Fantasticna torta s vrhnjem i visnjama
Postano: 01 kol 2009, 13:59
tijesto:
200 g brasna
80 g margarina
65 g secera
1 jaje
1 vanilin secer
1/2 praska za pecivo
u brasno staviti omeksali margarin pa ga dobro umijesiti. dodati ostale sastojke pa zamijesiti tijesto. tijestom obloziti kalup za torte (dno i sa strane) te na to uliti kremu.
krema:
na 1/2 L mlijeka skuhati 2 pudinga od vanilije (ne dodavati secer vec samo zakuhati mlijeko i dodati prasak za puding otopljen u malo mijeka)
izraditi 4 crvena vrhnja (ona s vise masnoce) sa 200 g secera te to dodati u skuhani, vruci puding. sve skupa istresti na tijesto. gore poslagati visnje te peci 75 minuta na 160 C. nakon 75 minuta iskljuciti pecnicu i tortu ostaviti u njoj da se lagano susi dok se pecnica ne ohladi (ja pecnicu obavezno otvorim nakon sto je iskljucim)
nakon toga na tortu preliti dva prozirna preljeva za torte (skuhati po receptu na vrecici)
dooooooooooooooobro ohladiti, najbolje preko noci. onda je izvaditi iz kalupa
tips and tricks:
-nemojte se zivcirati ako se tijesto ne bude dalo lijepo razvaljati. to je takav recept
-obavezno umijesajte vrhnje u vruc puding da ne nastanu grudice
-preljev lagano sipati preko torte da se ne digne krema (onda preljev bude mutan i ne izgleda lijepo iako je i dalje mljac )
-umjesto visanja mozete staviti bilo koje voce, ja sam radila i s ribizlom i s kupinama. sogi je radila i s jagodama, kaze da je isto super.
mi smo totalno poludjeli za ovom tortom, jako je cesto pravim
200 g brasna
80 g margarina
65 g secera
1 jaje
1 vanilin secer
1/2 praska za pecivo
u brasno staviti omeksali margarin pa ga dobro umijesiti. dodati ostale sastojke pa zamijesiti tijesto. tijestom obloziti kalup za torte (dno i sa strane) te na to uliti kremu.
krema:
na 1/2 L mlijeka skuhati 2 pudinga od vanilije (ne dodavati secer vec samo zakuhati mlijeko i dodati prasak za puding otopljen u malo mijeka)
izraditi 4 crvena vrhnja (ona s vise masnoce) sa 200 g secera te to dodati u skuhani, vruci puding. sve skupa istresti na tijesto. gore poslagati visnje te peci 75 minuta na 160 C. nakon 75 minuta iskljuciti pecnicu i tortu ostaviti u njoj da se lagano susi dok se pecnica ne ohladi (ja pecnicu obavezno otvorim nakon sto je iskljucim)
nakon toga na tortu preliti dva prozirna preljeva za torte (skuhati po receptu na vrecici)
dooooooooooooooobro ohladiti, najbolje preko noci. onda je izvaditi iz kalupa
tips and tricks:
-nemojte se zivcirati ako se tijesto ne bude dalo lijepo razvaljati. to je takav recept
-obavezno umijesajte vrhnje u vruc puding da ne nastanu grudice
-preljev lagano sipati preko torte da se ne digne krema (onda preljev bude mutan i ne izgleda lijepo iako je i dalje mljac )
-umjesto visanja mozete staviti bilo koje voce, ja sam radila i s ribizlom i s kupinama. sogi je radila i s jagodama, kaze da je isto super.
mi smo totalno poludjeli za ovom tortom, jako je cesto pravim