Sada je: 26 stu 2014, 16:49.

TORTE

Moderatori/ce: Lena, Solea

TORTE

PostPostao/la Solea » 24 svi 2008, 22:55

TORTA OD JAGODA (potica)

POTREBNO:
160 g šećera
6 jaja
200 g brašna
50 g maslaca
kora od limuna
za nadjev;
250 g jagoda
slatko vrhnje
100 g šećera

NAČIN PRIPREME:
Žumanjke pjenasto umijesite sa šećerom, pa dodajte rastopljeni maslac, naribanu koricu limuna, brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Ovu smjesu pecite u obliku za torte oko 30 minuta. Pola jagoda propasirajte pa dodajte slatko vrhnje, a ostatak jagoda propasirajte s konjakom ili rakijom. Razrežite tortu u nekoliko kora i nadjenite je kremom od jagoda , a cijelu premažite s ostatkom slatkog vrhnja i ukrasite cijelim jagodama
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 8711
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la Solea » 24 svi 2008, 22:56

TORTA S JOGURTOM (potica)

Biskvit: Ovisno o velicini kalupa:2 ili 3 jaja (zumanca). 2 ili 3 zlice brasna, 2 ili 3 zlice secera. 2 ili 3 zlice ulja. Ma kraju umijesajte snijeg od bjelanaca i 1/2 praska za pecivo. Ulijte u kalup za tortu i pecite. Na ohladjen biskvit ulijte nadjev.

Nadjev: 3 slaga iz vrecice izradite mikserom i u to dodajte 2 jogurta i 15-20 dag secera. U 1 jogurt ugrijan na laganoj vatri otopite 3 vrecice zelatine i sve ulijte u prijasnju smjesu. dodajte ocjedjene visnje iz kompota ili kockice ananasa, ribizla, kockice jagoda itd.
Na biskivit u kalupu ulijte smjesu i pustite da preko noci odstoji u hladnjaku ili stavite na 2 sata u zamrzivac.

PS. Ovaj biskivt koristim kao pologu za vecinu torta, jednostavan i dobar
PS 2: Jogurt kombiniram prema vocu koje slazem, ako radim s ananasom stavim obican jogurt a biskvit malo zalijem s kompotom, ako radim s jagodama stavim vocni jogurt jagodu, jagode posecerim i ostavim malo da odstoje i puste sok taj sok malo razrijedim i s njim navlazim biskvit.
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 8711
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: pavlova torta (potica)

PostPostao/la Solea » 24 svi 2008, 22:58

PAVLOVA TORTA

POTREBNO:

10 bjelanjaka
250 g šećera
3 male žlice škrobnoga brašna
3 male žlice bijelog octa
500 ml slatkog vrhnja
voće (sezonsko)

NAČIN PRIPREME:

Umutiti čvrsti snijeg od bjelanjaka postupno dodavajući šećer dok ne potrošite svu količinu. Kad ste dobili čvrsti snijeg polako dodajte ocat i brašno. Stavite na dobro podmazan lim papir i pecite(sušite) na 150C° jedan sat. Dobro ohladite .
Na hladan kolač stavite tučeno vrhnje i složite voće po želji (banane, jagode ,kivi itd. )
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 8711
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: torta s jagodama (masha)

PostPostao/la Solea » 24 svi 2008, 22:59

evo jedna tortica:
biskvit po želji.

krema:
Krema od vanilije:
3 zutanjka, 3 zlice secera, 1 zlica brasna, par kapi extrakta od vanilije, 3 dcl mlijeka - pomijesati zutanjke, secer, brasno i extrakt od vanilije sa malo mlijeka i ukuhati u ostatak pa ostaviti da se hladi.

Slagati biskvit, red kreme, red jagoda, red šlaga, pa opet biskvit, krema, jagode, šlag... Jako je fino...
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 8711
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la Gabrić » 11 vel 2009, 23:09

Torta od sira i krušaka

Tijesto:
12 ½ dag brašna
6 dag maslaca
5 dag šećera u prahu
½ žličice vanilin šećera
1 žutanjak
malo soli

Krema:
48 dag krušaka iz konzerve
5 cl kruškovače
50 dag svježeg sira
12 ½ dag šećera
sok jednog limuna
6 listova prozirne želatine
½ l vrhnja za šlag
2 žlice šećera
4 žlice usitnjenih karameliziranih oraha

Pjenasto izmiješati maslac, žutanjak, vanilin šećer, šećer, sol i sa brašnom zamijesiti tijesto.
Razvaljati tijesto tako da pokrije dno kalupa za tortu. Peći cca 20 min. Na 180°C. Ohladiti ga.

Kruške ocijediti, preliti kruškovačom.
Pomiješati sir sa šećerom i limunovim sokom. Navlaženu želatinu otopiti u zagrijanom soku od kompota, malo ohladiti i umiješati u sir.
Kruške staviti na tijesto, preliti mješavinom sira i ostaviti u hladnjaku dok se ne stvrdne.
U posudi zagrijavati usitnjene orahe i šećer, dok se sve ne karamelizira. Ohladiti i usitniti.
Napraviti šlag sa kremfixom i 2 žlice šećera i u to umiješati 4 žlice karameliziranih oraha. Time premazati tortu.
Tortu po želji ukrasiti šlagom ili orasima.
slikaslika
Avatar
Gabrić
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 407
Pridružen/a: 28 sij 2009, 12:56
Lokacija: Zapad

Re: TORTE

PostPostao/la Gabrić » 13 vel 2009, 16:28

Torta od čokolade

9 jaja
30 dag šećera u prahu
30 dag maslaca
15 dag mljevenih oraha
4,5 žlica kakaa
15 dag čokolade za kuhanje
0,5 l slatkog vrhnja

