Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.
Odgovori

Re: Prvi dan u vrticu...

14 ruj 2010, 15:28

Sanika i kod nas 1 tj. u vrh glave. 2 dan bili s njima, pa po 4 sata solo i onda ako može i dalje bez spavanja,ako ne ostaju.

Znači Ti nemajka :lol

14 ruj 2010, 18:04

kod nas je koliko ko može. tete mole za određeni ritam, jedan dan s njima, drugi dan sat vremena, dalje kako ko može, ili se produžuje po malo, ili treći dan odmah pokušaj ručka-ako nemaš izbora. Ja sam preko ljeta bila tjedan dana na GO :loce pa sam uzela 2tj i tete su se tome prilagodile. Rekle su-da imam jedan tjedan-i tome bi se prilagodile. Stvarno su super. :dada

14 ruj 2010, 18:13

ja sam slobodna i teta je prvi dan rekla da dođem za 2 ipo sata, drugi dan 3 ipo sata a treći dan skoro 5 sati (puno vrijeme je 5 ipo sati) ali laura je rado išla u vertić i plakala što sam već došla po nju.
mi do kraja tjedna ostajemo doma zbog upale i antibiotika i čim je par dana doma odma nije nervoza. specifično za drugi tjedan vrtića je bilo da je popodne kući bila nervozna odnosno plačljiva i osjetljiva. možda je bila u pitanju i upala na pomolu, ne mogu sa sigurnošću reći

14 ruj 2010, 22:21

Moj Zmaj je isto krenija u vrtić ove godine! Došla sam ga pofalit jer je odličan. :srca Upisan je ujutro na 6-satni, a kako i ja i mm možemo adptaciju smo proveli polako u dogovoru sa tetom. Prvi sna sam ja bila s njim, drugi dan tata (koji je mislija da će ga ostavit, al je teta rekla ne), a poslin je ostaja. Onda je neko vrime ujutro mantra da neće on u vrtić, pa bi mu ja rekla da će tamo bit ta i ta dica, pa bi ipak reka da ide i na kraju ne bi tija doma kad bi došli po njega. Sad je faza da pita kad je vrtić i rado ide jedino pita idem li s njim i da ostanem malo- a kad dođe kaže da mogu ić. ;)
Ja sam više nego zadovoljna, samo da potraje ovako!
A kad doma dođe cili je važan, ponekad ne želi reć šta su jeli, kaže da sam mu dosadna. :lol Bude pun energije i malo neposlušan. Al onda odspava i popodne se igra sa sestrom puno bolje i kvalitetnije nego li prije. Valjda se zažele jedno drugoga tih par sati kroz jutro.

14 ruj 2010, 22:47

Moj krece tek od 1.10.,a ja se rasplacem dok pomislim da ide,a sta ce tek biti 1. dan pisem poslije

15 ruj 2010, 08:59

Marto super za zmajića.

Kucv,kuc ,pljuc,pljuc mi smo dobro,ali i dalje želi da ja dolazim po njega,a ne tata.

Koliko plaćate vrtić..čitam na drugom topiku,kako su razlike ogromne od grada do grada :roll
KOd nas inače sve specifično,imamo 1 privatni vrtić,koji grad ne sufinancira,a cijena drž,koju ja plaćam je 630 kn, ačitam da s mojim primanjima u Zg je to oko 400 kn

15 ruj 2010, 14:05

Maksim je danas bio odličan :srca . Očekivano :p .
Bila je dobra teta, ona starija, nije komplicirala ništa. Plakao je kad sam odlazila, teta kaže da se smirio brzo, da nije kasnije uopće plakao, i da joj je dosta bio "za petama" i grlio se i mazio uz nju, pa bi se igrao i tako u krug.
Papao je ok, i baš u trenutku ručka došao je domar s bušilicom...iako je to možda za :shock Maksimu i teti je bilo cool, jer je on buljio u majstora, i otvarao usta, a teta je samo trpala hranu Majstoru sam rekla kavu platiti :lol
Sutra je mlada teta zlica, pa ne očekujem ovakvu idilu, ali ok, idemo u dobrom smjeru.
I sutra spava tamo, dolazimo po njega nakon spavanja :D

Ivy, mislim da mi plaćamo 200 + 100 za eko vrtić. Iznad 3 godine je 400 + 100.

