22 srp 2016, 13:59
Malamaja a da li si ikad pekla pohane u rerni?
Na patlidzane mislim.
Ne znam da li moze tako.
Jer u tavi pokupe bas puno ulja.
22 srp 2016, 14:40
nisam. ja ih narežem na malo deblje šnite, posolim da puste vodu, obrišem ubrusom, poškropim maslinovim uljem, pospem sjeckanim češnjakom i bosiljkom i u pečnicu na 250. stavim na grill. budu skroz ok.
ne znam, meni ne smeta kad popiju masnoću, istina upiju ko spužvice. stavim ih na papirnati ubrus da barem malo upiju masnoću iz njih.
22 srp 2016, 14:50
I ja tako radim, al hajd rekoh mozda je neko probao u pecnici.
A volim ih toliko, da mi nikad ne mogu dosadit.
22 srp 2016, 14:58
volim ih i ja tako, pa još staviš fetu na brusketu namazanu češnjakom, mmmmm.
Al u parmigiani koja je sama po sebi zbog sira već teška, mi jače smeta to što pokupe masnoću
. Baš mi više tako pašu tikvice.
22 srp 2016, 14:58
meni su bolji od mesa
22 srp 2016, 15:33
Kod nas roštilj, salata i tiramisu
22 srp 2016, 16:32
Mirci je napisao/la:nemam ni hitri pekač ni grill tavu
obično ih pečem na teflonskoj tavici sa malo ulja, al i to malo mi bude previše
da to i ja mrzim i zato to ne radim. Očajno mi je to kad upiju masnoću.
rerna, nikada teflonka i to nauljim samo s kistićem malo. Pomiješam sol u maslinovo i malo s kistom s jedne i druge strane i cca 25-30 minuta na cca 160-180
I onda kad pečem onaj višak smrznem pa vadim po potrebi tokom zime za npr umake a la norma.
Al u parmigiani koja je sama po sebi zbog sira već teška, mi jače smeta to što pokupe masnoću
. Baš mi više tako pašu tikvice.
meni smeta i kod tikvica. Ne volim tu masnoću. Ili gril kako je netko gore rekao ali bez kapi ulja ili rerna. Ostalo više jednostavno mi ne paše. Nije mi ukusno.
jedino tikvice prije pečenja u rerni ne mažem uljem niti posipam začinima nego ispecem cisto, bez ičega pa onda kad je pečeno eventualno premazujem s kistićem malo s uljem (npr ako tikvice idu na vrh da se zapeku itd.
22 srp 2016, 16:34
samma je napisao/la:Malamaja a da li si ikad pekla pohane u rerni?
Na patlidzane mislim.
Ne znam da li moze tako.
Jer u tavi pokupe bas puno ulja.
da radila sam i tako. Ne solim i ne istiščem patlidžane prije jer su mi onda gadljivi. Nego narežem na cca 0,3-0,5 debljine, ajnpaniram i na bakpapir pa kistićem malo maslinovog s jedne i druge strane i opet ista stvar u rernu na 180-200 cca 30 minuta
Tako radim i jabuke u cimetu i tikvice i meso... Više ništa ne poham na ulju. Ne da mi se.
22 srp 2016, 19:00
ja poham na masti
ulje mi je grozno. i hrana mi je grozna
masna. na masti nije
i tak već par godina. i jedina masnoća koju koristim su mast i maslinovo ( bučino ne računam jer mi je ono samo za salate i sl.)...sva ulja za prženje su mi bljak
22 srp 2016, 20:51
ja balancane nerežem na cca pola centimetra i premažem kistom maslinovim uljem. složim ih na pekač, preklopim i za cca 3-4 minute imam grilane balancane
i onda sebi radim sendviče od balancana i sira
22 srp 2016, 22:30
I ja. Obozavam te sendvice. Ja stavim i pome i bosiljak. I cesnjak na balancane.
24 srp 2016, 07:28
Adorabla je napisao/la:samma je napisao/la:Malamaja a da li si ikad pekla pohane u rerni?
Na patlidzane mislim.
Ne znam da li moze tako.
Jer u tavi pokupe bas puno ulja.
da radila sam i tako. Ne solim i ne istiščem patlidžane prije jer su mi onda gadljivi. Nego narežem na cca 0,3-0,5 debljine, ajnpaniram i na bakpapir pa kistićem malo maslinovog s jedne i druge strane i opet ista stvar u rernu na 180-200 cca 30 minuta
Tako radim i jabuke u cimetu i tikvice i meso... Više ništa ne poham na ulju. Ne da mi se.
