Sada je: 29 srp 2014, 22:51.

Kolaci koji se ne peku

Moderatori/ce: Solea, Lena

Kolaci koji se ne peku

PostPostao/la IvanaFM » 26 lip 2005, 16:36

... vjerujem omiljeni mamama koje nemaju previse vremena.

Bruno 10.10.2002.
Bruno, 10.10.2002.
Avatar
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 464
Pridružen/a: 08 lip 2002, 01:45

Nepeceni jafa kolac

PostPostao/la Tinchi25 » 28 lip 2005, 16:41

NEPECENI JAFA KOLAC

Sastojci:

50 dkg jafa keksa (isjeckanih tako da se od jednog keksa dobije 4 komadica)
10 dkg izlomljenog Petit Beure keksa<
10 dkg mljevenog Petit Beure keksa<
15 dkg mljevenih oraha<
15 dkg margarina<
1,5 dcl mlijeka<
3 zlice secera<
1 naranda<
10 dkg cokolade za kuhanje<

Mlijeko, margarin i secer zagrijavati na vatri dok se margarin i secer ne otope. Dodati cokoladu i mijesati dok se ne otopi. Dodati naribanu koricu od narande, mljevene orahe i mljevene kekse. Promjesati i ostaviti da se ohladi. U ohladjenu masu dodati izlomljeni keks i jafu natopljenu sa sokom od narande . Sve sastojke izmjesati i oblikovati po zelji. Odozgo posipati ribanom cokoladom ili mljevenim orasima. (ja sam isarala cokoladnom glazurom).
Najbolje, ako mozete izdrzati, ostavite da stoji 24 sata u frizideru.


Evo i slikica:
Edited by: Tinchi25  at: 3/7/05 12:30
Tinchi25
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 64
Pridružen/a: 20 ožu 2005, 10:16

Pita od keksa

PostPostao/la Tinchi25 » 03 srp 2005, 12:25

PITA OD KEKSA

1 kg jabuka
6 dcl vode
35 dkg šećera
2 vanil pudinga
cimet
1 kutija keksa
1 slatko vrhnje

Jabuke očistite, izribajte i stavite kuhati sa vodom i šećerom. Kada jabuke omekšaju, ukuhajte razmućeni puding , malo cimeta i kuhato dok se smejsa ne zgusne i poveže.
U tepsiju staviti red keksa, red pudinga sa jabukama. Slagati dok se ne potroše svi sastojci. Završiti keksima. Do
o ohladiti zatim na njega staviti tućeno slatko vrhnje.

Napomena: Raditi u malom limu ili kao ja napraviti na masu i pol pa raditi u normalnom limu. Kolač je izvrstan i osvježavajuć a i ne peće se …
Tinchi25
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 64
Pridružen/a: 20 ožu 2005, 10:16

Kokos prutici

PostPostao/la IvanaFM » 12 srp 2005, 20:29

by mala plava

Kokos prutici

prokuhati:
12 dkg margarina
30 dkg secera
1 zlica ruma na
1 dl vode

u vruće dodati:
25 dkg mljevenih keksa
10 dkg kokosa


Vruci kolac staviti na oblatnu u manjem kalupu.
Ohladiti i preliti cokoladnom glazurom.
Bruno, 10.10.2002.
Avatar
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 464
Pridružen/a: 08 lip 2002, 01:45

rolada od kestena

PostPostao/la IvanaFM » 12 srp 2005, 20:32

by mala plava

ROLADA OD KESTENA


Mijesiti:
1 kg kestena ( oguljeni, kuhani, pasirani )
10 dkg staub secera
5 dkg margarina
1 zlica ruma

Krema (miksati):
15 dkg staub secera
15 dkg margarina
10 dkg rastopljene cokolade


Sastojci su dovoljni za dvije rolade.

Zamijesano tijesto razdijeliti u dva dijela, tako da dobijemo dvije rolade.

Tijesto staviti na vlaznu krpu i pokriti ga drugom vlaznom krpom.
Sa valjkom razvaljati do debljine prsta.

Na razvaljano namazati kremu, te zarolati u roladu.


