Sada je: 06 lip 2026, 01:27.

Pitanje za sve one bez kuca ili app na moru

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Pitanje za sve one bez kuca ili app na moru

PostPostao/la franika » 14 kol 2010, 14:41

...preciznije, pitanje za sve one cija djeca nisu na moru od 18.6. do 7.9. dakle za one koji nemaju kuce, stanove, bake i dede i sl na moru, odn. za one koji ne zive na moru:

Sto rade vasi klinci preko ljeta u gradu (konkretno mislim na Zagreb), kako ste im organizirali vrijeme dok nisu na moru, kud idete sa njima...?
Naime primjetila sam da mi koji nemamo tu mogucnost djecu 2 i pol mjeseca ostaviti da se brckaju na moru jer jednostavno nemamo nista na moru, moramo biti jako inventivni u osmisljavanju njihovog slobodnog vremena. Eto, konkretno: moji su bili nesto vise od 2 tj na moru, pa smo na 3 dana bili u Gardalandu, pa smo ih poslali 7 dana u Svicarsku kod sogorice, pa su sada bili tjedan dana u kampu na bazenima Salate..i to je to! A do skole jos cak 3 duuugaa tjedna, a meni fakat ponestalo inspiracije sta dalje. :dunno
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Pitanje za sve one bez kuca ili app na moru

PostPostao/la Luantaro » 14 kol 2010, 15:53

bile su dva tjedna u njemačkoj školi u Zg na kampu, zatim jedan tjedan na divljem ljetu u ZOO, dva tjedna na moru, jedan tjedan na karate kampu na moru i kad se sve zbroji ostala su im čini mi se samo tri tjedna slobodnog vremena i to ne u komadu

planirale su ići i na kamp na šalati, ali nisu jer je jedna strgala prst

ja sam cijele praznike pa tako i odlazak na more isplanirala puno prije ljeta, tako da smo ukomponirali da ispada da stalno negdje idu a između su male pauze
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la franika » 14 kol 2010, 16:09

Na dosta kampova su bile, to mora da te doslo jako puno love. Mi smo za mojh dvoje za 5 dana kampa na Salati platili 1150kn. pa ako toliko otprilike dodju i drugi kampovi, za njih dvoje to ispadne oko 4000 - 5000 kn preko ljeta, ili sam u krivu?

Za ovaj ZOO kamp sam cula i htjela sam da idu ali kolko se sjecam moji nisu po godinama zadovoljavali uvjete da mogu ici.

A kaj je za knjiznicama u Zg-u, ne bi li i tamo trebalo biti nekakvih ljetnih radionica, ja kopam po netu pa ne mogu nista naci za centar Zagreba!?

Ovaj njemacki kamp me jako zanima (za iducu godinu), mi mozes nesto vise o tome napisati?
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Luantaro » 14 kol 2010, 16:14

njemački kamp je koštao 600 kuna tjedan, no obzirom da je zaista fenomenalan, to se meni čini jeftino ako se samo uzme u obzir koliko se npr. preko godine plaća mjesečno učenje jezika, a meni se ovo čini puno bolje

ZOO je koštao 400 kn tjedan
karate je čini mi se oko 2000, ali tamo spavaju

ne znam, mi imamo kuću na moru i bez obzira na to potrošimo još i više novaca tjedno na sladolede i gluposti, ovak je nešto barem pametno i smisleno

o njemačkom kampu sam pisala tamo na topiku kamo s djecom preko ljeta, ukratko, cure su bile toliko oduševljene da su htjele tamo ostati cijelo ljeto i upisati se u redovnu školu - zaista iznad svih Hr standarda
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la franika » 14 kol 2010, 16:23

o njemačkom kampu sam pisala tamo na topiku kamo s djecom preko ljeta, ukratko, cure su bile toliko oduševljene da su htjele tamo ostati cijelo ljeto i upisati se u redovnu školu - zaista iznad svih Hr standarda

