam danima (ja pojma nisam imala da je to aura, tek mi je nedavno moja sarajevska neurologica rekla da je to to). Naime, sjedim i sve je u redu i mi samo odjednom prodje kroz glavu "imacu masivni napad".

Juce sam imala napad u sred vjezbanja "tibetanaca", kada sam jako duboko disala. Nekada kasnije mi je palo na pamet da sam ga najvjerovatnije samoj sebi isprovocirala, jer je to moje disanje bilo klasicna hiperventilacija :ajme .

Denis je isto na Lamictalu?
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Avatar
Kaya071
Obožavana šibicarka
 
Postovi: 6204
Pridružen/a: 12 vel 2009, 10:08

Re: epilepsija

PostPostao/la alexandra » 19 stu 2012, 17:36

kaya, znaš i sama da je svaka osoba oboljela od epi slučaj za sebe.
lamictal se obično daje kao prvi lijek, zbog najmanjih nuspojava. mi smo godinama bili na lamictalu, kod pojave prvih napada odmah je uveden dodatni lijek.
što naravno ne mora biti slučaj za tvoj oblik epija. možda je lamictal dovoljan, ali možda ti je doza postala premala.
u svakom slučaju, počni odmarat, uzimat lijekove na vrijeme pa vidi, ako se napadi ne smire moraš nešto poduzeti.
ako treba, pišam crveno
Avatar
alexandra
idealni svjedok
 
Postovi: 12083
Pridružen/a: 26 srp 2002, 10:59

Re: epilepsija

PostPostao/la alexandra » 19 stu 2012, 17:39

nadice, s. ne zna reći, ali ja sam vidjela da predosjeća napad. nikad nije pala, uvijek bi se prije napada spustila u četveronožni ili bi legla i za par trenutaka dobila napad. pri tome me uvijek jako preplašeno gledala. da može govorit sigurna sam da bi mi rekla da predosjeća.
ovo što opisuješ kod denisa je "normalno" :ajme koliko sam čitala, baš to izoštravanje osjetila, osjećaj da se predmeti povećavaju i strah. :ajme
ako treba, pišam crveno
Avatar
alexandra
idealni svjedok
 
Postovi: 12083
Pridružen/a: 26 srp 2002, 10:59

Re: epilepsija

PostPostao/la lavica 76 » 19 stu 2012, 21:17

Meni je curica jednom bila ta aura, u vidu osjecaja kao vda ce pasti i tada je imala blagi napad poslje toga sutra jos jedan parcijalni i od tada je na topamaxu plus depacine. Za lamictal sam i ja cula da je blag, meni je receno da bi to kod slucaja moje curice bilo jednako vodi sa secerom.
Bili danas u Sabola, u principu dobili smo isto misljenje kao kod nase neuropedijatrice, znaci da bi on dao istu terapiju u nasem konkretnom slucaju. Ako bi ju Topamax puno ometao razmisljao bi eventualno o promjeni terapije, kepra i jos neki ljek je predlozio, ali isto tako je naglasio da je ona sada ipak 5 mjeseci bez napada, i da svaka promjena terapiji donosi rizik od pogosranja bolesti. Noc smo jedva progurali, eeg je standadrno los, odnosno i losiji nakon neprospavane noci, pun paroksizmalnih izbijanja i zarista s obe strane mozga, znaci parcijalna epilepsija sa sekundarnom generalizacijom, bez poznatog uzroka. rekao je da je super za magnet, bio je jako detaljan, i puno mi se svidio, iako mislim da ga je na kraju morala bolit glava od mojih pitanja :). Za nuspojave topamaxa je rekako da znaju trajat mjesecima, ali postoji nada da bi mogle opast, da nastojimo sta normalnije zivit, i opustit se. Sta meni naravno najteze ide, ali trudim se. na sva pitanja nisam uspila dobiti odgovor, tipa desi mi se curici da se tu i tamo popiski po noci, to se pocelo desavat od uvodjenja Topamaxa, koji put se uspije probudit kad joj procuri, a par puta se popiskila skroz i tek onda bi se probudila. Muci me jeli se sta desilo, ili toliko cvsrto spava da jednostavno mozak ne registrira da joj je sila. Zadnji put se to desilo kad je malo nahladila mjehur, i i piskila je tu vecer 2 pua pred spavanje(inace popiski se jednom i do ujutro ne trazi) i imala sam feeling da se nece probudit ako joj bude sila i to se desilo, nije to nesto ucetsalo, ali je cinjenica da se prije nikad nije desavalo. Secer bi bio dobar kad bi se to desilo, jer ima dijabetes na pracenju i uvik i na to posumnjam, A sta se tice konncentracije i on predlaze esprico i nema mi druge nego ga isprobat :). A mislim da cu morat nesto, jer bas me muci ta njena koncentracija na dana i memorija. eto to je moj mali izvjestaj, jedva se cekam vratit kuci, ipak me ovaj put psiholoski umorio.
lavica 76
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 49
Pridružen/a: 07 lis 2012, 15:53

