Sada je: 28 ožu 2024, 11:00.

zakoni i pravilnici

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la Rea » 27 ruj 2010, 10:29

Nadam se i da ovaj moj problem spada ovdje i nadam se da ima netko tko mi može pomoći.
Imam dijete sa mišićnom distrofijom, krenuo je u prvi razred osnovne škole, pokretan je ali mu je teško raditi stepenice, duže hodati jer se brzo umara a torbu za školu ne može nositi, teška mu je.
Mi živimo malo van Splita gdje postoji školski autobus koji kupi djecu i vodi ih u školu, ali mi smo udaljeni od stanice sigurno 1km i put je velika uzbrdica. Nema nikakve šanse da on može sam do škole. Za sada ga vodi suprug međutim to nije dugoročno rješenje jer treba raditi, samo moja plaća nije dovoljna.
Kome se obratiti, da li je netko dužan osigurati prijevoz mome dijetetu, na koji se zakon pozvati?
Ima li netko dopis koji bi trebali poslati, a voljan mi ga je poslati na pp da vidim što treba i kako napisati puno bi mi pomogli.
Za sada se svi ograđuju i škola i općina, zanima me da li oni stvarno s time nemaju ništa.

Unaprijed hvala.
Rea
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 48
Pridružen/a: 11 pro 2009, 10:42
Lokacija: Podstrana

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la flipper » 29 ruj 2010, 11:20

Možda bi škola, grad, opčina trebali nači neko rješenje...
U našoj školi ima dvoje dječice koji stanuju dosta daleko od škole, nekih 7-8 km i tamo nevozi autobus i iz škole idu svaki dan po njih i voze ih doma nakon nastave. Na koji način je to ostvareno neznam.
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 567
Pridružen/a: 07 ruj 2007, 17:19

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la ronin » 05 stu 2010, 15:11

imam pitanje
prikupljamo dokumentaciju za vještačenje pri CZSS

dvije stavke mi nisu jasne,potrebno je:
katastarsko uvjerenje za dijete-to odem u katastar i dobijem potvrdu o tome da nema vlasništav anad zemljištem?

porezno uvjerenje za dijete-o čemu se tu radi?
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013



Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
Avatar
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!
 
Postovi: 6383
Pridružen/a: 30 lis 2008, 19:59
Lokacija: na jugu

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la MBee » 05 stu 2010, 17:39

wtf???

To nije trebalo kad smo mi išli na vještačenje, nemam blagog pojma što bi to bilo.
Avatar
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 334
Pridružen/a: 22 lis 2007, 15:13

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la ronin » 05 stu 2010, 18:02

Ovo su blagodati šibenskog centra,valjda
da ne kažem da moramo fizijatru i okulistu,bez obzira što konkretno s njenom dijagnozom nemaju veze :roll
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013



Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
Avatar
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!
 
Postovi: 6383
Pridružen/a: 30 lis 2008, 19:59
Lokacija: na jugu

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la MBee » 05 stu 2010, 19:29

Fizijatru i okulisti smo morali i mi, to je obavezno za djecu mlađu od 3 godine. Na kontrolnom pregledu nećeš morati.
Avatar
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 334
Pridružen/a: 22 lis 2007, 15:13

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la nadicab » 08 stu 2010, 14:15

Zakon o upravnom postupku
za nas zanimljiv čl 7.
Načelo pomoći stranci

Članak 7.

Kad ovlaštena službena osoba (u daljnjem tekstu: službena osoba) tijekom postupka sazna ili ocijeni da stranka ima osnovu za ostvarenje nekog prava, upozorit će je na to, kao i na posljedice njezinih radnji ili propuštanja u postupku, a brinut će se i da neznanje odnosno neukost stranke i drugih osoba koje sudjeluju u postupku ne budu na štetu prava koja im po zakonu pripadaju.


To će reći da ako soc. radnica sazna da imamo pravo na nešto iako to nismo tražili (jer nismo znali), da je njena dužnost da nas upozori na to.
i još, rokovi
Rok za donošenje rješenja

Članak 101.