Žutanjke i šećer dobro izmiješajte, zatim dodajte pjenasto izmiješani maslac, mljevene orahe, kakao i rastopljenu čokoladu. Na kraju umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela. Jedan dio stavite u namazani i pobrašnjeni kalup za tortu, pa pecite na temp. 185°C oko 40 minuta. Drugi dio spremite u hladnjak. Kad je prvi dio pečen, ohladite ga i premažite nepečenim dijelom smjese iz hladnjaka. Sve to premažite tučenim slatkim vrhnjem.
slikaslika
Avatar
Gabrić
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 407
Pridružen/a: 28 sij 2009, 12:56
Lokacija: Zapad

Re: TORTE

PostPostao/la mrava » 24 vel 2009, 12:16

ČOKOLADNA TORTA

Biskvit: 5 jaja, 5 žlica šećera, 5 žlica oštrog brašna
Izmiksaj snijeg od bjelanjaka. Posebno izmiksaj žumanjke sa šećerom, dodaj brašno i na kraju umiješaj snijeg od bjelanjaka. Izlij u okrugli kalup koji je prethodno premazan margarinom i posut brašnom. Peci 30 min na 180°. Ispeci takva 2 biskvita. Svaki biskvit ohladi i prereži popola. Kore poprskaj s rumom i mlijekom.

Krema: 10 žumanjaka, 10 žlica šećera, 6 žlica oštrog brašna, 2 dl mlijeka, 250 g margarina, 100 g čokolade za kuhanje
Žumanjke izmiksaj sa šećerom, dodaj brašno i sve skuhaj u mlijeku. U ohlađeno dodaj žlicu po žlicu margarina i sve dobro izmiksaj. Na kraju umiješaj otopljenu čokoladu.
Slaganje: kora, krema, kora, krema, kora, krema, kora, na vrh ide čokoladna glazura (po želji) a okolo premaži kremom od slatkog vrhnja i čokolade.

Premaz: 0,5 l slatkog vrhnja, 300 g čokolade
U slatkom vrhnju otopi kockice čokolade. Ohladi preko noći, sutradan izmiksaj.
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 3815
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: TORTE

PostPostao/la mare83 » 27 vel 2009, 15:04

Ovu sam pravila prvi put za sinov drugi rođendan i odlična je, nije puno slatka a kremasta.

San Snova

I dio: 300 gr piškoga natopit u sok(ja sam koristila gusti sok) i poredat na tacnu
II dio: 300 gr mljevenog keksa(plazme ili neki drugi po želji) prelit s 2 dcl soka(tu sam isto koristila taj gusti u koji sam natapala piškote) i dodat umućen margarin pomješan s 250 gr šećera u prahu i premazat preko piškota.
III dio: 15 čokoladnih bananica sjeć po dužini i rasporedit po torti.
IV dio: U 7,5 dcl vode skuvat 3 pudinga od vanilije, 200 gr šećera. Kad se to ohladi, dodat 1 margarin.
V dio: Isjeckat 1 kg banana na kolutiće, 1 cm debljine i poslagat po torti.
VI dio: Odozgo stavit šlag i ukrasit.
Avatar
mare83
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 135
Pridružen/a: 25 vel 2009, 12:39

Re: TORTE

PostPostao/la alkemicar » 03 ožu 2009, 17:53

Evo recept za 'Voćnu piramidu' kako je ja spremam po receptu Lidije Kralj

Sastojci:
1 lisnato tijesto (ono s 2 komada u pakiranju)
2 staklenke višanja (zapravo se iskoristi 1,5 staklenka)

Krema:
6 dl mlijeka
2 pudinga od vanilije
3 žlice brašna
15 dkg šećera (ja stavim 12)
4 žumanca
3 vanilin šećera
1 margarina
cimet
šlag (za ukras)

Priprema:
Izmiksati žumanjke, šećer, 1 vanilin šećer, brašno i puding u 2 dl mlijeka. To dodati u 4 dl mlijeka koje treba prokuhati (znači kao kad pravite normalni puding). Kuhati dok smjesa postane gusta, pa ostaviti da se hladi i u ohlađeno umiksati margarin.
U međuvremenu, razvući oba lisnata na 2 jednaka pravokutnika i svaki narezati na po 5 jednakih traka (ukupno 10 traka širine 9-10 cm ispadne). Višnje ocijediti iz kompota i posuti ih s malo šećera (1žlica), 2 vanilin šećera i malo cimeta. Nadjenuti trake od lisnatog višnjama tako da slažete gusto jednu do druge višnje. Zarolati trake i staviti peći na 16'C cca 20ak minuta.
Kad se ohladi pečeno lisnato s višnjama, slagati: 4 trake+ krema +3 trake+krema +2 trake+krema +1 traka + ostatak kreme po cijeloj piramidi.
Na kraju ukrasiti šlagom.
Kolač je prefin!!! DOBAR TEK!

Evo kako to kod mene izgleda
slika
slika
Avatar
alkemicar
razvlačim pite k'o David Copperfield
 
Postovi: 976
Pridružen/a: 30 sij 2008, 09:39
Lokacija: župa dubrovačka

Re: TORTE

PostPostao/la Solea » 06 tra 2009, 12:08

TARTUF TORTA (solea)

slika


tijesto:
50 g maslaca
50 g secera u prahu
2 zumanjka
60 g cokolade
1/2 velike zlice kakaa (gorkog)
1 vanil secer
35 g brasna
1/2 zlicice p.z.p.
1/2 zlicice soli
0,33 dl slatkog vrhnja
2 bjelanjka
0,66 dl mlijeka

krema:
400 ml vrhnja za slag
700 g tamne cokolade
500 ml vrhnja za slag

glazura:
100 g tamne cokolade
100 g maslaca

priprema
za biskvit - pjenasto umutiti maslac i secer pa dodati jedan po jedan zumanjak. primijesati otopljenu pa malo prohladjenu cokoladu, kakao i vanil-secer. sve dobro izmiksati.
smjesi dodati prosijano brasno u kojeg smo ranije stavili p.z. p. i sol.
lagano umijesati vrhnje, mlijeko te snijeg od bjelanjaka.
peci u okruglom kalupu 15 minuta na 180°C.
izvaditi biskvit iz pecnice i ohladiti ga.

