jesu li vaša djeca pečatila šestice? ako jesu, zašto, ako nisu i opet zašto.

Sada je: 06 lip 2026, 00:08.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

sandram je napisao/la:i nama je zubarica preporucila i pecatili smo donje sestice. uskoro cemo i gornje. ako postoji navika redovne kontrole, stomatolog ce lako uociti eventualni karijes.

pa ih nije pečatila.
ako mi i zaboravimo otici, teta zubarka nam posalje pisamce da nas podsjeti

Krumpirić je napisao/la:mi smo popravljali već zubiće-a nema šanse da se taj kvar vidi golim okom. Zubić je bio lijep i bijel i prijašnji zubar ništa nije rekao-a karijes dubok (trebalo mu je dati anesteziju).
tanjabb je napisao/la:Pecatili. Time da nas zubar kaze kako je bitno pecatiti čim izadje cijela ploha. Imaš istraživanja u zemljama gdje već dugo pecate dječje zube, sva su pozitivna.
mi smo pečatili sve što ima griznu plohu.
Ako ikom vjerujem, zubaru ovom vjerujem da zna što radi s djecom

ronin je napisao/la:
ja se nekako radije priklanjam kontroli 2-3 puta godišnje i reagiranju na problem.

Zubić je bio lijep i bijel i prijašnji zubar ništa nije rekao-a karijes dubok (trebalo mu je dati anesteziju).
I mislim da nije cudno da se karijes pojavi kao bijela mrlja koju covjek lako previdi. Ja inace djeci opsesivno zagledam zube pa sam valjda zato primjetila, a kada sam pokusala provuci zubni konac i vidjela da zapinje bila sam sigurna. Moj zubar ga je povrsno pregledao i rekao da je sve ok ali sam ga ja odvela djecijem stomatologu i rekla joj da mislim da ima karijes na jedinicama. Zena slikala i kaze odmah popravljati.
Mladjeg vodim na kontrolu svaka 3 mjeseca bas zato sto je imao karijes, a starijeg svakih 6 mjeseci-kod njega su svi zubici zdravi. Teta ih pregleda i premaze zube neznamcime i to je to.
tako da ispada se stvarno ti zubi ni ne mogu popraviti
ispadaju jer mliječni zub ne možeš zatvoriti ako je imao veliku površinu pod karijesom. Jednostavno ne ide.
koja čuva mjesto, nema karijesa na tim dijelovima, ali kontroliramo. Kad bude vrijeme, izvadit ćemo ga, sad je još prerano.
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.