Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: putovanje za 1. maj - prijedlozi

24 tra 2012, 12:35

Volvo je napisao/la:Muzej Krapinskog pračovjeka je izvrstan, Teutonija ti može dati više tips and tricks za poslije tamo a samo sam ti došla reći da je i Paklenica krasna, mi za 1.maj pred 2 godine bili tamo ;) - je puno je za hodati kreneš li u planinarsku turu, ali baš je lijepo (izuzimam one ekstremne penjače po stijenama, mi smo išli normalnim planinarskim stazama)

a gdje ste odsjeli?

24 tra 2012, 12:38

Bubidea je napisao/la:a di ces unositi hranu? u muzej?
pa neces tamo biti citav dan

Ma, nemam pojma kako je to koncipirano, palo mi napamet da možda ima nešto i vani, za šetati. Zadnji sam put tamo bila ko dite...

24 tra 2012, 14:18

Mi smo na Paklenici bili prije desetak godina, obišli Titove tunele, Manita pećinu, planinarili.
Baš smo sad opet nešto planirali i mislila sam da odsjednemo u hotelu Vicko no poslali su mi mail da nemaju mjesta :/

24 tra 2012, 14:19

lasto imaš i hotel alan u starigradu

24 tra 2012, 14:21

Buhtlice, u Krapinu smo išli iz ZG (nismo nigdje "odsjedali" ;) ) a u Paklenici u hotelu Alan (malo smo bili unutra, bilo je ljepo vrijeme, ali imali su čak i neki bazen no nismo ga stigli koristiti, duže smo po stijenama tumarali)

24 tra 2012, 15:10

muzej krapinskog pracovjeka i ja preporucam :dada
bili prije 2-3 tjedna - klincima bilo super... skroz je interaktivan... na nivou najboljih muzeja u Parizu...

24 tra 2012, 15:11

Koliko otprilike traje obilazak muzeja?

24 tra 2012, 15:14

a zapravo sam mislila napisati da mi zadnjih nekoliko godina idemo (grupno, parovi bez klinaca) na neke prvomajske ture (Toskana, Sicilija, Prag,...), ali ove godine mislimo biti tu (obicno sam u organizacijskom odboru, a s obzirom na ticker ne ide mi se bas aleko), tako da razmisljamo o dvorcima hrvatskog zagorja... za pocetak Veliki Tabor... pa mozda Okic... dodatno u Kumrovec...
i ovaj krasev ekopark mi se cini vrlo child friendly :mrgreen

24 tra 2012, 15:17

Volvo je napisao/la:Buhtlice, u Krapinu smo išli iz ZG (nismo nigdje "odsjedali" ;) ) a u Paklenici u hotelu Alan (malo smo bili unutra, bilo je ljepo vrijeme, ali imali su čak i neki bazen no nismo ga stigli koristiti, duže smo po stijenama tumarali)

stvarno sam blesava. :roll
nije me uopće zanimala krapina, nego samo paklenica.
hvala!

mirbi je napisao/la:Koliko otprilike traje obilazak muzeja?

eh... ovisi... mozes ga proletiti i samo ofrlje procitati pokraj izlozaka o cemu se radi... cca 1h...
ili mozes uzeti audio vodic i onda to traaaaajeeeeee... mi smo bili sigurno 2 - 2,5 h unutra...
i onda jos slikanje vani sa broncanim kipovima... setnjica... moze trajati :dada

U Alanu smo prije desetak godina noćili dok je bio u derutnom stanju. Sad je obnovljen pa su i cijene u skladu.
A Vicko ima jako prihvatljivu proljetnu ponudu . Vjerojatno je zato i planuo.

24 tra 2012, 15:19

Alan je ubsklopu bluesuna sada i sobe su u dobrom stanju... bili 2010 sa firmom...

