Switch to full style
Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

preporučite materijal za sudoper

16 sij 2011, 21:53

htjela bih nešto što se lako održava, da se ne vide osušene kapljice vode ako ih ne obrišem suhom krpom.

Re: preporučite materijal za sudoper

17 sij 2011, 16:22

Siligranit :luv

17 sij 2011, 16:43

vas dvije sigurno nemate crni siligranit kao ja, jelda? :ajme

17 sij 2011, 16:51

siligranit pesak boja, lepota

17 sij 2011, 16:51

da se ima imalo bi se ovako nesto, ali nema se pa ne znam kakvo je za održavanje :gigl
slika

17 sij 2011, 20:24

I ja imam sivi :D

17 sij 2011, 20:33

eeeee da se ima para, ne samo za tako nešto nego i kuhinju koja ide uz to, i cijeli stan koji onda ide uz tu kuhinju.... svašta bi se moglo smisliti.

Ovako - silgranit, uzmi boju koja ti najviše paše u okoliš i uživaj. Moj je antracit, vjerojatno ko i Rimin :lol

17 sij 2011, 21:08

silgranit. no definitivno bi izbjegavala tamne nijanse, kao i bijeli (iz gore navadenih razloga). najbolju prođu imaju šampanjac, pijesak, jasmin i takve boje.

17 sij 2011, 21:09

silgranit, uzmi boju koja ti najviše paše u okoliš i uživaj. Moj je antracit, vjerojatno ko i Rimin :lol

potpis :mrgreen
mraaak :dada

17 sij 2011, 21:13

Lena je napisao/la:silgranit. no definitivno bi izbjegavala tamne nijanse, kao i bijeli (iz gore navadenih razloga). najbolju prođu imaju šampanjac, pijesak, jasmin i takve boje.

:dada ne pretamni niti bijeli, ostalo zaaaakon.

18 sij 2011, 12:32

vas dvije sigurno nemate crni siligranit kao ja, jelda?

Jok :lol ja imam pijesak onak sivkasti :luv ZAKON za čiščenje i za opći dojam u kuhinji :hahaha

18 sij 2011, 12:54

Ja imam crni siligranit (blanco) i prezadovoljna sam.
Al da ne bude zabune, na tamnima se također vide fleke ako se ne održavaju pa ti lijepo bude bjelkasto od kamenca.
No, imaš za kupiti i njihova sredstva za čišćenje, a rečeno je i da sa cifom ide dobro.

18 sij 2011, 12:57

Al da ne bude zabune, na tamnima se također vide fleke ako se ne održavaju pa ti lijepo bude bjelkasto od kamenca.
:basnecu

Ali je otporan na udarce i ogrebotine :klanja

18 sij 2011, 13:26

a čime čistite silgranit boje pijeska? ja isto imam blanco i ne uspijem baš sve očistit sredstvom blancoclean. doduše, možda bih, da ga malo češće temeljito čistim :oops:.

18 sij 2011, 13:41

meni je najbolje uspjelo sa ovim što je Šaptačica preporučila.
http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=91&t=61932

18 sij 2011, 14:01

hvala, baš ću probat :mah.

18 sij 2011, 16:52

Rimaithor je napisao/la:
:basnecu
:lol

Ali je otporan na udarce i ogrebotine

živa istina.

Čistim ga i ja često,
ali imam neku glupu metodu da malo dulje drži bez kamenca i izgleda krasno sjajno i crno kao i radna ploča.
Al nije baš nešto za preporuku.

18 sij 2011, 16:53

kako nije za preporuku, pa ne mažeš ga pastom za cipele. Piši!

18 sij 2011, 17:09

Joj, slično je :lol
Dakle...moram napomenuti da meni pomaže..ali možda to već i znaš pa si odustala jer ti se ne da na taj način.

kad ga očistiš cifom ili čim već, trulexom posušiš da baš nema preveć vode na njemu i onda lijepo
nakapaš običnog ulja :oops: i razmažaš po cijelom sudoperu. Sve, i stranice i dno koje je obično najviše
izloženo kamencu.
Valjda se zbog njega kamenac ne zadržava (toliko), stvarno na znam, ali meni jedno vrijeme bude skroz sjajan
a u kuhinji sam non stop, kuhamo i jedemo doma, dakle ne služi mi kuhinja samo ko izlog.
Mislim, ja sam ful zahtjevna kad je čistoća u pitanju, ne smije biti točkice nigdje, pa ako je meni dobro, uz trening i tebi možda pomogne.
Mislim, savjet mi je koma, znam..al šta ću kad jedino tako sudoper zadovolji moje visoke kriterije :p

18 sij 2011, 21:12

Ove spužvice su zakon, ja ih koristim za sve živo, ne samo za sudoper, i peru sve što treba. genijalne su.

