Sada je: 28 ožu 2024, 15:44.

čuvanje trudnoće

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

čuvanje trudnoće

PostPostao/la vesela beba » 28 svi 2009, 13:59

Drage moje,neznam odakle da počnem...od početka?
Dakle,u utorak sam cjeli dan imala dosta loš osjećaj uz ono normalno širenje maternice osjećala sam i stiskanje tj.maternica bi mi se naglo ukrutila kao pri kontrakcijama.I navečer sam prokrvarila,dosta obilno popraćeno snažnim stiskanjem maternice.Odem na hitnu,na ginekologiju,pregleda me doktorica,napravi ultrazvuk i kaže da ne vidi razlog krvarenja,plod uredan,otkucaji srca se jasno vide ali da moram na čuvanje trudnoće.Jučer ujutro odem kod svog lječnika koji je dragulj,moram kazat!Pregleda me,kaže da je najvjerojatnije pukao neki manji ugrušak ali da nevidi ništa neobično,osim stare krvi i obilnog iscjetka.Također mi naredi striktno mirovanje i da tablete utrogestan i to tri puta dnevno po dvije.Dva puta piti a navečer vaginalno.E sad...
Moja pitanja su-
ako je netko imao sličnu dijagnozu koliki je to stadij mirovanja,da nesmjem baš ništa ili da si mogu otić sklopit sendvić?
muči me taj utrogestan,posebno to vaginalno stavljanje u trudnoći i općenito oko čega te tablete pomažu imaju li rizika i zašto uopće pola piti pola vaginalno?
Dr.mi kaže da moram ležati do kraja prvog tromjesječja.Koliko je manja mogućnost da se poslje 3mj.nešto dogodi i jeli uopće mana mogućnost?
Svi savjeti su dobrodošli :kiss
T.2008
L.2010
sjaj u tami
Avatar
vesela beba
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 471
Pridružen/a: 30 ožu 2009, 11:47
Lokacija: Split

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la danijela81 » 28 svi 2009, 14:09

utrogestani su ormoni koji pomazu cuvanju trudnoce. vaginalno se apsorbiraju direktno tamo gdje su najpotrebniji.

o mirovanu se vec pisalo i raspravljalo.
razlikuje se mirovanje od strogog mirovanja.
ja sam u prvom tromjesjecju isto prokrvarila, i receno mi je mirovati. tj. ne vjezbati, trcati, napinjati se, nositi nesto teze od kile, ne cucati, saginjati se..... ali mogla sam se umjereno kretati, tj. otici do wca, do tusa, ono sto ti kazes, sloziti si sendic i sjedeci ga pojesti. ali gotovo je bilo sa beskrajnim lutanjima gradom po ducanima sto mi je tesko palo.
u drugom tromjesjecju sm se otvorila uz kontrakcije. receno je strogo mirovati, tj. hodati samo do kupaone i natrag. i to je sve od kretanja, osim odlaska na preglede. nisam cak smjela ni sjediti, niti uz rucak. jela sam na krebetu u polusjedecem polozaju. cak smo i svadbu otkazali, a vec smo sve zakaparili, pozvali ljude... i tako od 21. do 34. tjedna kadas su mi rekli da vise ne bi bilo toliko lose da se otvaram. to me je dovelo do toga da nisam mogla hodat dulje od 10 minuta, ogroman trbuh me jos vise sputavao. rodila sam na carski za koji je jako vazno kretanje, ja nisam mogla ni mrdnut skoro dva mjeseca bez da bi dobila upalu misica.

pitaj doktora direktno sto to za tebe znaci mirovati. vrlo je vazno smijes li se kretati ili ne. kretanje je vrlo bitno u trudnoci, i bilo bi dobro da smijes, ali posljedice i nisu bas dobre ako ne bi smjela.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
Avatar
danijela81
(pre)fina gospoja
 
Postovi: 10381
Pridružen/a: 26 svi 2008, 08:57
Lokacija: Osijek

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la tanjabb » 28 svi 2009, 14:34