Re: epilepsija

PostPostao/la nadicab » 20 stu 2012, 22:50

Sto je esprico?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
Avatar
nadicab
Prepečena plavuša
 
Postovi: 17067
Pridružen/a: 04 svi 2001, 00:17
Lokacija: Zagreb, Kvatrić

Re: epilepsija

PostPostao/la alexandra » 20 stu 2012, 22:53

omega za djecu.
ako treba, pišam crveno
Avatar
alexandra
idealni svjedok
 
Postovi: 12083
Pridružen/a: 26 srp 2002, 10:59

Re: epilepsija

PostPostao/la Kaya071 » 21 stu 2012, 08:11

Ovako, ja sam u cijeloj svojoj ludosti kontaktirala dva neurologa i jednog neuropedijatra :ajme . Jedan neurolog je moj sarajevski, drugi je iz Beograda (za nju su mi nekada rekli da je najbolja u struci), a neuropedijatar je tetkin prijatelj s kojim sam se vidjela prije prve trudnoce i od kojeg sam trazila savjete sta i kako :ajme .

Sarajevski neurolog rekao da povecam vecernju dozu Lamictala, beogradski prokomentarisao da je uzasno mala doza Lamictala, povecao jutarnju i dodao Eftil (natrij-valproat), a neuropedijatar istakao prednosti monoterapije i rekao da je na meni da se odlucim :ajme :nesvist . Mislim, stvarno! A, neuropedijatar je varijanta da ne daje nikakve lijekove ako se napad ima samo jednom godisnje.

I da, pored omege jako su vazni cink, B6 i magnezij (i za djecu).
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Avatar
Kaya071
Obožavana šibicarka
 
Postovi: 6204
Pridružen/a: 12 vel 2009, 10:08

Re: epilepsija

PostPostao/la alexandra » 21 stu 2012, 16:27

pa tu esprico omegu preporučuju djeci upravo zato jer nije čista nego je dodan magnezij i cink :mrgreen

kaya, da teško je kad moraš sam donositi odluku kod ovakvih stvari. :ajme
neuropedijatra bi preskočila u ovom slučaju jer je ipak neuropedijatar. i ok je ponekad stav ne davat terapiju kod 1 napada godišnje, ali ti ih koliko sam shvatila imaš znatno više.
znači ostaju ti dva neurologa koji su u biti rekli slično tj. djelomično čak isto - da piješ premalu dozu lamictala. drugi je predložio uvođenje dualne terapije, što isto nije ideja za odbacit, jer znaš i sama, ako se napadi smire i ako prođe cca 2 godine bez napada, onda se terapija smanjuje do ukidana pa se vraćaš na monoterapiju ili ostaješ bez terapije. :dunno
ovo gore možda i nije pretežak izbor.
ja bi, ako si protiv dualne, prvo probala s povećanom dozom lamictala, ako bi se napadi nastavili, uvela bi drugu terapiju :dunno
mislim, svaki je liječnik pobornik mono terapije dok god je efikasna. ja sam bez razmišljanja uvela dualnu kod s. jer su napadi bili prečesti, a svi znamo kako napadi utječu na mozak.
ako treba, pišam crveno
Avatar
alexandra
idealni svjedok
 
Postovi: 12083
Pridružen/a: 26 srp 2002, 10:59

Re: epilepsija

PostPostao/la noah » 23 stu 2012, 22:52

Ja bih postavila jedno pitanje! Danas kad sam spustila N. na krevet na leđa pogledao me kao da se uplašio,onako je izbuljio na sekundu oči kao da je vidio nešto strašno i nakon toga (velim jedna sekunda) je pogledao desno,ali pri tom nije i glavu okrenuo u desno, nego samo zjenice(pogled) i to je bila sekunda. nakon toga je bilo sve normalno. inače je prehlađen i nos mu je začepljen, i tada je bio pospan i umoran. sjetila sam se da je mama jednom spomenula da kad ga je ona jednom spustila na leđa da ju je pogledao kao da se nečeg uplašio ( dok je bio star oko 8 mj.),znači slično kao danas. da li imam razloga za brigu i sumnju na lagani epi? dio mene mi govori da to nije ništa, a dio je jaaako zabrinut.( On inače ide na vježbe zbog distalnog sindroma i sada je u granicama normale u motoričkom smislu,mada svejedno i dalje idemo na vježbe zbog nekih manjih krivina). Hvala
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
Naše dvije zvijezde doputovale sa nebeskog svoda u mamino i tatino srce...
Avatar
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 661
Pridružen/a: 31 ožu 2012, 16:12
Lokacija: u drugoj dimenziji

