Sada je: 09 lip 2026, 21:43.

homeopatija

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

homeopatija

PostPostao/la nadicab » 26 lis 2007, 21:41

Pošto smo sada 2 na ovom podforumu koje to dajemo djeci, mislim da to zaslužuje i poseban topic :up
Mi idemo kod dr Šimetina http://www.blog.hr/print/?id=1621355919 koji ima ordinacijom s dr Grčić, isto poznatom homeopaticom.
Mog starijeg sina je spasio alergije, mm je izliječio migrenu i bubrežne kamence.
Kada sam mu opisivala Denisovo stanje, rekao je da može sa stanovitim lijekovima mu pomoći oko povezivanja moždanih stanica i podizanja imuniteta.
Sam pregled je nestandardan i dobili smo hrpetinu kuglica i jedne kapi koje pije 3x dnevno.
Promjene koje sam uočila kroz sada već skoro 2 mjeseca korištenja su:
- puno bolje jede, ali s druge strane možda je to i zbog škole jer ga škola jako iscrpljuje,
- fizički je ojačao, dobio mišiće na nogama i narastao je ne samo meni, nego i drugima,
- još je više brbljiv i još bolje volje, cvrkuće stalno

Da li je to posljedica homeopatije ili ne, ne znam. Da li bi se to desilo i bez kuglica, i opet ne znam.
BTW kuglice naručujemo u apoteci na Dolcu i dobijemo ih u roku od 5 dana. Koštale su nas 500 kn.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Djeni » 26 lis 2007, 23:08

JA sam za LAnu uzimala kuglice u dr. Simetina, osim toga dao joj je i ulje za masazu. To mi je ulje super. Misici su joj puuuuno bolji. Ovo drugo ne znam. Meni je Lana sada puno napredovala, a toliko sam toga radila da i ne znam sto je pomoglo :mrgreen:
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la TalaB » 27 lis 2007, 00:09

:bye
Mi smo kod dr.Šimetina s Larom od početka,a moja mama već preko 20 godina. Pili i konzumirali već brdo toga od:
- kapljica neytimun koje sam ja pila dok sam ju dojila kako bi pojačala svoju proizvodnju t-stanica kod sebe, a samim tim preko mlijeka dala njoj (ona nema timus), sada ih pije samo ona i pit će ih konstantno
- brdo granulica koje konzumiramo kod viroza, šmrkavog nosa, kašlja, za smanjivanje šlajma, za iskašljavanje, smirivanje kašlja, ...- to pije prema potrebi
- trenutno pije granulice za alergiju na km, za apetit, za bolju probavu, za jačanje konstitucije i taj neytimun

Kod nas to fenomenalno funkcionira, imamo zaista dobre rezultate. Lara je imunodeficijentna, i to onak za ozbljno, fali joj jedan od organa koji su zaslužni za obranu organizma od virusa, bakterija i gljivica, a ona se savršeno drži. NIkada nije imala nikakvu bakterijsku upalu osim E.Coli. Bila je bolesna u 2.mjesecu (pila je atb) i sada u 9. imala virozu koju je savršeno preboljela bez atb, nije se niš skompliciralo.
Svi njeni doktori pod čijom smo kontrolom se čude kako to ona nema česte upale pluča i kako sve savršeno podnosi (i kardiolog i imunolog). DA ne govorim da ju prema imunološkim krvnim nalazima skoro pa nisu htjeli cijepiti niti jednim živim cjepivom, a na kraju je cjepljena i sve prošlo bez ikakvih problema.

Moja mama si je kod njega riješila klimaks i išijas.

