Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
23 ožu 2010, 11:48
Pa ne znam, ove koje smo gledali su spustene na cca 20 funti i djelovale su ok, cvrsto, stabilno...

Fakat ne znam.
23 ožu 2010, 14:49
Moja mala ima neke očajne role s plastičnim kotačima i fakat su koma.
Nogica joj je 32 i kupili bi joj sa gumenim jer ona obuje moje role br. 38 i onda se đira po dvorištu, nisam baš presretna radi toga jer je razlika 6 brojeva, ali ne želi ove svoje jer su moje brže
Ove Roces gore, jel imaju gumene kotačiće?
23 ožu 2010, 14:57
gumene i tanke, kao i one za odrasle.
23 ožu 2010, 15:03
e super to joj moramo kupiti, mala je luda za rolanjem.
Hvala na brzom odgovoru
23 ožu 2010, 15:06
LiK to ti je cijela brojčana nauka sa tim
kotačima
Tvrdoća- čim manja vrijednost, ima ih od cca 70 do 90,
ove tvrdoće 90 su ti za dvorane i brzo se habaju.
Onda ležajevi isto neke silne brojke. Ne mogu sve to popamtiti.
Širina kotača isto svih fela, a čim širi to stabilniji, ali i sporiji...
Nikako ne uzimaj plastično kučište i vezanje ko kod pancerica, nego
neke tipa tenisica.
23 ožu 2010, 18:24
Nikako ne uzimaj plastično kučište i vezanje ko kod pancerica
ma daj? zasto?
ove koje smo gledali se bas kopcaju kao pancerice.
pamtim, hvala.
23 ožu 2010, 18:25
moje imaju kopču kao od pancerica, ali nisu u plastičnom kućištu. što se vezivanja tiče, tu su najbitnije vezice, njih treba lijepo stegnuti.
23 ožu 2010, 18:52
probala i vezice i kopče, oboje su mi se dale sasvim lijepo zategnuti
meni su draže tzv. sprinterske role, one sa kotačima 70-80mm, brže su. one sa kotačima od 50-65mm su sporije, ali stabilnije, te preferiraju oni što skaču i rade akrobacije.
curama će vjerojatno uzeti ovako nešto:
http://www.hervis.hr/index.cfm?CFID=1043571&CFTOKEN=27637040&fuseaction=Template.view&filename=/imperia_hervis_hr/cfm/vreste_sporta/00029/index.cfm&nav_id=4040662
23 ožu 2010, 19:08
CD, ove izgledaju okej skroz
23 ožu 2010, 19:09
koje? one prve plastične su mi bez veze, one druge su mi baš super, bolje od naših.
23 ožu 2010, 19:13
Jel neko ima Crazy Creek dječje, ja imam odrasle i odlične su, a to nisu preskupe role.
23 ožu 2010, 19:14
nisam imala, ali sam ih držala u ruci pored rocesovih i razlika je drastična.
23 ožu 2010, 23:54
Mi smo nedavno u INtersportu klincima kupili role. Franu smo uzeli Rollerblade za velicinu noge od 36-40 a Niki K2 s rasponom noge od 32 do 37. Ja isto imam Rollerblade i jako sam zadovoljna.
24 ožu 2010, 09:15
LiKmama je napisao/la:Nikako ne uzimaj plastično kučište i vezanje ko kod pancerica
ma daj? zasto?
ove koje smo gledali se bas kopcaju kao pancerice.
pamtim, hvala.

