Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: iphone - aplikacije

15 vel 2011, 17:01

samo da prijavim moj iphone4 i da sam na viberu, pingchatu, vonagu i nekom fringu. sad me samo trebate naći. neke su me našle, pa preko njih tražite.

i nešto mi nije jasno... šta je to edge i zašto da idem preko njega?!?! kad sam doma idem preko svog wi-fi, kad sam vani pretpostavljam preko ova 2g što imam (jel to 3G-opcija?)

problem je naravno što nemam nikakav adresar sa brojkama, jer sve moje je na staroj nokiji. :ajme

15 vel 2011, 18:13

eh i da, dobra mi je aplikacija koja se zove plati..za plaćanje parkinga i karte u tramvaju

15 vel 2011, 18:56

je, imam ju i ja ali me buni što piše da je tramvajska karta 10 kn :shock

15 vel 2011, 21:36

edge je mreza. kad ti nije dostupan 3G ni wi fi, spajas se preko edge-a. spor je u odnosu na 3G i wi fi.
laicki, naravno, ne znam ja to strucno fino.
tvoj promet ( to su te 2 gige valjda koje spominjes ) se trosi kad si na edge ili 3G.

u t-comu su fini i prebace ti kontakte u iPhone sa starog moba. ti si bila na vip-u? pitaj ih i trepci okicama, budu ti prebacili.
ja sam isla rucno, namucila se postenski.
ili pitaj shnitu, mislim da ona zna kako to doma napraviti. ;)

15 vel 2011, 21:54

ne znam ja, ali imam jednog koji zna ;)

15 vel 2011, 21:57

pa i je 10 kuna kad je kupiš sms-om ili u vozilu.. 8 kuna je kad je kupiš na kiosku zeta valjda.

16 vel 2011, 19:13

je hoce i u vipu prebaciti, no ja sam si jako pametna prebacila na komp i onda izbrisala s moba :ajme i sada ih imam u kompu :ajme

16 vel 2011, 22:09

dobra uputstva
i izašao je jailbreak za 4.2.1, sin me nagovara da ga brejknem
i popis najboljih aplikacija u 2010.
http://savedelete.com/best-free-iphone4-apps-2010.html

17 vel 2011, 11:13

ma ja svog neću....ne da mi se zezat s tim, samo je veća mogućnost da se nešto od silnog jailbrakea zbrejka, nije mi problem platit tih par kuna za aplikacije koje su mi ok.....većina je besplatnih ionako....

17 vel 2011, 11:30

da pridodam super aplikacije za najmlađe.
odličan memori: matching zoo - slike su životinja ali uz slike je i glasanje životinje :up
puzzle: tozzle - ovu smo čak i kupili punu verziju jer za 1$ dobiješ puno puno slika, od jednostavnih do težih

18 vel 2011, 09:59

Za one koje zanima stanje na skijalištima, neka skinu Bergfex :dada :dada

19 vel 2011, 19:49

ja bi neku lijepu torbicu za svoj, tu kod nas nema nis. gdje ste u zg kupili neku dobru torbicu ?

19 vel 2011, 19:50

Torbicu ili masku? Ja torbice nemam, maski imam nekoliko sve s ebaya.

19 vel 2011, 21:16

ja sam svojoj zxuji (koja je dobila prastari iphone2) skinula school of maths. odlicna igrica gdje ona mora računati. također samo joj platila cut the rop i neke hamburgere koji se slažu.

fring me zeza. prvi put smo mogle preko videolinka razgovarati, al sad više ne.

19 vel 2011, 21:59

Dobri andjeo je napisao/la:ja bi neku lijepu torbicu za svoj, tu kod nas nema nis. gdje ste u zg kupili neku dobru torbicu ?

torbice sam narucivala sa ebaya, kao i maske. zadnju masku sam kupila u nekom iStyle ducanu u avenue mallu, cca 100 kn.

20 vel 2011, 01:26

E pa da se ovdje i ja prijavim. :mah Kupila sam iphone 4 i moram vam reci kak sam se zeznula na pocetku, odnosno kak su me zeznuli u Vip-u. Da sad puno ne objasnjavam, evo ovdje pejstam svoje pismo -reklamaciju Vipu:

"Predmet: reklamacija troskova internet prometa putem iphonea 4 za siječanj 2011.

