bili smo na kontroli..jedva su nas primili jer se nismo narucili,ali kad smo zadnji put bili i oduvijek se kod dr.miklica nije narucivalo..ugl doktor je rekao da se vidi da je kateter previse zategnut i da se ocito negdje 'zalijepio'..trebalo bi staviti novu pumpicu i nek se odlucim da li zelim..opet smo naruceni 9.8. kad dode s godisnjeg...a sto ja znam jel treba?
pa on je tu doktor,ako treba onda treba..pomozite mi s iskustvima..sto da ga sve pitam sljedeci put?da li postoje vise vrsta tih pudenzovih katetera?da li se moze odstraniti samo dio,i to onaj distalni (udaljeniji) dio,ne onaj u mozgu..zapravo njemu pumpica dobro funkcionira ali u trbusnoj supljini se ocito nesto spetljalo i sraslo i sad ga zateze..odmah sam isla kod dr.basnec..rekla mi je da to moze ici samo na gore i da se treba nesto poduzeti..e sad da li staviti novi a stari ne dirati,da li uopce ne stavljati novi a samo maknuti stari jer veli da mu mozda vise ni ne treba jer ima siroku komunikaciju izmedu hemisfera gdje bi taj likvor mogao odlaziti..ja ne znam..dr je rekao da bi mogao puknuti i da ce onda taj likvor odlaziti potkozno i da onda hitno moramo na neurokirurgiju..mislila sam mozda bolje ne dirati dok se ne zakomlicira ali mozda je ipak bolje rijesiti to sad pod kontroliranim uvjetima,kod odabranog doktora a ne da se zadesimo negdje ko zna gdje pa da ga bilo tko dezuran operira..tako se bojim..sva sam se tresla kad sam izasla van..rekao je da je to rutinska operacija,da ce napraviti najbolje sto zna ali uvijek postoji rizik..ma sve mi je to jasno ali se bojim toga sto bi mu to cupali van i pogotovo onog djela kad bi mu cupali iz mozga da mu ne bi i dio mozgovine odstranili..i sama doktorica mi je to rekla..o boze..koje su eventualne poteskoce koje se mogu javiti nakon zamjene?kolika je mogucnost da se vadenjem stare pumpice potrga i okolnog mozgovnog tkiva?da li su velike sanse da ima jos vecih motorickih poteskoca?kako sad izgleda odjel i sobe na neurokirurgiji an rebru? ..kad smo mi bili prije 7 godina to je bilo prestrasno..mala sobica,puno djece,drveni stolci..da li sad ima vise mjesta?da li roditelji mogu ostati cijeli dan i noc? ..prije smo mogli..da li mogu na uputnicu dobiti dorucak,rucak,veceru?
nadice,javi se..znam da ti imas puno iskustva..
cijele dane sam tako utucena..ako je to tako,onda se opet za par godina moze ocekivati da ce se kateter spetljati..

drugi dan se temp malo smirila al smo svejedno otisli doma jer nam je bilo dosta..i na putu doma bilo malo frkovito jer se jedan nadobudni vozac skoro zaletio u nas..e stvarno sam tad skoro dobila infarkt..cijelim putem nisam mogla doci k sebi..pretjecao je sleper i njegova traka je bila prazna al je iz nekog razloga odlucio prijeci u nasu traku a ja taman izasla iz tunela..brrrr...