24 tra 2012, 15:20

Hvala. :kiss

Paklenica je očito bila pun pogodak, dobro vrime i povoljna cijena. :)

25 tra 2012, 11:27

Mi smo na kraju upiknuli 3 dana u hotelu Ivan, Solaris.
Nas četvero, polupansion-350 eura.
MM i ja smo bili za Mali Lošinj, ali klinci stavili veto jer Vespera nema unutarnji bazen, a i dan-danas pričaju kako im je bilo super u Solarisu kad smo bili pred neke 4 godine.
Bez obzira što hoteli jesu stariji, sjećam se da je usluga bila stvarno ok, a za klince mi je tamo milina.
S obzirom da najavljuju lijepo vrijeme, planiramo do slapova Krke, možda Visovac, a i Šibenik je blizu .... nemam pojma, možda se na kraju budem samo izležavala uz bazen :lol

Edit:tipfeler

25 tra 2012, 12:39

U Solarisu imaš predobar minigolf. Meni su ti unutarnji bazeni bez veze, ali je okoliš lijep i zbog minigolfa moji klinci traže da idemo opet.
I sve, uključujući i njega, je preskupo za naše prilike.
Sobe su jako male, tako da ćete se popikavati jedan po drugome, osim ako nemate apartman

25 tra 2012, 15:26

Sve znam, bili smo dolje pred neke 3-4 godine :)
Klinci bili oduševljeni (jedva smo ih čupali s mini golfa), a kako ja nikako nisam ljubiteljica bazena, MM je zadužen za taj dio :mrgreen

25 tra 2012, 16:06

e pa mi na kraju ne idemo nikamo jer je ravnateljica naše škole mudro odlučila da je u ponedjeljak nastava :roll da ne bismo slučajno spojili više od dva dana vikenda :whew

svima koji nekamo idu želim krasan provod!

25 tra 2012, 16:30

Buhtlica je napisao/la:e pa mi na kraju ne idemo nikamo jer je ravnateljica naše škole mudro odlučila da je u ponedjeljak nastava :roll da ne bismo slučajno spojili više od dva dana vikenda :whew

Svašta :roll

Mi ćemo najvjerojatnije u Baranju.

25 tra 2012, 20:05

Pa i kod nas je nastava, ali to nas neće omesti. :)

27 tra 2012, 09:02

I naš ravnatelj se odlučio za nastavu ali nas to ne dira.

27 tra 2012, 10:16

Tu smo i mi odlučili ići, ali odgađamo za koji vikend iza.
Išli bi do Kopačeva, a smještaj u nekom eko-selu.

Javi kako je vama bilo!
:mah

27 tra 2012, 12:26

ali kod nas održavanje nastave nije sve - imamo mi još jedan dodatak za sprječavanje uživanja u produženom vikendu.
važan test iz matematike koji se ne smije bezrazložno propustiti (opravdan je valjda samo izostanak zbog bolesti) i koji se baš MORA održati u ponedjeljak. ne recimo danas ili u srijedu. :roll

27 tra 2012, 12:32

Samo prijedlog, ako budete išli u Veliku Paklenicu, svakako posjetite i Malu Paklenicu, meni je još ljepša od Velike.
Ne znam jel se sad naplaćuje ulaz, mi smo bili 1.1., recepcija je bila zatvorena, nigdje žive duše. Milina. :D

27 tra 2012, 12:36

Duga je napisao/la:

Tu smo i mi odlučili ići, ali odgađamo za koji vikend iza.
Išli bi do Kopačeva, a smještaj u nekom eko-selu.

Javi kako je vama bilo!

Mi idemo na poznati teren, u Karanac, tamo si uređujemo jedno imanje :)

27 tra 2012, 12:40

wow! svaka čast! :zivili i blagovamse :)

To etno selo smo isto škicali, mogli smo se i mimoići da nismo prolongirali.

27 tra 2012, 12:45

za one koji ne mogu na dulje/dalje putovanje (mi imamo tekme i u sub i u ned :roll ), veliki tabor je otvoren , grešna gorica jako blizu.
http://www.velikitabor.com/
http://www.gresna-gorica.com/o_nama.php

27 tra 2012, 15:30

Odlično, možda i ja odem. :)

30 tra 2012, 19:56

cure koje su bile u muzeju u krapini... mi bismo išli sutra s malom bebom (5 mjeseci), imate li kakav savjet / ideju oko klopanja (gdje bi imalo smisla stati?).
hvala unaprijed!
:hug

01 svi 2012, 08:59

mi smo se odvezli do grešne gorice, 20-ak minuta po krivudavoj cesti kroz brege. ali ja imam veliku djecu, ne znam kako bi to bilo s bebom.

01 svi 2012, 19:40

mi na koncu bili na ključić brdu. preporučujem!
Odgovori