Poštovani,

Dana 25. siječnja 2011. potpisala sam Zahtjev za zasnivanjem pretplatnickog odnosa (uzela sam tarifu SZM 250) te mi je isti dan dostavom na kucnu adresu pristigao i naruceni iphone 4. Dva dana nakon toga primila sam SMS da ce mi se taj dan aktivirati nova micro SIM kartica te sam nakon te poruke otisla na Vip prodajno mjesto u Gajevoj ulici kako bi mi prebacili podatke sa starog mobitela na novi te kako bi se istovremeno i informirala o novom iphonu i nacinu njegova koristenja. Takodjer sam u vise navrata zvala i Sluzbu za korisnike te Odjel prodaje gdje su me informirali o paketu koji dobivam uz tarifu SZM250: I na Vip prodajnom mjestu u Gajevoj ulici i u Sluzbi za korisnike ponovili bi mi uvjek isto, a glasilo je:
U ovoj tarifi SZM 250 dobivate 500 besplatnih minuta razgovora MJESECNO prema svim mrežama, 200 SMS besplatnih poruka MJESECNO prema svim mrezama te 1 GB besplatnog internet prometa MJESECNO.
NITKO NITI IZ SLUZBE ZA KORISNIKE NITI NA VIPOVOM PRODAJNOM MJESTU NIJE NITI JEDNOM RIJECI SPOMENUO DA PRAVO NA TE BESPLATNE USLUGE U POTPUNOSTI IMAM OD 1. U MJESECU TE DA CU SHODNO TOME ZA SIJECANJ 2011. DOBITI BESPLATAN IZNOS TIH USLUGA PROPORCIONALNO DANIMA U SIJECNJU KOJI SU PROTEKLI OD TRENUTKA SKLAPANJA MOG UGOVORA A STO JE BILO 25.1.2011.
Dakle kolicina besplatnih megabajta koja mi je bila dodijeljena za sijecanj 2011. bila je svega nesto malo vise od 150mb a da mi to NITKO od vipovih zaposlenika nikada nije niti jednom spomenuo a radi se o izrazito bitnoj stavci!! Dapace, jedna vasa zaposlenica iz Sluzbe za korisnike mi je potvrdila da PRAVO na te besplatne usluge IMAM od trenutka sklapanja ugovora no, ponavljam, niti jednom rijecu me nije upozorila da je za sijecanj taj iznos umanjen propoprcionalno danima od kada sam ugovor potpisala (25.1.2011.). Sve u svemu „zahvaljujuci“ tome propustu vipovih zaposlenika ja sam ocito KRIVO zakljucila da pravo na PUNI IZNOS besplatnih usluga iz svog paketa imam od trenutka potpisivanja ugovora. Shodno tome moj se trosak za mobitel za sijecanj utrostucio te je potrosnja van usluga iz tarife SZM250 narasla na oko 600kn i to za samo 3 dana koristenja mobitela a sve je otislo na internet promet preko mobitela!!
Vas sam dugogodisnji klijent i do sada sam uvijek bila zadovoljna uslugama koje VIP pruza. Ovo mi je zaista veliki sok te veliki i POSVE NEOCEKIVANI teret na moj kucni budjet! Takodjer mislim da nikako nije fer da se ljude o ovako vaznim stvarima detaljno ne informira na za to mjerodavnim mjestima.

Stoga se iskreno nadam da cete mi izaci u susret i uvaziti ovu moju reklamaciju koja se odnosi na troškove za siječanj 2011"

Sve u svmu, gnjavila sam ih i davila u Sluzbi za korisnike i rijeseno mi je napokon tako da su uvazili moju reklamaciju i upravo ocekujem da mi na racun vrate taj iznos koji je otisao na internet promet!

Dakle, zemske oprezno sa tim internet prometom i aplikacijama koje u pozadini stalno vuku neke update sa interneta!! Sada idem na internet iskljucivo preko wi-fi-a di god da jesam. U bircu npr. trazim password za wi fi da mi daju, doma imam svoj wi-fi a po cesti ne surfam! I za svaki slucaj imam stalno iskljucene pod Mreza mobilne podatke i jos dodatno dok surfam stavim si iphone u zrakoplovni mod, zlu ne trebalo!