Utrogestan je progesteron, manjak progesterona je cesto uzrok krvarenjima.
Utrogestan nema nikakvog negativnog utjecaja na sam plod.
Ja sam prokrvarila u 5tj. trudnoce, krvarila sam iz sluznice, svako jutro (i samo ujutro). Dobila sam prvo 3 Dabrostona (isto kao Utrogestan) oralno koji mi nisu pomogli, krvarila sam i dalje. Nakon par tjedana dobila sam i 2 Utrogestana vaginalno/ dnevno i to mi je konacno zaustavilo krvarenje. Krvarila sam zadnji put s 12.tj. Naravno da sam morala na mirovanje koje je izgledalo tako da sam vecinu dana ipak polu lezala/sjedila na kaucu, digla bi se za wc ili za uzet neku hranu, i svako bih jutro odvela s autom dijete u vrtic. Dakle nekakvo umjereno mirovanje. Nisam nista nosila niti duze vrijeme stajala na nogama. (duze od 10 minuta)
Nakon 12 tj. kad se krvarenje konacno povuklo postepeno sam se skinula s tableta i vratila se na posao. Od tada sam 100 na sat i imam skroz urednu trudnocu.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
Avatar
tanjabb
next princess
 
Postovi: 26098
Pridružen/a: 11 sij 2003, 11:28
Lokacija: emigrirala iz dezele

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la IINA » 28 svi 2009, 14:42

Ovako kako ti tanja piše.
Ja sam imala u drugoj trudnoći krvarenje izazvano
hematomom, dijagnoza abortus imminens iliti prijeteći pobačaj.
Veliki dio trudnoća uključuje krvarenje ili krvavi iscjedak u prvom tromjesečju,
a večina ih kasnije teče sasvim normalno. Glavno da je beba dobro i tamo gdje treba biti :srca
Dakle miruj, stavljaj utriće i ne uzrujavat se. :zivili
edit: sad čitam i moram nadopisati da je ta moja druga trudnoća sad
četverogodišnja djevojčica. Da ne shvatiš krivo :D
Zadnja izmjena: IINA; 28 svi 2009, 14:54; ukupno mijenjano 1 put/a.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
Avatar
IINA
Sveta krava
 
Postovi: 6922
Pridružen/a: 15 svi 2007, 14:45
Lokacija: mib

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la Kolberg » 28 svi 2009, 14:48

moje krvarenje u ovoj trudnoći bilo je isto kao kod IIN-e, no zbog nepovoljnog ishoda prošle trudnoce (u kojoj sam krvarila sve do 12 tt) sad sam lezala skoro kao mrtva, uz minimalno dizanje.
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Avatar
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2271
Pridružen/a: 22 stu 2001, 14:32
Lokacija: ispod podsusedskog mosta

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la nevenera » 28 svi 2009, 14:59

ja sam isto morala mirovati. i to "samo na wc i po čašu vode" mi je moj gink rekao. najbolje da točno pitaš.
pila sam duphaston prvo 3x1 pa 2x1 i to čak i iza prvog tromjesječja, sve negdje do 16 tj jer sam krvarila- ful malo u 3 navrata.
najbolje ti je da sad, po meni, za početak budeš i opreznija te strogo miruješ, pa je velika vjerojatnost da će s ulaskom u drugo tromjesečje sve bit ok.
ja sam sad u trećem tromjesečju i mogu sve, iako se brzo umaram. čak sam dobila dopuštenje da vježbam. no početak sam, kao što rekoh, strogo preležala.
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la bebolino26 » 28 svi 2009, 15:51

vesela bebo zao mi je sto je tako
Avatar
bebolino26
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 38
Pridružen/a: 13 svi 2009, 16:33

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la Kosta`s mummy » 28 svi 2009, 17:56