15 ruj 2010, 22:34

Curi nos :angry nema temperature, još ...ah
Jedva je zaspao jer ga to smeta, a sutra bi trebali imati prvo spavanje..ah :/

15 ruj 2010, 23:23

10. dan vrtica - i dalje odbija hranu
cim vidi da teta servira rucak, uzme svoju bocicu i sjedne kraj vrata i ceka mamu
uh... :place

15 ruj 2010, 23:24

sanika, jesi navalila s propolisom, fizioloskom...tako necim? ili samo cekas?

16 ruj 2010, 08:46

ivana7997 je napisao/la:sanika, jesi navalila s propolisom, fizioloskom...tako necim? ili samo cekas?

usisavački šmrkljomat i fiziološka u akciji naravno :)
izvlačimo hrpe gustog bijelog...a curi prozirno..bit će viroza :dunno
odvela sam ga jutros u vrtić jer nema temperature, a teta kaže da su dvoje javili da su doma s temperaturom.. :/

mislim da propolis još ne smije, ili? ni med još nismo probali :dunno

16 ruj 2010, 08:47

zauvijekmama :hug

16 ruj 2010, 08:58

a ne sjecam se kad sam ja mojima pocela spricati propolis :dunno mislim na onaj rinospray. slika to pobije sve zlocestice ak navalis na vrijeme

moj izvor takvih informacija je na moru pa ga necu piliti s pitanjima, ali kad se vrati, pitat cu pa ti javim.

16 ruj 2010, 09:28

još bubanih :hug
valjda tako mora biti ove prve dana... i nadam se samo prve dne :grligrli

T. je do ponedjeljka doma, danas na kontrolu kod pedice pa ćemo vidjeti :/

inače mi plaćamo 720 kn (jaslice) mislim da je toliko i vrtić. I to je 50% cijene, ostatak plaća općina (mi smo u Zagorju)

16 ruj 2010, 09:30

Ivana hvala :kiss kupila budem svakako :mah

16 ruj 2010, 10:18

I Jani vec tjedan curi nosic, a jutros da umirim i tete i sebe odvela sam joj da uzmemo bris, pa cekamo rezultate. nakon toga sam je ostavila u vrtic, naravno da je plakala. Ali kako ne zovu, valjda se odmah i smirila. Trebale smo je danas ostaviti na spavanje, ali jutros, u onoj trci, sam joj zaboravila ruksak, pa cu je pokupiti jos danas u 12.

Inace, kaze teta juce da joj ometa nastavu :roll . Da ona (uciteljica) cjelo jutro govori o maci i da maca najvise voli jesti miseve. Nakon toga pitala djecu - sta maca najvise voli jesti?a jana najglasnije moguce je vikala - djevreeeekk!!! I u nesvest padala od smjeha i da sada i klinci koji su govorili da maca jede miseve, sada za janom vicu - djevrek. I to mi je saopstila takvim teatralnim glasom, a ja se smejem. Evo i sada razmisljam, da mora da se teta zajebavala, da valjda nije mi se ozbiljno zalila na janu da joj ometa nastavu. :maslim I jutros prepricavam MM-u sta se dogodilo, a on je posjedne u krilo i kaze joj - ne jeda maca djevrek, vec djevrek i jogurt! :roll

16 ruj 2010, 15:59

Danas spavao, prvi spavanac u vrtiću, odrapio 2 sata :proljece
Kaže teta da je bio iznenađujuće dobar, obzirom na kratku adaptaciju :p Pa znam ja svog macana :srca
Pohvalila ga je da zna tražiti vode, prstom naravno (pije iz čaše, plastične, na bacanje, to im je praksa jer bočice navlače jedni od drugih).
I za ručak se nije baš iskazao, ali je vidio desert, pokazao ga prstom i smazao skroz. Desert je bio kolač, voćni biskvit, koji od mene nemajke nije još okusio :lol

Nema temperature, ali sumnjiv mi je i dalje, nos šmrlja dosta..bumo vidjeli.