Preliti cokoladnom glazurom:

10 dkg cokolade<
- 2 zlice ulja } rastopiti do vrenja<
5 dkg margarina<


AKO STAVLJATE ONAJ GOTOVI ZAMRZNUTI LEDOV KESTEN PIRE NEMOJTE STAVLJATI ŠEĆER U KESTEN, VEĆ SAMO U KREMU.
Bruno, 10.10.2002.
Avatar
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 464
Pridružen/a: 08 lip 2002, 01:45

Tiramisu by sandra

PostPostao/la IvanaFM » 12 srp 2005, 20:44

by Sandra30<
><
>TIRAMISU moja verzija <
><
>1/4l kave<
>3 zumanjka<
>15dkg secera<
>1/2kg mascarpone sira<
>2,5dl slatkoga vrhnja<
>3 bjelanjka<
>2 zlice maraskina<
>piskote<
><
>Kavu skuhati i ohladiti. Umutiti zumanjke, secer i mascarpone. Dodati umuceno vrhnje i bjelanjke. Dodati maraskino.<
>Piskote umakati u kavu sa samo jedne strane i slagati: piskote-krema-piskote-krema.<
>Na kraju posuti kakaom. <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
Avatar
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 464
Pridružen/a: 08 lip 2002, 01:45

Tiramisu by irena

PostPostao/la IvanaFM » 12 srp 2005, 20:45

by irena2 <
><
>TIRAMISU <
><
>Sastojci:<
><
>jedno veće pakovanje piškota ( 400gr )<
>200 g šećera<
>500 g mascarpone sira ( ili u zamjenu naša Dukatela )<
>5 jaja<
>2-3 dcl crne kave bez šećera, malo ruma za aromu<
>kakao za posipanje<
><
>Postupak:<
>umutiti do
o žutanjke sa šećerom (pjenasto ), zatim dodati mascarpone i još malo mikserom promiješati da se ujednači smjesa, a na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.<
>Piškote lagano umočiti u kavu, te slagati u zdjelu pa prekriti kremom, ponoviti postupak tako da na vrhu bude krema. Kolač staviti u hladnjak da se ohladi te neposredno prije posluživanja posuti kakaom. <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
Avatar
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 464
Pridružen/a: 08 lip 2002, 01:45

kolac sa bananama i petit keksom..

PostPostao/la IvanaFM » 12 srp 2005, 21:01

by mama22<
><
>kolac sa bananama i petit keksom...<
><
>Kora : <
>300 gr keksa mljevenog<
>100 gr.kokosa<
>5 kasika secera<
>sve to zajedno rukom izmjesiti zajedno sa soljom slatkog mlijeka...<
><
>Tu smjesu natipkati u tepsiju,ili dublji pleh i preko njega staviti 3 banane..<
><
>Fil : <
>u 1/2 l mlijeka skuhati 2 pudinga od vanilije.<
>Kada se ohladi dodati 1 umucen margarin od 250gr.i 5 kasika secera,pa sve zajedno do
o ujediniti i tome dodati jos 3 zgnjecene banane.<
><
>Koru oblikovati po zelji,i cio kolac na kraju premazati slag kremom od vanilije...<
>Nadam se da ce vam se svidjeti, kolac je fantastican,a i
z za pravljenje.. <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
Avatar
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 464
Pridružen/a: 08 lip 2002, 01:45

Brzi kolac

PostPostao/la IvanaFM » 12 srp 2005, 21:03

by kim<
><
>Brzi kolac<
><
>Umuti se 1/2 L slatkog vrhnja s 300 g svjezeg kravljeg sira i malo rastopljene zelatine (samo malo).<
><
>U zdjelu se slaze:<
>Namocene piskote, krema od sira i voce iz kompota (
eskve, kruske, visnje). <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
Avatar
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 464
Pridružen/a: 08 lip 2002, 01:45

