Sada je: 13 srp 2026, 06:37.

Matea i nasa story

Moderator/ica: Diami

Matea i nasa story

PostPostao/la mama 30 » 20 vel 2003, 14:10

Idem vec jednom to srociti i radi sebe i radi pokoljenja na ovom forumu <
><
>Je dakle; prenijela ja i nakon cetiri dana ostala u bolnici zbog vremenskih snjeznih prilika (do H imam u normalnim uvjetima 20` a u ovima sat i ...) Skupila se nas ekipa od sest zena, sve 40+, 41+ tjednima Mi smo tad bili 40+4.I bez obzira sto smo sve u istoj situaciji izludjuje te to cekanje a mene je pocelo strecati pripremni trudovi jos 26.12. (a tad je bio 07.01.) i ondak svaki dan iscekujem i mislim jeli to to (ah prvorotkinja) Frendica me pretekla i ja sam navikla da se obicno radja dva tjedna prije a ne da cu docekati i prijeci termin (03.01.) <
>I tako zivotarenje u bolnici, torture sa CTGom sto puta i lagano gubljenje zivaca jer plus sve ovo imas i nesporazume sa osobljem i kako su oni koji dan raspolozeni Dojde petak (cetvrti dan u bolnici) i ja izgubim taj famozni cep(nakon obilja sluzi proteklih dana ) al od nekih ozbiljnijuih trudica nista-u biti bili su oni prisutni no to nisu bili ONI I "razvesele" oni mene da nista od poroda jos par dana (bila na pregledu) <
>Subota ujutro dojde vizita i kako sam bila na rubu sa zifcekima malo mi je trebalo i malo sam pukla i u tom osjetim kako me zgrabi uokrug od ledja pa prema trbuhu I nakon dva tri sata pocnem ja
ojati koliko su ucestali al ne govorim nikome (da ne bi ) Prvo cu se reko ja najesti, mama dolazi u cetiri s mojim obozavanim kolacima, napiti tekucina jer tko zna mozda docekam i iduce jutro a vidjela sam kako je kad su zene gladne po cijele dane s trudima. I tako u cetiri ja obznanim prvo mamici pa neka jos ne kaze zetu dok ne vidim razvoj pa mojim suputnicama i ondak navala na kolace, nosi se kava a mene frce. To mi je bas bilo super razdoblje malo sam se ludirala samo da sto vise projde da se pripremim za radjaonu. Obavila ja dva prirodna klistira nakon kave iz automata i tek u set sati (znaci nakon devet u sobi) kad su bili ucestaliji (uplasila me cudnovata boja na alldaysu ) rekla sestri pa an pregled, tek dva prsta i omeksano skroz. Onda je krenulo dalje i u osam u radjaonu sa cetiri do pet cm otvorena.Na bok na onaj odvratno tvrdi stol CTG oko pasa i trudi, trudi, trudi... Muzek i ujo(moj
acek) su taman stigli prije radjaone oboruzani aparatima i kamerom. Zene moje suputnice su obukle svoje ogrtace i sve nahrupile pred vrata da znam da su tu I nekako kad sam legla na taj stol i pocela disati (disati,disati...) rekla sam muzeku neka njega pred otvorenim vratima jer nije bila moja dr a nije bas obicaj da tatice budu a i meni vise to nije trebalo dovoljno mi je bilo sto sam znala da me cuje i da je u blizini I lakse sam se snalazila u trudima a i dr i babica su bile uz mene.A vani su pahulje padale meke i guste a meni se malo rutalo(podrigivalo) zbog obilja hrane to popodne iako sam naravno primila klistir <
>I tako to frce (joj, bila sam pripremna da ce bolit al da ce tako, ma najgore je kad su ucestali pa nema odmora izmedju a nikad kraja )ja kao velika zena disem,
isem se mokrom gazicom(bila mi je sve ) i kazem dr ma to je to -pritisce me na guzu kad ona pogleda veli jos dva cm, jos par trudova i natrag na bok. Reko sad netju dizati paniku i trudim se s tim trudima i najednom nemerem vise OCU TISKATI!!!! Okrenu ona mene ja sama noge digla (uf koja zelja za krajem) i pocne to. Najednom kazu stani, stani i bila ja poslusna (snimljeno-pitam ja sto trebam raditi ) Vidi se crna glavica na tatu kaze dr i krenemo dalje kad CTG pokaze kako bebi treba puno kisika i ja prodisa zadnji trud u zelji da beba dobije kisik i onda kaze dr recenicu koju cu uvijek pamtiti -sad uzmi zraka i tiskaj dok ne padnes u nesvijest (jer vise nisam imala truda a moralo se to privest hitno kraju) I tako sam i shvatila, to je bio divljacki izgon popracen isto takvim divljackim zvukom kojeg ja nisam bila svjesna dok god me dr nije lupnula po ustima i kaze gotov. U isto to vrijeme zacuh Mateicu , nesto neeeeeeeoooopisiiiivooo Jos k tome nismo znali spol pa kad su nam rekli da je cujica a kad su je primili u zrak a ona tako sitna ma sve sam dotad izbacila iz glaveMrva nasa mala, tatica je suznih ociju uprasio mamici dati pusu i pokazati joj koliko je <
>Jos sam morala poroditi posteljicu i kako me nisu recnuli imala sam pokoji punat pa sam malo zapjevala dok me dr sivala.Mislim doslovce sam zapjevala da ne vicem dok su tatica i ujo bili uz mrvu (inace Matea je bila 2680 i 49cm)<
>Odmah su me vratili u sobu donijeli nam umotanu (kao ET) Mateicu pa kako sam tad bila sama u sobi uzivali u nasoj mrvi. Ujo je bio kamerman.Prvi podoj je bio nakon 45min kad su tatica i ujo otisli i taj prvi podoj i ta nasa prva noc skupa ma sve je to Naravno cijelu noc sam je proucavala, kakvo spavanje. I smisljala ime jer imali smo imena u pripremi no nijedno mi nije pasalo za mrvu <
>Eto mislim da sam uspjela prenijeti to na slova barem priblizno jer ipak to je u osjecaju koji samo treba doziviti<
> <
> <i></i>
mama 30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Matea i nasa story