(1) Službena osoba dužna je u slučajevima neposrednog rješavanja na zahtjev stranke rješenje donijeti i dostaviti ga stranci bez odgode, a najkasnije u roku od 30 dana od dana podnošenja urednog zahtjeva.

(2) Službena osoba dužna je u slučajevima vođenja ispitnog postupka na zahtjev stranke rješenje donijeti i dostaviti ga stranci najkasnije u roku od 60 dana od dana podnošenja urednog zahtjeva.

(3) Ako službena osoba u propisanom roku ne donese rješenje i dostavi ga stranci, stranka ima pravo izjaviti žalbu, odnosno pokrenuti upravni spor.

Predmnjeva usvajanja zahtjeva stranke

Članak 102.

(1) Kad je to propisano zakonom, smatrat će se da je zahtjev stranke usvojen ako javnopravno tijelo, u postupku pokrenutom na uredan zahtjev stranke u kojem je ovlašteno neposredno riješiti upravnu stvar, ne donese rješenje u propisanom roku.

(2) Stranka ima pravo tražiti da javnopravno tijelo donese rješenje kojim se utvrđuje da je zahtjev stranke usvojen. Javnopravno tijelo dužno je izdati takvo rješenje u roku od osam dana od dana traženja stranke.


Ovaj čl 120 kaže da ako u propisanom roku napišem žalu i ako se javnopravno tijelo ne očituje o njemu u zakonskom roku (30 dana), moja žalba je automatizmom prihvaćena.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
Avatar
nadicab
Prepečena plavuša
 
Postovi: 17714
Pridružen/a: 04 svi 2001, 00:17
Lokacija: Zagreb, Kvatrić

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la IRENA » 08 stu 2010, 17:18

stavljam i ovdje - ne znam jesmo li prije
PRAVILNIK
O UVJETIMA I POSTUPKU STJECANJA PRAVA NA RAD U
SKRAĆENOM RADNOM VREMENU RADI POJAČANE
BRIGE I NJEGE DJETETA
http://www.hzzo-net.hr/dload/pravilnici/07_01.pdf
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1015
Pridružen/a: 13 lip 2001, 09:42

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la nadicab » 18 stu 2010, 14:05

pomoćnici u nastavi u Zagrebu
POMOĆNICI U NASTAVI / OSOBNI POMOĆNICI

Nizom istraživanja i praktičnih iskustava došlo se do spoznaje da učenici s teškoćama u razvoju u redovnim sredinama više napreduju kako u spektru svojih teškoća tako i razvijajući niz vještina koje ih čine samostalnijima za kasniji život kao odrasle osobe. Ujedno se tako izbjegava i njihova stigmatizacija. Stoga ovaj Ured od 2007. godine financira pomoćnike u osnovnim školama Grada Zagreba na način da se angažiraju preko Ugovora Student servisa ili Ugovora o djelu sukladno suglasnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa kojom je točno određeno i tjedno zaduženje pomoćnika.
Uključivanje pomoćnika regulirano je Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine 87/08, 86/09, 92/10 i 105/10), Državnim pedagoškim standardom osnovnoškolskog sustava odgoja i obrazovanja (Narodne novine 63/08 i 90/10) te Zagrebačkom strategijom izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u razdoblju od 2007. do 2010. (Službeni glasnik Grada Zagreba 5/07). Očekuju se daljnji provedbeni propisi koji će dodatno pojasniti uključivanje pomoćnika u osnovne škole. Do donošenja provedbenih propisa ovaj Ured financira uključivanje pomoćnika sukladno sljedećem:

Pomoćnici se angažiraju kod:
- učenika koji svladavaju nastavni plan i program škole koju pohađaju, ali imaju teškoće u razvoju koje ih sprečavaju da funkcioniraju bez podrške pomoćnika:
- značajna motorička oštećenja zbog kojih nije u mogućnosti obavljati osnovne životne radnje samostalno (odlazak na toalet, kretanje po školi zbog arhitektonskih barijera, pomoć u nošenju školskih torbi i sl.) bilo da je riječ o cerebralnoj paralizi ili posljedicama određenih zdravstvenih bolesti (npr. tumori mozga, operacija kralješnične moždine i sl.)
- značajne komunikacijske barijere (senzoričke, intelektualne ili socijalne): oštećenja vida, poremećaji iz autističnog spektra, down sy., višestruka oštećenja i sl.
- ponašanje koje ga značajno ometa u funkcioniranju i ugrožava njegovu sigurnost i sigurnost drugih učenika: ADHD poremećaji izuzetno agresivnog i impulzivnog ponašanja, poremećaji u ponašanju, mješoviti poremećaji osjećaja i ponašanja, psihoze in obs. Kod učenika s ovim poremećajima očekuje se uključenost u neki od oblika psihosocijalnih tretmana izvan škole
- učenici moraju imati rješenje o primjerenom obliku školovanja
- prednost imaju učenici nižih razreda
- prednost imaju redovne osnovne škole, ali se pomoćnik uključuje i kod učenika u posebnim razrednim odjelima, posebnim ustanovama kada je to neophodno
- mora biti određen koordinator pomoćnika u školi iz reda stručnih suradnika škole
- suglasnost roditelja i škole
Kako bi ovaj ured razmatrao mogućnost financiranja, kao i upućivanje prijedloga prema Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa za uključivanje pomoćnika kako u slučajevima kada financira tako i kada postoji neka druga pravna osoba koja financira pomoćnika, potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju:
- opis funkcioniranja učenika za kojeg tražite pomoćnika u školskim prostorima uz naglasak na ponašanja i aktivnosti u kojima je vidljiva potreba za pomoćnikom te aktivnosti koje je škola poduzela u cilju integracije učenika s teškoćama u razvoju s obzirom na njegove teškoće (uloga razrednika, stručnog suradnika i dr. djelatnika škole u integraciji učenika) iz kojih je vidljivo da učenik ne može funkcionirati bez pomoćnika;
- za učenike 1. razreda – mišljenje predškolske ustanove ako je učenik pohađao vrtić;
- razred i broj učenika u razredu;
- mišljenje Povjerenstva za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta o potrebi pomoćnika;
- rješenje o primjerenom obliku školovanja;
- medicinsku dokumentaciju ne stariju od godinu dana učenika uz prethodnu suglasnost roditelja da se ista dostavi u ovaj Ured (dostaviti samo osnovnu medicinsku dokumentaciju);
- navesti oblike terapija ili rehabilitacijskih postupaka izvan škole (posebno kod učenika s ADHD poremećajem, poremećaja u ponašanju i sl.);
- broju pomoćnika koje je potrebno angažirati i na koje razdoblje;
- prijedlog tjednog zaduženja pomoćnika i njihov program rada;
- prijedlog načina njihova zapošljavanja (ugovor o radu, ugovor o djelu, ugovor Student servisa i sl.);
- izvor njihova financiranja (Gradski ured, škola, udruge i sl.).
U školskoj godini 2010./2011. financira se 149 pomoćnika za 189 učenika u 74 redovne osnovne škole i 2 privatne osnovne škole. Prilikom uključivanja pomoćnika škole su dužne voditi brigu i o osamostaljivanju učenika, odnosno pomoći na način da se učenici s teškoćama u razvoju nauče živjeti što samostalnije sa svojom teškoćom i da se ne razvija ovisnost o drugoj osobi. U tom cilju kada je to moguće uključuje se jedan pomoćnik na dvoje ili više učenika jer je cilj pružiti učenicima samo onu pomoć koja im je potrebna.
Pomoćnici nisu zamjena za druge oblike pomoći: rehabilitacijske postupke, dopunsku nastavu i sl.
Škole same angažiraju pomoćnike, odnosno nalaze adekvatne osobe, a koordinatori u suradnji s učiteljima pripremaju te superviziraju njihov rad.
Edukaciju pomoćnika organizira Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
Avatar
nadicab
Prepečena plavuša
 