za kremu - prokuhati 400 ml vrhnja za slag. cokoladu nalomiti na kockice pa preliti vrelim vrhnjem. dobro izmijesati i ostaviti da se malo ohladi. (2-3 zlice te smjese odvojiti za "tartufe" kojima cemo kasnije ukrasiti tortu. drzati u hladnjaku ili zamrzivacu do uoptrebe)
od 500 ml vrhnja istuci slag. zlicom umijesati slag u cokoladnu kremu, izliti na biskvit i ostaviti par sati u hladnjaku (moze i preko noci).

glazura - cokoladu nalomiti na kockice, otopiti na pari ili u mikrovalnoj, dobati maslac i dobro promijesati. kad se glazura malo rashladi odnosno stegne (nakon samo 2-3 min) preliti ju preko dobro ohladjene torte.
od rashladjene smjese za tartufe napraviti kuglice, svaku kuglicu uvaljati u cokoladu u prahu ili kakao i rasporediti po torti.

diiivna je, probajte
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 8711
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la Potica » 22 tra 2009, 18:26

TORTA OD ORAHA

POTREBNO:
Biskvit
5 jaja
10 dag šećera
2 žlice kuhane kave
3 rebra čokolade
14 dag samljevenih orahah

Nadjev
15 dag samljevenih oraha
1,5 dcl mlijeka
12 dag šećera
1 vanili šećer
15 dag maslaca
samljevene orahe za posipanje

NAČIN PRIPREME:
Tucite žutanjke sa šećerom. U vrućoj kavi otopite čokoladu, dodajte je mješavini žutanjka, umiješajte još i orahe i snijeg od bjelanjaka. Ispecitet tortu na slaboj vatri.
Za kremu skuhajte orahe i šećer u mlijeku. U ohlađeno dodajte izrađeni maslac.
Prorežite tortu, nadjenite je i omažite izvana, pospite mljevenim orasima.
Avatar
Potica
slovenski uskrsni kolačić
 
Postovi: 12769
Pridružen/a: 12 ožu 2003, 21:38
Lokacija: pod dekicom

Re: TORTE

PostPostao/la Potica » 29 svi 2009, 17:21

Giotto Torta (kuma od Tonka.M)

Sastojci:
6 jaja
225 gr secera
200 gr mljevenih ljesnjaka
100 gr ribane cokolade
1 zlica prosijanog brasna
Fil
3 - 4 vrecice slaga
3 vrecice vrecice ucvrscivaca za slag
3 vrecice vanili secera
30 kuglica Giotta
Za ukras:
150 gr nasjeckanih ljesnjaka
10 kuglica Giotta
Prelivanje torte:
oko 1 dcl mlijeka za prelivanje torte

1. Zagrijati pecnicu na 180 stupnjeva.
2. Pjenasto umutiti jaja sa secerom,dodati naribanu cokoladu, te lagano spatulom umijesati brasno pomijesano sa mljevenim ljesnjacima. Kalup promjera 26 cm premazati margarinom i posuti brasnom, pa izliti smjesu. Peci 30 minuta, te isprobati cackalicom da li je gotovo. Ohladjeni biskvit preliti mlijekom ili nekim likerom, kavom….
3. Istuci cvrsti slag ( ja koristim onaj koji se radi sa mlijekom ) sa vanili secerom i ucvrscivacem za slag, pa u njega umijesati izmrvljene kuglice Giotta, te premazati tortu. Ja sam zabunom prerezala tortu po pola, a nisam trebala.
4. Usitniti ljesnjake pa ih lagano prepeci na tavici – ja to nisam napravila jer ne volim, torta je i bez toga odlicna, te ukrasiti sa Giotto kuglicama.
5. Ohladiti tortu i uzivati!
Avatar
Potica
slovenski uskrsni kolačić
 
Postovi: 12769
Pridružen/a: 12 ožu 2003, 21:38
Lokacija: pod dekicom

Re: TORTE

PostPostao/la mrava » 31 svi 2009, 12:18

Banana split (s Coolinarike)

Krema
1 l mlijeka
2 pudinga od vanilije
20 dag šećera
3 žlice brašna
1 jaje
1 margarin/maslac
1,5 kg banana
petit keks
500 ml slatkog vrhnja
Glazura
2 čokolade
125 g margarina

Priprema

U tepsiju složiti petit keks namočen u mlijeko.
U posudu staviti 7 dl mlijeka i 10 dag šećera da prokuha. U drugoj izmješati 3 dl mlijeka i prašak za puding, zatim dodati jaje izmućeno s ostalih 10 dag šećera i sve zajedno dobro izmiješati. Dobro izmiješano dodati u prokuhano mlijeko i kuhati dok se ne zgusne. Ohladiti. Margarin/maslac pjenasto izraditi, staviti u hladnu kremu i sve zajedno dobro izmiješati.
Na petit keks staviti pola kreme, a na to poredati banane izrezane na kolutiće i namočene u limun (da ne pocrne), a zatim drugi dio kreme.
Slatko vrhnje izmiksati i premazati preko kreme, a na to staviti glazuru od čokolade. Čokoladu i margarin otopiti na pari.
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 3815
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: TORTE

PostPostao/la olja » 08 lip 2009, 11:45

Sladoled torta (olja)

1 kg slaga umutiti sa 1 l mlijeka ili kisele vode (kada sam pravila posljednji put, stavila sam 1/2 l mlijeka i 1/2 l kisele vode). Slag podijeliti na 3 dijela.
U 1. umijesati 300 g mljevenog keksa
U 2. umijesati 200 g eurokrema/nutele
U 3. umijesati 200 g seckanih ljesnjaka/badema ili po zelji ostaviti bez icega.
U okrugli kalup za tortu sloziti redom 1., 2. i 3. smjesu i staviti da se dobro ohladi. Skinuti kalup i ukrasiti po zelji topljenom cokoladom.
Avatar
olja
Stara koka
 
Postovi: 10678
Pridružen/a: 24 srp 2001, 19:22
Lokacija: ...tamo gdje je sve po mom...

