Sada je: 05 lip 2026, 22:59.

Tesko odgojiva djeca

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Re: Tesko odgojiva djeca

PostPostao/la Natasa36 » 25 srp 2008, 13:38

Joj moja sveki je u tome velemajstorica... Kad mi dojadi, samo joj kažem da oni jesu mali ali nisu bedasti...
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la TmamaKiN2 » 25 srp 2008, 14:53

http://www.zena.hr/clanak/osnovnoskolac/oda_majkama/278.aspx

htjela sam ovo podijeliti s vama, briznim majkama :3srca
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la LiKmama » 25 srp 2008, 15:02

:3srca
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Buhtlica » 25 srp 2008, 15:25

:cry:
predivno je!
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la TmamaKiN2 » 25 srp 2008, 15:30

http://www.zena.hr/clanak/predskolski_uzrast/najcesce_pogreske_u_odgoju_djece/178.aspx

i jopet ja :dunno sorry kaj vas bombardiram, ali otkrila sam ovu stranicu, ima zanimljivih clanaka o svemu i svacemu, pa tako i o ovoj aktualnoj temi :mrgreen:
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Rachica » 25 srp 2008, 15:46

skrahirala sam na "odu majkama"...

ponekad mi je ovako neštoi više nego dovoljno da me "trgne" i da se potrudim još više, pa makar izgledalo kao da sve ide nizbrdo.
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mala Bornica » 29 srp 2008, 12:19

citam topic napreskokce, a sada cu se samo na temu prepricavanja pred djecom nadovezati: neko vrijeme mi je bio problem sa sinom jer nije nikako prihvacao dogovore. npr. prije spavanja cita se prica, i dogovrimo se unaprijed sta i koliko. i sve 5. ali pred kraj zadnje price bi poceo: "jos jednu, jos ovo, jos ono...". meni je to jako smetalo, seki njegovoj isto, ja bi ostala pri svome, on bi se rasplakao, bas bez veze. na jednoj radionici za roditelje imali smo "carobnu" kutiju, u koju smo ubacili papirice sa 1 problemom s klincima (to je bilo super, sljedeci put smo izvlacili papirice i "rjesavali" tudje probleme :)) . ja sam zapisala taj. i kad su me klinci pitali sta smo radili na radionici, pocela sam pricati o carobnoj kutiji koja rjesava probleme. gledali su me puni iscekivanja sa velikom znatizeljom. kad sam rekla sta sam zapisala, on se jako uvrijedio. bilo mi je krivo, ali kad sam pricala s voditeljicom o tome, rekla je da je vjerojatno i dobro sto sam mu rekla, i da je reagirao, jer je postao i on svjestan koliko meni to smeta. i mogu vam reci da se situacija od tada puno puno popravila :proljece

inace izbjegavam pricati pred njima, i to mi je koma kad vidim, i kad meni prepricavaju pred djecom (drugi roditelji o svojoj djeci koja su prisutna) neke negativne stvari, pokusavam izvuci nesto dobro iz toga i obratim se djetetu.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la Krumpirić » 29 srp 2008, 12:57

Baš sam nekako zapela na ovom postu s osmogodišnjakom i mamom koja mu prijeti socijalnom službom.
Mislim da su emocionalne ucjene najgore nešto što roditelj može raditi djetetu, ja tebe neću voljet ako..., ti mene ne voliš ako..., odaberi drugu bolju mamu, šta bi ti da ti je xy mama, ....
:cry:
neminovno je da će mu se to obit o glavu.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la SanjaMK » 29 srp 2008, 13:34

krumpiric - slazem se. I ja se nemogu nacuditi kako to neke mame mogu da rade svojoj djeci? To je valjda najlakse resenje, ali ne mislim da je ucinkovito. Meni je to strasno.
slika
Jana - 29.09.2008
Teo - 20.06.2002
SanjaMK
Sveta krava

PostPostao/la Mala Bornica » 29 srp 2008, 13:50

je, i meni je zapelo za oko to sa emocionalnim ucjenama, nema mi goreg od toga. jadno dijete moze se bojati pogresan korak napraviti iz straha da ga mama ne posalje drugoj "mami". dobiva poruku "moram biti dobar da bi me mama voljela".

moj momak je jednom izjavio da bi me zamijenio (pod utjecajem serijala mijenjam zenu :roll: ), ali za nonu :mrgreen: . na to sam ja njemu rekla da ja njega nikad ne bi mijenjala, koliko god da sam ljuta na njega ili sta vec. pa me izgrilo i rekao da se samo salio :3srca .
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la tratinčica » 10 svi 2009, 18:39

Cijelo popodne čitam slične teme; mama sam jednog tvrdoglavog četverogodišnjaka, čije sam neke osobine pronašla na ovoj temi, kao npr: objašnjavanje, pokazivanje, ucjenjivanje - ne pali, uglavnom me ne želi poslušati, kada se "posvađamo", pokušam mu objasniti što mi se u njegovome ponašanju nije svidjelo, i on kaže kao "oprosti, neću više", ali isto napravi opet pa opet. Nikako mu otkriti da nije centar svijeta, i da ja nisam stroj za ispunjavanje želja. Samovoljan, prkosan, vani ipak bolji nego doma, ne mogu mu odrediti niti jednu jedinu obavezu koja bi bila njegova, iako se radi o stvarima prikladnima dobi i koje u vrtiću odrađuje bez problema. U mom prisustvu, ne dolazi u obzir da mu netko drugi nešto napravi, doda, pokaže - odmah kreče vikanje "hoču da mi mama !!" zapravo urlanje tijekom kojega moje riječi ne mogu doprijeti do njega.
U zadnje vrijeme imam sve manje (inače vrlo velikog) strpljenja, jasno mi je da moram mijenjati pristup, jer sa ovim silnim bla bla (koje obično i na moju veliku žalost završi mojim vrištanjem) ne postižem ništa.

Jako me zanimaju nastavci vaših priča, i gdje ste išle po stručnu pomoć.
tratinčica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la viki » 20 svi 2009, 10:40

VELIKI POTPIS na tratinčicu! :jadnimi P.S. nadam se da je to samo faza, al traje li ga i traje... :znoj
Samo da ti bude lakše, zamisli još da imaš dvoje teško odgojive djece. Ili je problem u meni?! :conf :nevi
Sa starijim sam išla kod psihologice, al mi se čini dva koraka naprijed, tri unazad -> a zamisli još da nismo išli!
viki
Asimilirana
Asimilirana

Prethodna

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.