Larina krsna kuma je imala Cin III, a danas niti jedan ginić ne vjeruje da je ikad imala takav nalaz u životu.
LARA 17.03.2004.
PATRIK 05.05.2009.
TalaB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 27 lis 2007, 07:18

Nadice :hug , baš dobro da si otvorila ovaj topic, i ja se već dugo spremam otići na prvi pregled kod homeopate s dečkima ali nikako da krenem. Sad mi je ovo dobar poticaj kad vidim da imate pozitivne rezultate. Ajd mi molim vas cure pošaljite broj u mail box. Hvala, :3srca
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 27 lis 2007, 14:25

mi smo se za posjet homeopatu odlucili nakon cetiri godine uzimanja lamictala i tri napada. moja kci naime nema neki veliki problem s epilepsijom, ali je sluzbeni stav vecine lijecnika koje smo posjetili da treba dodavati antiepileptike dok osoba bude bez napada. buduci da bi se radilo o lijekovima koji bitno mijenjaju osobnot djeteta, nama je to rjesenje bilo neprihvatljivo. osim toga, nitko od lijecnika koje smo posjetili nije smatrao bitnim nasa zapazanja oko martinog ponasanja, a koja su definitivno vezana uz napade.
jedna moja prijateljica u londonu studira homeopatiju na jednom od prestiznih sveucilista i nagovorila me da pokusamo s homoeopatijom jer ona nudi rjesejnja bas za ta ponasanja. dobili smo poreporuku za posjet jednoj od najiskusnijih homeopata u GB, hilery dorrian i otisli.
uglavnom, uzimat cemo nekoliko preparata pa na kontrolu za dva mjeseca.
dobili smo arnicu 300 za kontorlu bijesa, stramonium 200 za epilepsiju i infarkt, te koktel od baryta carb plus thymus plus carc za opce martino poboljsanje.
ljekove koje je hilery odabrala smo dobili nakon poduzeg intervjua o svemu o cemu me nitko do sada nije pitao, od trudnoce, do martine osamljenosti na neonatologiji, pretjeranog straha od lijecnika, straha od nepoznatih, teskoca s novim situacijama, teskoca sa spavanjem, kao i o svemu sto marta voli, sto je veseli i tome kako se mi s time nosimo.
objasnila nam je da cemo lijekove mijenjati kako se bude mijenjalo martino ponasanje i da je zato potrebno da se vidimo svako dva do tri mjeseca. u medjuvremenu komuniciramo mailom i telefonom za sva pitanja koja nas muce.
od nje smo dobili sve lijekove za ova tri mjeseca kao i home kit koji cemo koristiti u dogovoru s njom vezano za prehlade, infekcije, udarce...
sve skupa nas je kostalo 35 funti, cak dosta jeftinije nego kod nas.
raspitivala sam se ja za homeopate u hr, ali nisam dobila preporuku za nikoga tko se bavi epilepsijama i adhdom i tko u tom podrucju ima neko respektabilno iskustvo.
eto, poceli smo s uzimanjem arnice i stramoniuma pa kasnije ide cocktail. super da se lijekovi mogu nabaviti na dolcu za slucaj da nam sto bude trebalo.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TalaB » 27 lis 2007, 16:40

LARA 17.03.2004.
PATRIK 05.05.2009.
TalaB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 27 lis 2007, 17:08

mi smo bili prije 4 godine kod dr. grcic. ne znam sta bi vam tocno rekla.... ja vjerujem da homeopatija pomaze, ali iskreno kod s. u tom periodu dok smo joj davali pripravke nisam vidjela nikakve pomake, cak ni u nijansama. pila je kapljice za imunitet, za apetit nam je rekla da ne zeli dirati po tome jer da svako dijete, tj. svaki organizam zna koliko i kada mu hrana treba i neke kuglice za hiperaktivnost. pili smo to nekih 9 mjeseci. imunitet joj je bio isti kao i do tada, odnosno svaka 2 mj. antibiotik zbog grla. isti joj se sredio prije 2 godine, sam od sebe. a od kuglica isto nije bilo nekih znacajnijih pomaka. sad kako smo mi vec istraumatizirani odlascima lijecnicima, cekanju u cekaonama i slicnom, odustali smo.

al mozda ipak ponovno probamo. :dunno
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la faith » 27 lis 2007, 19:04

Martinamama, možeš mi poslati kontakt dr. hilery dorrian, mislim da sljedeće proljeće opet idemo u londru pa bi ju posjetili. Hvala :3srca
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 27 lis 2007, 19:29

ujutro: magnesium phosphoricum + cerebrum comp A
podne:antifocal kapi+arnica+hypophysis
navečer:magnesium phosphoricum + cerebrum comp B
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 28 lis 2007, 18:40

faith,
evo adrese: Hilery Dorrian
11 Uperbidge Road
Redhill
Surrey, RH1 6DE
tel + 44 1737 210684