Re: TORTE

PostPostao/la lamb » 01 srp 2009, 14:42

ČOKOLADNA TORTA
8 JAJA
1 MASLAC
20dkg šećera
4žlice brašna
1 prašak za pecivo
1 litra vrhnja za šlag
60 dkg čokolade za kuhanje

da bi se dobilo tijesto treba u jednu posudu stuć žumanjak sa šećerom i dodati brašno i prašak za pecivo,a na vatri otopiti maslac sa 20 dkg čokolade i tako otopljeno dodati u smjesu.
U smjesu još dodati stučeni snijeg od bjeljanjaka i sve skupa zamješamo i stavimo peć na 180*C nekih 25minuta.
koristiti širi kalup za torte da nije ni puno plitak!!

KREMU dobijemo tako da u 1litru vrhnja otopimo 40dkg čokolade lagano miješajući na špakeru sve dok ne zavre,a kad zavre skinuti sa špakera i nastaviti miješati dok se ne ohladi kako nam se ne bi uhvatija skorup.

Ohlađenu kremu prelijemo na ohlađeno tijesto,koje ne vadimo iz kalupa,i stavimo u frižider da se hladi 12 sati.na tortu se može staviti i šlag ovisno kako ko voli-meni je bolje bez šlaga!
Guštajte!
Ča je brodu feral na provi,to si mom životu ti,ako misec i ne isplovi,ja ću s tobon ploviti!
m.7.12.2008....more mi je u krvi....
Avatar
lamb
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 274
Pridružen/a: 24 ožu 2009, 12:41

Re: TORTE

PostPostao/la Masha » 01 srp 2009, 16:44

Evo, ja imam presjek naše ovogodišnje... recept je s Coolinarike, ali ja sam radila duplu dozu jer mi je trebala velika torta

slika

Gala torta

Sastojci

kore
6 bjeljanjaka
14 dkg šećera
10 dkg prženih mljevenih lješnjaka
1 žlica oštrog brašna
malo praška za pecivo

fil
12 žumanjaka
1l mlijeka
3 pudinga vanilija
3 žlice brašna
10 dkg šećera

još
25 dkg maslaca
20 dkg bijele milke čokolade
20 dkg milke s lješnjacima

Priprema
#Bjeljanjke,šećer izmutiti dodati pržene lješnjake,brašno i prašak pecivo.

#Peći takva 2 biskvita i prerezati ih na pola.Ja pečem u četvrtastoj tepsiji.

#Staviti kuhati mlijeko ali odvojiti 2 dcl.Puding i brašno izmiješati sa mlijekom da nema grudica.Žumanjke i šećer mutiti sa mikserom dodati puding ujediniti, ukuhati u mlijeko.Kada se ohladi dodati umućeni maslac i dobro izraditi.

#Fil podijeliti na tri dijela.U jedan dodati bijelu topljenu milku,u drugi dio dodati ribanu milku sa lješnjacima a treći ostaje žut.

#Slagati:kora-fil sa bijelom milkom-kora-fil sa milkom s lješnjacima-kora žuti fil-kora.

“tortu ukrasiti sa tučenim slatkim vrhnjem ili ostaviti malo fila prije nego se umješaju čokolade.

Znači, ja sam pekla 4 kore od po 6 bjelanjaka, u velikom plehu od pećnice, dupla doza kreme.
Torta je jako fina, osjete se lješnjaci, slična je kao Milka torta, ali mi je ova krema čvršća.
Avatar
Masha
dzkić više tekućine
 
Postovi: 1652
Pridružen/a: 27 ruj 2005, 18:48

Re: TORTE

PostPostao/la Solea » 25 ruj 2009, 23:15

NUGAT TORTA (JednomCuPostatMama)


Umutiti 2 x 10 bjelanjaka, 10 zl. šećera, 10 punih zl. mljevenih oraha, 1 zlicica brašna. Sušiti 1 do 1,5 sat na 120 C. Napraviti 4 kore.

I fil: 20 žumanjaka, 2 cijela jaja, 6 zl. šeera, 2 van. šećera, sve dobro izmutiti i skuhati. U kuhano dodati 200 gr bijele milka čokolade u prohlađeno dodati 1 putar, ˝ margarina i 200 gr prženih mljevenih lješnjaka.

II fil: Umutiti 3 Dr Oetker šlaga i u to dodati 100 gr smedje Milka čokolade, nožem rezane i 100 gr prženih lomljenih lješnjaka.

III fil: ˝ l slatkog vrhnja umutiti i dodati 100 gr naribane bijele Milka čokolade.

Ređati: kora - žuti fil – fil sa šlagom – fil sa sl.vrhnjemi tako 3 puta a na 4-u koru staviti samo žuti fil i ukrasiti tortu sa šlagom.

Cure imam par pitanja vezano za ovaj recept Nugat torte koja stvarno izgleda

1) Dali se tijesto ispeče odjednom pa onda reže na 4 djela ili se svaka kora peče pojedinačno?
2)Zašto umutiti 2x10 bijelanjaka, a ne 1x20?
3)Dali navedena količina od 10 žl šećera i ostalo za kore ide na 10 bijelanjaka ili svih 20?
4) I fil: koliko margarina ide ili je to maslac ili maragarin?
5) III fil: koliko slatkog vrhnja?

1. ja pecem dvije kore u velikom plehu od sporeta. I onda presijecem svaki na pola i dobijem (naravno) cetiri kore. O.K?Znaci, za veliku koru koju cu kasnije podijeliti na dvije umutim deset bjelanjaka. Onda ih susim sat i po. Tek kad to ispecem mutim drugih deset bjelanjaka jer ti nakon sat i po stajanja umuceni bjelanjci ne bi valjali nista (da bi ova kora dobro ispala mora se odmah nakon mucenja polagano i pazljivo sipati na pleh) .

2.Vec sam odgovorila.