Re: epilepsija

PostPostao/la alexandra » 23 stu 2012, 23:36

s obzirom da vas prate zbog distonog, ja bi ovo svakako opisala pedijatrici i fizioterapeutu. za svaki slučaj. pa nek oni procijene da li treba raditi nešto dalje. može biti ništa, umor, temperatura.....može biti ono tipično "zagledavanje" koje je u biti kratki epi napad. obavezno reći na kontroli.
ako treba, pišam crveno
Avatar
alexandra
idealni svjedok
 
Postovi: 12083
Pridružen/a: 26 srp 2002, 10:59

Re: epilepsija

PostPostao/la Kaya071 » 24 stu 2012, 05:56

Da li je iko cuo za orgonit? Negdje sam citala da kad ga je neka zena stavila u kucu dijete vise nikada nije imalo epi napad.
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Avatar
Kaya071
Obožavana šibicarka
 
Postovi: 6204
Pridružen/a: 12 vel 2009, 10:08

Re: epilepsija

PostPostao/la alexandra » 24 stu 2012, 12:45

nisam čula.
pogledala sam što je.
nisam sklona takvoj alternativi :dunno ali ako ne može škoditi.....
čula sam da je jednom dječaku prestao teški asmatični bronhitis nakon posjeta stanovitom karizmatiku. tako da svega ima.
ako treba, pišam crveno
Avatar
alexandra
idealni svjedok
 
Postovi: 12083
Pridružen/a: 26 srp 2002, 10:59

Re: epilepsija

PostPostao/la noah » 24 stu 2012, 16:24

alexandra je napisao/la:s obzirom da vas prate zbog distonog, ja bi ovo svakako opisala pedijatrici i fizioterapeutu. za svaki slučaj. obavezno reći na kontroli.


Naravno, to mi je i bila namjera. Spomenut ću i ft na vježbama. Čak sam mislila i zvat neuropeda u pon. ili da ne dižem paniku i pričekam tri mjeseca kada moramo ponoviti EEG, prvi EEG sniman pred tri mj. je bio pokazao da je N. imao laganu hipoksiju. Ja ću sada još više ga promatrati, u slučaju da se što slično ili nešto lošije ponovi,odmah ću kontaktirati stručnjake.
Hvala Alex, potvrdila si ono kaj sam si ja i sumnjala,jer me mm odmah presjekao da ja pretjerujem. Bolje je biti siguran i sve provjeriti,makar puhali u hladno.

Kaya071 je napisao/la:Da li je iko cuo za orgonit? Negdje sam citala da kad ga je neka zena stavila u kucu dijete vise nikada nije imalo epi napad.

Ja smatram da orgonit ne škodi imati u kući,ali naravno da djete svoju terapiju klasične medicine mora dobiti,velim možda nije to loše imati kao dodatak.
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
Naše dvije zvijezde doputovale sa nebeskog svoda u mamino i tatino srce...
Avatar
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 661
Pridružen/a: 31 ožu 2012, 16:12
Lokacija: u drugoj dimenziji

Re: epilepsija

PostPostao/la lavica 76 » 14 pro 2012, 15:28

Jutros vadili mojoj curici jetrene enzime i sva tri povisena :(. Jel ko imao takvo iskustvo ? Neznam sta to znaci, sta sada ? U ponedjeljak vadimo razinu ljeka u krvi, a u srijedu bi trebali u neuropedijatrice. Palo mi je napamet da nije prevelika kolicina ljeka u krvi, a onda promislim a sta ako nije do toga. Totalno me ucrnilo, znam da mozda panicarim unaprijed bezveze, ali grozna mi je ova neizvjesnost jer se ne razumijem u ovo....
lavica 76
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 49
Pridružen/a: 07 lis 2012, 15:53

Re: epilepsija

PostPostao/la alexandra » 14 pro 2012, 15:33

ako su blago povišeni, ne moraš ništa brinut. to je na žalost normalno. pitaj neuropedijatra koji bi biljni preparat mogla piti za "čišćenje" jetre.
nama je povišen jedan, ne previše i rekla mi je neuropedijatrica da ne brinem uopće, da je to ništa.
držim fige za ostale preglede.
ako treba, pišam crveno
Avatar
alexandra
idealni svjedok
 
Postovi: 12083
Pridružen/a: 26 srp 2002, 10:59

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.