Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: Smrdljive krpe

23 ožu 2010, 13:03

Julish u mislima si mi odnedavno, nadjoh cudesno resenje tvog problema.

U Ikea-i sam pre par meseci kupila pakovanje od 10-tak truleks krpa koje se zovu SVABBA, mogu da se peru na 95C u masini i u susioniku suse na jako (ono sa dve tackice u krugu). Sastav im je 70% viskoza i 30% pamuk.

Odlicne su. :dada

Prijavljujem ih tek sada jer sam htela da se uverim da se ne raspadnu od prvog pranja. Od susenja su se neznatno skupile, ali funkcionisu super.

25 ožu 2010, 13:08

spuzve mozes staviti mokre u mikrovalnu na 2-3 minute na najjacoj snazi. dezinfekcija osigurana.

14 tra 2010, 11:42

Redovno koristim u kuhinji trulexice (dakle one spuzvaste) Viledine krpe, mi ih zovemo "sudoperke" :mrgreen i svaki tjedan iskuhavam u ves masini s bijelim vesom. Imam par komada i samo zamijenim. Nikad mi se niti jedna nije pri tome unistila, nije ofarbala ves, nista .... moja sveki je pala u nesvijest da ona tako nesto jos nikad nije vidjela, ali kod mene pali.

Spuzvicu za pranje posudja dobro ocijedim i stavim na podlozak za sapun koji na dnu ima resetku (nesto sto je ostalo jos od moje pokojne bake, naravno da tako pametnu stvar nikad nisam uspjela naci u trgovinama), NIKAD se nije usmrdila. No za svaki slucaj ih cesto mijenjam.

14 tra 2010, 11:48

ma ja ih puknem u suđericu i super, ionako ne traju vječno pa ih često mijenjam.

20 tra 2010, 22:41

Ja svoje stavim na iskuhavanje u mašinu za rublje ili u sudjericu.
To može jedno dva puta ,a onda ih bacim.
Po ljetu se vrlo brzo zasmrde.

:dada

21 tra 2010, 09:34

Ne kuzim zasto samo dva puta :shock Casna rijec, ja svoje viledine iskuham u ves masini minimalno 10 puta prije nego ih bacim, i tako godinama, nikad nista ..... (ne radim u Viledi, casna rijec :lol )

21 tra 2010, 09:41

ja nisam još čula da to netko radi :dunno
ja i spužve i truleksice redovito mijenjam i to je to.
ta i nisu sad nešto skupe :roll

21 tra 2010, 10:28

ja spuzvice isto mjenjam precesto, svakih dva tjedna otprilike, nisu skupe ;)

koje su magicne krpe dobre? mogla bih se na njih prebaciti

21 tra 2010, 10:40

ma to je meni sve potrošni materijal.
pa i te magične krpe.
ako mislimo na iste :conf one od RSI :conf

21 tra 2010, 10:45

eli je napisao/la:suđe perem u suđerici, spužvicu rijetko koristim pa je ni ne mirišem. elemente i šporet brišem magičnom krpom. njih imam dosta, što za prašinu, što za pod pa kad ih se skupi operem na 95 i pustim da se i suhe vijore na vjetru.

ja imam od dm-a magične krpe i smrdeeee!
mislim si ih staviti u domestos da krepaju sve bakterije.
i naravno kupiti još
čak i nakon pranja par puta obrišem sudoper i odmah smrde.
Odgovori