Sada je: 05 lip 2026, 22:59.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

eli je napisao/la:kako ne prolazi u svim školama? torbu i bilježnice plaćaju roditelji i moraju ih moći uvijek odnijeti, a i odgovorni su za dijete pred zakonom i imaju pravo uvida u knjige kojima se služi na nastavi.

), a kad ne napisu zadacu nose kuci samo teke i knjige u kojima je nazvrsena zadaca.Imge je napisao/la:da budem jasnija (a nisam mislila mast vadit s bakom, duga, mora se tu puno g...a pojest i mucat i znat bit diplomat, bla bla bla...), no, pitanje u topicu je bilo za one koji nemaju baka servisa.
dakle, moj je odgovor -i da ga nemam ne bih dala dijete u boravak nego bih organizirala cuvalicu il bih se sama drugacije raspodijelila.
.
rekla sam sama sebi da do sljedeće godine do upisa ne otvaram ni jedan topic vezan uz školu

Pravilo boravka je da se ne nose knjige kuci.
Nakon zavrsetka nastave koja je kod nas uvijek ujutro, rucka, pisanja zadace i igranja baka dolazi po curu oko 14,30 i imaju puna 2 sata bezbrizne igre i setnje dok mi ne dodemo oko 16,30
zadaća se počinje pisati tek u 14 pa do 15:30
, nisam ni ja opisala nasu poluvarijantu - nama je problem pisanje zadace u boravku, a igranje ne zeli propustiti. Posto je raspored rada ovakav kako je opisala dunja, baka dolazi po njega oko 14h, nakon igranja i svi smo sretni i zadovoljni.

Krumpirić je napisao/la:Gle budući da sam ja učenjem-opsjednuti control-freak teško da bi ta zadaća prošla bez moje kontrole, bez obzira na boravak

Kod nas su zadace takve da se mogu u roku 15-20 min napisati ak se prime posla i ak ne zijevaju nad tekom

TiFilMama je napisao/la: mame cija djeca imaju jos koju godinicu do skole, nemojte sada razbijati glavu kako cete i sto cete
uzivajte u sadasnjem trenutku
a dok dodje vrijeme za skolu, mozda se i boravak ukine, a mozda ga i produze do 8. razreda-karikiram
hocu reci da je u nasoj drzavi sve moguce, pa nema smisla previse razbijati glavu, tko zna sto ce biti

. S mlađom uopće nemam tih problema. Ona je drukčija a i ja sam malo pametnija. Čitam "domaću zadaću bez suza" ali sad mi je prekasno za ovu školsku godinu uvoditi novi sistem pisanja zadaće. Slažem se da djetetu treba objasniti koji je cilj i svrha zadatka, ali ne treba rješavati umjesto njega i preko ramena paziti na svako slovo i brojku.

ali ne treba rješavati umjesto njega i preko ramena paziti na svako slovo i brojku.

i znam da će im se posvetiti to vrijeme max,i uopće ne očekujem da rade zadaću,ako hoće raditi sama neka radi ,ako ne, popodne ćemo kad smo zajedno opet s naglaskom na to da ju radi sama.Hajdi je napisao/la:Dunja, samo sam htjela da mame koje još nemaju školsku djecu shvate što znači raditi zadaću s djetetom

:. A misung gena tek cini cuda 
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.