PostPostao/la MALENA MAMA » 20 vel 2003, 14:44

Divnoooooo! Cestitke hra
oj mami i do
odoslica Matei na ovaj svijet!!!! .....i ja hocu bebu..... <i></i>
Mamina ljubav 27. 02. 2006

Malo srce ispod moga srca 27. 11. 2008
MALENA MAMA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivastojan » 20 vel 2003, 17:26

Super ti je priča! Sviđa mi se <
><i></i>
Gabrijel 27.08.2002.
Mihael 15.03.2006.
ivastojan
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la selma27 » 20 vel 2003, 17:40

Cestitke <
><
>IDEMO DALJE<
><
>Din 8.1.2001.<i></i>
selma27
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sanelasabic » 20 vel 2003, 18:16

super je prica<
>Nego znas sta mi je simpaticno...
oj smajlica u textu<
>Jesil vidjela sta je meni za oko zapelo <i></i>
sanelasabic

PostPostao/la Nađa » 20 vel 2003, 18:16

Super, sve me to podsjeća na događaje od prije šest mjeseci. I još uvijek me to razniježi. <i></i>
Nađa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LedinaMama » 21 vel 2003, 09:25

Dosle mi suze na oci (smrc). Uvijek se sjetim svoje mrvice. Bravo mama i Matea! <
><
> <i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama 30 » 22 vel 2003, 17:55

Kao prvo zaboravih napisati da se ti trudi daju izdrzati pogotovo ako imate sto tiskati ili frkati rukama (ja sam izlizala saraf na stolicu za CTG) i jednostavno osjetite svoje dijete koje se probija i trudi i to vam je sve <
>A zatim zelim da zabiljezim podatak da mi je moja Mateica strasno mirisala na vruci kruh i to ce mi ostati u nosu ......<
>Sanelasabic sto se tice smajlica do
o dojdu za izrazavanje da se prica koliko toliko skrati inace bi morale printati da procitate <
>pozdlav svima, hvala svima koji su procitali nasu story,i za kraj - - <i></i>
mama 30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la borninamama2 » 25 vel 2003, 00:49

Super ti je pričica, ali sam sad to
zo pročitala, morat ću se vratiti još jednom u miru i polako.<
><
> <i></i>
borninamama2
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Trini » 27 vel 2003, 12:05

Tvoja prica s poroda je jako lijep ai realna! <i></i>
I try to take one day at a time, but sometimes several days attack me at once!
Trini
sv. Monika

Natrag na Priče s poroda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.