3.1o kasika secera na deset bjelanjaka - za jednu veliku koru koju ces poslije pecenja prepoloviti

4. Ja stavim maslac (mislim da je pakovanje od 75 grama) i pola margarina (oko 100 grama)

5.Pa pola litre. Tako, cini mi se, i pise.Ja kupim litar. Pola umutim u ovaj fil, cetvrtinu u drugi (u receptu pise slag) a ostatkom ukrasim tortu

ja ne pecem dva puta vec odmah umutim svih 20 bjelanjaka i smjesu podijelim u dva velika protvana (ako zelim rezati ko POdgoricanka) ili na 4 kruga koje sam nacrtala na masnom papiru i stavila na limove. Sve zguram skupa u pecnicu jer imam ventilatorsku pa nema potrebe da pecem odvojeno.
Hint - dobro, dobro umutiti bjelanjke.
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 8711
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la babalu » 18 ožu 2010, 17:55

STARINSKA COKOLADNA TORTA (plava)

POTREBNE NAMIRNICE:
ORAH 200 GRAMA (200 grama)
ŠECER 450 GRAMA (450 grama)
COKOLADA 100 GRAMA (100 grama)
PUTER 250 GRAMA (250 grama)
JAJA 15 KOMADA (600 grama)
VANILIN ŠECER 1 KESICA (0 grama)

PRIPREMA JELA
Za testo 10 jaja, 250 grama šecera, 200 grama oraha, 50 grama cokolade za kuvanje.Za nadev 5 jaja, 200 grama šecera, 50 grama cokolade za kuvanje, kesica vanilin šecera, 250 grama butera. Dobro umutiti 10 žumanaca sa 250 grama šecera. Dodati mlevene orahe, struganu cokoladu i cvrsto ulupan sneg od belanaca. Masu sipati u dobro podmazan i brašnom posut kalup za tortu i u umereno zagrejanoj pecnici peci oko jedan sat. Da li je pecena proverava se ubadanjem tanke igle za pletenje kroz sredinu. Pecenu tortu ohladiti, izvaditi iz kalupa i popreko preseci na pola i filovati. Jedan deo nadeva odvojiti za ukrašavanje. Za nadev kuvati na pari 5 celih jaja i 200 grama šecera, uz stalno mešanje. Kada masa pocne da se zgušnjava dodati struganu cokoladu i vanilin šecer, skinuti sa vatre. Prohladiti krem, umešati razmekšali buter i još malo mutiti mikserom. Filovati tortu, odozgo je ukrasiti pomocu specijalnog šprica za torte kao na slici. Ukoliko nemate špric za ukrašavanje torti možete tortu posuti mlevenim orasima i u krug ukrasiti polutkama oraha.
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3098
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la babalu » 18 ožu 2010, 18:34

CYNINA COKO TORTA (Dunja)


10 zumanjaka izmjesati sa 10 zlica secera,
dodati 12 zlica mljevenih ljesnjaka i 8 zlica ostrog brasna
ujednaciti smjesu i na kraju lagano umjesati cvrsti snijeg od 10 bjelanjaka
kalup nauljiti, pobrasniti, usuti smjesu i peci 45 minuta na 150 stupnjeva C

6 jaja i 25 dag secera tuci na pari dok ne zavriju
dodati 25 dag raskomadane cokolade i dalje mijesati dok se ne otopi
maknuti sa vatre i ohladiti na sobnu temperaturu (ne u frizideru)
dodati 20 dag omeksanog maslaca i vilicom sve dobro promjesati u jednolicnu kremu
na kraju dodati 4 zlice ruma


ohladjeno tijesto prerezati na 3 lista, svaki dio dobro poskropiti s malo soka od narance (listovi trebaju biti kompletno poskropljeni, ali ne natopljeni da se ne raspadnu)
svaki list namazati kremom i sloziti tortu, premazati i izvana

ostaviti malo u frizideru i ukrasiti slagom
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3098
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la babalu » 18 ožu 2010, 18:35

BELGIJSKA COKOLADNA TORTA (Inna66)


175g maslaca
175g šećera
4 jaja(malo umućenih)
200 g brašna
2 čajne kašike praška za pecivo
1 kašika kakaa
50 g otopljene čokolade
450g vrhnja za kolače
375 g sjeckane čokolade
200g čokolade za glazuru


Jednu formu za kolače (promjera od 20 cm) namazati i obložiti bakpapirom.
Maslac i šećer pjenasto umutiti.
Dodati jaja.
Pa zatim lagano dodavati mješavinu brašna,kakaa i praška za pecivo.
Smjesu uliti u formu i peći na 180 stepeni na 40 minuta.
Kad je kolač gotov,ostaviti ga na nekoj rešetkastoj podlozi, 10 minuta da se slegne ,a zatim presjeći tako da se dobiju dvije kore iste debljine.
Vrhnje grijati dok ne počne da vrije,zatim ga skloniti i dodati čokoladu.
Kad se čokolada otopi, sačekati da se smjesa potpuno ohladi i time filovati i premazati kolač (može se ostaviti jedan dio za kasniju dekoraciju kolača).
Čokoladu (predviđenu za glazuru) istopiti i lagano razliti po jednom komadu bakpapira. Kad se ohladi rezati listove i ukrasiti s njima rub torte.
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3098
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la babalu » 18 ožu 2010, 21:50

JOGURT TORTA (MalaSirena)

1 kg voća
0,5 l voćnog jogurta (najradije onakvog kakvo voće imam)
1 crveno vrhnje
1 tekući jogurt
2 vanilin šećera
1 vrećica želatine
0,5 l šlaga

Voće narežem i posipam vanilin šećerom, pomiješam s voćnim jogurtom i kiselim vrhnjem. Želatina se priprema prema uputi, a onda je lagano zagrijavam s tekućim jogurtom dok se ne otopi. To pomiješam sa smjesom voća i jogurta, u smjesu umiješam tučeno vrhnje (šlag) i prelijem po biskvitu ili kakvoj drugoj podlozi.
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3098
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la babalu » 19 ožu 2010, 09:03

SOCNA(SAHER)TORTA ( mia)