Hilery je u klinici utorak, srijeda i cetvrtak. Termnim je dobro zakazati bar dva mjeseca prije jer je dosta prebukirana i ako zoves u zadnji tren, mozda neces dobiti termin.
Ako ste vec u londonu, toplo ti ju preporucam.
Ne znam gdje ste smjesteni, ali kod zakazivanja termina racunaj da je redhill izvan londona i da vam treba neko vrijemne da do tamo dodjete.
Za orjentaciju, vlak za redhill ti vozi sa victoria stationa i treba mu cetresetak min do redhilla. Onda vam je jos petnaestak min pjeske do klinike.
Eto, ako te jos sta zanima, pitaj.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 29 lis 2007, 06:34

Ma daleko smo mi još od Londona, hvala martina mama :juhu , planiramo opet ići u proljeće jer se dečkima jako svidjelo. Zapravo mi i paše da je homeopatkinja van Londona, valjda će biti manja gužva. :3srca
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 29 lis 2007, 13:19

ja sam isto porvi dan dozivjela sok od guzve i trke koja tamo vlada. strasno u odnosu na ovaj zimski mir iz trogira. vi ste u zagrebu nekako i navikli na guzve, a mozes mislit kako je nama. trogirske ljetne guzve su mala beba za shizofreniju koja tamo vlada.
nikako mi nisu bili jasni oni ljudi kao s nogu citaju knjige dok cekaju da vide odakle im krece vlak ili podzemna. mos mislit uzivancije od citanja.
pozdrav i sretno
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la soma » 29 lis 2007, 15:53

Ja, kao i Aleksandrina mama, nisam puno pametna sta bih o tome rekla.
Pocetno stanoviste mi je bilo da je to potpuna glupost, tako da dugo nisam ni htjela otici, narocito me je bio strah da djetetu koje ima epilepsiju dajem neke "neprovjerene" kapi...Sve mi je to bilo besmisleno.
Kad sam otisla moja kcerka je imala 3,5 godine i ona mi je rekla da ukinem mlijeko i mlijecne proizvode i zamijenim sojinim ili rizinim, da im ne dajem industrijski secer-uopste, vec samo med i da im uopste ne dajem jaja. Vecu glupost u svom zivotu nisam cula i zakljucila sam da je to najveca budalestina na svijetu. Kapi koje mi je dala koristila sam svega par dana,jer je ona bila toliko pod njima razdrazljiva, da sam sve bacila u smece...to je bilo prije skoro 3 godine.

Prije godinu dana sam slala nalaze u Greatplanslab i stanje je sada takvo da ona-ne smije mlijeko ni mlijecne proizvode, ima ogromnu netolerantnost na jaja i ne smije industrijski secer, nego samo med...
I sad zivi bez svega toga i zaista nema napade...
Sad se pitam ko je tu ipak bio lud...
Da li sam je trebala poslusati jos prije tri godine, pa bih mozda i sebe i nju postedjela daljeg napora...
Ne moze covjek biti uvijek pametan
soma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la supermama » 06 pro 2007, 09:35

evo i nas da vam se pridruzimo....zelimo se naruciti kod dr.Simet.. ali nikako ne mogu pronaci broj telefona...
nas je problem postala upala uha i pijenje antibiotika i sve u svemu strasno.....jasno mi je da vrtic nosi svoje i da se treba prebroditi , ali nije mi bas najsjajnija varijanta da jedan tjedan pije antibiotike (kao ciljane za bakteriju iz brisa nosa) i onda nakon tri dana kad prestane piti iste opet krene upala uha i u brisu ista bakterija...netko tu nesto ne radi dobro....

dakle molim vas ako mi netko moze poslati broj telefona na koji se mogu naruciti

nasla broj telefona, nazvala i dogovorila pregled za utorak....
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la stray_cat » 06 pro 2007, 23:40

evo i nas ovdje, mi smo se napokon prebacili kod novog doktora opce prakse koj radi i homeopatiju i nakon prvog pregleda reko je da sebatian ima probleme sa crijevima i da ima problem sa jetrom i dobili smo probiotik i jos neki preparat za popravljanje stanja i ono sto nas je shockiralo je da je mali vec nakon prvog uzimanja malo jeo.

