Sada je: 06 lip 2026, 00:33.

Cudno se ponasa

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Re: Cudno se ponasa

PostPostao/la yra » 10 ožu 2010, 16:12

Kris2 je napisao/la:Svi u svoje krevete bez tv-a na spavanje - a vi s njima pročitajte im priču - znam da je to ponekad malo teško, ali tako su djeca sigurna, imaju rutinu i mislim da ćete nakon nekog vremena vidjeti promjenu (moji su sad 7 godina i mi jošp uvijek legnemo s njima na par minuta - oni uglavnom sad zaspu i bez čitanja priče - samo malo popričamo i zaspu)

Potpis!

Prvih par dana će se buniti, ali vrlo brzo će im to postati rutina koju će voljeti.
Čini mi se da je vama prije spavanja pravi "raspašoj" ;) ...ja ne znam gdje bi došla da svojim dečkima tako dopustim.
Nije ni nama sve "kao po špagici", ali red se zna: večera, tuširanje, priča, spavanje...i nema odstupanja!
I...sve uvijek u isto doba, bez kašnjenja.
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Una » 10 ožu 2010, 16:33

i ja vjerujem
Zadnja izmjena: Una; 17 ožu 2010, 12:15; ukupno mijenjano 1 put/a.
ex. nela22
Una
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Kris2 » 10 ožu 2010, 16:56

nela22 je napisao/la:nekako mi se cini da te tvoje recenice lagano zvuce,ali u "praksi"je to ipak drugacije,mozda ti je taj period davno prosao ,pa ga se ne sjecas,jer vise nisi u tom "filmu",ili ga se ne zelis sjetiti ili ni ne pokusavas jer si sad u nekim novim problemima,fazama...ak imas klince,barem dvoje,vjerovatno ti je bilo burno,svakako,ludo,jedan dan ovako,drugi onako,... a ne tako :stavis ih u krevet,ispricas pricu ,izadjes van i oni sute,spavaju,ne zovu te, ne gnjave,ne razbudjuju,ne sanjaju,ne moraju piskiti,nemaju strahove,ne ogladne,(bocica,dojenje,caj...),...a ako je,sorry,svaka ti cast

Nela moji su bili jako zahtjevni dupliči i jako se sdobro sjećam tog vremena, baš sam zato i dala ovako "kratak" recept. Moji su jako dugo dojili i dosta dugo smo ih uspavljivali ili nosanjem ili bi zasapli na sisi, često u dnevnom boravku ali to je šljakalo samo dok su bili potpuno mali. Kasnije smo isto jedno vrijeme upali u zamku gledanja filmova prije spavanja - i to nije bilo dobro rješenje jer su ih često filmovi uznemirili a ne smirili pred spavanje. Zato sam stvarno postupno ukinula sve te za nas "loše" vidove uspavljivanja i uvela rutinu piđama, krevet, ja i MM ili bar jedno od nas dvoje s njima, čitamo priču (MM im je čitao duge priče - npr. one disney slikovnice - i opet smo iskustvom došli do zaključka da puno bolje pale neke kratke pričice ili neka izmišljena priča ...)
To je rutina
Ponekad dozvolimo i film i zaspati u dnevnom boravku, ali to je iznimka :)

I nismo ih pustili nakon priče same nego bi bili s njima u sobi dok ne zaspu - ne kažem da je to uvijek lako - desilo se i meni da zaspem s njima do jutra :) .

I naravno da su se budili po noći i zapišavali i vrištali ponekad.
Zaboravila sam napisati da su do 3. godine spavali s nama u sobi (uglavnom i s nama u krevetu :)), pa bi ih zapravo i vrlo lako umirili.
Od kad smo se preselili i dobili su svoju sobu, bez problema spavaju u svojoj sobi.
Kris2
Danadadila

Prethodna

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.