19 sij 2011, 10:09

mmar je napisao/la:lara.b super ti je savjet, iako meni ne treba, ali negdje sam već čitala to za ulje.

odmah mi je lakše ako još negdje piše o tome.

Evo Rima je valjda još u šoku od tako dobrog savjeta :lol

edit: ovo je moj
slika
Zadnja izmjena: lara.b; 19 sij 2011, 10:23; ukupno mijenjano 1 put/a.

19 sij 2011, 10:22

:lol Priznajem, nisam to očekivala :lol Ocat još jesam, ali ulje ne :lol

19 sij 2011, 10:24

:lol eto ga na, viš kak znam lijepo iznenaditi.
Al bar sam te pripremila na to da je način čudan.

21 sij 2011, 13:42

lara, iz kog razloga si izabrala sudoper s dvije kade? Ja sam naime u fazi kupovine novog, pa me zanima koji kupiti?

Inače, ja imam Bianko sudoper, nije čelik nego je smeđe boje i da- uništen je i s vrućom tavom i s noževima. Pretpostavljam da niej onda taj materijal koji preporučate, ali Bianco ima samo 2 materijala na ponudi: plemeniti čelik i siligranit

21 sij 2011, 14:15

Misliš Blanco?

Pa perilicu imam, nije mi zbog suđa jer ne trpamo unutra da bi satima stajalo..nakon ručka sve ide u perilicu.
Ma nemam pojma, praktičan mi je..
a kad smo ga kupovali savjetovali su me da uzmem sa 2 jer kao 'neće ti biti višak'.
Mislim, imam s druge strane kuhinje radnu ploču pa nije da mi fali dok kuham, radim kolače, ali vidiš, možda je mogao biti i jedan,
sad kad malo bolje razmislim...
A da ima neku srvhu, baš i nema. Ne znam, vagni i dobro razmisli treba li ti.
Ja ovu kuhinju još dugo planiram imati..praktična mi je i krasna i dan danas, ali za x godina pretpostavljam da će mi jedan sudoper biti sasvim dovoljan.

21 sij 2011, 14:21

E da, meni se ništa, ama baš ništa na njemu nije ni ogrebalo ni posvijetlilo, zagrebalo...ko nov je.

I pipa je njihova i kako perlatore mm pere svako toliko, namakao ih je u octu i malo su 'otišli'.
Garancija postoji ali je već prošla pa samo kupovali novi perlator, iako nam je tip rekao da je nemoguće da ode
od octa. E sad, ribali ni strugali nismo pa ne znam od čega drugoga bi moglo otić.
Al zakon mi je i pipa i sudoper.

21 sij 2011, 14:30

Ja uvijek glasam za jedno korito, ako koristiš perilicu. Jedno ali dovoljno veeeeeliko da stane npr protvan, jer mi je to inače najteze za oprat. Bolje jedno veliko nego dva manja. :dunno Kod mama ako perem protvan, ona ima dva korita i niti u jedno ne stane, pa uvijek prolijevam okolo. Kod nas stane u korito i to mi je super.

21 sij 2011, 14:42

e, ta ti je dobra škorpi :up

21 sij 2011, 14:45

Ja uvijek glasam za jedno korito, ako koristiš perilicu. Jedno ali dovoljno veeeeeliko da stane npr protvan, jer mi je to inače najteze za oprat. Bolje jedno veliko nego dva manja.

X tako imam i ja, jedno veliko, četvrtasto korito i dio za cijeđenje

21 sij 2011, 15:05

ja pak imam dva korita jer iz dna duse mrzim taj dio za cijedjenje. pa ako imam sto cijediti, to mora stati u malo pomocno korito ili neka zauvijek ode. to malo poocno korito treba imati i onaj rupicasti dio bas tome namijenjen

i ne mogu smisliti nista u sudoperu, najezim se od toga - ono, kad se sudje namace unutra, brrrr. ili ne. samo jeda napustena zlica na dnu, uh
Odgovori