Nemrem naci kaj si pisala, daj pls samo ukratko...jel to tip kampa po principu 8 satnog boravka tamo pa ih popodne kupis, koliko dugo traje (u danima) traje kamp, kaj su tamo radile, ma sve me zanima. I ak imas link na neku njihovu stranicu.
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Luantaro » 14 kol 2010, 16:34

dovedeš ih tamo ujutro ( mislim u pol devet ili devet) i imaju "nastavu" do jedan, tada ih se može uzeti doma prvi puta
prije podne je bilo voće ili jogurt za užinu
iza jedan je ručak i onda počnu radionice - likovna, sportska i dramska - do 17 sati
svaka traje mislim sat ili sat i pol pa ih se može u pauzama uzeti doma
popodne su opet imali neku užinu, ručak je bio kvalitetan i zdrav

podijeljeni su u tri grupe prema znanju njemačkog - najmanji imaju učitelja koji razumije Hr, ostali pričaju samo engleski ili njemački

kako najkraće dočarati koliko im se sviđalo?
pa tako što sam im ja rekla da ih mogu pokupiti u bilo koje doba kad god nazovu ili zažele, dolazim za deset minuta - one su ostajale točno do 17 sati i nisu se dale van ni minutu ranije
svaki dan samo hvalospjevi, divno, krasno ( ne zaboravimo da je jedno moje dijete već u pubertetu i skoro sve je glupo, kretenski i dosadno, tako da ako je nešto tak super, onda je stvarno super)

moje mišlljenje je da ako netko dva tjedna s njima priča osam sati samo na njemačkom, da više nauče nego u toku cijele školske godine na običnim tečajevima

link

http://www.deutscheschule.hr/Deutsche_internationale_Schule/Index.html
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Luantaro » 14 kol 2010, 16:36

skače mi post pa pišem u drugi...
uzrast djece je bio od drugogo osnovne do drugog srednje i svi su se jako dobro zabavljali i slagali

ova škola je pravi primjer kako bi škola u stvari trebala izgledati i kako bi djeca mogla sretna odlaziti i dolaziti iz škole....samo kad vidiš te profesore..ma super, super

sad idem na plažu :mrgreen
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la franika » 14 kol 2010, 21:50

Luantaro, tnx! Super zvuci samo mislim da je NIka jos debelo premala za tako sto i da iduce ljeto jos nebi mogla ici tamo, Fran bi mogao, no to mi opet nije rjesenje jer trebam nekaj di ih mogu oboje dati. No dobro je za to znati pa za koju godinicu iskoristiti. :)

Osim toga, ovo ljeto mi sestricna koja zivi na Bracu nadogradjuje kat kuce i zove nas iduce ljeto tamo na kolko hocemo, pa se nadam da ce nam od iduceg ljeta na dalje djeca ipak biti puno vise a moru. Imam plan prvo ja biti malo sa njima as onda ostaviti baku sa starijim klincima dole, dole joj je i njena sestra (mama od moje sestricne) a klinci ce mi imati i ekipu jer su djeca od moje sestricne stara otprilike ko moji.

Ali ovi kampovi su mi bas fora i mislim da je dobro djeci preko ljeta pruziti razne stvari i razna iskustva a ne stalno jedno te isto, naravno ako se ima mogucnosti.
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Luantaro » 15 kol 2010, 00:55

Ali ovi kampovi su mi bas fora i mislim da je dobro djeci preko ljeta pruziti razne stvari i razna iskustva a ne stalno jedno te isto

da slažem se :dada
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Berta » 16 kol 2010, 20:56

J je ovo ljeto slozenac od 2 tjedna englesko-likovne radionice u kvartu, 4 tjedna kod bake na vikendici na rijeci, jedan vikend na moru, jos jednom 5 dana na moru, 2 dana na velebitu, tjedan dana kod sveki i sogorice na cuvanju, tjedan s tatom na godisnjem, 7 dana kampa u austriji s klubom. Sve ovo u zagrebu s puno bicikla, hodanja po gradu, parkova ne bi li bilo sto zanimljivije.
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Cathy » 16 kol 2010, 21:22

Luantaro je napisao/la:karate je čini mi se oko 2000, ali tamo spavaju

Jel to u Selcu? I ako je, kako je bilo. :D
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Natasa36 » 17 kol 2010, 09:33