Pusa svima, držite se :kiss

16 ruj 2010, 18:02

i moja šmizla je danas bila divna, :srca

16 ruj 2010, 19:04

ivana7997 je napisao/la:sanika, jesi navalila s propolisom, fizioloskom...tako necim? ili samo cekas?

jel smiju djeca uzimati kapi propolisa

16 ruj 2010, 19:14

postoji bezalkoholni, bas za djecu, ali stvarno ne znam mogu li tako maleni. a moj je izvor jos uvijek na moru

17 ruj 2010, 08:25

Ivana,moj ima skoro 3 i pol pol. ,počeo šmrcati ,jel može taj rino spray

17 ruj 2010, 11:08

Na ovom Ivaninom propilisu piše ne do 3. godine :dunno

Inace mi doma ...Viroza s pocetkom laringitisa
Nos pun, kasljuca i ima nisku temperaturu (37,3 cca)
Nocas smo jedva spavali, stalno se budio, smeta mu taj puni nosic.
Dobili smo Efedrin i Fenistil. A sad bas citam da je Operil-P bolji od Efedrina, pa kako je pedijatrica rekla ili jedno ili drugo, kupila budem Operil-P.
Nadam se da budemo do ponedjeljka FIT :mrgreen

Krumpi bravo za smizlu :5

Ivy pusa smrkavom nosicu, is smrkljici is :kiss

Svima ugodan vikend :mah

17 ruj 2010, 13:31

Držite se bubani.
Nama je Operil-P uvijek pri ruci,ali kupim i ovaj Rino spray

17 ruj 2010, 13:41

Ivy kako malome doziraš ovaj Operil P?

17 ruj 2010, 16:42

I mi smo s 1.9. krenuli u jaslice. Nakon tri dana pokupili virozu s povraćanjem, čak bili i na infuziji. Tjedan dana se oporavljali i ovaj tjedan smo cijeli izgurali.
Malo zaplače kad ga ostavim i malo kad dođem po njega, ali tamo uopće ne plače. Čak je tamo sad i prohodao. Lijepo papa, a spavanje je kako kada.

Tete vele da je velika promatralica. Sjedne na stolac i gleda djecu šta rade.

Doma smo imali probleme oko hranjenja, ustvari trebalo ga je zabavljati dok jede. Od kad ide u jaslice kad se jede se jede. Uopće doma ne traži da na hranilici budu igračke :klanja
Čak mi je teta rekla da za stolom kad mu je nešto jako fino otima drugoj djeci hranu :shock :mrgreen

20 ruj 2010, 09:23

Sanika ,samo navečer po jednu kap u svaku nosnicu.Imaš i ko sprej,jedan ŠTRC u nosnicu ;)

D.počeo jako kašljati,nekakav čudan hroptavi kašalj.Mislim da ćemo do dr. :roll ,inače u vrtić ide bez problema :joy

20 ruj 2010, 10:15

zauvijekmama je napisao/la:10. dan vrtica - i dalje odbija hranu
cim vidi da teta servira rucak, uzme svoju bocicu i sjedne kraj vrata i ceka mamu
uh... :place

jedna od faza koju smo i mi prosli :/
znam kako ti je, izdrzi, sve ce to doci na svoje...kako vidis, ja sam ovaj topic otvorila, ja sam bila ocajna dugo vremena.
i sada kaze da nece u vrtic, ali ide bez problema. ne place vise, jede normalno, spava, igra se, tete zadovoljne snjim, ja jos vise.
svim pocetnicima zelim da sto bezbolnije prodju adaptaciju :kiss

20 ruj 2010, 15:32

mi sutra ponovo krećemo, bili smo bolesni

20 ruj 2010, 16:56

uf mi smo opet bolesni :place

20 ruj 2010, 18:22

Viroza, laringitis i upala uha. Završili na Klavocinu. Bilo na hitnoj po onu pikicu u 3 u noci, jer se gusio u kaslju...veselo :/ .
Sad je ok, do srijede doma pa u nove pobjede, ili bolje reci po nove viruse i bakterije :/ :angry
Trebam li pisati uopce da me ne dira privikavanje ni polo posto, samo kad bi te bolestine osle u neke druge dalekeeee krajeve...

Mirna_sara :hug

Ivy thnx, doc nam je rekla 3x3 sprica u svaku nosnicu..ali tak sam samo jedan dan, sad ipak smanjujem...

Rusulica sretno!! :mah
Odgovori