Postovi: 17714
Pridružen/a: 04 svi 2001, 00:17
Lokacija: Zagreb, Kvatrić

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la nadicab » 24 stu 2010, 09:53

Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
Avatar
nadicab
Prepečena plavuša
 
Postovi: 17714
Pridružen/a: 04 svi 2001, 00:17
Lokacija: Zagreb, Kvatrić

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la Mammamia » 24 stu 2010, 11:16

Hvala na popisu! Pogledala sam ga, što se Zadra tiče, koliko ja znam, od navedenih ustanova fizikalnu terapiju u kući provodi samo Vitalis, obišla sam veliku većinu njih kad sam tražila za nas. A i u Vitalisu nerado uzimaju djecu, morate ih pritisnuti i praviti se glupi u stilu "ja ne znam ništa, imam odobrenu doznaku, pa vi radite kako znate". I nikako se ne smijete informirati samo preko telefona jer vas otpile po kratkom postupku.... U stilu "nemamo educiranih terapeuta za to", ali smo na kraru ipak dobili divnu terapeuticu :srca , koja istina, nije posebno educirana za rad s djecom, ali ima želju i volju učiti i jako sam zadovoljna.
Mihaela, Margarita i Antonija
Avatar
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 713
Pridružen/a: 26 ruj 2007, 11:49
Lokacija: Zadar

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la noemi2010 » 13 sij 2011, 20:25

Cure imam pitanje,

Imam bebu od 10 mj. htjela bih ostvariti pravo na produženi porodiljni jer mi se malena vodi od strane fizijatra kao neurorizična i vodim je na vježbe.. Ja vidim milion stvari radi kojih moram raditi s njom i par sati dnevno, međutim moj neuropedijatar u Dbk me nikad nije doživljavao i smatra da moje dijete nije neurozično. E sad fizijatar je prati i teta u bolnici vježba. Kako sad ide procedura za prikupljanje potrebnih papira pa produljeni? Ja nemogu malenu ostavit da je netko čuva, ima asimetriju na štetu lijeve strane, ona nije loše ali ja znam da bi bila loše da ja ne radim dosta s njom, samo tjedan dana kad nisam vjezbala stanje se pogoršalo oba palca je vratila unutra i stalno je hvatala s desnom. Ja sam je vodila i u Zg privatno gdje su otkrivene minimalne hiperehogene zone bla bla... Da li ja moram imat nalaz neurpedijatra ili je dovoljno nalaz fizijatra? I koj je procedura?
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 255
Pridružen/a: 13 lip 2010, 22:23

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la alexandra » 13 sij 2011, 22:31

moraš imati nalaz neuropedijatra, fizijatra, psihologa, okuliste i otorinolaringologa. to ti je pod obavezno. i na nalazima mora pisati preporuka da ostaneš doma s djetetom.
slijedeći važan uvjet je da ste i ti i muž zaposleni.
moraš se javiti u centar za socijalnu skrb, oni će ti točno izdiktirati što sve još trebaš od dokumenata.
ono što sigurno znam da trebaš je:
potvrda o zaposlenju za oba roditelja
potvrda o primanjima zadnja tri mjeseca
mislim da ti za prvi put trebaju i potvrde o prebivalištu
potvrda od pedijatra s navedenim dijagnozama
ja sam uvijek prilagala i rodni list i domovnicu.

dokumente moraš predati u centar za socijalnu skrb i u hzzo.
u centar ćeš onda morat ponovo da potpišeš neke izjave i obrasce.
nakon toga dobivaš poziv za vještačenje i nakon vještačenja nalaz i mišljenje liječničke komisije.
ako treba, pišam crveno
Avatar
alexandra
idealni svjedok
 
Postovi: 12085
Pridružen/a: 26 srp 2002, 10:59

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la noemi2010 » 14 sij 2011, 00:24

