Moj je još iz kolica hvatao slikovnice, načitala sam se toliko da u RL ne znam osobu koja je toliko čitala klincu. Osim čitanja i dobar dio toga što nabrajaš kroz igru.
S godinu i pola je govorio tečno i sve svoje slikovnice znao napamet i povezivati pojmove iz njih, a bilo ih je. I čitanje nam svejedno ne ide glatko.
Za razliku od njega, mlađi je slikovnice radije trgao i šarao, čitalo mu se manje, jer je dosta kasnije u odnosu na seniora pokazao interes za to. I eno ga danas čita. Sam od sebe. I još ga u vrtiću zovu kad nešto nekome treba pročitati.

Hoću zapravo reći da ni najveći trud ne mora uroditi plodom. Različita djeca imaju različite afinitete i leže im različite stvari. Senior recimo rastura, ali doslovce rastura matematiku i da sad krenem po literaturi možda bih naišla na nešto što smo mi s njim radili ni ne znajući da je to pomoglo razvoju predmatematičkih (ili kako već nazvali) vještina, ali ja vjerujem da je to zato što on jednostavno ima tu žicu, a ne bilo čime što smo ili nismo mi kao roditelji radili.

.
srca .
(nego, jesi ti nesto posebno koristila iz te knjige? bas mi je super da netko zna za ovu preporuku)