Hm, sad me zbunilo ovo kaj je eli napisala.
Ja nisam vidla role da se kopčaju ko pance, a da nisu plastične
Enivej, plastično kučište je tvrdo, ne može se dobro
zategnuti ukoliko ti dijete ima užu nogicu, plesat će unutar role.
Moja uopće nije mogla u tom rolat, a rola već četiri godine, pa smo kupili druge.
Bit je u tome da rola izgleda kao tenisica, znači platno-koža-skaj, sve
samo ne tvrda plastika.
24 ožu 2010, 09:18
naše imaju kopču kao pance a nisu potpuno od plastike. Kombinacija vatiranog materijala i plastike po rubovima. I imaju mogućnost navijanja zatezanja oko zgloba.
Po meni je to super stvar jer tek tako možeš fino zategnuti oko noge.
24 ožu 2010, 09:24
iina, ima više modela koje na strateškim mjestima imaju plastične dijelove oko "tenisice".
24 ožu 2010, 09:51
Franči ima nekaj ovakvog samo zeleno sivu kombinaciju:
http://www.roces.com/
24 ožu 2010, 09:53
ja sam prololala na oxygenkama iz SADa

, kod nas je tada bilo samo rošula, a ja sam imala ujca pomorca
uglavnom, bile su izvana skroz plastične, kopčale se ko pance(jer se oxygen inače time bavi više, koliko znam), ali je ta plastika bila nekako savitljiva,mogle su se stegnuti super.
24 ožu 2010, 10:06
nogica se u rolama jako znoji, još kad su skroz plastične...
krumpi, mlada si ti, ali ne baš toliko da od tvojeg djetinjstva tehnika nije napredovala.
24 ožu 2010, 10:06
eli je napisao/la:nogica se u rolama jako znoji, još kad su skroz plastične...
krumpi, mlada si ti, ali ne baš toliko da od tvojeg djetinjstva tehnika nije napredovala.

24 ožu 2010, 10:09
ukoliko ti dijete ima užu nogicu, plesat će unutar role
da, zato pitam jer me to brine.
Znaci one koje imaju kao slapu unutra pa preko toga plasticni "okvir" i kopcaju se poput pancerica su dobre?
24 ožu 2010, 10:14
Roces su znatno šire od npr. rolerblade rola. Moja cura ima široku nogu, pa smo izabrali roces.
24 ožu 2010, 10:17
od koliko godina su vam djeca prvi put stala na role?
kad prvo pokušati s njima?
24 ožu 2010, 10:19
kažu ne prije četiri. treba biti motorika dovoljno razvijena.
moja je imala 4,5, a sa dvije sam joj htjela kupiti neke početničke pa su me otkačili u dućanu. s pravom, bacila bi pare, dijete bi se namučilo i moglo bi doći do gadnih ozljeda (ako u padu svaka noga ode na svoju stranu, što se kod malenih koji su elastični i nedovoljno snažni zna desiti).
24 ožu 2010, 10:25
Oko pete godine. Ranije nismo i pokušavali, i cura je odmah prorolala, a dečko se još bori s njima
24 ožu 2010, 10:25
Moji su prvo počeli s klizanjem, Roleti su počeli s 5 - 5.5 godina.
24 ožu 2010, 10:27
Kris2 je napisao/la:Moji su prvo počeli s klizanjem, Roleti su počeli s 5 - 5.5 godina.
ovo je bila ideja mm-a
(bivsi igrac hokeja na ledu, on veli da je tako lakse).
24 ožu 2010, 10:30
klizanje je lakše, tj. led je nešto sporiji i nema nizbrdica.
25 ožu 2010, 14:04
Jel neko ima Crazy Creek dječje, ja imam odrasle i odlične su, a to nisu preskupe role.
imali mi, ocaj od rola, u njima je samo "veslao", a ne rolao. Ucitelj rolanja i frend nam lijepo, kad ga je vidio, rekao da smo bacili pare i da mu kupimo postene. Pa smo kupili rollerblade u kojima se lijepo vidjela razlika rolanja u jednima i drugima, kao nebo i zemlja je razlika.
25 ožu 2010, 14:23
LiKmama je napisao/la:ukoliko ti dijete ima užu nogicu, plesat će unutar role
da, zato pitam jer me to brine.
Znaci one koje imaju kao slapu unutra pa preko toga plasticni "okvir" i kopcaju se poput pancerica su dobre?
Ne, ne te nisu dobre.
Vidi ove, znači tensica sa kotačima:
te su OK