3 jaja miksati sa 12 zlica secera (20 min na najvecoj
brzini) pa staviti na najmanju
brzinu i ulijevati:
12 zlica ulja i 12 zlica mlijeka (maknuti mikser i kuhacom umijesati malo po malo dodavajuci):
12 zlica brasna sa 1 praskom za pecivo(i mrvicu soli) i 3 zlica kakaa(gorkog)
i peci na 160 oko 30 min.i pustiti jos malo u pecnici

ohladeno ispikati cackalicom pa politi sa 2 dcl mlijeka zakuhanog sa 3 van.secera<
premazati marmeladom-ja nisam stavila i onda je COKOLADNA TORTA
gore je cok glazura-5 dkg marg i 10 dkg cok
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3098
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la babalu » 19 ožu 2010, 09:03

S A C H E R T O R T E (supermama)

120 g Margarina
120 g Cokolade za kuhanje
100 g secera u prahu
6 jaja<
80 g kristal secera
80 g ostro brasno
40 g škrobno ašno

Margarinom namastiti kalum i posipati
brašnom<
Pekmez od marelica
Cokoladna glazura

1. Otopiti cokoladu i margarin na laganoj vatri ili vodenoj kupelji, ohladiti i dodati zumanjek i secer u prahu

2. Istuci bjelanjke i kristalsecer te zlicu po zlicu dodavati u smjesu s cokoladom.Na kraju dodati
brasno i lagano zamjesati.Isuti u kalup za torte(namascen i po
brasnjavit) te peci na 180 – 200 C prvih 10 min,a onda smanjiti na 130-150 C i peci jos 50 min.

3. Kada se do
o ohladi premazati pekmezom od marelica, a moze se prerezati i premazati pekmezom te preliti cokoladnom glazurom.<
Na kraju recepta je dodano i

pekmez od marelica se treba malo zagrijati, propasirati i preliti
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3098
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la babalu » 01 tra 2010, 17:04

PARFE TORTA ( Krkica)

TIJESTO
3 jaja, napravis snijeg od bjelanjaka
2 zlice secera
3 zlice basna ostroga
korica limuna (ne volim miris po jajima)

Moj recept za biskvit je taj da ja u snijeg ulijem izmiksane zutanjke sa secerom, te lagano umijesam rukom
basno

KREMA

6 zutanjaka
15 dkg secera
1 vanili secer
1 dlc mlijeka
10 dkg cokolade (ako zelis cokoladni, ako ne, onda bez cokolade)
zelatina
8 dcl slatkog slatkog vrhnja

Postupak je slijedeci, miksas zutanjke i secer, dugo, dok ne postanu kremasti. Onda ih ulijes u u 1 dcl toplog mlijeka i kuhas ih na pari jedno 10-tak minuta (dok ne udvostruce obujam, to ces sama skuziti)
Za to vrijeme 2 zlice zelatine namocis u 8 zlica mlijeka 2,3 minute da nabubre


Za to vrijeme napravis slag ako radis sa slatkim obicnim u njega moras staviti kremfix i pustis ga da ceka.

KAd je krema gotova, skines je s vatre i u nju prvo lagano umijesas zelatinu dok se ne rastopi i onda sve to
ulijes u unaprijed pripravljeni slag.


Ako pak zelis cokoladni parfe, sve ti je isto, osim sto u to dodas i 10 dkg cokolade.<
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3098
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la babalu » 16 tra 2010, 15:41

TORTA OD SIRA (anurkan)

Biskvit:
3 jaja
3 velike žlice šećera
3 velike žlice bašna
1 velika žlica ulja
1/2 praška za pecivo<

Krema:
1 i 1/2 vrećica želatine u prahu (male vrećice kao od praška za pecivo)
6 velikih žlica hladne vode
3 jaja
1/2 litre Hopla šlaga
1 cijeli maragarin
20 dkg šećera u prahu
3 vanili šećera
1/2 kg svježeg kravljeg sira

Postupak:
1)pomiješati želatinu sa vodom i ostaviti da nabubri

2)napraviti biskvit: istući snijeg od 3 bijelanjka
u snijeg umiješati žumanjke, šećer,bašno
ulje i prašak za pecivopa ga peći 10-tak minuta u kalupu za tortu <

3)stući šlag i staviti u frižider<

4)stući snijeg od tri bjelanjka (sa par zrna soli)

5)maragarin pjenasto stući sa šećerom u prahu

6)U stučeni margarin dodavati jedan po jedan žumanjak, vanili šećer i na kraju sir. Sve dobro smiksati

7)Želatina: Nabubenu želatinu zagrijati na LAGANOJ vatri da se otopi (postane tekuća) , ali NE SMIJE ZAKUHATI! Zatim NAGLO (dok je tekuće) prelit u pripremljenu smjesu sa sirom i ODMAH miješati mikserom (najveća bzina) da više ne bude grudica
naizmjenično dodavati tučeni bjelanjak i pola smjese tučenog šlaga (oko 1/4 litre) i polako umiješati mikserom (najmanja
bzina)

9)Kremu preliti preko biskvita (u kalupu za tortu) i ostaviti preko noći u hladnjaku da se stisne
10)Sutradan tortu izvaditi iz kalupa i ukrasiti ostatkom šlaga
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3098
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la babalu » 16 tra 2010, 15:43

TORTA OD SIRA (sandram)


200g sira Philadelphije (moze i abc ako nema Philadelphije)
0,5l slatkog vrhnja
1 manja salica secera
1 vanilin secer
200g maslaca
1 paketic zelatine u prahu
sok jednog limuna
250g piskota

Piškote samljeti (ili izmrviti oklagijom) i pomjesati sa maslacem. Ostaviti jednu salicu dobivene smjese, a ostatak staviti na dno kalupa za tortu. Sir izmjesati sa secerom i vanilin secerom. Istuci slag, dodati ga siru i u to limunov sok i rastopljenu zelatinu pa sve to u kalup. Preko toga staviti ostatak smjese sa piskotama i ostaviti u frizu nekoliko sati, a najbolje preko noci.