Od aplikacija su mi najdraze sve one za obradu fotografija (posebno padam na one retro), pa neke za prebacivanje video filmica na komp (inace preko i tunesa i Camera i scan wizzarda vam neda prebacivati filmice koje ste snimili iphoneom a dulji su od nekih 5, 6 min tako da na zalost za to morate kupiti aplikaciju koja se zove Disc Aid i kosta 10USD-nema je u App storeu vec sam ju nasla kopajuci po PC-u).
Isto mi je odlicna app od max TV-a gdje mogu putem iphona staviti snimati bilo koju emisiju sa TV-a, pregledavati njihovu videoteku...
Odlicne su i neke aplikacije za biranje ringtons-a koje onda prebacite pomocu itunsa na iphone a odusevio i jednostavan nacin prebacivanja mp3-eva sa PC-a na iphone!

A tek da ne spominjem one predivne backgrounde i wallpperse za iphone, svaki dan ih mijenjam.... :mrgreen

Sto se maski tice, kupila sam jednu jako lijepu bordo crvenu u I store ducanu u Vlaskoj ulici preko puta Importanne galerije, kupila sam si u hami i nove slusalice sa silikonskim dodatkom da ne zuljaju u uhu (ove koje sam dobila sa iphoneom su mi grozno neudobne bile a i nisu mi lijepe onako bijele sa onom bijelom zicom :roll ), a torbicu za iphone sam si kupila u Sk. knjizi-neku pravu zensku kad je vec taj iphone tak ozbiljnog dizajna. :mrgreen I jedva cekam da izadje u prodaju (ako bude ikada) bijela cetvorka! :luv

20 vel 2011, 01:34

E da: od aplikacija za klince moji odvaljuju na onu bebu koja ponavlja sve za vama i plese, pa onu macu koja ti grebe ekran iphonea, isto sve ponavlja za vama, prede itd, a fenomenalna igrica je ona po filmu Ice age.

20 vel 2011, 09:59

franika ja sam za 1 dan dobila 211 kn racun. ja sam mislila da je to zato jer placam u toj tarifi pausal pa nije bitno koliko sam koristila. specifikaciju racuna uopce ne kuzim.

20 vel 2011, 10:19

daj pliz jos reci kako si uspjela da ti uvaze reklamaciju ??
Sve u svmu, gnjavila sam ih i davila u Sluzbi za korisnike i rijeseno mi je napokon tako da su uvazili moju reklamaciju i upravo ocekujem da mi na racun vrate taj iznos koji je otisao na internet promet!

jel se mogu iskljuciti tj ne prihvatiti update na postojece aplikacije ?? to mi tak ide na zivce, ne zelim updatirati postojece aplikacije a ne kuzim kako ne prihvatiti kad nudi samo prihvati .

sto su to maske i kako izgledaju maske ??
ja imam onaj gumeni okvir koji stiti od pada.

aplikacije gasim sve odmah nakon koristenja na onaj gumbic dolje. sve su mi uvijek neaktivne osim maila, phone, sms, i talktone.

20 vel 2011, 10:48

malo sam prosurfala maske i vidim da ima divnih, cak i plasticnih, jel se maske navlace na mobitel kao ova moja gumena ili se mijenja nesto, kuciste i sl . kak se ta plastika stavi, se samo navuce ili kaj ? znaci li to da ga mogu pretvoriti u bijeli ?

20 vel 2011, 12:48

I za svaki slucaj imam stalno iskljucene pod Mreza mobilne podatke i jos dodatno dok surfam stavim si iphone u zrakoplovni mod, zlu ne trebalo!
sto to uopce znaci mreza mobilne podatke da iskljucis ?

20 vel 2011, 12:54

a sto to znači da uključiš taj zrakoplovni promet?

20 vel 2011, 13:49

sto to uopce znaci mreza mobilne podatke da iskljucis

Ja imam iphone 4, ne znam da li je identicno i sa ranijim verzijama. No uglavnom ja idem pod postavke-opcenito-mreza-mobilni podaci i njih-te mobilne podatke- iskljucim. To znaci da si onemogucila internet promet i upravo to updatenje aplikacija preko interneta, odnosno dok su ti ti mobilni podaci iskljuceni ne mozes uopce na internet i bilo sto raditi sto trazi internet promet. Ja mobilne podatke imam stalno ikljucene jer me frka da dok nisam wi fi spojena, nego sam na Vip mrezi, da mi ne bi stalno u pozadini radili neki updatovi. Aplikacije koje ti rade stalne updateove preko interneta su npr. one za mjerenje temp. zraka, prognoza vremena, TV program. Dakle ako iskljucis mobilne podatke, neces moci iphone koristiti za nista sto ide preko interneta vec kao obican mobilni telefon i naravno moci ces koristiti aplikacije koje si vec skinula tipa igrice i sl. Kada hocu koristiti internet promet preko i phonea to radim iskljucivo putem wi fi veze:dakle kad sam doma ili u nekom bircu. Eto tako radim vec sada 3 tjedna i ni jedan bajt prometa iz onog paketa sto imam, nisam potrosila. E da, deaktivirala sam i 3G, zlu netrebalo(isto odes pod Postavke-opcenito-mreza-aktiviraj 3G i onda ga ne aktiviras jednostavno)