Otprilike tako i ja radim (ne znam kad sam zadnji put pržila u ulju), samo što patlidžane i tikvice pečem na većoj temperaturi, ali kraće jer mi se inače previše raskuhaju.
Nešto slabo kuham ovih dana, ali zato smo prekjučer imali juhu, pečenu vratinu i krumpir, salatu od paradajza i luka s bosiljkom s balkona.
Jučer smo jeli sendvič s ostatkom mesa i puno povrća te majonezom i curry kečapom, ali toga je bilo malo pa smo ipak skuhali i ručak - pužiće s piletinom i povrćem (čistila sam frižider: celer, mrkva, kupus, paprika, tikvica, dosta luka, češnjak). Srećom da je toga ispalo dosta pa imamo za danas, a bit će sutra i za gablec
.
24 srp 2016, 07:33
Jučer: pogačice s tikvicama i sataraš
Danas: pileća juha s jetrenim noklicama, pileći saft, pire, miješana salata, voće
24 srp 2016, 22:18
Teleci gulas i riza.
25 srp 2016, 08:25
jučer punjene tikvice, juha i medjimurska gibanica
danas ne znam.
25 srp 2016, 09:36
muka mi kuhat po tim temperaturama
a pogotovo palit pećnicu
tak da se divim za međimursku, diiiivim... ali baš bih mogla i ja
doduše, danas sam planirala sir štrudlu i možda malo tikve nutra naribam...
jučer krumpir, pil. prsa na naglo i buča varivo, rajčica
prekjučer krumpir svinjetina u senf saftu, rajčica
25 srp 2016, 09:41
jučer smo ono što je baka poslala - tikvice i balancane i paprike s jajima
balancane sam pekla na grillu i spajala po dvije fete sa sirom između, tikvice naribane i prodinstane na češnjaku
danas ćemo lešo fažolete i polpete, a sutra punjene paprike
25 srp 2016, 10:35
Jučer sam napravila neki miks dinstane svinjetine, mrkvice, luka, češnjaka, boba na divlje... i onda sam dodala njoke. Meni je fino - dragom je malo prekiselo.
Danas je dijete naručilo pohanu piletinu pa ćemo nju sa pireom i zelenom salatom - prije toga juhica.
I čokoladni kolač sa puno kreme
25 srp 2016, 20:47
Pizza i zapečene tikvice s mljevenim mesom
25 srp 2016, 23:17
Pileca supa,teleci flam sa krompirom,paprike sa vrhnjem,pohovani patlidzani i salata. Torta kupovna.
25 srp 2016, 23:54
Jucer: pileca juhica s domacim rezancima, pecena piletina + komad svinjetine, zapeceno povrce, salata - krastavac, paprika, paradajz, slastica: sveti gral
Danas: varivo od mahuna + meso od jucer
26 srp 2016, 10:23
Od juce ima supe i torte,danas smo jos napunile paprike i tikvice
26 srp 2016, 18:44
Pileća juha, pohana piletina, restani krumpir, paradajz, čok. muffini
26 srp 2016, 20:32
Pohane tikvice
, špinat i pire.
27 srp 2016, 10:15
Da se nadovežem na temu pohanih balancana, ja u smjesu stavim i parmezana.
Danas bezmesni ručak - krem juha od buče, sataraš i pire, sutra pureći saft, prekosutra salata nicoise.
27 srp 2016, 21:26
Čobanac
27 srp 2016, 22:36
salata od paradajza
ispržene kockice kruha na maslinovom ulju i češnjaku, preko njih narezani domaći paradajzi svih vrsta, šaka bosiljka i dvije žlice kapara. ručak za 10
ostaviti da malo odstoji da kruh popije i sok od paradajza.
sutra su mahune na salatu...s kuhanim krumpirom, lukom i paradajzom i konzervom tune
27 srp 2016, 23:20
Obožavam panzanellu
. Jedino što je cesce radim sa namocenim kruhom, a ne poprzenim
Danas pasta sa tunom, desert sirove kakao kuglice, totalno sam navucena na njih
.
28 srp 2016, 08:47
balancane ala pamiđana
i uz to njoke od ricotte ali sam ih ovaj put nakon kuhanja kratko preprzila na maslinovom s bosiljkom. Skroz dobro
Danas lovacki odnosno salate; sopska i poli pa kako ko zagrabi.
28 srp 2016, 10:52
Blitva i srdele
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.