O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
24 vel 2010, 10:10
jeste li vidjele ovo:
http://voce-povrce.blogspot.com/2010/01 ... -sira.html jel to netko probao praviti, probao jesti???
24 vel 2010, 11:02
ne, ali hoću
24 vel 2010, 11:20
nego , ti meni dugujes neki recept za tortu od sira...
24 vel 2010, 11:48
nisam ni ja al bogme hoću,izgleda mi divota božija
24 vel 2010, 12:56
mmmmm ovo izgleda
morat ću to isprobati.
26 vel 2010, 11:56
isprobano. ispala je kao sa slike. gosti su prste lizali.
26 vel 2010, 11:58
da dodam -umjesto pekmeza od šljiva uzela sam onaj od šumskog voća jer ga više volimo.
26 vel 2010, 13:27
mmmm onda moramo i mi ispeci da prste polizemo, to cemo danas, jesi bas sve radila kako je napisano
ono s papirom za pecenje i aluminijskom folijom
26 vel 2010, 13:37
folne je napisao/la:isprobano. ispala je kao sa slike. gosti su prste lizali.
Što se može staviti umjesto gustina
26 vel 2010, 13:42
Da, baš sve po receptu.
Mamica, ne znam. Pretpostavljam još par žlica brašna. Koliko bi to utjecalo na okus i konzistenciju
26 vel 2010, 13:46
tapioca je zamjena za gustin...ali to na nekom drugom topicu
Gustin se može zamijeniti sa:
- kuzu (sušeni planinski korijen koji korisno djeluje na jačanje probavnog sustava, upotrebljava se za zgušnjavanje nadjeva krema i pudinga)
- aru prah (samljeveni korijen gomoljaste biljke koja ima izuzetnu hranjivu vrijednost, bogat kalcijem i vlaknima)
no mozda bi bilo umjesto gustina stavilti puding od vanilije ( kao zamjena) da se ubije malo okus jaja?????
sto kaze folne jedina koja je isprobala ???
26 vel 2010, 13:49
jaja se uopće ne osjete, a bojim se da bi puding onda totalno promijenio okus i ubio sir.
ja ću slijedeći puta staviti više soka od limuna, jer volim da se jače osjeti. ovako je okus skroz blag, kremast i fora je u tome da se jede s pekmezom.
26 vel 2010, 16:57
super izgleda, ali mi nije jasno, zašto cijela nauka oko folije i vode? može li se peći duže na nižoj temperaturi?
umjesto gustina može sigurno puding od vanilije, isprobano više puta od pravih kuharica (nije moja izmišljotina
)
26 vel 2010, 17:01
da, puding radi isto što i gustin kad mu je sastav isto kukuruzni škrob. jedino je pitanje koliko će aroma promijeniti aromu kolača. tj. ako nekome paše da vuče na puding od vanilije onda je pun pogodak.
nemam pojma čemu nauka, valjda da se više kuha nego peče. i tako se peče (kuha) na svega 150C
26 vel 2010, 17:04
ok. jer to mi se čini malo komplicirano, pa sam mislila malo modificirati taj dio.
01 ožu 2010, 14:26
napravila je u subotu popodne, u subotu navecer je vise nije bilo...jednom rjecju torta mi je fina, okus nekako osebujan, u svakom slucaju fora je da se jede s pekmezom...mi jeli s domacim od kajsije...ko joj zeli vidjeti sliku moze tu
http://bilojednomukuhinji.blogspot.com/ ... -sira.html
03 ožu 2010, 14:05
Pak papir bi bio papir za pečenje ili?
Znači treba njega unutra a foliju izvana?
I još ne znam kak izvesti dio s vodom ,jel dosta staviti vodu u onu veliku tepsiju od pečnice pa u nju modlu ?
Naime tepsija je dosta plitka ,mislim da ne bude vode do pola modle
03 ožu 2010, 14:31
Da, papir za pečenje.
Točno.
Ja imam dublju pa sam u nju stavila. Bilo je vode skoro do pola.
Supermama, vidim da se tebi dosta jače ispekla odozgo. Drago mi je da se i vama svidjelo, da ne navučem ljude na recept koji je samo nama fin.
(PS torta je fiiiiiiina i s preljevom od čokolade -u našem slučaju nutelom)
03 ožu 2010, 14:43
A kak pečete vrućim zrakom il na grijače?
Možda bi vrući zrak bio bolji ,ne bi se zapekla gore i dolje ili ???
03 ožu 2010, 14:44
ja sam pekla na ventilatoru, na 150. izgledom je ispala kao na blogu na koji je Supermama stavila link.
04 ožu 2010, 11:06
hvala ,i mislila sam da je bolje vrućim zrakom nego grijačima.Probat ću ovaj vikend.
06 ožu 2010, 00:38
isprobala tocno po receptu i super je ispalo. Svidja mi se
06 ožu 2010, 16:12
prosvrljala sam ti blogom, odlicno izgleda i tvoja
mmmm mami me
07 ožu 2010, 18:24
supermama evo i ja sam isprobala recept.....torta je super.....ali mislim da mi je voda "došla" do biskvita, iako sam tri puta omotala vanjski dio folijom..
kad sam micala foliju...bilo je vode između...a i papir za pećenje je bio vlažan! donji dio biskvita izgledao mi je kao puding....ali kompaktnije......no torta je bila ajme ukusna!!!
naravno da je nestala u trenu!!!
07 ožu 2010, 23:32
I ovaj tefterim
za uskoro.
No, ono što me ostavilo
je tvoj blog, supermama. Dakle, da mi netko kaže "ajd, pogodi kakav je blog supermama otvorila" mislim da bi zadnje što bih rekla bilo "recepti".
Baš si me iznenadila.
08 ožu 2010, 11:58
jucer sam i ja pekla ovu tortu.
papir za pećenje je bio vlažan! donji dio biskvita izgledao mi je kao puding....ali kompaktnije......no torta je bila ajme ukusna
tako i meni.
fina je bila, makar se vecini najvise svidjao topli preljev od domaceg pekmeza od sljiva sa finim konjakom
08 ožu 2010, 21:57
isto tako. dolje kompaktnije, gore "pufastije".
to mora tako, ili...?
12 ožu 2010, 12:44
cure, vi koje ste jele ovu tortu, jel se jako osjete jaja?
ja bas, bas ne volim kad mi je nesto onako
jajasto, kuzite sta mislim
a sto vise bacam oko na ovu tortu sve mi se vise cini da bi kolicina jaja mogla prevladati i u okusu. ha?
12 ožu 2010, 13:43
za moj pojam ne.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.