Draganine kuglice-by jednomcpmama

PostPostao/la JednomCuPostatiMama » 09 ruj 2005, 12:33

Draganine kuglice<
><
>•200 gr mljevenog keksa<
>•200 gr margarina<
>•140 gr šećera u prahu<
>•4 zll ruma<
>•4 zl strugane čokolade<
>•šaka lješnjaka ili oraha<
><
>Margarin pjenasto umutiti sa šećerom,<
>dodati keks, čokoladu, rum i orahe.<
>Uvaljati po izboru u lješnjake, čokoladu, šećer...<
><
>ČEŠARI<
>1 margarin<
>150 gr šećera<
>3 zlice kakaa<
>4 reda čokolade<
>7 zl meda<
>350 gr kornfleksa<
>Rastopiti margarin sa šećerom, dodati kakao i čokoladu, med i umješati kornfleks. Slagati na hrpice (ili u male casice iz kojih ce se poslije izvaditi) i pustiti da se stvrdne.<
><
>KOLAČ SA KIKIRIKIJEM<
>150 gr margarina<
>150 gr šećera u prahu<
>150 gr posnog mljevenog keksa<
>150 gr neslanog pečenog mljevenog kikirikija<
>Zamjesiti sastojke sa malo soka od narandže. Oblikovati rolat ili kuglice. Odozgo preljev od čokolade.<
><
>BOMBICE OD SMOKAVA<
><
>Potrebno je: 500 gr suhih smokvi, 1 narandža, 150 gr mljevenih<
>oraha, 150 gr šećera. <
>Samljeti smokve, narandzu, dodati u tu masu šećer i orahe. Sve do
o izmješati. Ako je rijetko dodati još malo mljevenih oraha. Praviti kuglice, uvaljati ih u prah ili kristal šećer <
>i stavljati u papirnate posudice.<
> <i>Edited by: many 30 at: 11/9/05 0:34<
></i>
JednomCuPostatiMama
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 663
Pridružen/a: 02 lip 2003, 16:52

HAVANA torta koja se ne pee-by brane2

PostPostao/la Many » 10 pro 2005, 14:39

HAVANA <
><
><
>KREM MASA:<
>1mlijeka<
>300gr đečera<
>-prokuhati<
>(prethono 30gr ţelatina razmutiti u hladnoj vodi i pustiti da nabu
i)<
>usuti ţelatinu u ključalo mlijeko i ostaviti da se ohladi 5-6min.<
>Kad se ohladi dodati 2 đlaga prethodno umuăena<
><
>FIL:<
>50gr mljevene plazme<
>50 gr mljevenih (pečenih) ljeđnjaka<
><
>OBLIKOVANJE TORTE:<
>Obloţiti posudu folijom ili najlon vreăicom tako da krajevi prelaze rub posude.<
>Ulijevati Ľ smjese a zatim smjesu ljeđnjaka i keksa (paziti da ne ide do ruba torte da se lakse moze vezati)<
>Ovako redom sloziti tortu do vrha, poravnati i staviti da se ohladi 3 sata u zamrzivaču.Na veliki tanjur /pladanj istresti tortu i na kraju preostatkom smjese od ljeđnjaka i keksa prekriti tortu.<
><
> <i></i>
Avatar
Many
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2462
Pridružen/a: 19 kol 2002, 22:41
Lokacija: Zagreb

kao cupavci-by jadanica

PostPostao/la Many » 11 pro 2005, 02:45

Sastojci: cajni kolutici<
>mlijeko<
>pekmez ili nutela<
>kokosovo
asno<
>malo arome ruma<
><
>Priprema: U malo mlijeka kapnuti par kapljica arome i u to nakratko umakati kekse namazati keks s ravnije strane nutelom, sljepiti s jos jednim i uvaljati u kokosovo
asno. Jednostavno,
zo i fino. <i></i>
Avatar
Many
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2462
Pridružen/a: 19 kol 2002, 22:41
Lokacija: Zagreb

Kolac sa bananama- by Jacabp

PostPostao/la IvanaFM » 24 svi 2006, 17:04

Kolac sa bananama- by Jacabp<
><
>Skuhaju se tri pudinga od vanilije u litri mlijeka sa desetak kašika šeæera (najbolje kuhati na pari-bude ljepše).<
>Kad se puding malo ohladi dodati mu umuæen margarin.<
>Zatim dodati 1 kg banana narezanih na kolutiæe.<
>Na kraju dodati izlomljen petit keks (ja sam stavila 250 grama)<
>Preko toga staviti šlag.<
><
>p.s. po receptu se kalup za tortu obloži folijom koja se malo naulji pa se izlije smjesa i kad prenoæi izvrne se na tanjir pa se onda premaže šlagom. Ja sam to malo pojednostavila. <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
Avatar
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 464
Pridružen/a: 08 lip 2002, 01:45