a sto to znači da uključiš taj zrakoplovni promet

Ne zrakoplovni promet, nego zrakoplovni mod. U zrakoplovnom modu automatki se iskljucujes sa mreze svog operatera te si tako sigurna da, ako se wi fi nacinom spojis na internet, iphone ce upravo ici putem wi fi-a na internet a ne putem Vip-a, odn. tvog operatera. To je kao jos dodatna zastita, mada mislim da je to i suvisno ako si prije toga deaktivirala mobilne podatke.

20 vel 2011, 14:29

Eto tako radim vec sada 3 tjedna i ni jedan bajt prometa iz onog paketa sto imam, nisam potrosila

Potrošila ili ne, tako i tako ćeš to platiti. :dunno

20 vel 2011, 14:37

U zrakoplovnom modu automatki se iskljucujes sa mreze svog operatera te si tako sigurna da, ako se wi fi nacinom spojis na internet, iphone ce upravo ici putem wi fi-a na internet a ne putem Vip-a, odn. tvog operatera

Pa čim si u "zrakoplovnom" modu, čim ga uključiš, automatski ti se isključi i WiFi. Nisi ni na kakvoj mreži više, što je i bit tog načina rada, nema ni telefoniranja, nego samo one funkcije koje ne zahtijevaju nikakvu mrežu, tipa kamere, slušanja pohranjene muzike i slično. :dunno

20 vel 2011, 15:01

i ja sam sve ovo shvatila onako kao što je rekla škorpi.

i nije mi fazon štedjeti, nego surfati na bilo koji način, gdje god da jesam, al naravno u okviru 2gb na koliko sam se pretplatila. doma sam na wi-fi ili kad negdje dođem (npr. prije neki dan u inozemstvu, u hotelu). :dunno

20 vel 2011, 15:03

Emso, uključi si zrakoplovni mod pa ćeš vidjeti što u tom slučaju možeš s ajfonom. :dunno

20 vel 2011, 15:14

skorpionka je napisao/la:Emso, uključi si zrakoplovni mod pa ćeš vidjeti što u tom slučaju možeš s ajfonom. :dunno

evo probala, istog trena mi je wi-fi isključio i operatera.
sad sam ga ponovno isključila

20 vel 2011, 15:23

Franika, pa zasto si uzela paket koji ti ukljucuje gigu prometa? Ne kuzim.
Pa sama si skuzila da ti je zez nastao zbog onih par dana sto je bilo u sijecnju, sad imas gigu mjesecno a napravila si apsolutno sve da ne potrosis ni mrvu od toga. Ja imam gigu mjesecni vec godinu dana, nista nemam uskljuceno, najcesce sam na 3G, koristim sve najnormalnije i appstore i apdejt i viber i sve sto imam... Ne potrosim tu gigu kroz mjesec dana.
Mislim, placas ju ionako, al ju ne zelis koristiti, u cemu je fora?

DA, zakaj te smetaju updateovi aplikacija? Obicno je rijec o poboljsanju aplikacije i ne kosta te nista. Kliknes na azuriraj sve i gotovo.

20 vel 2011, 15:34

mene zanima kako si na PC stavljam fotke i/ili video koji sam snimila s ajfonom?
I daj pliz, naziv za taj program za ringotones.
Ja sam si ipak omogućila surfanje preko 3G jer je kod ajfona postavljeno da prvo traži i koristi wi-fi, pa ako ga ne nađe, onda ide na 3G. Kako mislim da imam dovolljno u pretplati (a patka me uvjerava da je 1G dovoljno :mrgreen ), onda sam uključila i 3G. Do sada je potrošio oko 50M prometa na 3G, a 362 M preko wi-fi.

Što se zaštita uređaja tiče, naručila sam si ZAGG prednju i stražnju zaštitu.
Odgovori