Moja je trudnoca cuvana od pocetka, krvarenje u 11. nedelji , kontrakcije materice, skracen grlic. Utrogestan 3 x 2 dnevno mi je bio terapija skoro stalno, zatim Prepar, magnezijum a bila sam i na tokolizi. Strogo mirovanje skoro 2 poslednja mjeseca i na kraju se sve ipak zavrsilo dobro, tako da sam ja danas ponosna mama jednog malog zverka.
Nastoj mirovati, i iznad svega nastoj ostati pozitivna, jer ti psihicki mir u trudnoci jako puno znaci. Ja licno znam jako puno zena koje su sa slicnim ili istim kompikacijama na kraju rodile zdravo i pravo dijete.
Kosta 05.08.2007.
Avatar
Kosta`s mummy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 447
Pridružen/a: 09 ožu 2009, 10:14
Lokacija: Budva

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la mama141705 » 28 svi 2009, 18:48

draga vesela bebo nema tog savjeta koji bi te sad mogao umiriti ali ipak ,moje iskustvo ti je ovakvo, dvije trudnoce su bile idilicne i sad su to velika djeca 7 i 5 god.i ubijaju svoju mamu u pojam da se skine s kompa da bi oni sad malo pisali drugim bebama.u trecoj trud.otprilike 4 mj. ja prokrvarim i to strasno crnu krv.od straha sam umalo pobacila a li me mama smirila i ja otisla dok. kad ono napukla mi stjenka necega sad se vise ni ne sjecam valjda posteljice.uglavnom kaze dok.mirovanje i pitam ja njega jeli to znaci do poroda ili sto a on kaze da.ja poludila kako cu sad uz 2 male djece lezati.ali kaze on nisam rekaop da morate lezati nego mirovati tj.ne dizati djecu nego da oni sami sjednu u krilo i sl. paziti da ne podizem nista apsolutno nista teze od salice mlijeka ili bilo kakvo istezanje nedaj boze.ok kazem ja sebi mogu ja to .sve je na kraju bilo super svi su pomagali i uskakali cak su i klinci pazili na kikica da ne izadje prerano.nisam pila nikakve tablete ali sam normalno isla u kupovinu ali sam uvjek imala pratnju( mamu muza itd.)sad je kikic veliki decko koji muci svoju sestru i brata do iznemoglosti .zato ti pitaj dokt.i ne zivciraj se jer ces poluditi od brige.pusa i odmaraj se dok mozes
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 335
Pridružen/a: 24 svi 2009, 22:14

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la IINA » 29 svi 2009, 08:10

Čuj, ja ne znam koji ti je doktor, ali
mirovanje znači jedino i isključivo ležanje.
Sad strogo mirovanje znači dizati se samo za wc i obrok,
postoji još i ovo kaj je tanja pisala, znači neko pravilo je
ne biti na nogama više od pola sata do sat vremena.
Ovakvi savjeti kao tvoj nisu baš najsretniji, jer su
u biti netočni i daju lažnu sigurnost, koja ponekad može
biti jako loša.
Bez ljutnje, nemoj me shvatiti osobno.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
Avatar
IINA
Sveta krava
 
Postovi: 6922
Pridružen/a: 15 svi 2007, 14:45
Lokacija: mib

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la danijela81 » 29 svi 2009, 08:24

mislim da je svaki slucaj za sebe, drugaciji, vidi se iz mog primjera - dva razlicita razloga i dva razlicita nacina mirovanja.
treba prije svega pitati ginekologa sto se smije i sto ne.
nije to uvijek iskljucivo lezanje, ali treba biti siguran u to. ponekad je iskljucivo lezanje jedini nacin da se odrzi trudnoca, ponekad je dozvoljeno i malo se kretati.
u svakom slucaju, dok se ne sazna sto i kako, najbolje se izvaliti na krevet i hodati samo do kupaone.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
Avatar
danijela81
(pre)fina gospoja
 
Postovi: 10381
Pridružen/a: 26 svi 2008, 08:57
Lokacija: Osijek

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la IINA » 29 svi 2009, 08:36