danas je treci dan kako uzimamo te kapi i sebastianu se drasticno popravio apetit, danas je po prvi put u zivotu rekao da je gladan i da mu dam jesti. pojeo je koliko nije pojeo cijeli prosli tjedan. naravno da je nakon toga i vrlo lako zaspao

u subotu smo kupili philipsov juice maker i u pon sam mu pustala dvd koj se dobije uz sokovnik i poceli smo raditi sokove od svjezeg voca i danas je popio cak pola case soka

danas je po prvi put citav dan prosao gluten free
stray_cat
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la soma » 12 pro 2007, 16:19

Zeljela sam ostaviti jednu informaciju, nekome mozda posluzi...
Moja kcerka ima epilepsiju i zeljela bih da kazem roditeljima cija djeca su sa tom dijegnozom ili izvjesnim neuroloskim tegobama da ne bi smjeli koristiti koloidni rastvor, tj srebrnu vodu, jer u kombinaciji sa antiepilepticima moze dovesti do napada i cjelokupnog pogorsanja stanja.

Pored toga treba takodjer biti oprezan i sa nekim homeopatskim pripravcima...Npr uz lamiktal ne bi trebalo piti red yeast, evening primrose...i tako za svaki lijek...
Pokusacu da nadjem sajt na kom ima pregledno za sve antiepileptike i homeopatske pripravke...
Vjerujem da je tako i sa drugim bolestima, tj lijekovima.

Pretpostavljam da dobar homeopata to zna, ali nije zgoreg da i mi roditelji se o tome informisemo...
soma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la supermama » 18 pro 2007, 09:20

dakle mi smo dobli kuglice i kapi i svasa nesto...ovo s kapima je super ukapam u vodu i popije na zlicu...ali kuglice mi nece cuclati...i sto da ja radim....jel mogu to smrviti u prah???
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 18 pro 2007, 12:00

supermama,
kuglice su namijenjene za zvakanje ili cuclanje jer je na njima nakapan lijek. ne bi se smjele dirati rukama jer onda dio lijeka ostaje na kozi i ne ide tamo gdje treba. isto tako ne znam za mrvljenje jer se u procesu gnjecenja tvar rasporedi po stijenci na kojoj gnjecis.
inace, kuglice su zapravo od secera i djeci su ugodnog okusa. ne znam koliko tvoje dijete ima godina, ali mi smo marti prvo objasnili cemu kuglice sluze i zasto ih uzima.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la supermama » 18 pro 2007, 12:05

ma jasno mi je za ovo sa lijekom i ja ih ne diram rukama vec ih izbacim na plasticnu zlicu poa s njima u usta...i ja sam njemu to objasnila (u prvom mjesecu ce tri godine) ali on ne voli male bomboncice ni nista slicno,a li truditi cemno se, danas je ipak prvi dan uzimanja i jos krenuli od ujutro...ma nesto cemo rijesiti
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 18 pro 2007, 23:06

Denis ne zna cuclati pa ih pregrize. Dr je rekao da je najbolje kada bi ih cuclao, ali može i tako
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la supermama » 19 pro 2007, 08:37

super hvala, mi smo ih isto sinoc grizli....valjda ce nam biti bolje
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Djeni » 19 pro 2007, 11:36

Ja sam Lani stavljala kuglice ispod jezika i one se odmah otope. Stavljala sam ih u malo vode u plasticnu zlicu. Dr. S. mi je rekao da moze tako. Ona je bila jako mala kad je to pocela koristiti.
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 19 pro 2007, 11:56

Smiju se otopiti u vodi, soku. Samo pazit na količinu, da dijete može popiti sve. :mah
IINA
Sveta krava

PostPostao/la supermama » 19 pro 2007, 12:01

IINA to sam cekala da mi neko kaze znaci mogu u malu plasticnu zlicu (onu od sirupa tso ima 5 ml) staviti te tri kuglice i dati mu da popije???
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 19 pro 2007, 12:03

