E pa da se ovdje i ja prijavim.

Kupila sam iphone 4 i moram vam reci kak sam se zeznula na pocetku, odnosno kak su me zeznuli u Vip-u. Da sad puno ne objasnjavam, evo ovdje pejstam svoje pismo -reklamaciju Vipu:
"Predmet: reklamacija troskova internet prometa putem iphonea 4 za siječanj 2011.
Poštovani,
Dana 25. siječnja 2011. potpisala sam Zahtjev za zasnivanjem pretplatnickog odnosa (uzela sam tarifu SZM 250) te mi je isti dan dostavom na kucnu adresu pristigao i naruceni iphone 4. Dva dana nakon toga primila sam SMS da ce mi se taj dan aktivirati nova micro SIM kartica te sam nakon te poruke otisla na Vip prodajno mjesto u Gajevoj ulici kako bi mi prebacili podatke sa starog mobitela na novi te kako bi se istovremeno i informirala o novom iphonu i nacinu njegova koristenja. Takodjer sam u vise navrata zvala i Sluzbu za korisnike te Odjel prodaje gdje su me informirali o paketu koji dobivam uz tarifu SZM250: I na Vip prodajnom mjestu u Gajevoj ulici i u Sluzbi za korisnike ponovili bi mi uvjek isto, a glasilo je:
U ovoj tarifi SZM 250 dobivate 500 besplatnih minuta razgovora MJESECNO prema svim mrežama, 200 SMS besplatnih poruka MJESECNO prema svim mrezama te 1 GB besplatnog internet prometa MJESECNO.
NITKO NITI IZ SLUZBE ZA KORISNIKE NITI NA VIPOVOM PRODAJNOM MJESTU NIJE NITI JEDNOM RIJECI SPOMENUO DA PRAVO NA TE BESPLATNE USLUGE U POTPUNOSTI IMAM OD 1. U MJESECU TE DA CU SHODNO TOME ZA SIJECANJ 2011. DOBITI BESPLATAN IZNOS TIH USLUGA PROPORCIONALNO DANIMA U SIJECNJU KOJI SU PROTEKLI OD TRENUTKA SKLAPANJA MOG UGOVORA A STO JE BILO 25.1.2011.
Dakle kolicina besplatnih megabajta koja mi je bila dodijeljena za sijecanj 2011. bila je svega nesto malo vise od 150mb a da mi to NITKO od vipovih zaposlenika nikada nije niti jednom spomenuo a radi se o izrazito bitnoj stavci!! Dapace, jedna vasa zaposlenica iz Sluzbe za korisnike mi je potvrdila da PRAVO na te besplatne usluge IMAM od trenutka sklapanja ugovora no, ponavljam, niti jednom rijecu me nije upozorila da je za sijecanj taj iznos umanjen propoprcionalno danima od kada sam ugovor potpisala (25.1.2011.). Sve u svemu „zahvaljujuci“ tome propustu vipovih zaposlenika ja sam ocito KRIVO zakljucila da pravo na PUNI IZNOS besplatnih usluga iz svog paketa imam od trenutka potpisivanja ugovora. Shodno tome moj se trosak za mobitel za sijecanj utrostucio te je potrosnja van usluga iz tarife SZM250 narasla na oko 600kn i to za samo 3 dana koristenja mobitela a sve je otislo na internet promet preko mobitela!!
Vas sam dugogodisnji klijent i do sada sam uvijek bila zadovoljna uslugama koje VIP pruza. Ovo mi je zaista veliki sok te veliki i POSVE NEOCEKIVANI teret na moj kucni budjet! Takodjer mislim da nikako nije fer da se ljude o ovako vaznim stvarima detaljno ne informira na za to mjerodavnim mjestima.
Stoga se iskreno nadam da cete mi izaci u susret i uvaziti ovu moju reklamaciju koja se odnosi na troškove za siječanj 2011"
Sve u svmu, gnjavila sam ih i davila u Sluzbi za korisnike i rijeseno mi je napokon tako da su uvazili moju reklamaciju i upravo ocekujem da mi na racun vrate taj iznos koji je otisao na internet promet!
Dakle, zemske oprezno sa tim internet prometom i aplikacijama koje u pozadini stalno vuku neke update sa interneta!! Sada idem na internet iskljucivo preko wi-fi-a di god da jesam. U bircu npr. trazim password za wi fi da mi daju, doma imam svoj wi-fi a po cesti ne surfam! I za svaki slucaj imam stalno iskljucene pod Mreza mobilne podatke i jos dodatno dok surfam stavim si iphone u zrakoplovni mod, zlu ne trebalo!
Od aplikacija su mi najdraze sve one za obradu fotografija (posebno padam na one retro), pa neke za prebacivanje video filmica na komp (inace preko i tunesa i Camera i scan wizzarda vam neda prebacivati filmice koje ste snimili iphoneom a dulji su od nekih 5, 6 min tako da na zalost za to morate kupiti aplikaciju koja se zove Disc Aid i kosta 10USD-nema je u App storeu vec sam ju nasla kopajuci po PC-u).
Isto mi je odlicna app od max TV-a gdje mogu putem iphona staviti snimati bilo koju emisiju sa TV-a, pregledavati njihovu videoteku...
Odlicne su i neke aplikacije za biranje ringtons-a koje onda prebacite pomocu itunsa na iphone a odusevio i jednostavan nacin prebacivanja mp3-eva sa PC-a na iphone!
A tek da ne spominjem one predivne backgrounde i wallpperse za iphone, svaki dan ih mijenjam....

Sto se maski tice, kupila sam jednu jako lijepu bordo crvenu u I store ducanu u Vlaskoj ulici preko puta Importanne galerije, kupila sam si u hami i nove slusalice sa silikonskim dodatkom da ne zuljaju u uhu (ove koje sam dobila sa iphoneom su mi grozno neudobne bile a i nisu mi lijepe onako bijele sa onom bijelom zicom

), a torbicu za iphone sam si kupila u Sk. knjizi-neku pravu zensku kad je vec taj iphone tak ozbiljnog dizajna.

I jedva cekam da izadje u prodaju (ako bude ikada) bijela cetvorka!