Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
21 sij 2011, 15:15
skorpionka je napisao/la: Bolje jedno veliko nego dva manja.
Moje je jedno veliko (stane veliki protvan) i jedno manje. Sa strane je i tzv. ocjeđivač sa pomičnim staklom..
sad fakat ne znam što li sam tolke pare dala za to sve
Komotno je moglo biti 1 veliko korito, ovo sa lijeve strane i basta. Ok, staklo mi je super zbog rezuckanja povrća, voća, no svejedno.
21 sij 2011, 15:19
A ja imam jedno veliko korito i jedno ono malecko, u koje stane cjedilo, koje se dobije sa sudoperom. I dio za cijeđenje. A u tom maleckom koritu drobilicu.
Sve kupljeno u Blancu.
Jedino pazi da kupiš sudoper koji ima onaj okrugli gumb za puštanje vode. Mene mama nagovorila da ne uzmem to i sad patim
21 sij 2011, 15:20
ivana7997 je napisao/la:i ne mogu smisliti nista u sudoperu, najezim se od toga - ono, kad se sudje namace unutra, brrrr. ili ne. samo jeda napustena zlica na dnu, uh

koji smo frikovi rekli bi neki.
Al zar nije lijepo kad je prazno, uredno...
nego, ja taj ocjeđivač u sklopu sudopera ne koristim za suđe, i meni je to koma....
za to imam tajno skrovište

, mrzim kad se vide ti ocjeđivači.
I ja glasam za 1 veliki i dubok sudoper. Ali obavez Blanco...
palunkice, na šta misliš? ovo što ja imam? s čime začepiš sudoper ili?
21 sij 2011, 15:24
Mislim na jedan okrugli dio na rubu sudopera koji služi da se ovaj dio dole (na odvoru) začepi i odčepi (baš sam super objasnila

). Jer ja, da bi ispustila vodu moram gurnuti ruku u sudoper i fizički dignuti ovo što je na dnu sudopera (čep, jelte

)
21 sij 2011, 15:26
to se zove daljinski upravljac
21 sij 2011, 15:26
pa kad ti uopce zacepis sudoper

ja eventualno, ali bas ev. ako perem vecu kolicinu salate i ak mi tak eto dodje, inace ga nikada ne zacepim
21 sij 2011, 15:28
Povremeno se sam začepi, tu i je problem
A salatu perem list po list. Tu sam totalni frik, bojim se da ne nađem neželjenog gosta unutra
No, bježim ja s teme, kuhinju tak i onak koristim minimalno.
21 sij 2011, 15:29
Ja ko i Bubi, imam taj gumb, ali ga rijetko koristim osim za pranje salate

Moja suđerica pere SVE, niš ne perem na ruke
21 sij 2011, 15:30
ma, kak izgleda taj gumb?
jel to onaj ko na kadama?
21 sij 2011, 15:31
je.
ja salatu perem u velikoj posudi.
21 sij 2011, 15:52
Eh, i ja se tresem pred crvićima i bubicama pa perem list po list, ali sudoper začepim,
napunim i pustim vodu, ali to radim isključivo i jedino zbog njegovog pročišćavanja (tako reko vodoinstalater).
Nekad soda i ocat, pa začepim i ponovim ovo gore.
Ja nemam 'taj' čep. Vidi se na slici kako je kod mene. Praktičan je skroz. Stisneš ga, digneš, a moš ga i skroz izvaditi.
ajme objašnjenja.
21 sij 2011, 15:58
Jer ja, da bi ispustila vodu moram gurnuti ruku u sudoper i fizički dignuti ovo što je na dnu sudopera
je takav je i moj sudoper. Ispočetka sam mislila kako je to dobra fora, ali kada moram gurnuti ruku u masnu i neprozirnu tekućinu da dignem taj čep