Pošto ja nisam malenu više vodila kod naše neuropedijatrice tu u gradu, da li mogu priložit nalaz od dr. Sabola? Kod njih sam je vodila zadnja dva puta? I oni su vidili promjene na mozgu i odstupanja u razvoju, za razliku od ove naše... Koliko dijete mora biti oštećeno da bi se dobilo ovo?
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 255
Pridružen/a: 13 lip 2010, 22:23

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la alexandra » 15 sij 2011, 16:05

za ostanak doma nije nužno da je oštećenje veliko i doživotno. bitno je da stvarno postoji potreba da ostaneš s djetetom doma dok ne završite habilitaciju, jer svi znaju da kod nas djecu habili i rehabilitiraju roditelji, a tek malim dijelom ustanove, što je katastrofa, ali je tako. i da ga moraju razvažati na sto mjesta, da ga ne mogu upisat u jaslice/vrtić i da zato ne mogu raditi.

nije bitno čiji je nalaz, iz kojeg grada, da li je iz državne ustanove ili od privatnika. treba priložiti sve nalaze za prvi put, od rođenja nadalje, a zadnji ne bi smio bit stariji od 3 mjeseca.
ako treba, pišam crveno
Avatar
alexandra
idealni svjedok
 
Postovi: 12085
Pridružen/a: 26 srp 2002, 10:59

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la IRENA » 19 sij 2011, 22:13

važeći pravilnici koji reguliraju tzv produženi porodiljni i /ili SRV a što ide preko HZZOa
PRAVILNIK O UVJETIMA I POSTUPKU STJECANJA PRAVA NA RAD U SKRAĆENOM RADNOM VREMENU RADI POJAČANE BRIGE I NJEGE DJETETA
http://www.hzzo-net.hr/dload/pravilnici/07_01.pdf
PRAVILNIK O UVJETIMA I POSTUPKU ZA STJECANJE PRAVA ZAPOSLENOG RODITELJA ILI SAMOZAPOSLENOG RODITELJA DJETETA S TEŽIM SMETNJAMA U
RAZVOJU NA DOPUST ILI NA RAD U SKRAĆENOM RADNOM VREMENU RADI NJEGE DJETETA
http://www.hzzo-net.hr/dload/pravilnici/30_01.pdf
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1015
Pridružen/a: 13 lip 2001, 09:42

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la nadicab » 25 vel 2011, 02:45

Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
Avatar
nadicab
Prepečena plavuša
 
Postovi: 17714
Pridružen/a: 04 svi 2001, 00:17
Lokacija: Zagreb, Kvatrić

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la Mama Mia28 » 03 ožu 2011, 22:52

Pitala bih vas nešto; dijete je primljeno u dv u sloboštinu, odobren im je zetov prijevoz ali su mami u zetu rekli da su sva vozila puna (4 njih) i da mora čekati do 9 mj. da dođe na red.
Riječ je o samohranoj majci koja sama ima teških zdravstvenih problema i nema nikakav drugi prijevoz do tamo.
Može li se i kome podnjeti žalbu?
2008.slikaslika
Avatar
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1617
Pridružen/a: 07 pro 2009, 14:39
Lokacija: Na zapadu

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la nadicab » 03 ožu 2011, 23:33

nažalost, ZET je smanjio broj vozila za 3 linije. Da bi se tom djetetu dalo mjesto, trebalo bi neko dijete maknuti iz kombija.
Nego, ako mama hoće da (može i anonimno) popriča s novinarom VL koji piše članak o tome, može se svašta promijeniti :up
Ako želi, šaljem na pp kontakt
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
Avatar
nadicab
Prepečena plavuša
 
Postovi: 17714
Pridružen/a: 04 svi 2001, 00:17
Lokacija: Zagreb, Kvatrić

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la ronin » 04 ožu 2011, 13:15

samo da napišem da je nama na prvostupanjskoj prošlo glatko....dobili smo čl 38-punu invalidninu

ajde,nakon onolike papirologije barem tu nije bilo problema
kontrolno vještačenje nam je za dvije godine

e sad,s Nalazom i mišljenjem idem na HZZo za uvećani dječji,jel tako?
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013



Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
Avatar
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!
 
