Tema je zaključana

Re: Kuhamo u srpnju

22 srp 2016, 13:59

Malamaja a da li si ikad pekla pohane u rerni?
Na patlidzane mislim.
Ne znam da li moze tako.
Jer u tavi pokupe bas puno ulja.

Re: Kuhamo u srpnju

22 srp 2016, 14:40

nisam. ja ih narežem na malo deblje šnite, posolim da puste vodu, obrišem ubrusom, poškropim maslinovim uljem, pospem sjeckanim češnjakom i bosiljkom i u pečnicu na 250. stavim na grill. budu skroz ok.
ne znam, meni ne smeta kad popiju masnoću, istina upiju ko spužvice. stavim ih na papirnati ubrus da barem malo upiju masnoću iz njih.

Re: Kuhamo u srpnju

22 srp 2016, 14:50

I ja tako radim, al hajd rekoh mozda je neko probao u pecnici.
A volim ih toliko, da mi nikad ne mogu dosadit.

Re: Kuhamo u srpnju

22 srp 2016, 14:58

volim ih i ja tako, pa još staviš fetu na brusketu namazanu češnjakom, mmmmm.

Al u parmigiani koja je sama po sebi zbog sira već teška, mi jače smeta to što pokupe masnoću :dunno. Baš mi više tako pašu tikvice.

Re: Kuhamo u srpnju

22 srp 2016, 14:58

meni su bolji od mesa :liza

Re: Kuhamo u srpnju

22 srp 2016, 15:33

Kod nas roštilj, salata i tiramisu :)

Re: Kuhamo u srpnju

22 srp 2016, 16:32

Mirci je napisao/la:nemam ni hitri pekač ni grill tavu :lol
obično ih pečem na teflonskoj tavici sa malo ulja, al i to malo mi bude previše :dunno

da to i ja mrzim i zato to ne radim. Očajno mi je to kad upiju masnoću.
rerna, nikada teflonka i to nauljim samo s kistićem malo. Pomiješam sol u maslinovo i malo s kistom s jedne i druge strane i cca 25-30 minuta na cca 160-180
I onda kad pečem onaj višak smrznem pa vadim po potrebi tokom zime za npr umake a la norma.

Al u parmigiani koja je sama po sebi zbog sira već teška, mi jače smeta to što pokupe masnoću :dunno. Baš mi više tako pašu tikvice.

meni smeta i kod tikvica. Ne volim tu masnoću. Ili gril kako je netko gore rekao ali bez kapi ulja ili rerna. Ostalo više jednostavno mi ne paše. Nije mi ukusno.
jedino tikvice prije pečenja u rerni ne mažem uljem niti posipam začinima nego ispecem cisto, bez ičega pa onda kad je pečeno eventualno premazujem s kistićem malo s uljem (npr ako tikvice idu na vrh da se zapeku itd.

Re: Kuhamo u srpnju

22 srp 2016, 16:34

samma je napisao/la:Malamaja a da li si ikad pekla pohane u rerni?
Na patlidzane mislim.
Ne znam da li moze tako.
Jer u tavi pokupe bas puno ulja.

da radila sam i tako. Ne solim i ne istiščem patlidžane prije jer su mi onda gadljivi. Nego narežem na cca 0,3-0,5 debljine, ajnpaniram i na bakpapir pa kistićem malo maslinovog s jedne i druge strane i opet ista stvar u rernu na 180-200 cca 30 minuta

Tako radim i jabuke u cimetu i tikvice i meso... Više ništa ne poham na ulju. Ne da mi se.

Re: Kuhamo u srpnju

22 srp 2016, 19:00

ja poham na masti :mrgreen ulje mi je grozno. i hrana mi je grozna :lol masna. na masti nije :mrgreen
i tak već par godina. i jedina masnoća koju koristim su mast i maslinovo ( bučino ne računam jer mi je ono samo za salate i sl.)...sva ulja za prženje su mi bljak :roll

Re: Kuhamo u srpnju

22 srp 2016, 20:51

ja balancane nerežem na cca pola centimetra i premažem kistom maslinovim uljem. složim ih na pekač, preklopim i za cca 3-4 minute imam grilane balancane
i onda sebi radim sendviče od balancana i sira :lol

Re: Kuhamo u srpnju

22 srp 2016, 22:30

I ja. Obozavam te sendvice. Ja stavim i pome i bosiljak. I cesnjak na balancane.

Re: Kuhamo u srpnju

24 srp 2016, 07:28

Adorabla je napisao/la:
samma je napisao/la:Malamaja a da li si ikad pekla pohane u rerni?
Na patlidzane mislim.
Ne znam da li moze tako.
Jer u tavi pokupe bas puno ulja.

da radila sam i tako. Ne solim i ne istiščem patlidžane prije jer su mi onda gadljivi. Nego narežem na cca 0,3-0,5 debljine, ajnpaniram i na bakpapir pa kistićem malo maslinovog s jedne i druge strane i opet ista stvar u rernu na 180-200 cca 30 minuta

Tako radim i jabuke u cimetu i tikvice i meso... Više ništa ne poham na ulju. Ne da mi se.



