Sada je: 22 srp 2026, 23:33.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

(to je popularno među klincima) i sl. I to skroz fino funkcionira. Pitala sam ga da li želi veći đeparac ali da si onda sve sam raspoređuje rekao je da ne želi.
) sve vise djeparca. Ako joj vec sada das 70 kn tjedno, to ti je onda 300kn mjesecno, za par godina ces biti na 500kn mjesecno...
. Ako joj novac nije potreban da si u skoli kupi hranu nego joj je to cisto za zvake i roza olovkice s sljokicama onda joj je 30kn tjedno sasvim dovoljno.

drugo mu svojevoljno kupujem, tako da, kod nas, ne vidim neku svrhu dzeparca...ili grijesim?

i da li svaki ducan prima tu ambalazu?)
.Ne planiram uopce u skoroj buducnosti mu odredjivati tjedne/mjesecne svote jer mislim da je jos premali a i ne trazi.Nekad zna reci da netko u razredu ima hrpu love u novcaniku al onda malo porazgovaramo o tome i nema frke.Ja mu kupim sve sto treba,kad zatrazi par kuna dam mu i to je to.Jest da su novci vazni i da je pametno uciti ih odmalena raspolagati njima al nekako mi to cinimo kroz male korake bez tih tjednih iznosa.I koliko vidim to daje rezultata,dosta je sparljiv,al opet takav je sam nas nacin zivota.Mi recimo tesko krpamo kraj s krajem otkad im je tata u bolnici pa i sami shvacaju da novaca nema uvijek i da se ne moze sve kupiti.I iako svi kazu,da djeca ne smiju osjetiti kada se nema,da se to ne smije odraziti na njih,ja nekak to drugacije gledam.Naravno da uvijek im priustim ono potrebno,pa onda neko njihovo zadovoljstvo ali to je onda to.Ne govorim puno o tim problemima pred njima,ali oni to vide i shvacaju.I ne znam,meni se cini da je u redu da shvate da ponekad nema puno novaca i da se treba odrediti sta ce se kupiti i koliko je to potrebno u ovom trenu.Odoh ja u 

niti uopce ima u glavi uopce osvjesten taj pojam. totalno, ali totalno je nezaineresiran za to (za razlike od mamemu
i on zadovoljan.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.