Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
22 ožu 2010, 10:52
Krumpirić, stručnjakinjo, kaj ti misliš o bicu 24" za Tina???
KUpili smo u Rog Joma, evo
http://www.rog-joma.hr/osobna.asp?sif=1451BTW u dućanu je na njemu cijena 1299, na webu je veća

uredila link
Zadnja izmjena:
palunkica; 22 ožu 2010, 10:55; ukupno mijenjano 1 put/a.
22 ožu 2010, 10:55
ma nisam ja nikakav stručnjak, nisam sjela na bicikl 2 godine, nego živim s opsjednutim, a mali ide njegovim stopama:lol
Pa napisah ti da, ako su ti u tom dućanu rekli da je ok, da sigurno jest. Jedino da pogleda netko tipa ovi iz zelene akcije.
Ja mislim da nisi pogriješila i da bi vam 20 bila mala do jeseni isto.
22 ožu 2010, 10:57
Aj priupitaj tog opsjednutog kad ga vidiš
Ma da, rekli su mi u dućanu, čim smo došli, ja vadim Tinu 20" a on kaže, pa to vam je premali bicikl
A MM pak mrzi bicikle, posudio je svoj nekom rođaku kome su "navodno" ukrali tako da više nema bicikl, vjerojatno da se ne bi trebao voziti s nama

Tako da njega ne mogu pitati
22 ožu 2010, 10:58
tanja, palunkicin je imao baš velik skok, 16ica je mići bicikl, a 24 ima kola ko odrasli
Slazem se. Zato ja radije polako: s 12-ice na 16-icu, pa sad na 20, pa za koju godinu na 24...
Uzmi mu role na razvlacenje.
22 ožu 2010, 11:00
Hvala cure

, uzet ćemo 20", vidjet ću još koji...
MM inače isto voooli bicikle, a imamo i sjedalicu za bic za manju, pa si ja zamišljam kako ćemo uskoro svi zajedno makar do Jaruna
22 ožu 2010, 11:02
najbitnije je da dijete hoće voziti. frendicin mali je jako kratko vozio svoju novu 20tku već je od nekog od rodbine odmah uzeo staru 24 i to vozi zadovoljan. i da, tad prije godinu dana bio je oko 130 visok.
22 ožu 2010, 11:03
i mi čekamo proljeće da krenemo, trebamo kupit kacigu za T, ona ima premalu glavu i to će sada biti nemoguća misija
22 ožu 2010, 11:04
tanja, ali problem je što mi nismo na vrijeme prešli na 20", npr. prošle godine nego smo ga dugo držali na 16".
Krumpi, imam ti ja kacigu 48-52 cm, baš ju se spremam oglasiti. Crvena s miševima
22 ožu 2010, 11:04
moram joj izmjerit glavu
22 ožu 2010, 11:07
Moja cura je visoka 134 (možda i više) i normalno vozi ovaj od 20''. Meni se kao laiku i ovaj bic čini ogroman, tako da nema šanse da bi je posjela na 24''.
22 ožu 2010, 11:09
Moji od prošlog ljeta voze ove 20 " (isto su nam čak rekli da im kupimo veći, ali meni su obi nili taman sa bnepunih 7 godina

).
Kad su kod mojih voze 16" koju smo im tamo prevezli kad smo kupili ove nove i isto im je ok još za silu

- nanjoj se mogu dosta podići sic i upravljač.
22 ožu 2010, 11:11
ovdje je po godinama, pa prilagodite godine visini

Ja sam morala staviti 6g za mojeg koji nema još 5 jer je visok.
http://www.ebicycles.com/bicycle-tools/ ... /kids-bike
22 ožu 2010, 11:14
Meni se taj 20" ne čini ogroman, dapače, činio mi se premalen. Ma ni sama nisam načisto još, probat ćemo sutra popodne po dvorištu pa možda ode natrag u dućan, a mi uzmemo onaj od 20"
Vidi sad ove dimenzije, 10 godina, visina od 128 do 144, bicikl 24"
http://www.ebicycles.com/bicycle-tools/frame-sizer/kids-bike/size-sheet?u=us&ftid=4&a=10&rtid=3&b=Submit
22 ožu 2010, 11:15
da, M je 16ica još za ovu godinu-proljeće i jesen, iduću će već bit doviđenja.
22 ožu 2010, 11:20
Uf, moj je tek napunio 7 godina, a po tablicama treba bic za desetogodišnjaka.
Meni je problem što on jako malo vozi bicikl, tek jesenas je odbacio pomocne kotace

i mislim da bi i na 20-tki bio nesiguran, a kamoli na 24'
22 ožu 2010, 11:22
ma meni je glupo davat puste pare ako dijete nije zainteresirano za bic
rima, teško je voziti malu biciklu, ko i veliku.
22 ožu 2010, 11:27
Eto ga na, sad tek nisam pametna.
22 ožu 2010, 11:29
palunkica je napisao/la:Eto ga na, sad tek nisam pametna.