Slažem se daniela, ali mirovanje ne može značiti ne dizati teret.
Uvijek to znači neki oblik i količinu ležanja.
Da dodam, u ranoj trudnoći ležanje je u biti preventiva koja
i nema baš znanstvenu podlogu. Tako rano malo se može
konkretnog učiniti. U kasnijoj trudnoći ima potpuno smisla,
npr. kod uobičajenih problema kao što su kontrakcije,
skračivanje cerviksa, otvaranje,,,, kada se mirovanjem smanjuje
pritisak na grlić maternice i njena aktivnost.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
Avatar
IINA
Sveta krava
 
Postovi: 6922
Pridružen/a: 15 svi 2007, 14:45
Lokacija: mib

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la Ina66 » 29 svi 2009, 08:48

vesela beba - nadam se da će sve biti u redu s bebicom :hug
nemam iskustva, ali vidim da se javljaju cure koje su to prošle.
sretno!
Avatar
Ina66
kuhinjska fly lady
 
Postovi: 33920
Pridružen/a: 01 srp 2001, 23:45
Lokacija: Split

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la Arkana10 » 29 svi 2009, 08:58

Ina66 je napisao/la:vesela beba - nadam se da će sve biti u redu s bebicom :hug
nemam iskustva, ali vidim da se javljaju cure koje su to prošle.
sretno!

:hug
etiketic 09
Avatar
Arkana10
Sveta krava
 
Postovi: 7838
Pridružen/a: 19 srp 2005, 10:14
Lokacija: Mkd

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la mama141705 » 29 svi 2009, 15:40

a sto bih se ljutila .znas kako se kaze puno selo baba a kilavo dite.tako i mi svi mislimo da ce ti to pomoci ili te bar utjesiti na neki nacin.ali nema te utjehe kad se radi o tvom djetetu.i naravno da se prvo trebas savjetovati s dok.jer kako kaze danijela svatko je to prosao na svoj nacin i samo da ti sve prode dobro.sve drugo je manje bitno.pusa :mah
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 335
Pridružen/a: 24 svi 2009, 22:14

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la vesela beba » 29 svi 2009, 18:52

jako ste me utješile jer vidim da su sve trudnoće nakraju ipak imale sretan kraj.
IINA je napisao/la:Ja sam imala u drugoj trudnoći krvarenje izazvano
hematomom, dijagnoza abortus imminens iliti prijeteći pobača

IINA moj.dr kaže da je najvjerojatnije pukao takav hematom.
Jutros sam razgovarala s njim,na preporuku svih vas,i kaže da se mogu dignit napravit krug oko stola da ne zakržljam,ili uzet jest ali nema stajanja na nogama duže od 5 min,dizanja ničeg teškog,ni ikakvih naprezanja dakle nekakvo polustrogo mirovanje...e da,i da si ujtru popijem jako slatku kavu da se ne naprežem na wc-u :/
Mislim da mi je sad nekako najpotrebnije nać taj psihički mir jer imam malu zvjer od 10mj koja mi strašno nedostaje premda je kraj mene ali nemogu je uzeti ni valjat se s njom po podu :place .I ta prva trudnoća nije protekla bajno,porod u 29tjednu...što vam još i više objašnjava moju zabrinutost!
Ali puno mi znači što ste se javile a u vašim potpisima su imena zdrave dječice :kiss
T.2008
L.2010
sjaj u tami
Avatar
vesela beba
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 471
Pridružen/a: 30 ožu 2009, 11:47
Lokacija: Split

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la lutia » 30 svi 2009, 11:20

pozdrav cure!

na čuvanju sam trudnoće, prokrvarila sam u 8 tjednu.
U počeku je iscjedak bio smeđi da bi kasnije preš u crvenu krv, te sam jednu večer završila na hitnoj i ostala na odjelu.
Pregled Uzv bio ok, sve ok, puštena kući, nespecificirano krvarenje.

Terapija Utrogestan, ako krvarim oralno, ako ne vaginalno, te mirovanje naravno, budući mi se icjedak pojačavo nakon hodanja i sjedenja.