Postovi: 6383
Pridružen/a: 30 lis 2008, 19:59
Lokacija: na jugu

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la Mama Mia28 » 04 ožu 2011, 21:01

nadicab je napisao/la:nažalost, ZET je smanjio broj vozila za 3 linije. Da bi se tom djetetu dalo mjesto, trebalo bi neko dijete maknuti iz kombija.
Nego, ako mama hoće da (može i anonimno) popriča s novinarom VL koji piše članak o tome, može se svašta promijeniti :up
Ako želi, šaljem na pp kontakt


U ponedeljak idem k njoj pa ću joj reći ovo za VL.
Nisam ni mislila da se makne neko dijete iz kombija, nego da zet poveća broj linija. -oni smanjili kažeš? Sramota!

Ta mama se jedva jedvice izborila za vrtić,a sad od prijevoza ništa :roll
2008.slikaslika
Avatar
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1617
Pridružen/a: 07 pro 2009, 14:39
Lokacija: Na zapadu

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la toni » 06 tra 2011, 10:32

dobio sam za djete rješrnjr o invalidnini ali se navode članci po kojima je stečeno nigdje nema konkretno kategorizacija a to mi treba da vidim jel ima još neka prava npr naljepnica za auto
toni
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 30
Pridružen/a: 22 sij 2011, 13:41

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la toni » 08 tra 2011, 19:47

nitko da pomogne u rješavanju problema jel spavate ljudi
toni
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 30
Pridružen/a: 22 sij 2011, 13:41

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la IRENA » 09 tra 2011, 09:40

toni je napisao/la:dobio sam za djete rješrnjr o invalidnini ali se navode članci po kojima je stečeno nigdje nema konkretno kategorizacija a to mi treba da vidim jel ima još neka prava npr naljepnica za auto

toni - pa zar ti rješenje o invalidnini nije donešeno na temelju Nalaza i mišljenja prvostupanjske komisije CZSS u kojem su navedeni članci pravilnika?
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1015
Pridružen/a: 13 lip 2001, 09:42

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la ronin » 09 tra 2011, 14:24

toni-jeste li dobili rješenje ili nalaz i mišljenje?

mi smo dobili rješenje(koje je ovakvo kao što ti opisuješ)

nalaz i mišljenje dobivam za 7 dana(nije bilo potpisano)
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013



Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
Avatar
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!
 
Postovi: 6383
Pridružen/a: 30 lis 2008, 19:59
Lokacija: na jugu

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la toni » 10 tra 2011, 20:13

je ljudi ali niti na nalazu i misljenju niti na rješenju nema striktno kategorizacija npr 30,50,ili 80 posto nego po članku tom oštečenje tjelesno po članku tom mentalno ali nigdjr konkretno a to me traže u županiji kužite ljudi :mah
toni
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 30
Pridružen/a: 22 sij 2011, 13:41

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la IRENA » 10 tra 2011, 20:25

toni - kolko ja znam djeci se ne odredjuje tjelesno oštećenje ( u postocima) već se "kategorizira" po vrsti i stupnju poteškoća u razvoju.
Što te točno traže u županiji? i tko te traži ? i za koje ostvarivanje kojeg prava / olakšice/...?
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1015
Pridružen/a: 13 lip 2001, 09:42

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la toni » 10 tra 2011, 20:44

za naljepnicu za auto a to traže od mirovinskog vještačenje ne priznaju od centra za soc. skrb
toni
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 30
Pridružen/a: 22 sij 2011, 13:41

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la toni » 12 tra 2011, 20:18

nema pomoći il niste upoznati s tim slučajem
toni
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 30
Pridružen/a: 22 sij 2011, 13:41

Re: zakoni i pravilnici

PostPostao/la IRENA » 13 tra 2011, 08:29

toni - molim te pogledaj topic niže od ovog - CESTARINE ISL
viewtopic.php?f=52&t=26843&p=1762296&hilit=znak+pristupa%C4%8Dnosti#p1762296
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1015
Pridružen/a: 13 lip 2001, 09:42

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gostiju.