Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.
Odgovori

Re: Prvi dan u vrticu...

01 lis 2010, 11:30

Curka je dobrovoljno usla u auto I otisla u vrtic :joy :joy
Rekla je "znas ja ti vise necu plakat kad idem u vrtic" I tako je I bilo :klanja
Jel to sada to? Gotovo? Jel adaptirana ili u ponedjeljak opet mogu ocekivati show?

01 lis 2010, 11:37

Mala2006 super :srca
Nikad ne znas kad mogu puknuti, kad ih moze uloviti kriza...ali mislim da vam je dobro krenulo :)

Ni Maksim jutros nije plakao. Primio je tetu cvrsto oko vrata, a mene je pogledao nekako kao "ah, vidis da sam se pomirio sa situacijom, iako mi nije bas jako drago..." :/
Smrca i kasljuca i dalje..temp za sad nema..kuc kuc...

Nego da vas pitam, kako je kod vas organizirano cuvanje i ritam dana?
Kod nas prva teta dolazi u 7:45 i SAMA je s njima do 10:30.
Onda dolazi druga teta, pa su tete skupa do 12.
Nakon toga jutranja teta odlazi, a ova popodnevna ostaje SAMA s klincima do 16:15
Iza 16:15 spremaju se za dezurstvo koje pocinje u 16:30.

Dorucak od 8 do 9h
Rucak oko 11:30h
Spavanje od 12-14:30h

Malo sam si razmisljala i stvarno je show kad su s njih cca 20 tete same. To nije onda ni dvije tete na 20, vec 1 teta na njih 20. Isto kao u vrticu.
Pa kaj ne bi za jaslicare trebalo biti malo drugacije???

01 lis 2010, 13:08

Mala super :drink Bit će još krizica,ali vjerujem rjeđe. :dada

sanika ovako i kod nas
Dorucak od 8 do 9h
Rucak oko 11:30h
Spavanje od 12-14:30h

Teta dolazi jedna prije 7 i čeka ranoranioce. Iz naše grupe već je oko pola 8,a druga dolazi 10:30.Mislim da onad druga teta odlazi kada kikači zaspu nakon ručka

01 lis 2010, 13:24

Curka je bila super, ali je bas nervozna po par sati nakon vrtica :/
Kod nas je ujutro jedna teta (neznam od koliko jer mi dodjemo oko 8).
Dorucak je od 8-8.30.
U 10 dolazi druga teta.
Rucak je od 11.30 do 12 I tada prva teta odlazi.
U 12 je spavanje.
Dalje neznam jer D ide doma poslje rucka.
S tim da nas vrtic ima I drugu smjenu jer su nas pitali jel nam treba, a vidim I po jelovniku jer imaju veceru.

U D grupi je 21 dijete, ali mislim da do sada nikada nije bilo vise od 15tero djece odjednom, ako I toliko.

Sanika nadam se da ce nosic I kasljucanje brzo proci :hug
Ivy hocete se cijepiti sa penumo 23?
Mi smo ga platili 150kn.

E da hB za sada je zdrava. Bas sam se bojala da ne pokupi nesto nakon dva dana pa da smo opet na pocetku.

01 lis 2010, 13:38

Mi bubani od jucer. Kasljanje i temperatura. da bismo danas saznali da je jucer doslovno pola grupe povracalo, ili dobilo temp ... uglavnom cini mi se da nece tako skoro natrag (na kontrolu moze tek nakon 7 dana).

01 lis 2010, 18:22

sa,mo da izvijestim mi zdravi i ok u vrtiću s obzirom da je ona teta još bolesna a zamijene se redaju ali sve su ok.
ona teta je nešto predugo bolesna, skoro mjesec dana sumnjivo mi je to s obzirom da je bila užasno rastresena prije, gotovo da bih rekla na rubu sloma živaca i definitivno na rubu plača... i sad je nema i nitko ne govori što je ni kad bi se mogla vratiti :/

04 lis 2010, 19:38

I ja se pridruzujem ovoj veseloj druzini. :joy

Danas nam je bio prvi dan u jaslicama. Sve u svemu, ok je proslo. Bili smo u jaslicama sat vremena, upoznali djecu koja su s Dominikom u grupi, tete, malo smo se igrali, i onda otisli kuci. Malo mu je bilo cudno kad smo usli jer nije nikoga poznao, s ostalom trojicom se nije bas jako druzio (iskreno, ni oni nisu bas bili raspolozeni za druzenje), ali nakon nekog vremena se opustio pa nam je odlazak iz jaslica prosao u suzama jer je htio jos ostati.

Bila sam u utorak kod direktorice i tete na razgovoru i ono sto su mi rekle odusevilo me. U Dominikovoj grupi ce ih biti 8, imat cemo dva tjedna prilagodbe zajedno sa roditeljima i to prvi tjedan ce bit u jaslicama samo sat, sat i pol, a drugi tjedan ce se svaki dan produzivat po pola sata, ostajat na rucku i na spavanju ako budu htjeli. Treci tjedan ce biti od 9 do 15 sati, a cetvrti ce krenut cijeli dan. Objasnile su mi koje aktivnosti ce imati, vec imaju i u kalendaru zabiljezene izlete po okolici, odlazak u kazaliste i slicno. Ja sam super zadovoljna. Nadam se da nece ostati samo na rijecima. ;)

Sada mi samo ostaje da vidim kako ce Dominik podnijeti odvajanje od matere i ostanak sa nepoznatima. Nadam se da nece biti pretjerano velikih problema.