Ovo je recept Ivane7997 i pravila sam ga vec milion puta i super je. Jedino ja malo to promjenim pa ne stavim onaj gornji dio sa keksima nego preko cijele povrsine torte stavim voce (aananas, marelice, visnje....)
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3098
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la babalu » 16 tra 2010, 15:47

TORTA OD SIRA 3 (mia)

Podloga od keksa:
150 gr keksa
75 gr putra-ili malo vise,zavisi od keksa
Mljevene kekse pomijesati sa putrom sobne temp.i u kalup za torte i poravnati zlicom i to u frizider pa raditi kremu.

Krema:
200 gr ricotte(philadelphie,abc,dukatele...)
200 gr mascarpone
4 jaja
160 gr secera
20 gr kakao
(jagode ili komadici cok)
-miksati ricotu i mascarpone sa secerom pa dodati zum.i jos malo miksati.Izmiksati bjel.i dodati kuhacom u kremu.<
-Podijeliti kremu na 2 dijela:
U jedan dio dodati kakao,a u drugi jagode(izmiksane) ili ne dodavati nista ili isjeckanu cokoladu...
-Izvaditi smjesu od keksa iz frizidera pa staviti kremu sa kakaom i u frizider 15 min.pa izvaditi i staviti bijelu kremu(ako se ne doda nista-ili dodati komadice cok ili voce) i u frizider na par sati.
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3098
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la babalu » 14 stu 2010, 15:09

KESTEN TORTA by JednomCuPostatiMama

Kora: 10 bjelanjaka i 30 žlica šećera čvrsto istući. Uljem namazati papir i pobrašniti (ili papir za pecenje staviti), u to izliti snijeg i peći na 150 C (sušiti) 45-60 min.
Fil: 300 gr šlaga umutiti u ½ l mlijeka, u to dodati ½ kg kesten pirea.
Odozgo pokriti s 3 šlaga (150 gr)
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3098
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

TORTE OD JAGODA

PostPostao/la babalu » 14 stu 2010, 18:43

TORTE by Podgoricanka

Torta od jagoda
3 jaja
225 g šećera
2 kesice vanilin šećera
50 g
ašna
50 g gustina
1/2 kašičice praška za pecivo
kašičica kakaa u prahu
500 g jagoda
1 1/2 kesica belog želatina u prahu
750 g jogurta
3 kašike limunovog soka
400 ml slatke pavlake
3 kašike čokoladnih ljuspica
Priprema
Rernu zagrejati na 200 stepeni.

Penasto umutiti jaja, 3 kašike mlake vode, kesicu vanilinog šećera, 125 g šećera, dodati
ašno, gustin, prašak za pecivo i kakao. Ovu masu sipati u podmazan i po
ašnjen kalup i peći oko 15 minuta. Pečeno testo izručiti na vlažnu kuhinjsku krpu posutu šećerom. Uviti biskvit i ostaviti da se hladi. <

Oprati jagode, očistiti i preseći na pola. Razmutiti želatin, izmešati jogurt, limunov sok, 100 g šećera i kesicu vanilinog šećera. Dodati razmućen želatin u krem. Ostaviti oko 30 minuta da se ohladi. Zatim dodati 200 ml umućene pavlake. Premazati biskvit kremom i iseći ga po dužini na 5 traka.

Odozgo rasporediti pripremljene jagode, ostaviti jedno 15 polovina za ukrašavanje. Jedna traka treba da je sasvim uzana, ostale trake, jednu za drugom, omotati oko nje. Staviti oko mase o
uč kalupa za tortu i ostaviti da se kolač hladi oko 2 sata.
Kada se kolač ohladi, umutiti čvrsto preostalu pavlaku, pa 1/3 usuti u špric i tortu bogato ukrasiti. Preko torte posuti ljuspice čokolade i ukrasiti polovinama jagoda


TORTA OD JAGODA SA KREMOM by Podgoricanka


Sastojci:
4 jaja,
4 kasike hladne vode,
200 g. secera u prahu "C"
1 kesica vanilin secera "C"
150 g.
asna,
1 kesica praska za pecivo "C"
20 jagoda srednje velicine
Krem:
2 kesice slag krema od jagoda "C"
1 kesica slaga toping "C"

Priprema:
Belanca i vodu do
o umutiti u cvrst sneg. U toku mesanja dodavati prah secer i vanilin secer. Zatim dodavati jedno po jedno zumance, pa kasiku po kasiku
asna, i prasak za pecivo. Testo ispecite u modelu za torte, koji ste predhodno namastili samo po dnu. Potpuno ohladjenu tortu preseci na pola, horizontalno. Krem pripremiti prema uputstvu na kesici slag krem od jagoda "C" i nafilovati tortu. Ostaviti deo krema da se torta filuje i spolja. Na kraju umutiti slag toping, pa ukrasiti tortu, tako da u svaku kupicu slaga toping polozimo po jednu jagodu.


TORTA OD jagoda by Podgoricanka

KORE:
1. kora: 4 jaja, 4 kašike šećera, 100gr mlevenih oraha, 1 štangla čokolade
2. kora: Ista kao prva!
3. kora: 6 belanaca, 6 kašika šećera, 100gr mlevenih oraha

FIL:
Pola litre mleka, 4 kašike
ašna, 6 žumanaca, 4 kašike šećera.
Skuvati mleko, pa u njega sipati umućene ostale sastojke,razređene sa malo hladnog mleka, to lepo kuvati dok se ne zgusne.
200gr šećera u prahu i 250 gr putera umutiti i dodati u žuti fil kada se prohladi.
1.5 kg jagoda iseckati na kolutiće. 6 šlagova umutiti!
Slagati tortu na sledeći način:
1. kora-žuti fil-jagode-šlag
2. kora-žuti fil-jagode-šlag
3. kora-žuti fil-jagode-šlag
Napomena: Treću koru sam dodala da bih iskoristila belanca (može i bez nje)!


