Sada je: 23 sij 2021, 13:08.

Tehnologija i poteškoće

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Tehnologija i poteškoće

PostPostao/la ivana11 » 13 lip 2016, 20:17

Drage mame javljam se na ovaj pod forum u nadi da nekako mogu pomoći nekima od vas. I sama sam mama curice s poteškoćama u razvoju. Ima 8 godina i dijagnosticiran PHACE sindrom s pripadajućom dijagnozom vezanom uz svako slovo: Dandy Walker sindrom, hemangiom, anomalije aorte, foramen ovalis, a od nedavno i probleme sa štitnjačom, epilepsiju i glavobolje. No, na ovaj forum ne javljam se zbog nje.
Bavim se inženjerstvom i trenutno sam na 2. godini doktorskog studija u području suvremenih proizvodnih tehnologija. Bavim se istraživačkim radom i prijavom projekata za fakultet na kojemu studiram. Trenutno radimo na prijavi jednog partnerskog projekta u području unaprijeđenja zdravstva. Želja nam je kroz projekt uz pomoć našeg znanja i 3D tehnologije pomoći djeci s teškoćama u razvoju. Najviše možemo pomoći djeci s motoričkim problemima tako da izradimo posebno prilagođena pomagala i alate za njih. Ono što nam treba su ljudi sa stvarnim problemima kako bi nam rekli što im treba. Ideja nam je izraditi jednostavan egzoskeleton za dvoje, troje djece poput ovoga na linku: http://inhabitat.com/two-year-old-gains-use-of-her-arms-thanks-to-3d-printed-robotic-exoskeleton/. Također, možemo pomoći i djetetu koje ima fizički nedostatak tako da mu isprintamo posebno oblikovanu i izrađenu protezu, nekakav dodatak za baviti se sportom ili za lakše obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Ukoliko želite saznati više o tome možete pogledati aktivni projekt na svjetskom nivou koji se zove Enabling the future http://enablingthefuture.org/
Ukoliko znate nekoga kome treba pomoć ili ste vi ta osoba slobodno mi se javite i pitajte sve što vas zanima. Ne postoje nikakve obveze i ograničenja, ništa ne naplaćujemo, samo tražimo osobe kojima bi našim znanjem i opremom mogli pomoći da lakše žive i obavljaju svakodnevne aktivnosti.
Također, dobrodošle su i sve ideje i prijedlozi drukčije od gore navedenih, a koje smo u mogućnosti provesti u djelo.
ivana11
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 1
Pridružen/a: 13 lip 2016, 19:40

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.