Sad mi se čini da je ok, jedino što primjećujem da mi, nekoliko sati nakon što stavim utriće vaginalno bude malo crvenkaste sluzi, dok pri oralnom ne bude ničeg.
Jel moguće da dođe do male ozljede prilikom stavljanja, :conf sorry na pitanju.
Da li je koja od vas imala sličan problem?
lutia
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 3
Pridružen/a: 30 svi 2009, 11:08

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la eli » 31 svi 2009, 23:33

Jel moguće da dođe do male ozljede prilikom stavljanja

moja frendica je preventivno nakon spontanog, u sljedećoj urednoj trudnoći do koje je došlo odmah poslije, dobila utriće vaginalno i našla ukrvicu na gaćicama. odjurila je u bolnicu i dijagnoza je bila oštećenje sluznice, najvjerojatnije noktom. odrezala je nokte i više joj se to nije ponovilo.
eli
Sveta krava
 
Postovi: 8339
Pridružen/a: 30 ožu 2002, 12:57

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la IINA » 01 lip 2009, 08:48

vesela beba :hug
Samo polako.
Sve može proći i bolje nego prvi puta...
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
Avatar
IINA
Sveta krava
 
Postovi: 6922
Pridružen/a: 15 svi 2007, 14:45
Lokacija: mib

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la ivanaCH » 09 lip 2009, 08:54

Umjesto slatke kave mozda mozes uzimati sumeci magnezij: opusta misice (sve pa tako i maternicu) a i lakse ces na wc.

Ja sam se i u prvoj i drugoj trudnoci otvarala i imala serklazu. Prvi put sam bila na tokolizi i kasnije na preparu (cak su mi prepisali duplu dozu prepara ali kako me to gadno rasturalo ja sam ipak pila "normalnu" dozu) a u drugoj trudnoci poslije tokolize i serklaze sam samovoljno odlucila ne piti prepar i uzimala sam samo magnezij, umjereno mirovala. Jedna ginekologica me potiho podrzala jer to nije politika bolnice, no bez prepara sam se puno bolje osjecala. Ne bih ovo nikome preporucila, ja sam to svjesno odlucila jer mi je prepar unistavao svaki pozitivni dozivljaj trudnoce. Ispalo je dobro, mozda je moglo i drugacije, hvala Bogu D je nedavno proslavio 4 rodjendan.
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
Avatar
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 912
Pridružen/a: 02 stu 2002, 14:08

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la vesela beba » 09 lip 2009, 12:15

Sad mi je dosta lakše i što se tiče stolice i općenito mog priljubljenog položaja na trosjedu oblikovanom po mom tjelu!Hvala vam svima na savjetima!Inače zadnjih dana me bole bubrezi pa da vas pitam još i to,jeli ikome baš od ležanja dolazila ta bol il?jer nikad nisam imala problema s njima do ovog ležanja!
Svima biggy :kiss
T.2008
L.2010
sjaj u tami
Avatar
vesela beba
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 471
Pridružen/a: 30 ožu 2009, 11:47
Lokacija: Split

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la danijela81 » 09 lip 2009, 12:19

mene nisu bolili bubrezi, ali kriza su rasturala!
najteze je bilo ustat i oni prvi koraci nakon ustajanja. pogorsavalo se kako je trbuh rastao. bas je grozno bilo, kao da mi se cijeli donji dio ledja uklijestio. nastavilo se neko vrijeme nakon poroda.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
Avatar
danijela81
(pre)fina gospoja
 
Postovi: 10381
Pridružen/a: 26 svi 2008, 08:57
Lokacija: Osijek

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la vesela beba » 09 lip 2009, 12:37

