Sada je: 13 srp 2026, 06:37.

Evo price i sa mog poroda

Moderator/ica: Diami

Re: Evo price i sa mog poroda

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 29 lis 2003, 16:06

Cestitke mami a maloj princezi saljem pregrst poljubaca. <
> I
ahim, 02.03.2003. Jeddah<
><
><
><i></i>
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la Renci » 29 lis 2003, 21:28

Kad čovjek čita , zaboravi disati. <
>Najbolje mi je kad muž vrišti <
>Ćestitam na princezici Lorena(16.04.2002)<i></i>
Renci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Trini » 30 lis 2003, 11:11

Izvrsna prica, cestitke mami i bebi (i tati, i meni je taj dio s njegovim vristanjem super). <i></i>
I try to take one day at a time, but sometimes several days attack me at once!
Trini
sv. Monika

PostPostao/la Qwerty030 » 30 lis 2003, 12:21

<
>super prica<
>a vidis mimoisle smo se u par dana <
>pravo si me nasmijala i podsjetila na papuce <
><
><
>i ja sam u Tuzli pa ako nekad budes spremna za <
><
>javi<
><
><
>puno poljubaca saljem Amini <
> Jusuf 09.04.2003 <
><
><i></i>
__--# Dodirni svoje rijeci rukama...#--__
Qwerty030
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la milanovamama » 30 lis 2003, 12:26

MILAN 22.12.2000. <i></i>
milanovamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la promatracica » 30 lis 2003, 13:31

Suuuuuuuuuuper . Samo mi reci gdje si u Tuzli, mozda smo blizu. Bebac je jos uvijek ide na inhalacije( uh taj laringitis) ali za par dana cemo biti spremne za izlazak . AMINA 02.04.2003<i></i>
promatracica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la promatracica » 30 lis 2003, 13:58

Uvijek zaboravim uraditi preview . Mi smo na Zlokovcu AMINA 02.04.2003<i></i>
promatracica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Qwerty030 » 30 lis 2003, 14:24

<
>hm hm ako me njuh ne vara izgleda da cemo mi popit kafu na pauzi <
><
>da ne privatizujm forum imas neku adresu da ti se mogu javit<
>ili da aktiviras ezinbox? Jusuf 09.04.2003 <
><
><i></i>
__--# Dodirni svoje rijeci rukama...#--__
Qwerty030
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la promatracica » 30 lis 2003, 14:49

Evo za pocetak moj E-mail:tumi9@hotmail.com<
>Uskoro mi je kraj radnog vremena tako da moram zavrsiti jos neke poslice, a sutra cu pokusati da aktiviram ezinbox AMINA 02.04.2003<i></i>
promatracica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Daphne » 30 lis 2003, 22:47

<
>MORANA-31.01.1995<
>IVA-30.01.1997<
>MATIJA-18.06.2000<
>SIN ILI DITE-10.04.2004<i></i>
Daphne

PostPostao/la Slavonka74 » 10 stu 2003, 11:55

<
>Kako lijepa prica, zelim vam sve naj, naj i saljem veliku pusu maloj Amini... Adrian 03.04.95 Lorena 11.03.98 <
><
><i></i>
BAOKULJGICA 2005
Slavonka74
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivanaCH » 12 stu 2003, 10:14

svidja mi se ovaj dio sa stajanjem, meni nisu dozvolili da se maknem s lijevog boka ...<
>sve najbolje amini... Korina, 25.12.2002<i></i>
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dabilly » 16 stu 2003, 16:55

svaka čast, pozdrav amini od gregora rođenog istog dana (vidi potpis) Gregor, 2. 4. 2001.<i></i>
"You're weird.
I like you."
Dabilly
ko lampica za bor

PostPostao/la Jacabp » 10 sij 2004, 09:44

Subota, rano ujutru a ja čitam priče s porođaja. Što li <
>Draga moja sugrađanko odmah sam znala da smo iz istog grada.Dovoljno je bilo pročitat ove rečenice : "Oduzeli su mi svu garderobu i licne stvari kao da idem u zatvor i dali mi jadnu poderanu i izguzvanu spavacicu i plasticne papuce iz 50-tih. "<
>Cmokni mi Aminu i pozdravi supruga ljekara -oni su obično "najhra
iji" <i></i>
Jacabp
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Evo price i sa mog poroda

