Switch to full style
Odgovori

Re: A sada... JAGODE!

01 lip 2015, 10:27

Na oko 2 kg jagoda sam posula 1 kg šećera i 2 vanilin šećera

1 vanilin šećer je 10 grama tak da mislim da je to totalno zanemariva doza i okusom i količinom (na 50% šećera u omjeru prema jagodama).

Ako želiš raditi s vanilijom (iako sumnjam kažem da će se to bitno osjetiti) onda bih ja očistila mahune iznutra i ubacila sjeme mahune iznutra. I smanjila bih definitivno šećer. Meni osobno je ovo puno previše (ok razumijem da se ljudi boje kao ja staviti 20% iako kažem meni se nikada nije uplljesnivio, nikada). Ovo s 50% je više nego kad kupiš pekmez u dućanu. Sparovi pekmezi su s 40%.

Re: A sada... JAGODE!

01 lip 2015, 12:37

Ja isto domaće pekmeze koje btw kuham u pekaču radim s jako malo šećera. Sad su nam svi kupovni pekmezi preslatki. :lol
Stavljam cc 1300 g voća po kuhanju i na to oko 300 g šećera. Ako je voće jako slatko može i manje, ili nešto više ako je jako kiselo npr višnje.

Re: A sada... JAGODE!

01 lip 2015, 12:45

jel itko probao napraviti pekmez (pa još u pekaču :lol ) sa stevijom?

Re: A sada... JAGODE!

01 lip 2015, 15:16

Moje jagode su bile domaće, sitne i kisele pa sam zato stavila 50% šećera

Re: A sada... JAGODE!

02 lip 2015, 15:45

Meni sutra stiže mojih naručenih 10 kg domaćih jagodica , lani sam ih uzela od iste žene, najbolje jagode koje sam ja u životu kušala tako da im se posebno veselim ove godine :liza Biće i za guštanja i za eton mess na koji mi sline cure već danima i za najdražu marmeladu moje dječice. Nadam se :lol

Re: A sada... JAGODE!

15 lip 2015, 07:57

Za jagode na izmaku.
Izmišljeni kolač :mrgreen
Podloga od piškota, krema od mascarponea, svježeg sira i šlaga :liza

slika

Zapravo taj nisam ni probala ali vidjela sam po mojima da je fini ;) .
Moja "dijetna" varijanta u muffin kalupima, ista krema, a u podlozi "biskvit" od mljevenih badema i jogurta.
slika

Re: A sada... JAGODE!

15 lip 2015, 12:39

Radite sladoled od jagoda? Ima ko kakav dobar recept?

Re: A sada... JAGODE!

15 lip 2015, 13:56

Vrlo jednostavan recept - prijesni sladoled od banane i jagoda.

Zrele banane razrežeš i zamrzneš. Zamrznute ubaciš u blender i dodaš jagode (ili maline, borovnice itd). Pustiš u blenderu nekoliko minuta prije miksanja da
malo omekšaju banane. Izmiksaš u glatku kremu. I jedeš - odmah! Drugo voće koje dodaješ banani može i svježe ili smrznuto.
Odgovori