04 lis 2010, 23:34

I mi smo se vratili u jaslice. Naša viroza je na kraju završila s upalom pa smo bili i na antibiotiku.
Osim 1.9. danas je bio dan kad su sva djeca bila u jaslicama, ovo razdoblje između je uvijek neko nedostajao.

Što se tiče rasporeda naša je grupa mala. To su sve djeca koja su godinu dana napunila od lipnja do rujna ove godine i svi su krenuli zajedno 1.9. u jaslice. Njih je samo 8 tak da sam ja jako zadovoljna što su dvije tete na njih 8. Jedna teta je odgajatelj, a druga medicinska sestra.
Prva dođe u 6:45 i ostaje do 10:30, a druga dolazi u 10 i ostaje do 16.

06 lis 2010, 08:58

Mala za cjepivo ću pitati kada idemo na ovo redovno cijepljenje ,pa ću porazgovarati s pedijatricom.

09 lis 2010, 10:08

Prvi tjedan u jaslicama je za nama. Bilo je sve super dok nije dosao trenutak da izedem iz sobe. Dva dana (prvi dan smo bili odvojeni 5 min, a drugi 15) je plakao i ljutio se jer sam ga pustila samog, nije pustao nikoga blizu nego je samo grlio ogromnu pandu i cekao da ja ponovo udem unutra. Jucer sam otisla na 45 minuta, plakao je kad sam ga pozdravila, ali nakon 10 minuta mi je direktorica dosla reci da se smirio i da se igra. Cak je i tetu pustio da mu se priblizi i da se igra sa njim. Ono sto me je najvise iznenadilo jeste da je cak i tjesio jednog deckica koji je jako plakao za mamom zagrlivsi ga i govoreci mu da ce se mama brzo vratiti. Nisam naviknuta na te izljeve njeznosti prema drugima. :)
Pao mi je kamen sa srca jucer kad sam usla u igraonicu i nisam ga nasla uplakanog. Nadam se samo da nece biti prevelikih kriza u ponedjeljak.

09 lis 2010, 20:17

Nakon tjedan i pol u jaslicama opet smo bolesni. Od noćas je u temperaturi, veseo je i lijepo jede tako da ću vidjeti kako će biti sutra pa će onda MM u ponedjeljak ostati s njim doma i otići doktoru. Čini mi se ko viroza.

11 lis 2010, 11:56

Jutro se jedva probudio.Ja obučem hlače odem po tenisice ona opet spava..miš mali baš mi ga bilo žao buditi.U vrtiću sve 5, u četvrtak mijese tijesto...Dani kruha su:)

11 lis 2010, 12:24

a nama evo teče 3. tjedan bez vrtića, a kako stavri stoje, tako će i ostati :(
drica se ne usudi pustiti ga u vrtić u jeku raznoraznih boleština jer on i dalje kašljuca, a s obzirom na njegovu povijest bolesti...
sad sam poslala mail na Srebrnjak i čekam da nas tamo naruče da vidimo imaju li oni što pametno za reć :(

ali i dalje svaki dan preko nekoliko puta traži da mu pričam o dječaku T. koji nije volio ići u vrtić. I dalje plače i viče "ne!ne!" kad dođemo do dijela gdje mama ide raditi :ne

11 lis 2010, 13:52

Kod nas je sve super :klanja
Od onog petka kad je rekla da vise nece plakati tako I je :)
Jedino je smrkava cijelo vrijeme, ali bez temperature tako da ide svaki dan.

Tonka mislim da ti je uzaludno igrati na kartu razuma.
I ja sam D pricala I objasnjavala I sve 5 do onog trena kad treba krenuti.
3 dana je urlala iz petnih zila, bacala se, jedva sam ju u AS ugurala.
U vrticu se nije skidala sa mene, plakala da nemoze disati, ma strava I uzas.

Kad je vidjela da ne odustajem I kad je shvatila da ja svaki dan dolazim po nju tj.da ju necu ostaviti sve se sredilo.

11 lis 2010, 13:56

Nama je prosli tjedan bio super,bio je u vrticu od 7 do pola 4,i sve pet.
Jutros ga vodim kad ono nema ni jedne njegove tete,a on se bas vezo za jednu,
kad je vidio da je nema u plač,reko doći će ona brzo,samo se ti igraj s djecom,teta zatvorila vrata,
plač stao,zaigro se i vidjet cemo sad kakvi ce biti komentari

11 lis 2010, 18:35

Mala sve znam, al ove boleštine nas bacaju skroz na početak. Ovo je treći put da ostaje doma i to, ko što sam rekla, teče već 3. tjedan kako ne ide. A tko zna kad će opet ići pedica se ne usudi riskirati s njegovim plućima dok ne obavimo Srebrnjak. Za koji smo dobili termin: 7.01. :shock

Ivana :zivili baš mi je drago da vam tako dobro ide

12 lis 2010, 08:56

7.1 koma, do tada semože svašta zakomplicirati :roll

Super da svima adaptacija dobro prolazi,mislim da se onda i mi lakše nosimo s time.Vidim da u obje male grupe kod nas više nitko ne plače
Odgovori