Sada je: 13 srp 2026, 06:37.

Emma i ja

Moderator/ica: Diami

Emma i ja

PostPostao/la Buba » 22 sij 2003, 16:21

Evo i moje price s poroda, koristim priliku dok Emma spava da ju napisem jer je stvarno jako zivahna beba <
>Termin mi je bio 12.01. i ujutro sam isla na pregled u bolnicu. Doktor me je pregledao i rekao da nece jos tako skoro krenuti, i da dodjem na pregled za 2 dana. Ali moj sretan
oj je
oj 13, nekako sam osjecala da ce se dogoditi tada. <
>Cijelu nedjelju mi je bio pojacan iscjedak, pretpostavljala sam da je to taj famozni sluzavi cep, ali nisam isla toliko za tim. Oko ponoci se pojavila krv i pojacavala se. Kako sam po prirodi panicarka, nazvala sam hitnu i tamo su mi rekli da odem odmah u rodiliste. Kako su mi trudovi poceli biti pravilni, na 45 minuta, odlucila sam otici spavati koji sat pa ujutro ici na pregled na polikliniku. Do 8 sati trudovi su bili na pola sata. Nisu bili strasni (mislila sam da su laznjaci), ali me muzic svejedno odveo na polikliniku. Dok su me pregledali, oko 9.30 h, trudovi su bili svakih 10 minuta, a otvorila sam se oko 4 cm. Ctg je pokazao uredne trudove, a moja mala je poskakivala! Poslali su me u rodiliste, i dok smo sredili svu papirologiju vec je bilo 11.30 sati, a moji trudovi svakih 5 minuta. Cim sam dosla u rodiliste, pitala sam moze li moj muz biti na porodu, obzirom da nismo bili na tecaju. Na moju (a i njegovu!) srecu, nije bilo guzve u radjaoni pa su ga pustili. Na prvom pregledu u radjaoni, preporucili su mi epiduralnu jer mi je unutarnje usce bilo zatvoreno a trudovi sve jaci. Kako sam do tada vec cula svakojake price o epiduralnoj i rijeckom rodilistu, bila sam protiv toga. Zatim su mi stavili drip i dali injekciju Spasmex-a. Sestre u radjaoni su stvarno bile super, donosile su mi vode i caja, a dragi me je masirao po ledjima da mi bude malo lakse i disao sa mnom tijekom i poslije trudova. Nakon cca. sat vremena, rekla sam muzu da ide po doktora i da mi daju tu epiduralnu jer ne mogu vise izdrzati! Prvo su me jos malo sestre i doktor uvjeravali da sad imaju iskustva i da mi nece stetiti nego samo pomoci. Najvise me bilo strah tog uboda u kicmu, jer i inace imam problema sa kicmom, ali rekli su da to nema veze, i da nece biti nista strasno. I stvarno, preporodila sam se kad je pocela djelovati. Mogla sam normalnije razgovarati sa muzem, cak smo slali sms prijateljima javljajuci da cemo uskoro postati roditelji! Oko 15 sati me je doktor opet pregledao i rekao da sam skroz otvorena. Dosla je babica i pocela sa mnom tiskati. Dragi me je drzao cijelo vrijeme za ruku, masirao lagano po ledjima, a kad su me prebacili na ledja drzao mi je glavu i nogu U otprilike 15.45 sati su me prebacili na onu stolicu (kobilicu) i poceli su svi sa mnom tiskati. Strasan pritisak sam osjecala, jer beba ima veliku glavicu, a nikako je nisam mogla pogurnuti van. Pred kraj su me ipak razrezali (priznajem, to je bio jedini trenutak kad sam vrisnula) i moja mala (velika) Emma je rodjena u 16 sati i 10 minuta. Kad je zaplakala, nitko nije bio ponosniji od mene i tatice! <
>Ne mogu vam opisati osjecaj koji sam dozivjela kad sam je ugledala....potekle su mi suze, muz me poceo ljubiti, pa onda i nju.... Naravno, imali smo i digitalni fotoaparat sa sobom pa ju je muz slikao i snimao. Nakon nekog vremena, njega su poslali van, Emma je lezala na meni, a onda su me sivali. To me je boljelo vise od svega. Ali, cim bi pogledala u moje malo zlato, sva bol bi nestala!<
>I na kraju svega, mogu reci da mi je stvarno puno znacilo sto je dragi moj muzic bio sa mnom, a on je strasno ponosan na mene i na sebe <
>Moram se jos pohvaliti, ustvari ponosnog tatu. On je, kad je izasao iz rodilista, trcao doma isprintati mi slike nase male curice, uokvirio ih je i donio meni u bolnicu. <
> <i></i>
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Emma i ja