Otprilike tako i ja radim (ne znam kad sam zadnji put pržila u ulju), samo što patlidžane i tikvice pečem na većoj temperaturi, ali kraće jer mi se inače previše raskuhaju.

Nešto slabo kuham ovih dana, ali zato smo prekjučer imali juhu, pečenu vratinu i krumpir, salatu od paradajza i luka s bosiljkom s balkona.
Jučer smo jeli sendvič s ostatkom mesa i puno povrća te majonezom i curry kečapom, ali toga je bilo malo pa smo ipak skuhali i ručak - pužiće s piletinom i povrćem (čistila sam frižider: celer, mrkva, kupus, paprika, tikvica, dosta luka, češnjak). Srećom da je toga ispalo dosta pa imamo za danas, a bit će sutra i za gablec :ajme .

Re: Kuhamo u srpnju

24 srp 2016, 07:33

Jučer: pogačice s tikvicama i sataraš
Danas: pileća juha s jetrenim noklicama, pileći saft, pire, miješana salata, voće

Re: Kuhamo u srpnju

24 srp 2016, 22:18

Teleci gulas i riza.

Re: Kuhamo u srpnju

25 srp 2016, 08:25

jučer punjene tikvice, juha i medjimurska gibanica
danas ne znam.

Re: Kuhamo u srpnju

25 srp 2016, 09:36

muka mi kuhat po tim temperaturama :znoj
a pogotovo palit pećnicu :zub tak da se divim za međimursku, diiiivim... ali baš bih mogla i ja :mrgreen
doduše, danas sam planirala sir štrudlu i možda malo tikve nutra naribam...

jučer krumpir, pil. prsa na naglo i buča varivo, rajčica
prekjučer krumpir svinjetina u senf saftu, rajčica

Re: Kuhamo u srpnju

25 srp 2016, 09:41

jučer smo ono što je baka poslala - tikvice i balancane i paprike s jajima
balancane sam pekla na grillu i spajala po dvije fete sa sirom između, tikvice naribane i prodinstane na češnjaku
danas ćemo lešo fažolete i polpete, a sutra punjene paprike

Re: Kuhamo u srpnju

25 srp 2016, 10:35

Jučer sam napravila neki miks dinstane svinjetine, mrkvice, luka, češnjaka, boba na divlje... i onda sam dodala njoke. Meni je fino - dragom je malo prekiselo.
Danas je dijete naručilo pohanu piletinu pa ćemo nju sa pireom i zelenom salatom - prije toga juhica.

I čokoladni kolač sa puno kreme :joy

Re: Kuhamo u srpnju

25 srp 2016, 20:47

Pizza i zapečene tikvice s mljevenim mesom

Re: Kuhamo u srpnju

25 srp 2016, 23:17

Pileca supa,teleci flam sa krompirom,paprike sa vrhnjem,pohovani patlidzani i salata. Torta kupovna.

Re: Kuhamo u srpnju

25 srp 2016, 23:54

Jucer: pileca juhica s domacim rezancima, pecena piletina + komad svinjetine, zapeceno povrce, salata - krastavac, paprika, paradajz, slastica: sveti gral :)
Danas: varivo od mahuna + meso od jucer

Re: Kuhamo u srpnju

26 srp 2016, 10:23

Od juce ima supe i torte,danas smo jos napunile paprike i tikvice :)

Re: Kuhamo u srpnju

26 srp 2016, 18:44

Pileća juha, pohana piletina, restani krumpir, paradajz, čok. muffini

Re: Kuhamo u srpnju

26 srp 2016, 20:32

Pohane tikvice :le , špinat i pire.

Re: Kuhamo u srpnju

27 srp 2016, 10:15

Da se nadovežem na temu pohanih balancana, ja u smjesu stavim i parmezana. ;)
Danas bezmesni ručak - krem juha od buče, sataraš i pire, sutra pureći saft, prekosutra salata nicoise.

Re: Kuhamo u srpnju

27 srp 2016, 21:26

Čobanac

Re: Kuhamo u srpnju

27 srp 2016, 22:36

salata od paradajza :mrgreen ispržene kockice kruha na maslinovom ulju i češnjaku, preko njih narezani domaći paradajzi svih vrsta, šaka bosiljka i dvije žlice kapara. ručak za 10 :liza ostaviti da malo odstoji da kruh popije i sok od paradajza.

sutra su mahune na salatu...s kuhanim krumpirom, lukom i paradajzom i konzervom tune

Re: Kuhamo u srpnju

27 srp 2016, 23:20

Obožavam panzanellu :liza. Jedino što je cesce radim sa namocenim kruhom, a ne poprzenim :)

Danas pasta sa tunom, desert sirove kakao kuglice, totalno sam navucena na njih :lol.

Re: Kuhamo u srpnju

28 srp 2016, 08:47

balancane ala pamiđana :nata i uz to njoke od ricotte ali sam ih ovaj put nakon kuhanja kratko preprzila na maslinovom s bosiljkom. Skroz dobro
Danas lovacki odnosno salate; sopska i poli pa kako ko zagrabi.

Re: Kuhamo u srpnju

28 srp 2016, 10:52

Blitva i srdele
Tema je zaključana