O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
25 svi 2020, 15:22
Cure, jutros sam napravila pekmez od jagoda, i sad skuzim da vise od pola teglica nije bilo dobro zatvoreno, nego onako napola. Ovaj put nisam okretala naopako, a sve bilo vruce, pa nisam ni primijetila. Sta da radim? Stavim u rernu i zagrijem opet? Ubicu se, tako mi je dobar ispao, aaaaaaaa...
25 svi 2020, 17:13
nisu pekmezi jako pokvarljivi. secer ih cuva. ako nisi sigurna slobodno ih pastetiziraj jos jednom. dobro zacepi, uroni do pola u lonac vode. zaklopi, zakuhaj na stednjaku i kad provri pusti da se tako u vodi i poklopljeno polako ohladi.
25 svi 2020, 20:46
Eto Daisy je sve rekla
I dobro da nisi okrenula jer bi iscurilo a to bi tek bila šteta.
26 svi 2020, 07:27
tanja imaš neki dobar recept za pekmez?
ja bi možda napravila ove godine kad jagode još malo budu jeftinije...
26 svi 2020, 08:26
Hvala Dejzi, nesto slicno sam napravila, ali u rerni, bilo je 12 staklenki, pa mi je bilo jednostavnije. Mislim da mi je ovaj pekmez best ever
. Pola je da komadicima voca, druga polovica potpuno izmiksana, za ove koji ne vole komadice.
Latice, ja volim ciste okuse i jednostavne recepte
. Kupim taj neki Gelierzucker 3:1, stavim malo burbon vanilije, vrlo malo i sok pola limuna i ukuham desetak minuta. To je sve.
26 svi 2020, 08:30
Da dodam, od dobrog materijala je lako napraviti dobar proizvod, a ove jagode su bile stvarno odlicne. Cak mislim da bi bilo steta da sam nesto dodavala (mentu, rabarbaru i sta vec sve moze).
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.