Da, samo ne obične žlice (al to već znaš).
IINA
Sveta krava

PostPostao/la soma » 19 pro 2007, 14:04

Moze se nabaviti lijek i u kapima...Meni je tako bilo lakse, kapnem im dve-tri kapi na jezik...
soma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Blizanci » 28 pro 2007, 10:39

Ja nisam dijete, ali se homeopatski liječim kod dr. Grčić nešto više od godinu dana, te sam uz njenu pomoć odradila sve kemoterapije i zračenja bez problema i sa nikakvim oštećenjima jetre i bubrega, što obično strada od citostatika.
Homeopati uvijek naprave detaljnu psihofizičku analizu i prema tome odrede konstitucijski lijek, a ovisno o pojedinačnim problemima određuju i personalizirani "lijek". Lijekovi se mogu naručiti i kod Soltišeka, u istom uredu gdje su i uredi dr. Grčić i dr. Šimletin.
Blizanci
puslica

Re: homeopatija

PostPostao/la lulamae » 06 vel 2008, 22:47

neki dan smo bili kod dr.simetina..buduci da ga je puno ljudi preporucilo..medutim moram priznati da mi je metoda njegovog pregleda bila malo cudna,blago receno..
pogledao je adrianove papire,pogledao kako hoda i ja sam ga stavila na krevet a on je tada stavljao razne lijekove na njegova prsa i rastezao mu ruke..i tako za svaki lijek posebno..nije mi jasno sto je radio?onda je rekao da ja legnem da na meni prekontrolira..rekao je da mislim na adriana i meni stavljao lijekove na prsa pa rastezao ruke i tako za svaki lijek..
jel tako izgleda svaki pregled?zasto to radi?kakvog to smisla ima?
adrian je dobio 4 lijeka..rekao je da su vise za neurorazvoj nego za imunitet,da je thimo sto uzimamo dobro za imunitet a preporucio nam neke druge..i rekao da to mozemo nabaviti u ljekarni na dolcu..
da li se ti lijekovi odnosno pripravci mogu nabaviti i na nekom drugom mjestu..znam da postoji firma homeolab,cula sam da su negdje iznad kvatrica?
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 07 vel 2008, 00:05

nasa homoeopatica odredjuje terapiju samo na temelju razgovora. u velikoj britaniji je to inace priznata grana i pandan medicini. tamo nema govora o ikakvim aparatima, testiranju lijekova. samo na temelju razgovora i pitan ja koja ti homeopat postavlja.
mi smo mogli ici i ovdje i bilo bi nam puno jeftinije, s obziorm na putovanja i udaljenost, ali za hrvatsku nema nijedan homeopat koji ima neki medjunarodni ugled. homeopatija djeluzje na principu ubrzavanja prirodnih procesa. moze pomoci samo ako je lijek dobro odabran. inace, nema smisla. ne moze stetiti.
za sada imamo jako dobre rezultate s ovom homeopaticom i ne big pristala na neki cari bari.
ono sto je vazno kad dodjes kod homopate da dodjes sa odredjenim ciljem. sta ti zelis postici. promijeniti. ovako kad dodjes eto malo nas pogledajte, tesko da ti moze pomoci.
ne znam zbog cega ste isli i stta vam je dao. provjeri. imas siteove na kojima imas tocno opisano kakav ucinak ima lijek i za koje se simptome propisuje.
ako u tomke ne prepoznas svopg sina, onda vam to nece dati rezultata.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TalaB » 07 vel 2008, 00:58

Lulamae, vjerujem da ti se to što je dr.Šimetin radio čini neobičnim, ali vjeruj mi, to nije nikakav čari bari, to je kineziološka metoda za utvrđivanje lijeka tj.testiranje lijeka na mišićima tijela. Zašto to radi?
Zato što dvijema osobama sa istom bolešću mogu odgovarati dva različita lijeka. NA taj način određuje najbolju terapiju za pacijenta. Uz razgovor i pregled dokumentacije.

Dr.Šimetin je vrstan homeopat, nemoj brinut, došli ste na pravo mjesto
LARA 17.03.2004.
PATRIK 05.05.2009.
TalaB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.