Hvala vam cure
Konji su ustvari jednostavni za napraviti (malo pipkavo, al' ide bez problema) ni ova "bundeva" nije nesto, ono komplikovano nisam ni radila
Kako tek izgleda torta kad si ti zadovoljna.
bojim se da to u mojoj kuhinji necu dozivjeti
kako si napravila konje?
prvo sam isprintala sa neta slicicu koja mi se svidja, na to stavila papir za pecenje i onda rojal ajsingom (3 bjelanca, 3 K limuna i 450g stauba) izvukla konture i popunila praznine, kad se osusio prvi sloj, stavila jos jedan..... kad je to bilo suho "zalijepila" po dva zajedno...... naspricala podlogu i ubola ih, da bi mogli da stoje....
ustvari ovaj Royal Icing je zakon, vrlo je jednostavan za raditi, a stvarno se moze napraviti svasta
ova tiara je pravljena na istu foru
imam jedno pitanjce,kakva mora biti masa ispod fima?
kremasta ili biskvitna tj. torta?
ovaj dio o fimu cu preskociti
ja uvijek pravim biskvit i normalno filujem (ako je torta na vise spratova, pravim kore sa ljesnjacima, orasima, bademima vec sta mi dodje po ruku da ovi gornji slojevi nebi potonuli..... ) i kad je gotovo premazem tankim, tankim slojem ili fila ili putra umucenog sa staubom ili pekmeza - cisto da se ticino zalijepi za tortu
bitno ti je jedino da jako tanko razvaljas (sad sam i ja napisala fimo
) ticino (posipas podlogu sa po malo stauba i okreces tijesto dok ga valjas, da se ne zalijepi za radnu podlogu)..... kad je razvaljano, namotas na oklagiju i preneses na tortu i onako dlanovima lagano pritisnes uz tortu da se spoje
It’s all mind over matter. If I don’t mind, it doesn’t matter