PostPostao/la DarijaB » 22 sij 2003, 17:02

CESTITAM!!!!!!!!!<
><
>Do
odoslica i malom andjelcicu . Cestitke i hra
om tati.<
><
>Posalji slike na ITSM da vidimo to maleno zlato!!!!! <
>Darija sa malim andjelom duboko u srcu<i></i>
Veeeelika slika
little angel, 14.06.02
Lenny, 03.06.03
Luna, 16.07.06
DarijaB
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 22 sij 2003, 18:30

CESTITKE !!! <i></i>
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la flower power » 22 sij 2003, 22:50

cestitam jos jednom <i></i>
flower power
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nejirinamama » 23 sij 2003, 17:40

Bravo mama, tata i Emma naravno!!! <i></i>
nejirinamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Krkica » 23 sij 2003, 19:33

Do
odoslica malom !!!! <i></i>
slika

Umjesto učenja kako to rade odrasli, od djece se očekuje da rade onako kako odrasli kažu.
Krkica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Buba i Ema

PostPostao/la Ida » 23 sij 2003, 19:49

Blago tebi Buba, sad vec drzis to malo mezimce u rukama <
>Iskrene cestitke i jedno veliko
avo za hra
ost <i></i>
Kiki 2003
Koko 2004
Kiko 2006
Ida
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Buba i Ema

PostPostao/la † Sanika » 23 sij 2003, 21:17

Bravo Buba! Sad mi moras javiti kako funkcionira Inglesina Zippy <
><
>Samo jos jedno pitanjce, jesi li epiduralnu dobila i prilikom izgona tj. u drugom porodjajnom dobu ili samo dok si imala trudove u pocetku? <i></i>
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sanelasabic » 23 sij 2003, 22:26

Cestitam i ja <i></i>
sanelasabic

PostPostao/la Buba » 24 sij 2003, 19:56

Hvala cure!<
>Sanika, sto se tice Inglesine, super sam zadovoljna. Istina, bili smo vani samo jednom, alijako sam zadovoljna kako su vozila po neravnom terenu. Sto se tice epiduralne, dali su mi je na pocetku, a poslije su je (vec pred kraj) smanjili. <i></i>
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Nika » 25 sij 2003, 01:58

Prekrasna priča!!!! <i></i>
Nika

PostPostao/la kruska » 25 sij 2003, 21:15

krasna prica - imas super M <i></i>
BE the change you want to SEE!
Gandhi
kruska
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ivy26 » 26 sij 2003, 15:02

Buba prekrasna priča odmah se sjetim svog poroda i krenu mi suze od te ljepote ( postala sam osjetljivija od kad sam rodila )kada stigne malo biće koje je samo tvoje <i></i>
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la selma27 » 27 sij 2003, 12:28

Suuuppppeeeerr pricica! Cestitam!!!! <
><
>IDEMO DALJE<i></i>
selma27
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sany » 30 sij 2003, 15:32

Buba cestitke!!! <
><
>izgleda da si bila u bolnici sa mojom prvom susjedom, ona je dosla u bolnicu 10.01, a rodila je sedam dana kasnije isto curicu <i></i>
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus

PostPostao/la IvanaFM » 04 vel 2003, 21:57

Lijepa prica <
>Cestitamo!!!!!! <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama 30 » 08 vel 2003, 16:26

Ma super! Bas vam je bilo do
o i drago mi je zbog toga. Bome trebalo je tu sportasicu izgurati;svaka cast kad su muzeki u blizini a za drugi put (ako cu ga daj Boze imati) po uzoru na tebe i jos neke i ja cu traziti epiduralnu <
>Jos jednom cestitke, Emmi, mami i tati <i></i>
mama 30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la borninamama2 » 13 vel 2003, 14:25

Buba svaka čast, velika je ona cura, a mama je to sve hra
no izdržala.<
><
> <
><
> <i></i>