TORTA OD JAGODA by Podgoricanka


POTREBNO:
160 g šecera
6 jaja<
200 g brašna
50 g maslaca
kora od limuna
za nadjev;
250 g jagoda
slatko vrhnje
100 g šecera


NACIN PRIPREME:
Žumanjke pjenasto umijesite sa šecerom, pa dodajte rastopljeni maslac, naribanu koricu limuna,
ašno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Ovu smjesu pecite u obliku za torte oko 30 minuta. Pola jagoda propasirajte pa dodajte slatko vrhnje, a ostatak jagoda propasirajte s konjakom ili rakijom. Razrežite tortu u nekoliko kora i nadjenite je kremom od jagoda , a cijelu premažite s ostatkom slatkog vrhnja i ukrasite cijelim jagodama.

TORTA OD JAGODA S JOGURTOM by Podgoricanka


POTREBNO:
Tijesto za biskvit:
6 jaja
60 g maslaca
180 g kristal šecera
180 g oštrog
ašna
malo soli
vanilija šecera
naribana korica limuna
Krema:
300 g jagoda
0,5 l jogurta
160 g šecera u prahu
1 dl limunovog soka
4 jušne žlice želatine u prahu
0,5 l vrhnja
crveni žele za tortu
jagode za ukras
masni papir


NACIN PRIPREME:
Pecnicu zagrijte na 200°C. Pjenasto istuci cijela jaja ugrijana nad parom do temperature tijela uz dodatak šecera, malo soli, vanilija šecera i korice limuna. Dugo tuci mikserom, sve dok smjesa ne prestane rasti. Potom pažljivo dodati
ašno i otopljeni maslac. Ovom smjesom premazati lim za pecenje prethodno obložen masnim papirom i peci oko 10 minuta. Peceni biskvit. kuhinjskoj Ocistiti i oprati jagode, zgnjeciti ih do finog pirea. Od ohladenog biskvita prikladnim kalupom izrezati tortice ovisno o kalupu i vašoj želji. Za kremu namociti listice želatine u hladnoj vodi. Jogurt promiješati sa šecerom, limunovim sokom i pireom od jagoda. U malo vruce vode otopiti želatinu i pridodati je jogurt smjesi. Cvrsto istuci vrhnje i pažljivo ga umiješati u kremu. Lim za pecenje obložiti prozirnom folijom. Na njega posložiti kalupe bez dna. Ove kolute napuniti kremom i prekriti biskvitnim korama. Staviti u hladnjak 1–2 sata. Pripremiti žele za tortu. Svaku torticu izvaditi iz kalupa i lagano je preliti gotovim želeom. Prije posluživanja tortice ukrasiti svježim jagodama.


TORTA OD JAGODA by Podgoricanka


Sastojci:

60 dag jagoda
4 dl soka od jagoda

Za biskvit:
3 žutanjka
3 žlice
ašna
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
3 bjelanjka

Za kremu:
2 voćna jogurta od jagode
1 običan jogurt
2 šlaga
4 žlice šećera
20 g želatine u listićima


Žutanjke,
ašno, sećer i vanilin šećer izmiksati. Posebno izmiksati bjelanjke, a onda sve zajedno lagano umiješati. Ispeći na 180°C, 20 minuta.

Kada se biskvit ohladi, preko njega prelijemo sok od jagoda i poslažemo jagode narezane na veće komade. Za kremu izmiksamo 2 šlaga u koji dodamo 4 žlice šećera. U to dodamo 2 jogurta od jagode i jedan običan i dalje miksamo do ne dobijemo ujednačenu smjesu.

Nako toga stavimo listiće želatine u hladan sok od jagoda i pustimo da odstoji 4 minute. 1/2 dl soka zagrijemo u loncu; kada zakipi, maknemo s vatre i stavimo namočene listiće. Maknemo s vatre. Polagano hladimo i postepeno ulijevamo u kremu. Još malo promiksamo na najmanjoj
zini i prelijemo preko biskvita i jagoda. Stavimo u zamrzivač na sat vremena i maknemo kalup.

Tortu možete napraviti s bilo kojim voćem.


Torta od jagoda by Podgoricanka

Sastojci:
5 bjelanjaka
5 žumanjaka
10 žlica hladne vode
28 dag ašna
prašak za pecivo
28 dag šećera
1 kg jagoda
2 slatka vrhnja ili šlag

Priprema:
Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka i 5 žlica vode. Žumanjk izmiksati sa 5 žlica vode, pa dodati 28 dag šećera i dalje miksati. Na kraju dodati
ašno i malo praška za pecivo. To staviti u namazan kalup i peći na 200°C oko 45 minuta. Jagode izrezati i pošećeriti po želji da ispuste sok.
Ohlađeni biskvit izdubiti, osatviti samo donji dio i dio sa strane, a ostatak izdubljenog biskvita smrviti. Jagode procijediti i zatim sa sokom poškroptit biskvit, na njega staviti dio jagoda i gore šlag., na to staviti pola izmrveljnog biskvita kojeg treba ponovo poškropiti. Zatrim opet staviti jagode i na njih šlag. Iza toga ponovo staviti ostatak izmrvljenog biskvita kojeg poškropite, stavite jagode i na kraju šlag.
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3098
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE OD JAGODA

PostPostao/la babalu » 14 stu 2010, 18:50

TORTA OD JAGODA by Barbi

pola kile jagoda
pola litre jogurta
30 dkg šećera
pola litre biljnog vrhnja za šlag (vjerojatno može i obično ali ovo biljno se čvršće umuti)
dvije vrećice mljevene želatine

U jogurt se umiješa šećer i miješa se dok se ne otopi.
U drugoj posudi se smuti šlag.
Na laganoj vatri se otopi želatina (prema uputama s vrećice) i u nju se doda malo jogurta.
Pomiješa se mikserom šlag, jogurt s šećerom, otopljena želatina i oprane i očišćene jagode.
Smjesa se ulije u neku zdjelu, na vrh se može staviti biskvit (kupovni naravno ) a može i bez toga.
Nakon barem dva sata u frižideru torta se preokrene na pladanj
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3098
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Sljedeća

Natrag na Slatki

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

cron