(uvijek nakon kuhanja mm-a)
21 sij 2011, 16:08
Ne znam kako to izgleda, ali mi ne zvuči ni malo primamljivo. Al drobilica bi trebala biti super stvar, ne?! Ili to nije ona prava nego neka imitacija.
21 sij 2011, 16:28
Ne kužim što ti ne izgleda primamljivo? Imaš dvije varijante - jednu ovu našu - moju i nadičinu (a ja imam isti sistem sudopera kao ti), ili okrenuti gumbić kao na kadi pa ne trebaš dignuti ovo dole, nego se digne samo
Drobilica, moja je prava pravcata ovakva, samo malo stariji model
http://www.insinkerator.co.uk/products/fwd/55.aspxZnačajno nam se smanjila količina otpada, pogotovo smrdljivog otpada od kad ju imamo (a to je već dosta godina)
21 sij 2011, 16:29
Jel to onda ide u odvod ili smljeveno bacaš u smeće?
21 sij 2011, 16:31
u odvod
21 sij 2011, 16:31
U odvod, naravno, smelje u tak sitno da sve ode. I ne začepi se odvod. jedino se tu i tamo drobilica zaglavi kad nam upadne žličica unutra
21 sij 2011, 16:33
Mrak, već vidim to u svojoj kuhinji.
21 sij 2011, 16:34
na ovo sam mislila palunkice
nadicab je napisao/la: ali kada moram gurnuti ruku u masnu i neprozirnu tekućinu da dignem taj čep
21 sij 2011, 16:34
eto vam - kad je sudoper stalno prazan, nema nikakve masne i neprozirne tekucine u njemu
21 sij 2011, 16:36
To je definitivno mrak stvar, slažem se.
Ivana,
al je, ima nešto i u tome.
21 sij 2011, 17:42
po meni takvo inzistiranje da upotrebni predmet kao sudoper mora u svakom trenu biti prazan i sterilno cist spada u opsesivne poremecaje

moj je takav jednom u deset dana kad ga posteno oribam. inace ga samo plahnem čarlijem i vodom i izbacim iz mrezice odvoda ono sto se tamo nakupi.
21 sij 2011, 17:52
ma ne inzistiram ja. sklonost savrsenoj kuhinji mi je prirodjena
21 sij 2011, 18:54
Nana1971 je napisao/la:po meni takvo inzistiranje da upotrebni predmet kao sudoper mora u svakom trenu biti prazan i sterilno cist spada u opsesivne poremecaje

moj je takav jednom u deset dana kad ga posteno oribam. inace ga samo plahnem čarlijem i vodom i izbacim iz mrezice odvoda ono sto se tamo nakupi.
X zato sam i završila na silgranitu.
skorpionka je napisao/la:Ja uvijek glasam za jedno korito, ako koristiš perilicu. Jedno ali dovoljno veeeeeliko da stane npr protvan, jer mi je to inače najteze za oprat. Bolje jedno veliko nego dva manja.

Kod mama ako perem protvan, ona ima dva korita i niti u jedno ne stane, pa uvijek prolijevam okolo. Kod nas stane u korito i to mi je super.
opet X. imam jedno korito i to od 60cm. i zaljubljena sam u njega. ide mi veliki protvan od pećnice u njega bez pardona i tava zajedno s drškom.
24 sij 2011, 10:24
ivana7997 je napisao/la:ma ne inzistiram ja. sklonost savrsenoj kuhinji mi je prirodjena

mmar:
Vi poremećene bi vjerovatno dobile napad da mi sad upadnete u kuhinju
Ma glupo je uopće o tome kako je kod koga doma..svakome kako voli, ne.
Ja volim uredno kao i mm ali sumnjam da bi mi bilo tako čisto da on ne pomaže, nema šanse da bih sve stigla.
Ovako dio ja, dio on i mrak ispadne.
Ništa ja opsesivno ne čistim, samo održavam, sve vraćamo na svoje mjesto kad uzmemo, ništa ne odlažemo 'sa strane' i tak..
nema tu neke filozofije.
Ali normalno mi je ako se to nekome ne da..pa svi smo drugačiji, zašto bi kod nekog drugog moralo biti kao kod mene...i obrnuto.
24 sij 2011, 11:52
Ma ak je vama tak lakše, nek bude..
Al fakat, ne se time opterećivat i točno kako kažeš, bitno da nije prljavo.
Mada, možda je mm malo poremećen...ipak mi je za muškarca to malo tu mač..
ma je, sigurno je on taj, nisam ja
21 lip 2011, 08:52
da malo podignem temu
jel ima netko bijeli Blanco sudoper (silgranit) i kakav je za održavanje?
22 lip 2011, 14:56
Miki je napisao/la:da malo podignem temu
Imamo ga mi i kaze supruga da je stalno pun fleka:)
26 lip 2011, 19:25
Avilu je napisao/la:Miki je napisao/la:da malo podignem temu
Imamo ga mi i kaze supruga da je stalno pun fleka:)
uh...
hvala na odgovoru
27 lip 2011, 11:25
s bijelim moraš jako paziti da se ne zafarba, recimo cikla mu je smrtni neprijatelj

Ja srećom imam crni, frendici je njezin bijelo-bež sav zaflekan