PostPostao/la promatracica » 10 svi 2005, 11:49

Moj termin bio je 09/04/2003 mada sam ja duboko u sebi znala da ce to biti ranije jer je beba vec negodovala kako joj je tijesno.01/04 osjetim ja slabije bolove stomaku koji su se ponavljali u nepravilnim razmacima. Pomislim, napokon se nesto desava. Kazem svom muzicu kako osjecam lagane bolove i da cemo vjerovatno za par dana biti sa bebicom. A moj dragi vrisnu : Sta za par dana, ides u bolnicu, porod je krenuo. Ja pokusavam da ga smirim i objasnjavam da to nije to, da u knjigama pise da se bolovi javljaju u jednakim intervalima i da su to lazne kontrakcije a on galami po kuci i govori da ne mora bas sve da bude kao u knjigama. I popustim ja na kraju( ali tek nakon sto sam ofarbala kosu i istusirala se).Pomislim kako je to prvi susret i bitno je da mama bude lijepa da se beba ne razocara. Oko 21h dolazimo u bolnicu i moja doktorka nakon obavljenog pregleda kaze da sam otvorena 2cm i da bi se do ujutro mogla poroditi. A moj muzic sa pobjednickim osmjehom kaze: Jesam li ti rekao. I tako ostanem ja u bolnici, bolovi se javljaju u nepravilnim razmacima i nisu jaki. Pomislim kako porod i nije tako strasan jer ne boli puno. Oko 3h ujutro bolovi su potpuno prestali . Ujutro docekam vizitu uplakana. Kazu mi da idem kuci jer je bolnica puna i da nema potrebe da ostanem. I tako muz mene vrati kuci a vidim na licu da je razocaran. Kuci sam morala iskljuciti telefon jer je on svu rodbinu i prijatelje obavijestio da se poradjam i oni su cijeli dan zvali da vide sta se desilo. Oko ponoci probude me jaki bolovi. Pratila sam razmake i vidim da se javljaju svakih 15 minuta i postaju jaci.Oko 3h probudim muza i kazem mu da imam prave trudove i da se javljaju svakih 10 min. a on opet vristi i pita se sta sam cekala do sad. Dolazimo na prijemno a tamo me polupospani ljekar pita: Gospodjo zbog cega ste dosli? A ja kazem: Ne znam, valjda da izvadim zub ili tako nesto . On me blijedo pogleda i pozva sestru koja mije uradila klistir sto i nije bilo tako strasno. Oduzeli su mi svu garderobu i licne stvari kao da idem u zatvor i dali mi jadnu poderanu i izguzvanu spavacicu i plasticne papuce iz 50-tih. Pozdravim se sa suprugom ( on se vec izjasnio da ne zeli prisustvovati porodu, inace je ljekar) i krenem u predradjaonu sa osmjehom na licu jer su me vec ranije ubjedili da to nije tako strasno. U predradjaoni su tri ili cetri kreveta ( ne mogu se sjetiti) koji su odvojeni paravanima. Sestra mi pokaze krevet na koji trebam leci a preko puta mene vec lezi jedna porodilja i neprestano vristi . Pomislim, sta je njoj pa uopste nisu tako jaki bolovi. Prikljuce me na aparatic i druga sestra me pregleda i kaze da sam otvorena 4cm a onda osjetim uzasan, uzasan bol. Nisam znala sto se desava dok nisam osjetila kako curi voda izmedju nogu. Probusili su mi vodenjak a nisu mi ni rekli da to namjeravaju niti su me pitali. E a tad je postalo veselo. Bolovi su postali nepodnosljivi i tad mi je postalo jasno zasto moja susjeda toliko vristi.Bolovi su izgleda bili pravi sok za moj organizam tako da sam odmah dobila nagon za povracanje i groznicu a sestre su samo klimale glavom i govorile kako sam rano pocela. Rekla sam sebi da necu vristati i pokusavala sam da se skoncentrisema na disanje. Uskoro su mi prikljucili i infuziju. Postajalo sve gore.Bol se javljala svaka tri minuta a nakon toga povracanje. Bila sam iscrpljena i zedna pa su povremeno sestre dolazile i kvasile mi lice i usne jer ja se nisam mogla ni pomjerit.U jednoj ruci infuzija, u drugoj posuda za povracanje od koje me nisu mogli odvojiti ni minut i na meni
do prekrivaca jer mi je bilo uzasno hladno. Bolovi su bili nepodnosljivi i ja sam se pitala kako zena uopste ovo prezivi . i dalje sam disala ali ne kako su nas ucili nego kako je meni bilo lakse.U par navrata sam uspjevala i zaspati. Sjecam se da je par puta dolazila moja doktorka i pitala me koliki su razmaci imedju dva truda a ja sam odgovarala: Pustite me na miru,razmaka nema,boliiiiiiiiiiiiiiiii. Moja susjeda se porodila a ja pomislim, Boze blago njoj a kad cu ja vec je svanulo. Oko 0930 dolaze sestre pregledaju me i kazu :Otvorena si i idemo u radjaonu.Pomazu mi da ustanem i da se umijem. Uvode me u radjaonu i kazu mi da stanem i da se cvrsto drzim za krevet i pocnem tiskati. Pomislim, ovo je neka nova metoda u stojecem stavu ( moram priznati bila je korisna). Nakon par tiskanja osjetim jak pritisak dole, mislila sam da ce beba ispasti na pod. Kazu mi da legnem i da svom snagom tiskam. Nevjerovatno je koliko zena snage tada ima. Radila sam kako mi kazu jer nisam htjela ni u jednom trenutku da moja beba pati.Cula sam kad kazu da je glavica vani a ja onda skupim snagu i kad sam pocela da tiskam oni su vrisnuli: Mirela, prestani beba je vani, ne tiskaj vise. Koji divan osjecaj. Odmah su je stavili na moja prsa a ona me je na momenat pogledala i ponovo zatvorila oci i namrstila se. Bila je nesto najsladje sto sam vidjela i morala sam je je cmoknuti . Dozvolili su mi da odmah javim suprugu i da cuje prvi plac. Ja od uzbudjenja nisam nista cula.Tezila je 3450 a duga 55. Na zalost odmah je osjetila bol jer su joj izvadili krv zbog utvrdjivanj RH faktora. Ja sam negativna pa sam morala primiti Rogam (mislim da se tako zove)jer je bebica pozitivna. Muz je morao kupiti jer bolnica navodno nema. Nevjerovatno je da sva bol prestaje onog momenta kad je bebica vani, jos da nije bilo epiziotomije i sivenja ugodjaj bi bio potpun. Bolove zbog epiziotomije sam imala naredne dvije sedmice i to mi je bilo gore nego sam porod. Ali doktorka mi je rekla da oni rade epiziotomiju svim prvorotkama kao ne zele da rizikuju .Pohvalno je to sto su bebice sa mamama u sobi tako da smo narednih 24 h uzivale gledajuci se i mazeci AMINA 02.04.2003<i></i>
promatracica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Priče s poroda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.