zašto nisi pametna, pa nisi ti ništa pogriješila, barem po mom mišljenju. Naučit će se na veći bicikl.
Možda na forumu ima netko ko zna nešto o biciklima, ovako laički stvarno ne kontam problem?
22 ožu 2010, 11:29
Hoćeš da ti donesem danas 20' Treka pa vozajte koji dan oba da vidiš koji je bolje pasent?!
22 ožu 2010, 11:31
Aj donesi

Iako sam 100% sigurna da mu je bolje pasent 20" ali do kada
22 ožu 2010, 11:39
Palunkice, a jeste mu maximalno spustili sic i volan? Probajte još malo voziti taj koji ste kupili, nekako mislim da mu samo treba malo vremena da se navikne...
22 ožu 2010, 16:04
K je 131 visoka i ima 30 kilica i ovaj od 20 joj je taman, a nismo max podigli ni sic ni volan.
Kupovali ga lani pred ljeto i 24-a mi se činila ogromna i mislim da ona ne bi njome mogla vladati ni sad a kamoli lani.
Nije vožnja samo ravno treba na bic sjesti ,sići s njega,upravljat njime...ona je npr tek jesenas uspjela ovu 20 -tku voditi ,znači ne voziti nego npr držati za volan rukama i hodati uz nju npr na nizbrdici di se nije usudila voziti.
22 ožu 2010, 16:06
Jesmo, on potpuno normalno sjedi, noge su mu na podu punim stopalima, može okrenuti guvernal do kraja, nije u tome problem, nego u tome što mi izgleda kao mrvica na njemu jer taj bicikl ima jako velike kotače. I zato nije mogao voziti sam, nije mogao održavati ravnotežu pa sam ga je pridržavala, i onda je išlo. Taj bicikl ima rupe za pedale na dva mjesta, za kraće i duže noge. NIš, probat ćemo taj od šaptačice pa ćemo odlučiti što ćemo i kako ćemo
15 tra 2010, 12:29
Gdje ima bidona za kupiti, na ovo mislim, ali NE plastičnih, već metalnih, aluminijskih, željeznih...
Ajde mjesta i cijene tko je vidio, vičite...
15 tra 2010, 13:08
Ima u Mulleru, skupo ko vrag, švicarska firma SIGG, bar 100 kuna komad
15 tra 2010, 13:28
palunkice ne znam što bi ti rekla
K je bio još manji kad je sjeo na veći bicikl iz čiste ljubomore na sestru (morao je njen voziti)
Bilo je u Turbo sportu prošle godine metalnih po 40 kn
mm ima nešto ovako

edit
kupljeno u jesen u Turbo sportu za nekih 100 kn
ide oko 2 litre tekućine u njega
15 tra 2010, 13:39
izgleda da ćemo i mi morati preći na novi bicikli, a ja mislila da imam vremena do slijedećeg proljeća
Za proljetne praznike smo se malo vozikali i nekako mi je prerasla ovaj od 16" , a i prespora je tj. mora se naokretati kotača da se uskladimo
15 tra 2010, 13:41
Vipka, metalnih bidona imaš u Intersportu, imaš ih i u inim drugim dućanima s biciklima i sportskom opremom u gradu, a imaš i po nekim dućanima tipa One2Play, ili onaj u Kaptolcentru gdje ti je Kapetan Sharky i Lillyfee.
Uglavnom, bez obzira na skupoću - bolja firma znači bolju kvalitetu - i isplati se kupiti. Ali mislim da ti je izbor koji imaš u intersportu dostatan.
Ono kaj trebaš pazit jest način na koji se otvara boca - odnosno na koji se pije iz nje. Dakle, najvažnije je da paziš kako se otvara i zatvara za pijenje. I obično ti boce za bicikl imaju poklopac, jerbo se računa da se voziš i po blatu - pa baš nije zgodno da piješ vodu, cedevitu, isosport s okusom blata i ličinkama kojekakvim.
Eh, da.
Ako već ima nosač za bocu na biciklu namontiran. Onda uzmi u dućan stari bidon sa sobom, jer ćeš onda znat i visinu i debljinu bidona koji ti paše u taj nosač. Što je - najvažnije.
15 tra 2010, 13:42
Kris2 je napisao/la:Ovo su naši, to im je od prošlog ljeta, sad im je MM samo malo podigao siceve.

Kris koji je model ovaj svijetloplavi ? jel ima capicu

i brzine
15 tra 2010, 13:55
Gdje ima biceva do kakvih 800 kn

a da nemaju 12 kila

Svi koje sam našla su užasno teški.