Postao/la Mihaela » 11 stu 2004, 21:26
Evo bilo je to 03.04.2003.i bila sam u 38.tjednu trudnoce.Posto mi je to prvi put nisam opce mogla pretpostaviti kak to treba izgledati.Probudila me u 7 ujutro kratka jaca bol u donjem dijelu i to je trajalo mozda pola minute,pomislila sam da su to sigurno ti lazni i probala dalje zaspati ali deset min poslije trgnuo me drugi,jos sam uvijek mislila ma nije to to kad evo i treci i onda sam se odlucila dici.Bila sam sama doma pa sam si skuhala kavu,bolovi su i dalje bili svakih deset min.ali sam skuzila da su puno laksi kad ih prohodam.Polako sam pocela shvacati da bi to moglo biti to ali sam htjela jos pricekati da ne bi dizala lazne uzbune.U pola 9 sam se isla kupati,
ijati i prati kosu a trudovi su bili na 8-9 min.Kad sam se zavalila u kadu bilo mi je tak ugodno da sam ostala sat vremena.Onda mi je sisla sogorica pa sam izasla iz kade i skuhala i njoj kavu i stalno se micala da ne vidi da se grcim al me je
zo skuzila i rekla mi to su trudovi i da misli kako bi trebale nekog nazvat al ja sam forsirala da popijemo kavu i jos malo pricekamo.S obzirom da sam stalno morala na wc oko 10.30 sam vidjela neku krvavu masu i malo sukrvice i kad sam rekla sogorici ona je rekla gotovo,zovi bolnicu,trudovi su onda bili vec na 6 min i uredno smo ih zapisivale.Nazvale smo bolnicu i oni su rekli dodite pa smo krenule sa zvanjem.Prvo sam nazvala svog tatu i rekla mu "imam trudove,trebam u bolnicu" ali on se skroz izbezumio i poceo me ispitivati nebuloze pa sam rekla "ne bi da me ti vozis,nazvat cu Andreu".Kad sam nju nazvala ona mi je odgovorila "mami je auto na popravku pa je uzela moj i atisla u Sloveniju" ja sam rekla "do
o idem zvati dalje.Ona me je nazvala minutu poslije sva izbezumljena i rekla"kaj si me ti sad zvala i rekla da imas trudove,uzet cu
atov auto...."ali ja sam odustala i od te solucije.Na kraju smo odlucile nazvati sogora u firmu al smo mu slagale da su trudovi na svakih 15 min.On je doso u 11.15 i trudovi su bili na 4 min.Uzeli smo torbu i krenuli u bolnicu.Sogor je bio super smiren,slusali smo glasnu muziku i vozio je skroz polako cak me je i malo nasmijavao.Dosli smo u bolnicu,upisali se i kad sam rekla da su trudovi na svake tri minute poslali su me u predradaonu.Gore me je odma pregledao dok. i rekao da sam otvorena 6-7 cm i da cu ja
zo.Onda mi je neka zena tamo tako
zo nabila onaj klistir i prije nego sam se uopce stigla pobuniti bilo je gotovo i rekli su da budem u predradaoni.Trudovi su bili na svake dve min.a klistir je proradio,takvo iskustvo....Psovala sam sve zivo...Kad sam izasla pitali su dal sam gotova i odveli me u radaonu.Bilo je jedan popodne.Stavili su me na stol i prikljucili na ct.E tamo mi je bilo tesko,nisam se mogla micati i kretati i bila sam sama pa me uhvatila nervoza a trudovi su onda postali nepodnosljivi.usta su mi bila slroz suha a labelo u torbi ispod glave i niko mi ga nije htio dodati.Ponovo je dosao dok.i rekao da sam sad skroz otvorena a sestra mi je s nekim dugackim stapicem probusila vodenjak i opet je ponovio "vi cete
zo".Rekao je da kad osjetim da me tiska ne debelo crijevo da zovem i otisli su.Iduci trud je bio iz pakla i pomislila sam to-je to i pocela zazivati,nakon toga je isao jos jedn,pa jos jedan i skoro da vise nisu imali razmaka a u onih pol minute izmedu necete vjerovati ili me hvatao san ili je bila nesvjestica...Urlala sam ko blesava ali i dalje niko nije dolazio a ja vise nisam mogla.Na kraju sam pocela sama gurati i vikati "ja guram,ja guram" i onda je dotrcala neka zena i viknula "beba ide van".Prije nego sto su se oni skupili Dino je bio vani!Odahnula sam i pomislila gotovo je,uspjela sam i bila sam tako umorna i ponosna i samo sam htjela da me malo puste ali onda su poceli "nije izasla posteljica"dali su mi inekciju i stiskali me i gnjecili a ja sam htjela samo 10 min odahnuti i tako ja 40-ak min. kasnije izasla posteljica i opet sam pomislila GOTOVO JE ali je onda krenulo sivanje.To vam necu opisivati ali recimo da je porod sala naspram sivanju.I na kraju te samo izguraju s krevetom ispred boksa i ostave tamo jos dva sata da slusas sve ono.Nisam mogla vjerovati ali do
o.Dino je imao ogromne ogostrane kefalhematome na glavi jer sam ga drzala u porodnom kanalu i za to krivim bolnicu ali naravno "bila im je guzva".Cim sam izasla iz bolnice sve sam zaboravila. Dino 03.04.2003.<
> <i></i>