Sada je: 06 lip 2026, 01:22.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

koje osim toga spava od tih 9 sati barem 4 sata
Puno, jako puno žena radi u dućanima za 2000 kuna 8 i više od 8 satno radno vrijeme i to težak fizički posao. Tako da se meni 2500 ne čini tako jako malo za nekoga tko čuva malo dijete, koje osim toga spava od tih 9 sati barem 4 sata.
Mi našu ženu plaćamo 3000, doduše za 6,5 sati, no njen radni dan izgleda ovako: dođe oko 10, do 11 pije kavu i čita novine, onda nešto malo napravi po kući, pogleda sapunicu, oko 14 stavi kuhati ručak, u 15 ide po Tina i u 16.30 mene čeka na vratima da ide kući. Radi kod nas već 6 godina i Tin ju voli pa žmirim na obadva oka, ali usporedi to sad s prodavačicom kod Keruma npr.
ali treba se staviti u realne okvire tržišta rada u Hrvatskoj
Mi našu ženu plaćamo 3000, doduše za 6,5 sati,
skorpionka je napisao/la:Ma koje to dijete spava 4 sata po danu???.
Da, ali oni osim plaće imaju staz, mirovinsko, zdravstveno itd.
Da si ju u startu potplatila, veca je vjerojatnost da bi imala defile nepoznatih zena po kući. Ovako imaš jednu ženu 6 godina.
Onda cujem oko sebe price: Jao otisla mi cuvalica iznebuha bez najave.
Plus toga i ljetuje kod nas i tamo ne potroši niti lipe.
Nakon toga joj više nisam dizala, samostalno si je skratila radno vrijeme, mi nismo protestirali. Vjerujem da si negdje može naći bolje, da bi otišla.
MOj je uredno spavao od 1 godine, do negdje dvije, dva puta, ujutro i popodne
Samo da se osvrnem na praksu u vlastitom domu, mi smo joj na početku (radi se o listopadu 2003) ponudili 2000 za čuvanje i kuhanje, ili 2500 za čuvanje i tzv. vođenje domaćinstva. Ona je uzela 2500 i ja sam tada odustala od svoje dotadašnje tete čistilice. Nakon par mjeseci rekla je da nije s tim zadovoljna, da ima više posla nego što je mislila i da misli da bi joj trebali dati više novaca. Tada sam joj digla plaću na 3000 baš zato što nisam htjela da ode
Tako da se meni 2500 ne čini tako jako malo za nekoga tko čuva malo dijete, koje osim toga spava od tih 9 sati barem 4 sata.

Meni ništa ne znači da mi žena pokaže preporuku od nekoga koga ja ne poznam. To može biti lažna preporuka od neke daljnje rođake ili prijateljice, a da žena nije istoj niti dana čuvala dijete.nekome je 3000 kuna 70% plaće

dva sata leži u kolicima

zauvijekmama je napisao/la:dva sata leži u kolicima
da, a kaj bi trebala u setnji ga nositi? ne kuzim kaj si htjela time recii

Jedino ovo - jednom kad za sobom zatvorite vrata kuće, kod jednogodišnjaka, pa i dvogodišnjaka, više ne znate što čuvalica radi s njim, da li dijete sjedi u kolicima, gleda crtiće ili mu teta pjeva ili ga ostavlja samoga u sobi.
frrr je napisao/la:plus, možda te žene ne žele čuvanje po principu - dva sata leži u kolicima, sat vremena nek se igra samo
palunkica je napisao/la:To je bio komentar na ovo:frrr je napisao/la:plus, možda te žene ne žele čuvanje po principu - dva sata leži u kolicima, sat vremena nek se igra samo

studentici bez iskustva

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.