Danijela81 ja sam dosta mršava i čim mi je narastao drob u prvoj trudnoći nisam mogla ništa normalno baš od leđa,i nakon poroda baš kao što kažeš neko vrjeme.Ali sad nemam ni d od droba a leđa već rasturaju :angry
Ali to mi je nekako prihvatljivo od pustog ležanja nego me baš kopka sad ovo s bubrezima osjećam tupu bol i živcira me.A i nisam mogla virovat da se toliko mogu umorit od samog ležanja! :mrgreen:
T.2008
L.2010
sjaj u tami
Avatar
vesela beba
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 471
Pridružen/a: 30 ožu 2009, 11:47
Lokacija: Split

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la danijela81 » 09 lip 2009, 12:43

jesi spomenula docu?
da napravi UZV bubrega, urinokulturu, nalaz urina, krvi.....
cudno mi je bas da bubrezi bole od lezanja. ledja ok, cak i u prvom tromjesjecju zbog hormona i popustanja ligamenata, al bubrezi :dunno
aj ti to lijepo provjeri pa da si mirna.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
Avatar
danijela81
(pre)fina gospoja
 
Postovi: 10381
Pridružen/a: 26 svi 2008, 08:57
Lokacija: Osijek

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la vesela beba » 09 lip 2009, 12:52

danijela81 je napisao/la:aj ti to lijepo provjeri pa da si mirna.

Neću bit mirna dok ne rodim :mrgreen: al idem odma popodne u doc da se smirim bar po tom pitanju.Može li bit da mi bubrezi teže podnose utrogestan,opet 4komada dnevno nisu malo?!
T.2008
L.2010
sjaj u tami
Avatar
vesela beba
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 471
Pridružen/a: 30 ožu 2009, 11:47
Lokacija: Split

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la danijela81 » 09 lip 2009, 12:56

ne vjerujem da je od utrogestana.
mozda imas urinarnu infekciju ili nesto.
a mozda uopce nisu bubrezi, nego nesto bebazleno, vezano uz trudnocu i hormone. ja sam imala kojekakve bolove, a doc mi je uvijek govorio da zahvalim hormonima trudnoce, i nek budem sretna jer oni cuvaju bebaca :D

aj ti vidi s docom pa nam javi sto je bilo.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
Avatar
danijela81
(pre)fina gospoja
 
Postovi: 10381
Pridružen/a: 26 svi 2008, 08:57
Lokacija: Osijek

Re: čuvane trudnoće

PostPostao/la vesela beba » 09 lip 2009, 12:59

Najbolje da odem docu pa se javim.Inače čovjek mislio ić na godišnji al neće dok ja ne rodim :D
Javim se idem odmah popodne!
T.2008
L.2010
sjaj u tami
Avatar
vesela beba
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 471
Pridružen/a: 30 ožu 2009, 11:47
Lokacija: Split

Re: čuvanje trudnoće

PostPostao/la Arkana10 » 25 lip 2009, 09:23

Vesela beba kako je proslo? nisam u toku, sorry :)
etiketic 09
Avatar
Arkana10
Sveta krava
 
Postovi: 7838
Pridružen/a: 19 srp 2005, 10:14
Lokacija: Mkd

Re: čuvanje trudnoće

PostPostao/la vesela beba » 25 lip 2009, 12:58

Arkana hvala na brizi :ljubav
Sada je sve u redu radili smo briseve,urinokulturu i eto sve je uredno dr.kaže da sada više ne vidi nikakav hematom i da uvjetno rečeno mirujem,tj.nema dizanja predmeta,saginjanja ni išta fizičkog napora ali mogu biti na nogama,sjediti i obavljati jednostavne radnje!A bol u bubrezima je ipak od utrogestana tj.općenito od konzumiranja tableta!
Svima veliki :kiss za podršku!
T.2008
L.2010
sjaj u tami
Avatar
vesela beba
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 471
Pridružen/a: 30 ožu 2009, 11:47
Lokacija: Split

Re: čuvanje trudnoće

PostPostao/la Arkana10 » 26 lip 2009, 09:32

drago mi je da ste dobro, neka tako i ostane :srca
etiketic 09
Avatar
Arkana10
Sveta krava
 
Postovi: 7838
Pridružen/a: 19 srp 2005, 10:14
Lokacija: Mkd

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.