Oprosti antonia što ti uzurpiram topic
, ali i ovo je jedna fantastična torta s višnjama (baš prava ljetna) pa što ne bi bile zajedno na topicu:
„Tijesto“:
17 dkg petit buerrea (zdrobiš s čašom ili batićem za meso ako nemaš neku suvremenu napravu).
Pospeš ih sa žlicom šećera za svaki slučaj.
12 dkg margarina otopiš i pomiješaš s keksima, onda ih s čašom ili ravnom stranom batića zacementiraš na dno kalupa.
Krema:
Izmiksaš pola litre vrhnja za šlag tipa Hole i sl.
Pola kile svježeg sira isto izmiksaš, izmlatiš, maltretiraš da bude skroz glatko bez grudica/mrvica sa 8 žlica šećera i 1 vanilij šećerom
Pomiješaš taj šlag i sir i dodaš soka od pola limuna ako hoćeš.
Ubaciš u to višnje ili, još bolje, mažeš smjesu šlaga i sira na kekse pa malo slažeš višnje, pa preko njih opet smjesu.
Može i neko drugo voće.
Na vrh preljev za torte:
Preljev sam radila sa sokom iz staklenke od višanja, to baš kupiš preljev za torte, izgleda ko prašak za pecivo, brzo se priprema i fora izgleda, ali ga moraš brzo staviti jer ti se zgusne ako pimplaš ko ja pa ružno izgleda. Moji klinci ga zovu žele od meduza.
Ali možeš i preskočiti preljev, ko ga šiša.
M. i R. 9.6.2005.
V. 19.11.2009.