Re: Kolac od petit keksa by katarina

PostPostao/la katarina » 03 srp 2006, 18:07

keksi u kolicini za dva puta prekriti protvan, 2 pudinga od cokolade i 2 od vanilije, mlijeko , grozdice bademi, zele bomboni ,orasi. slag i cokoladne mrvice. kekse namocimo u mlijeko i moze malo ruma osim ako nije za djecu i poredamo u protvan. skuhamo puding cokoladu 2 kom i prelijemo preko keksa u puding ubacimo grozdice bademe orahe i zele bombone. opet na to poslazemo kekse umocene u mlijeko i prelijemo ih pudingom od vanilije sa svim kao i gore .na kraju napravimo slag i stavimo ga na vrh i posipamo cokoladnim mrvicama. staviti u frizider da se ohladi i dobar tek. inace to je moj najdrazi kolac pa se nadam da ce vam se svidjeti. <i></i>
katarina
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 16
Pridružen/a: 16 pro 2005, 18:27
Lokacija: zagreb-zapad

PETIT KEKS TORTA by BRANE 2

PostPostao/la Many » 07 srp 2006, 12:59

PETIT KEKS TORTA <
>--------------------------------------------------------------------------------<
>by BRANE 2<
><
><
>PETIT KEKS TORTA<
><
>1.5kg petit keksa<
>3 pudinga od cokolade<
>2 l mlijeka<
>orasi, ljesnjaci, suvice po zelji<
><
>Smrvit petit keks rukama i stavit u duboku posudu<
>Napravit puding normalno po uputama<
>Prelit kekse s pudingom, vručim<
>U tu smjesu dodat po zelji orahe, suvice, lješnjake.....<
><
>Sve do
o izmjesat i ubacit u kalup da se do
o ohladi (najboljeu zamrzivač 2 sata)<
>Izvadit iz zamrzivača, izvadit iz kalupa i po zelji premazat nekom kremom ili samo posut orasima ili pečenim lješnjacima....<
><
><
> <i></i>
Avatar
Many
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2462
Pridružen/a: 19 kol 2002, 22:41
Lokacija: Zagreb

BAJADERE by IvanaFM

PostPostao/la Many » 07 srp 2006, 13:00

BAJADERE <
>--------------------------------------------------------------------------------<
>by IvanaFM<
><
><
>BAJADERE<
><
>25 dkg mljevenog keksa pettit (ja znam nekad staviti Mammi mljeveni keks za djecu)<
>20 dkg secera<
>10 dkg bajama ili oraha<
>10 dkg kokosa<
>1 margarin za kolace<
>1 dl vode<
>200 g cokolade za kuhanje<
><
>Priprema:<
>Pola margarina, vodu i secer staviti na spaher da prokuha, dignuti s vatre u to dodati keks, kokos i bajame ili orahe. ve do
o izmjesati zlicom.<
>Staviti u manju tepsiju i malo natisnuti rukom ili zlicom.<
><
>Preliti glazurom od 200 g cokolade i pola margarina.<
><
>Ohladiti i to je to. <
><
> <i></i>
Avatar
Many
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2462
Pridružen/a: 19 kol 2002, 22:41
Lokacija: Zagreb

marcipan praline by malamaja

PostPostao/la Many » 07 srp 2006, 13:01

marcipan praline <
>--------------------------------------------------------------------------------<
><
>by malamaja<
><
><
>Marcipan praline<
>400 g marcipan mase<
>80 g šečera u prahu<
>80 g rezanih oraha<
>2 cl ruma<
>2 cl maraskina<
>400 g blok čokolade<
>40 orahovih polovica<
>marcipan izraditi sa šećerom i dodati sjeckane orahe, rum, maraskino i sve do
o izraditi. masu razvaljati 1 cm debelo i sa oštrim i debelim nožem razrezati na trapeze 2x3 cm velike. blok čokoladu rastopiti na pari, ostaviti da se ohladi, pa ju ponovno rastopiti da bude mlaka. u to umakati trapeze i stavljati na gitrice da se ocjede. i na njih naljepti polovicu oraha. staviti u frižider da se glazura do kraja stegne.<
><
><
> <i></i>
Avatar
Many
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2462
Pridružen/a: 19 kol 2002, 22:41
Lokacija: Zagreb

