Postao/la Wawayuq » 23 sij 2004, 11:47
Na poslu sam pa mozda trenutno previse razmisljam kao kemicarka, ali moram odgovoriti:<
><
>mi doma izdubimo rotkvu i napunimo medom, pustimo da odstoji dok se med ne razrijedi i postane potpuno tekuć – onda se pije. Kad se ta kolicina popije, stavi se novi med, i tako se to moze vise puta. Kada stavite med i nece se razrijediti stajanjem, znaci da je rotkva vec dala sve od sebe i vise nema kaj pomoci - vrijeme da izdubite novu rotkvu. <
><
>Zagrijavanje: kao kemicarka to ne bih preporucila jer mozda zagrijavanjem ubijes onu kemijski vaznu tvar koja lijeci. Kolegica kemicarka ima drugo razmisljanje: moze se lagano zagrijati, mozda to samo u
za onu kljucnu kemijsku reakciju koja se dogadja izmedje tvari u medu i rotkve, pa si vi odlucite kojoj kemicarki vjerovati <
><
>Secer umjesto med: opet ja kao kemicarka ne preporucam zamjenu meda sa secerom jer mozda kljucna supstancija se nalazi bas u medu, a opet moja kolegica kaze da mozda med sluzi samo kao sladilo a nema druge koristi od njega, pa mozes zamijeniti med sa secerom. Pa vi odlucite kojoj kemicarki vjerovati <
><
>No sad opet kao mama : mi koristimo ovaj narodni lijek vec 4 godine i stvarno pomaze. Moj mladji sin je alergican na med, cim dobije malu kolicinu, ali kad pije med koji se razrijedio u rotkvi, ne reagira . Eto, nazad ja u labos …<
> <i></i>