Evo mi se bakćemo sa predugim ferijama u ZG, nemamo baka/deda servis, ništa i nikoga na moru :dunno a i moj GO je ravno 12 radnih dana

Moji nisu za kampove (Ma je premali, a bzvz je da ide samo Mi), 15 dana mora smo odradili, idemo na izlete, sad 3 dana u Slo... preko dana im MM, koji je s njima, nađe neku zanimaciju, landraju, još ih čeka zoološki jedan dan, poneki muzej :dunno
Bazeni su mi koma, to kod nas nema.
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la Luantaro » 17 kol 2010, 10:13

Cathy je napisao/la:
Luantaro je napisao/la:karate je čini mi se oko 2000, ali tamo spavaju

Jel to u Selcu? I ako je, kako je bilo. :D

da :dada
obzirom da im je do sad svaki puta bilo fenomenalno, vjerujem da će i ove godine biti tako :)
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la TmamaKiN2 » 17 kol 2010, 12:20

mi smo krajem lipnja bili tjedan dana na moru, iza toga su bili 3 tjedna u kampu medo, svidjelo im se, klopa je za razliku od prosle godine bila super. eh, nakon toga su s bakom vec tri tjedna, sad idem ja na g.o. 1,5 tjedan, to cemo malo vamo, malo tamo i onda jos tjedan dana i skola :dunno
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la TanjaMT » 17 kol 2010, 19:47

kod nas je situacija slicna, ali ipak malo drukcija :p
imamo gdje biti na moru, ali nemamo skim :/
tj. dva tjedna su bili s jednom bakom i dedom, dva tjedna su bili s nama, sad su na kampu tu kod nas, a onda ????
druga baka i deda bas nisu (u zdravstvenom smislu) u stanju s njima "odguliti" dva tjedna, a ova prva baka je imala nezgodu i sad na nju ne mozemo racunati.
tako da ispada badava sto imamo to "nesto" na moru.
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la franika » 18 kol 2010, 22:16

TanjaMT, da i to je nezgodno kad imate di ali nemate kad. :/ Vi ste u Becu, jel? Kad njima pocinje skola?

Eto, mi sutra idemo u Catez u vodeni park, zicaju vec tjednina i MM je napokon uspio dobiti slobodan dan na poslu, bili smo proslo ljeto jednom i tako ludo im se svidjelo da su to spominjali citave godine. Mozda odemo jos jednom a onda Nika 1. 9. krece u vrtic i onda uskoro pocinje i skole, napokon!
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la teutonija » 19 kol 2010, 08:53

Hm ,gle mi nismo iz Zg i imamo nekaj na moru ,al opet cure ne mogu cijelo vrijeme biti dolje.

Obje su do 1.7 išle u vrtić ,2.7. smo otputovali na more i bili dolje dva tjedna svi 4 ,još tjedan ja s njima i onda još one dvije s bakom i dedom 7 dana i to je to ,cijeli 8 mjesec su doma ,radimo.
Naime app je mali i sad u 8 mj su moja seka i šogor ,ne stanemo svi.

M ide u vrtić ,K je tjedan dana bila kod prijateljice, a sad je s mojima ,ujutro ju odvezem k njima pa kasnije dodju k nama i tak.

POpodne landramo okolo ,puno se igraju vani s društvom bicikli ,lovice,gumi gumi.....koji puta toplice,Zoo ,pokoja igraonica u knjižnici , Trakošćan svaku nedjelju su događanja na Hušnjakovom.....
Dobro nam je tak i baš nam je lijep kolovoz.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la TanjaMT » 19 kol 2010, 21:09

franika je napisao/la:TanjaMT, da i to je nezgodno kad imate di ali nemate kad. :/ Vi ste u Becu, jel? Kad njima pocinje skola?

!

skola je kao i u hr, 6.9.
sutra idemo po sina koji je u nogometnom kampu, ostajemo dva dana u salzburgu i idemo jos na dva-tri dana u legoland. i onda smisljamo kud s njima jos 10 dana :lol
meni je vrlo nezgodno da su oni tu, jer zbilja nemaju s kim biti. lakse mi je puno kad su na moru :dunno
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.