cokoladni konfeti by malamaja

PostPostao/la Many » 07 srp 2006, 13:02

cokoladni konfeti <
>--------------------------------------------------------------------------------<
><
>by malamaja<
><
>Čokoladni konfeti<
>1 šalica vode<
>3 žlice crnog čaja<
>50 g putra, 2 žutanjka, 100 g šećera u prahu<
>ribana korica od naranče<
>300 g blok čokolade<
>1/2 šalice kakao praha<
>alufolija ili pergamenpapir<
>skuhati u šalici vode crni čaj. ostaviti 3 min. ocjediti i ohladiti. putar, žutanjke, šečer pjenasto izmješati, dodati ribanu koricu. čokoladu otopiti na pari. ohlađeni čaj i rastopljenu čokoladu umješati u pjenastu smjesu i malo ostaviti. masu staviti na alufoliju ili pergamen 2 cm debelo i staviti u hladnjak da se ohladi. izrezati na kockice 3 cm velike i uvaljati u kakao prah.<
><
> <i></i>
Avatar
Many
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2462
Pridružen/a: 19 kol 2002, 22:41
Lokacija: Zagreb

kuglice od smokava by malamaja

PostPostao/la Many » 07 srp 2006, 13:03

kuglice od smokava <
>--------------------------------------------------------------------------------<
><
>by malamaja<
><
>Kuglice od smokava<
>250 g marcipan mase<
>80 g šećera u prahu<
>2 cl ruma <
>8 suhih smokava<
>4 žlice marmelade od naranči<
>100g krokanta za posipanje<
>Marcipan, šećer i rum do
o zamjesiti. smokve narezati na četvrtine. svaki komadić smokve "zamotati" marcipanom i formirati kuglicu. Marmeladu lagano zagrijati da bude tekuća. kuglice prvo uvaljati u marmeladu a nakon toga u krokant.staviti na pergamen papir da se osuše. Umjesto smokvi mogu se koristiti i sušene marelice, datule....<
><
><
><
> <i></i>
Avatar
Many
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2462
Pridružen/a: 19 kol 2002, 22:41
Lokacija: Zagreb

kolac od griza i visanja ba supermama

PostPostao/la Many » 07 srp 2006, 13:04

kolac od riza i visanja <
>--------------------------------------------------------------------------------<
><
>KOLAČ OD GRIZA I VIŠANJA<
><
>1l kompota od višanja <
>griz <
>šlag <
><
>U soku od višanja skuhati griz. Kuhani griz izliti u pleh i dodati višnje. Kad se ohladi staviti šlag.<
> <i></i>
Avatar
Many
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2462
Pridružen/a: 19 kol 2002, 22:41
Lokacija: Zagreb

PostPostao/la mika » 13 lis 2006, 10:32

čokoladne praline.............ajme za prste polizat su....

200 ml vrhnja za šlag
50 g kakaa
2 žutanjka
200 g čokolade za kuhanje
120 g maslaca
100 g šećera u prahu

vrhnje zakipiti, dodati kakao, promiješati, dodati žutanjke, promiješati, maknuti s vatre i miješati dok se ne ohladi

maslac miksati sa šećerom u prahu dok ne postane kremasto, nakon toga dodati rastopljenu čokoladu i hladno vrnje s kakaom i žutanjcima

staviti u frižider

drugi dan raditi kuglice, uvaljati svaku u čokoladne mrvice ili listiće i staviti u papirnate košarice

držati u frižideru do posluživanja

probajte, prefino i jednostavno
MEDENJACIC No 1 - 12.01.2006.
MEDENJACIC No 2 - 25.11.2010.
mika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 282
Pridružen/a: 05 svi 2006, 23:04


Natrag na Recepti - arhiva

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.